Zelfhelpers, zelfzorgers, traumaherstellers, traumaverwerkers, samen vrij en verbonden!

naar Home: klik op de afbeelding

Menu

zoeken in Archieven
zoeken in Categorie*en

De ex-narcist pronkt tegenover de andere ouder met hun kinderen.

De narcist als dromendief.

Als de Niet narcist een wens heeft geuit om een Haïtiaanse vakantie te nemen, zal de narcist het voor elkaar krijgen met de kinderen en waarschijnlijk de nieuwe echtgenoot zo’n vakantie te doen.

De narcist zal beweren dat de droom van hen was, maar dat was het niet. Deze tactiek past de narcist toe om te pronken tegenover de niet narcist. Het dient ook als een herinnering dat als zij waren gebleven, zij ook zouden deze reis hebben gemaakt.

Natuurlijk zal de narcist hun kinderen zo’n reis niet ontzeggen. Immers ze moet toegeven en de kinderen laten gaan.

Elke klacht van de narcist komt er als zure druiven uit en maakt de narcist er alleen maar beter uitzien. Dit is een schaakmatmanoeuvre.

Gaslighting door de narcist.

Een favoriete regel van de narcist is: “Dat is nooit gebeurd, je moeder / vader (de narcist) verzint het, ze is gek.” is pure gaslichting.

Zonder de filter van de aanwezige niet narcist, herschrijft de narcist de geschiedenis letterlijk en gebruikt hij de duw en trek tactiek om de herziening te cementeren.

Wanneer de niet narcist tegen de verdraaiingen van de realiteit protesteert, verwijt de narcist het kind dat de niet narcist overdreef. Dee narcist als dromendief neemt dus daarmee vooral de wens weg dat het kind door beide ouders onvoorwaardelijk wordt liefgehad.

Het verwarde kind voelt zich vastzitten tussen beide ouders, onzeker wat hij moet geloven. Dit is een voorbode voor de toekomstige angstproblemen bij het kind.

Heb je vragen, suggesties of commentaren? Ik antwoord graag.
Sharing is caring.

Echt bruikbare suggesties.

Als je deze website wilt volgen is er onderaan een plek om je beste e-mail te plaatsen, en we willen je goede informatie geven die je gaat helpen je leven op een nieuwe manier op te bouwen, toch?

Alleen al het nemen van deze ene doorbraak van gewoon loslaten van je dwangmatige behoefte aan een relatie zul je je meer geluk brengen dan je je kunt voorstellen als je de dingen op de juiste manier doet.

Klik op de knop met de tekst ‘Schrijf me in‘ en we zullen van je misschien ook op Facebook horen, omdat we je elke dag waarde gaan aanbieden en je leven helpen veranderen.

Er is veel moed voor nodig om jezelf te worden, om leeg te gaan en jezelf te eren en te genezen van het zelfliefde tekort.

Weet alsjeblieft dat vanuit deze ruimte van zelf-waarheid en liefde de mooiste en meest zelfverzekerde geschenken komen.

Je bent van harte welkom en we zijn zo blij als we je kunnen helpen aan een doorbraak.

De uitdaging van co-ouderschap met een narcist.

alle artikels over moeilijke tijden

Reacties

2 reacties op “De ex-narcist pronkt tegenover de andere ouder met hun kinderen.”

 1. EK avatar
  EK

  Is de tekst in t Nederlands vertaald door Google Translate oid? Vreemde zinsconstructies. Leest niet prettig. En volgens mij klopt onderstaande alinea niet :
  Een favoriete regel van de narcist is: “Dat is nooit gebeurd, je moeder / vader (de narcist) verzint het, ze is gek.” is pure gaslichting.

  Wat tussen haakjes staat moet volgens mij niet-narcist zijn.

 2. johanpersyn avatar

  Je hebt een narcistische ouder die over de andere narcistische ouder zegt “aan de kinderen” of andere familieleden dat de andere narcistische ouder “gek” is. De narcist kan zowel een vader of moeder zijn. Nu als je niet seksistisch wilt zijn zet ik dat regelmatig er bij (hij of zij, dochter of zoon, vader of moeder) maar dat maakt de zin niet duidelijker. Dank je wel voor je interesse. Johan

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Voeg je bij 4.590 andere abonnees