De werking van de narcistische persoonlijkheid.

Er zijn zoveel lagen van pijn en trauma dat je uiteindelijk te maken krijgt wanneer je het uitmaakt met een pathologisch persoon.

Ik ga me concentreren op één aspect dat naar mijn mening schadelijk is voor de menselijke geest.

De manier waarop ze je proberen te wissen. Ze maken je als mens volledig ongeldig. Ze stellen je voor alles rond  hen te draaien. Je hele bestaan zal om hen, hun wensen en hun behoeften draaien.

En je begint langzaam het gevoel te krijgen dat je niet meer weet wie je bent.

Dat komt omdat er niets over jou gaat. Je begint jezelf te verliezen in deze relaties. Je besteedt het grootste deel van je tijd aan het lopen op eierschalen of een staat van massale verwarring en pijn die je niet altijd begrijpt.

Ze breken letterlijk je geest. Ze kunnen je vernietigen op spiritueel, mentaal en emotioneel niveau. Dat is de reden waarom je vaak het gevoel hebt dat je jezelf kwijt bent en dat je niet langer de persoon bent die je was vóór de relatie.

Wat is liefde bombarderen?

Cultleiders, evenals pathologische mensen die op zoek zijn naar slachtoffers om relaties te hebben, gebruiken liefde bombarderen, (overdreven liefde en aanbidding geven, met als doel een persoon te manipuleren en controle over hen te krijgen) Ze houden van liefde, houden van je, zorgen ervoor dat je je speciaal voelt, gezocht, geaccepteerd en vereerd.

Ze houden van je totdat je ze eindelijk binnenlaat en hun liefde accepteert, en dan bam, in een oogwenk veranderen ze. Op het moment dat ze weten dat ze je god zijn, word je plotseling bekritiseerd, beoordeeld en neergezet, waar je ooit goed was, nu ben je lang niet goed genoeg.

Dit is hoe pathologische mensen controle over hun slachtoffers krijgen en traumabanden creëren. Het is een verslavend proces waarbij de persoon voortdurend verlangt naar de eerste liefdesbom.

Narcisme is een persoonlijkheidsstoornis, het is geen psychische aandoening.

Dit is niet mijn mening, doe het onderzoek. Het is een set kenmerken die samen deze persoonlijkheid vormen.
Hoe hoger in het spectrum de persoon is, hoe groter de kans dat de persoon misbruik zal maken van anderen.

Om de diagnose NPD te krijgen, moet u een bepaald aantal kenmerken hebben.

We kunnen allemaal op een bepaald moment narcistisch handelen, dat wil niet zeggen dat je een narcist bent. We kunnen ook een paar narcistische eigenschappen hebben waaraan we moeten werken, maar dat betekent niet dat u de aandoening heeft.

NPD heeft niet alleen invloed op de persoon, maar ook op de mensen rondom de persoon. Vooral de belangrijke anderen, vrienden en familieleden. Sociopaten en psychopaten staan erg hoog op de schaal van narcisme, net als kwaadaardige narcisten.


Ze missen empathie en hebben geen geweten.
Narcistisch misbruik is een echte aandoening en het kan dodelijk zijn.
Niet alle pathologische mensen plegen fysiek geweld, velen zijn emotioneel, verbaal en psychologisch gewelddadig, dat is net zo dodelijk, soms zelfs meer.


Pathologische narcisten maken chronisch misbruik en oefenen een reeks manipulatietactieken uit, zoals gaslighting, en andere methoden met als doel bedrog.


Slachtoffers van narcistisch misbruik reageren niet overdreven, ze nemen niet aan dat iedereen een narcist is, alleen maar omdat ze een of enkele fouten hebben gemaakt.


Ze zijn blootgesteld aan chronisch misbruik en ze moeten een stem hebben.
Ze hebben eindelijk een potentiële naam voor hun ervaringen en moeten hun ervaringen verwerken zonder te worden afgesloten of beoordeeld.

Antwoorden niet reageren op narcisten.

Als je op een negatieve, overdreven emotionele of agressieve manier op iemands negatieve opmerkingen of acties reageert, geef je die toxische persoon macht over jou.


Als een persoon gemakkelijk een stijging in toon, volume of ritme van je stem kan krijgen, dan heb je niet langer de controle.
Als je even de tijd neemt en op een rustige, gezonde, eerlijke en echte manier reageert, heb je de controle.


Je staat niemand toe je kracht weg te nemen of een reactie van je op te roepen.
Helaas zijn er bepaalde mensen die niets liever willen dan je er slecht uit te laten zien door je uit te dagen op een vijandige of negatieve manier te reageren. Voel je vrij om hen teleur te stellen.

