De werking van de narcistische persoonlijkheid.

Er zijn zoveel lagen van pijn en trauma dat je uiteindelijk te maken krijgt wanneer je het uitmaakt met een pathologisch persoon.

Ik ga me concentreren op één aspect dat naar mijn mening schadelijk is voor de menselijke geest. De manier waarop ze je proberen te wissen. Ze maken je als mens volledig ongeldig. Ze stellen je voor alles rond hen te draaien. Je hele bestaan zal om hen, hun wensen en hun behoeften draaien. En je begint langzaam het gevoel te krijgen dat je niet meer weet wie je bent.

Dat komt doordat er niets over jou gaat. Je begint jezelf te verliezen in deze relaties. Je besteedt het grootste deel van je tijd aan het lopen op eierschalen of een staat van massale verwarring en pijn die je niet altijd begrijpt.

Ze breken letterlijk je geest. Ze kunnen je vernietigen op spiritueel, mentaal en emotioneel niveau. Dat is de reden waarom je vaak het gevoel hebt dat je jezelf kwijt bent en dat je niet langer de persoon bent die je was vóór de relatie.

Wat is liefde bombarderen?

Cultleiders, evenals pathologische mensen die op zoek zijn naar slachtoffers om relaties te hebben, gebruiken liefdebombarderen, (overdreven liefde en aanbidding geven, met als doel een persoon te manipuleren en controle over hen te krijgen) Ze houden van liefde, houden van je, zorgen ervoor dat je je speciaal voelt, gezocht, geaccepteerd en vereerd.

Ze houden van je totdat je ze eindelijk binnenlaat en hun liefde accepteert, en dan bam, in een oogwenk veranderen ze. Op het moment dat de toxische persoon weet dat ze je God zijn, word je plotseling bekritiseerd, beoordeeld en neergezet, waar je ooit goed was, nu ben je lang niet goed genoeg. Dit is hoe pathologische mensen controle over hun slachtoffers krijgen en traumabanden creëren. Het is een verslavend proces waarbij de persoon voortdurend verlangt naar de eerste liefdesbom.

Narcisme is een persoonlijkheidsstoornis, het is geen psychische aandoening.

Dit is niet mijn mening, doe het onderzoek. Het is een set kenmerken die samen deze persoonlijkheid vormen.
Hoe hoger in het spectrum de persoon is, hoe groter de kans dat de persoon misbruik zal maken van anderen.

Om de diagnose NPD te krijgen, moet je een bepaald aantal kenmerken hebben. We kunnen allemaal op een bepaald moment narcistisch handelen, dat wil niet zeggen dat je een narcist bent. We kunnen ook een paar narcistische eigenschappen hebben waaraan we moeten werken, maar dat betekent niet dat je de aandoening heeft.

NPD heeft niet alleen invloed op de persoon, maar ook op de mensen rondom de persoon. Vooral de belangrijke anderen, vrienden en familieleden. Sociopaten en psychopaten staan erg hoog op de schaal van narcisme, net als kwaadaardige narcisten.

Ze missen empathie en hebben geen geweten. Narcistisch misbruik is een echte aandoening en het kan dodelijk zijn.
Niet alle pathologische mensen plegen fysiek geweld, velen zijn emotioneel, verbaal en psychologisch gewelddadig, dat is net zo dodelijk, soms zelfs meer.

Pathologische narcisten maken chronisch misbruik en oefenen een reeks manipulatietactieken uit, zoals gaslighting, en andere methoden met als doel bedrog.

Slachtoffers van narcistisch misbruik reageren niet overdreven, ze nemen niet aan dat iedereen een narcist is, alleen maar omdat ze een of enkele fouten hebben gemaakt. Ze zijn blootgesteld aan chronisch misbruik en ze moeten een stem hebben.
Ze hebben eindelijk een potentiële naam voor hun ervaringen en moeten hun ervaringen verwerken zonder te worden afgesloten of beoordeeld.

Antwoorden niet reageren op narcisten.

Als je op een negatieve, overdreven emotionele of agressieve manier op iemands negatieve opmerkingen of acties reageert, geef je die toxische persoon macht over jou. Als een persoon gemakkelijk een stijging in toon, volume of ritme van je stem kan krijgen, dan heb je niet langer de controle. Als je even de tijd neemt en op een rustige, gezonde, eerlijke en echte manier reageert, heb je de controle.

Je staat niemand toe je kracht weg te nemen of een reactie van je op te roepen. Helaas zijn er bepaalde mensen die niets liever willen dan je er slecht uit te laten zien door je uit te dagen op een vijandige of negatieve manier te reageren. Voel je vrij om hen teleur te stellen.

Tips om jezelf te beschermen tegen narcistisch misbruik.

Wanneer je emotioneel betrokken bent, is het soms heel gemakkelijk om rode vlaggen over het hoofd te zien. (Je denkt dat dit anders is.) Als er een rode vlag is, moet je een pauze nemen.

Vergeet niet dat je naar je “hoofd” moet luisteren, niet naar je hart, vooral als je de gewoonte hebt om naar je hart te luisteren.  Je kunt iemand zijn die alles vergeten wat ze leerden zodra ze emotioneel betrokken raakten bij een persoon.

Wees op uw hoede als iemand 360 graden verandert van opvatting en gedrag.

