Echtscheidingsbemiddeling

Enkele redenen om te overwegen om echtscheidingsbemiddelingsdiensten te gebruiken voor echtscheidingsbemiddeling.

Wanneer u besluit uw huwelijk te beëindigen, moet u het proces bepalen dat moet worden gevolgd om de echtscheiding af te ronden. U kunt ervoor kiezen om het voor de rechtbank aan te vechten en een advocaat in te schakelen of echtscheidingsmediation te proberen. Bij echtscheidingsbemiddeling zitten echtgenoten terloops bij een professionele en neutrale bemiddelaar. Mediationgesprekken vinden plaats in het kantoor van de mediator of virtueel als alle betrokken partijen hiermee instemmen.

Bemiddeling geeft prioriteit aan de kinderen

Mediation hanteert een kindgerichte strategie. Omdat beide ouders hun kinderen goed kennen, ook wat hun behoeften zijn, kunnen ze belangrijke beslissingen nemen die hen ten goede komen. Als u bijvoorbeeld besluit om via de rechtbank te scheiden, kan de rechter beslissen over het lot van de kinderen dat niet gunstig is. Mediation is een proces dat de ouders helpt om een ​​effectief co-ouderschapsplan op te stellen.

Je hebt controle over het resultaat

Bij het bemiddelen van uw scheiding heeft u zelf de regie over de uitkomst van het gehele traject. Er is geen rechter om te bepalen wat u wel of niet krijgt, wie de kinderen zal nemen, hoe vaak u uw kinderen kunt zien, kinderbijslag, alimentatie of andere echtscheidingsvoorwaarden. Het stel praat en beslist wat het beste is. De scheidingsbemiddelaar ondersteunt de procedure om het paar gefocust te houden en confrontaties te vermijden. Kortom, de bemiddelaar zit door om ervoor te zorgen dat er een akkoord wordt bereikt zonder dat er iemand in de problemen komt.

Echtscheidingsbemiddeling is Kosteneffectief

Wanneer u een echtscheiding aanvraagt ​​zonder eerst problemen zoals alimentatie, verdeling van huwelijksvermogen, kinderbijslag en voogdij op te lossen, heeft u waarschijnlijk een advocaat nodig om u te helpen de beste deal te krijgen. Met zoveel dingen op te lossen, zult u binnenkort enorme advocaatkosten moeten betalen. Tijdens mediation wordt het honorarium van de mediator verdeeld tussen de echtgenoten. Dus of de bemiddelaar nu een professional of een advocaat is, u betaalt waarschijnlijk veel minder dan een gang naar de rechter. Als u denkt dat u niet in staat bent om alleen te bemiddelen, kunt u een advocaat inhuren voor begeleiding bij het proces.

Controle over uw schema

Naar de rechtbank gaan betekent dat je geen controle hebt over de planning. De rechtbank instrueert u wanneer u moet verschijnen met volledige minachting voor uw eerdere toezeggingen en persoonlijke planning. En het is gebruikelijk om naar de rechtbank te gaan voor een conferentie of hoorzitting en uren te wachten op de rechter. Bij mediation stelt u beiden de tijd en data van de bijeenkomsten vast. Sommige bemiddelaars bieden avondsessies die geschikt zijn voor mensen met een dagbaan.

Zorgt voor een betere relatie na de scheiding

Aan het einde van de mediation is de kans groot dat jullie beiden op betere voet staan ​​dan bij aanvang. Gerechtelijke gevechten hebben de neiging om aanhoudende wrok en vijandigheid in de hand te werken die moeilijk te overwinnen zijn wanneer de echtscheiding definitief is, met negatieve gevolgen voor u en uw kinderen. Het bemiddelingsproces legt ook een basis voor een soepeler co-ouderschap op den duur.

Wanneer u op zoek bent naar een scheidingsbemiddelaar, bevestig dan hun referenties en zorg ervoor dat ze ten minste 40 uur bemiddelingstraining hebben gehad. Wanneer mediation slaagt, heeft dit een grote invloed op hoe u uw echtscheiding ervaart en verder gaat met uw leven.

De juiste advocaat vinden voor jouw scheiding met de narcist?

Gebruik je advocaat als enige contact met de narcist!

Echtscheidingsbemiddeling CAW

Echtscheiding brengt het slechtste in de narcist naar boven


Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder! Reactie annuleren

Voeg je bij 4.580 andere abonnees