Tips om jezelf te beschermen tegen narcistisch misbruik.

Wanneer je emotioneel betrokken bent, is het soms heel gemakkelijk om rode vlaggen over het hoofd te zien. (Je denkt dat dit anders is.) Als er een rode vlag is, moet je een pauze nemen.

Vergeet niet dat je naar je “hoofd” moet luisteren, niet naar je hart, vooral als je de gewoonte hebt om naar je hart te luisteren.  Je kunt iemand zijn die alles vergeten wat ze leerden zodra ze emotioneel betrokken raakten bij een persoon.


Wees op uw hoede als iemand 360 graden verandert van opvatting en gedrag.

Narcistische individuen hebben de gewoonte om je het gevoel te geven dat je het beste bent dat hen ooit is overkomen. Alleen omdraaien en geven je het gevoel dat je niet goed genoeg bent of dat er iets heel erg mis met je is. Ze veranderen plotseling en worden zeer afwijzend. Achtervolg ze niet. Je rent verder de andere kant op.

De meeste narcisten geven aanwijzingen over hun persoonlijkheid, behalve als u geheime of sociale narcisten bent. Deze mensen lijken bescheiden en vriendelijk en zijn het tegenovergestelde van openlijke narcistische individuen.

Als je het slachtoffer was van een openlijke narcist, ben je waarschijnlijk kwetsbaar voor een geheime. Ze lijken in eerste instantie het tegenovergestelde van de openlijke narcistische, dus je denkt dat je een betere keuze hebt gemaakt, alleen om later vast te stellen dat je omgaat met een ander soort narcistische persoon. Er zijn verschillende soorten en het is belangrijk om ermee bekend te zijn.

Sommige dingen willen narcisten niet dat je weet.

 1. Ze hebben je meer nodig dan jij hen nodig hebt, daarom moeten ze vaak een nieuw aanbod vinden om de relatie te verlaten.
 2. Ze zijn jaloers en jaloers op iedereen die meer heeft dan zij, zelfs jij. Daarom proberen ze je te vernietigen.
 3. Ze doen niets tenzij ze iets terugkrijgen. Er is altijd een agenda voor hun vrijgevigheid.
 4. Ze verzamelen informatie over u zodat ze deze later tegen u kunnen gebruiken.
 5. Ze denken dat als je hun slechte gedrag tolereerde, je alles verdiende wat ze je aandeden.
 6. Hoe kwetsbaarder je je voelt, hoe krachtiger ze zich voelen in de relatie.
 7. Ze zijn buitengewoon wraakzuchtig en zorgen ervoor dat je betaalt voor elk klein beetje dat ze in de relatie hebben gegeven.
  Of ze zullen je verbaal misbruiken, of ze vinden een manier om je te straffen.

Wat de narcist over jou denkt, gaat je niets aan.

Narcisten werken anders dan de meesten van ons.
Ze hebben een andere agenda. Houdt de narcist van je? Niet altijd zoals jij dat wilt of nodig hebt. Ze houden van wat je voor hen doet. Ze houden van de manier waarop je ze laat voelen.

Ze houden ervan je te kunnen beheersen. Ze houden van wat ze van je kunnen krijgen. Narcisten, vooral high-spectrum narcisten, zoals kwaadaardige narcisten of sociopaten zijn niet in staat om van iemand te houden. Om van een persoon te houden, moet je om zijn welzijn kunnen geven.


Narcisten zijn gestoord en geven alleen om hun eigen agenda.
Het is niet persoonlijk. Je bent als een object. Een broodrooster bijvoorbeeld, ze houden er net zo van als het hun brood roostert. Wanneer dit niet meer gebeurt, vervangen ze het door een andere broodrooster.


Ik weet dat het koud klinkt.
Maar het gaat niet om jou.
Je bent een middel tot een doel voor narcistische individuen.


Het maakt het niet altijd gemakkelijker om dit te horen, maar realiseer je dat er niets mis met je is, dit is de manier waarop ze functioneren en je kunt het niet je zelfrespect laten beïnvloeden, of de manier waarop je je voelt over jezelf. Het heeft immers niets met jou te maken.

Waarom krijgt u nooit een verontschuldiging van een narcist?

Er zijn enkele redenen waarom narcistische personen elke vorm van echte communicatie vermijden.
In de eerste plaats willen ze nergens verantwoordelijkheid voor nemen, dus richten ze alle gesprekken die zouden leiden tot identificatie van hun schuld opnieuw.


