De vrijgevigheid van de narcist met excessieve discipline.

Onnodige Vrijgevigheid.

Wanneer een narcist kan worden herkend of bewonderd vanwege zijn vrijgevigheid, kunnen ze heel rijk zijn met schenken. Dit gebeurt meestal op willekeurige tijdstippen om nog meer aandacht te trekken.

Deze presentatie bevat afbeeldingen die zijn gebruikt onder een Creative Commons-licentie.

De ontvangende kinderen voeden op hun beurt het ego van de narcist met dankbaarheid en voelen een gevoel van verplichting om aan de kant van de narcist te staan. Echter, zodra de toewijding is opgedroogd, wordt de narcist boos en neemt soms het geschenk terug.

De narcist zal zeggen: “Het kind heeft me nooit bedankt”, zelfs niet toen ze dat deden. Deze uitspraak zou meer lof en bewondering oproepen en het kind toegewijd aan de narcist houden.

de vrijgevigheid van de narcist
Handbook Narcissism Recovery

Excessieve discipline.

Aan de andere kant van vrijgevigheid is onevenredige discipline voor kleine overtredingen. De oscillerende tactieken van extravagante vrijgevigheid versus overmatige discipline houdt het kind op scherp. Terwijl de vrijgevigheid devotie inspireert (het kind dichter bij trekken), ontlokt de discipline angst (het kind wegjagen dus duwen). Deze tactiek voor mentaal misbruik wordt duw en trek genoemd.

Ongetwijfeld verergert dit de problemen van het kind die het heeft meegemaakt voor en gedurende de scheiding. De narcist weet dat dit de andere ouder stoort, maar doet het hoe dan ook om de controle over zowel de kinderen als de niet narcistische ouder te behouden.

Heb je vragen, suggesties of commentaar. Ik antwoord graag. Als deze website bij u resoneert, is dat geweldig! Weet dat je echt welkom bent en we zijn zo blij dat we kunnen helpen.

We zijn dol op het uitschakelen van de kracht om onze eigen therapeut te worden. Dat is wat het NARP-programma van Melanie Tonia Evans NARP-programma van Melanie Tonia Evans ons krachtig laat doen — effectief.

Het is nooit te laat om je Love Code te veranderen, op de enige plaats die veranderd kan worden – diep in je.


Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder! Reactie annuleren

Voeg je bij 4.581 andere abonnees