Narcistische individuen hebben de gewoonte om je het gevoel te geven dat je het beste bent dat hen ooit is overkomen. Alleen omdraaien en geven je het gevoel dat je niet goed genoeg bent of dat er iets heel erg mis met je is. Ze veranderen plotseling en worden zeer afwijzend. Achtervolg ze niet. Je rent verder de andere kant op.

De meeste narcisten geven aanwijzingen over hun persoonlijkheid, behalve als u geheime of sociale narcisten bent. Deze mensen lijken bescheiden en vriendelijk en zijn het tegenovergestelde van openlijke narcistische individuen.

Als je het slachtoffer was van een openlijke narcist, ben je waarschijnlijk kwetsbaar voor een geheime. Ze lijken in eerste instantie het tegenovergestelde van de openlijke narcistische, dus je denkt dat je een betere keuze hebt gemaakt, alleen om later vast te stellen dat je omgaat met een ander soort narcistische persoon. Er zijn verschillende soorten en het is belangrijk om ermee bekend te zijn.

Sommige dingen willen narcisten niet dat je weet.

  1. Ze hebben je meer nodig dan jij hen nodig hebt, daarom moeten ze vaak een nieuw aanbod vinden om de relatie te verlaten.
  2. Ze zijn jaloers en jaloers op iedereen die meer heeft dan zij, zelfs jij. Daarom proberen ze je te vernietigen.
  3. Ze doen niets tenzij ze iets terugkrijgen. Er is altijd een agenda voor hun vrijgevigheid.
  4. Ze verzamelen informatie over u zodat ze deze later tegen u kunnen gebruiken.
  5. Ze denken dat als je hun slechte gedrag tolereerde, je alles verdiende wat ze je aandeden.
  6. Hoe kwetsbaarder je je voelt, hoe krachtiger ze zich voelen in de relatie.
  7. Ze zijn buitengewoon wraakzuchtig en zorgen ervoor dat je betaalt voor elk klein beetje dat ze in de relatie hebben gegeven.
    Of ze zullen je verbaal misbruiken, of ze vinden een manier om je te straffen.
de werking van de narcistische persoonlijkheid
Ik leer je heel bewust een nieuwe versie van jezelf te creëren

Wat de narcist over jou denkt, gaat je niets aan.

Narcisten werken anders dan de meesten van ons.
Ze hebben een andere agenda. Houdt de narcist van je? Niet altijd zoals jij dat wilt of nodig hebt. Ze houden van wat je voor hen doet. Ze houden van de manier waarop je ze laat voelen.

Ze houden ervan je te kunnen beheersen. Ze houden van wat ze van je kunnen krijgen. Narcisten, vooral high-spectrum narcisten, zoals kwaadaardige narcisten of sociopaten zijn niet in staat om van iemand te houden. Om van een persoon te houden, moet je om zijn welzijn kunnen geven.

Narcisten zijn gestoord en geven alleen om hun eigen agenda.
Het is niet persoonlijk. Je bent als een object. Een broodrooster bijvoorbeeld, ze houden er net zo van als het hun brood roostert. Wanneer dit niet meer gebeurt, vervangen ze het door een andere broodrooster.

Ik weet dat het koud klinkt.
Maar het gaat niet om jou.
Je bent een middel tot een doel voor narcistische individuen.

Het maakt het niet altijd gemakkelijker om dit te horen, maar realiseer je dat er niets mis met je is, dit is de manier waarop ze functioneren en je kunt het niet je zelfrespect laten beïnvloeden, of de manier waarop je je voelt over jezelf. Het heeft immers niets met jou te maken.

Waarom krijgt u nooit een verontschuldiging van een narcist?

Er zijn enkele redenen waarom narcistische personen elke vorm van echte communicatie vermijden. In de eerste plaats willen ze nergens verantwoordelijkheid voor nemen, dus richten ze alle gesprekken die zouden leiden tot identificatie van hun schuld opnieuw.

Narcisten kunnen geen enkele vorm van kritiek aan.
Elke vorm van schuldbekentenis zou betekenen dat ze niet dit perfecte, verbazingwekkende ‘valse zelf’ zijn, ze proberen altijd in leven te houden. Daarom krijg je nooit verontschuldigingen van hen.

Ze kunnen zichzelf nooit kwetsbaar laten zijn, het is alsof je een nederlaag toegeeft. Narcisten zien het als een zwakte. De enige keer dat ze toegeven en zich verontschuldigen is dat ze je van hun rug kunnen krijgen.
Anders dan dat, konden ze nooit toegeven dat ze zoals de rest van ons gebrekkig waren.

Ze moeten altijd de schijn ophouden en zichzelf ervan overtuigen dat ze niet het vreselijke ontoereikende wezen zijn, waarvan ze bang zijn dat ze dat diep van binnen zijn.
Ze werken eraan om dat in hun hele leven te onderdrukken. Daarom hebben ze constant behoefte aan narcistische voeding.

Pathologische leugenaars en het Pathologisch liegen door de narcist.

Jekyll en Hyde karakter van de narcist.

Liegen en misleiden van narcist is anders dan om schaamte.

Agressie, het trauma van menselijke emoties beleven – een complex en multidimensionaal begrip.

Trauma en traumazorg in Europa


Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder! Reactie annuleren

Voeg je bij 4.580 andere abonnees