Narcisten kunnen geen enkele vorm van kritiek aan.
Elke vorm van schuldbekentenis zou betekenen dat ze niet dit perfecte, verbazingwekkende ‘valse zelf’ zijn, ze proberen altijd in leven te houden. Daarom krijg je nooit verontschuldigingen van hen.


Ze kunnen zichzelf nooit kwetsbaar laten zijn, het is alsof je een nederlaag toegeeft. Narcisten zien het als een zwakte. De enige keer dat ze toegeven en zich verontschuldigen is dat ze je van hun rug kunnen krijgen.
Anders dan dat, konden ze nooit toegeven dat ze zoals de rest van ons gebrekkig waren.


Ze moeten altijd de schijn ophouden en zichzelf ervan overtuigen dat ze niet het vreselijke ontoereikende wezen zijn, waarvan ze bang zijn dat ze dat diep van binnen zijn.
Ze werken eraan om dat in hun hele leven te onderdrukken.
Daarom hebben ze constant behoefte aan narcistische voeding.

Annemie Persyn Declercq
Orthopedagoge

Ik suggereer dat je grondig overweegt of het Quantum Healing Starters packet iets voor jou is, want het is een eenvoudig systeem dat iedereen kan gebruiken om zich te bevrijden van het trauma van narcistisch misbruik. Om dit te doen klik je hier.

Like onze Facebook pagina, verwittiging nieuwe post en chat …

Indien je wenst te groeien in zelfliefde en u wenst uw narcistisch ziel trauma te herstellen word nu lid van onze Privé Support Group VKoN. Lees eerst de info voordat uw aanvraag te doen. Voor wie is VKoN bedoeld? Iedereen die genoeg heeft van een teleurstellend leven en zichzelf, en die bereid is om innerlijk werk te doen om te genezen.

Zowel vrouwen als mannen kunnen misbruikers of slachtoffers zijn, dus beschouw mijn voornaamwoordkeuze niet als een gevolg dat het ene geslacht misbruikt en het andere het slachtoffer is.

klik op de foto voor meer info

Weet je dat de meerderheid van de mensen met een giftige relatie er nooit overheen komt?

In feite worden ze vaak jarenlang en soms decennia nadat de relatie is beëindigd, geconfronteerd met slopende psychologische en gezondheidseffecten. Deze mensen zijn op zoek naar een relatie expert rond narcisme.

Melanie Tonia Evans, een relatie expert rond narcisme, weet alles van het fenomeen narcisme en PTSS, ze heeft zelf twee levens- en bijna-dood narcistische misbruikrelaties meegemaakt die haar achterlieten met medische aandoeningen waarvan haar werd verteld dat ze onmogelijk te genezen waren.

Deze relatie expert rond narcisme ontwikkelde een genezingsmethode die tienduizenden mensen uit meer dan 120 verschillende landen heeft geholpen.

Tegenwoordig is Melanie de # 1 expert op het gebied van herstel van narcistisch misbruik ter wereld en ze weet, na meer dan 10 jaar mensen te hebben geholpen met genezen, waarom het zo moeilijk is om over giftige relaties heen te komen.

Share
Leave a Comment

Recent Posts

 • afkicken van de narcist
 • groeitaak
 • Nederland België Nederlandstalig
 • Programma voor omgaan met narcisme
 • Recent
 • Transformeren naar geluk na misbruik door een narcist
 • Waarom werd ik door de narcist zo behandeld?

Kun je voor jezelf zorgen (zelf)partner? (groeitaak)

Ik weet dat je denkt dat narcisten je machteloos maken, ze laten je getraumatiseerd, verslagen en machteloos achter. Maar dit hoeft… Read More

 • Nederland België Nederlandstalig
 • persoonlijke ontwikkeling
 • Recent

Vooruit naar actualisatie en manifestatie na misbruik.

'Misschien gaat de reis er niet zozeer om dat je iets wordt. Misschien gaat het erom dat je niet alles… Read More

 • Begrippen Narcisme
 • groeitaak
 • Nederland België Nederlandstalig
 • persoonlijke ontwikkeling
 • Recent
 • Transformeren naar geluk na misbruik door een narcist
 • werktuigen voor veerkracht weerbaarheid hulpeloosheid

Herstellen narcistisch financieel misbruik: hoe doe je dat? (groeitaak)

Ik geloof echt dat narcistisch financieel misbruik één van de meest ondragelijke en moeilijke dingen is om van te herstellen.… Read More

%%footer%%