Zelfzorghelpers samen vrij en verbonden!

klik naar home
klik hier naar het menu op linktree

Gentle Teaching-basisindicatoren,  processen en resultaten

Gentle Teaching-basisindicatoren, processen en resultaten

Alleen zijn is een ongezond verschijnsel. John McGee – de grondlegger van de “G T” Gentle teaching— zag “alleen zijn” als een geestelijk ongezond verschijnsel. “Het is niet goed als de mens alleen is.”

Gentle Teaching” maakt een radicaal en meelevend verschil in hoe servicemodellen zijn systematisch opgebouwd voor individuen en voor organisaties die mensen met speciale behoeften dienen, zoals een verstandelijke beperking, een psychische aandoening, dakloos zijn, dementie, enz.

Het ontwikkelen van een herkenbaar en aanvaardbaar niveau van geloofwaardigheid voor “G T” is wat beleidsmakers en managers nodig hebben.

Daardoor kunnen ze op een gunstige manier reageren bij het goedkeuren van de toepassing ervan op een wetgevend niveau.

De onderbouwing van gentle teaching.

Naast de effectiviteit van “Gentle Teaching” en de wederzijdse voordelen van zijn toepassingen, is het belangrijk dat de onderbouwing van deze filosofie en praktijk wordt versterkt en ondersteund met meer onderzoek.

Elementair onderzoek naar de effecten van “G T” kan echter alleen worden nagestreefd nadat een korte, bepalende premisse is gegeven voor het onderzoek.

In principe moet dit bestaan ​​uit het aangeven wat “Gentle Teaching” is, en ook wat de basisindicatoren zijn die de processen en resultaten van Gentle Teaching ondersteunen en vervolgens de doelstellingen en werkwijzen ervan valideren.

Gentle Teaching
Ik leer je heel bewust een nieuwe versie van jezelf te creëren

Een bijkomend doel voor het vaststellen van deze definitie- en indicatieschaal is om organisaties te helpen die de filosofie van Gentle Teaching omarmen, die een instrument nodig hebben dat periodieke beoordelingen beoordeelt en kwalificeert.

Dit instrument geeft voortgangsgebieden aan en geeft ook de gebieden aan die door de serviceprovider moeten worden aangepast. Een toekomstig doel van dit instrument zou zijn om G T organisaties te certificeren.

Deze definitie gaat gepaard met indicatoren die men gebruikt om te onderzoeken of men “G T” op geloofwaardige manier toepast. (merk op: de indicatoren meten niet de resultaten die we willen, maar identificeren, voor ons, wat werkt en wat niet, volgens de toepassing van een Gentle Teaching-raamwerk.)

Gentle Teaching heeft te maken met het opbouwen van relaties tussen mensen.

De manier waarop deze relaties zich kunnen ontwikkelen, is erg cultureel afhankelijk.

Hoewel de uitgangspunten van “gentle teaching” algemeen zijn, kan de praktijk van “Gentle Teaching” in de Verenigde Staten er anders uitzien dan in Europa, of in Brazilië of Japan.

cover boek van Beyond Gentle Teaching A Nonaversive Approach to Helping Those in Need
klik op de foto

De definitie kan dus niet zo star zijn dat er geen plaats is voor deze culturele verscheidenheid en flexibiliteit.

We hebben een definitie van Gentle Teaching nodig. Één die bruikbaar kan zijn voor onderzoek en ook voor het valideren van de doelstellingen en praktijken wereldwijd, met behulp van indicatoren die de processen en resultaten van “Gentle Teaching” ondersteunen.

Ik wil u bedanken voor het lezen van dit artikel.  Dit is misschien een moeilijk artikel. Het onderwerp is zo delicaat zo verpletterend. Als ze dit u op een kleine manier heeft geholpen, schrijf u dan alstublieft in en volg deze blog.

Bedankt voor het lezen, voel je vrij om een reactie te plaatsen.

Dit artikel is niet bedoeld om te diagnosticeren of een gids te zijn voor zelfdiagnoses. Het enige doel van dit artikel is strikt voor leerzame doeleinden. Mijn doel is om de lezer te laten nadenken om schadelijke individuen beter te vermijden.

Gentle Teaching en weg van hoop voor mensen met beperkingen

Als u dankzij deze post meer inzicht hebt gevonden, vergeet dan niet om te reageren. Geef commentaar en deel dit artikel en werk mee aan meer bewustzijn.

Wat is de filosofie van Gentle Teaching in organisaties en hoe pas je het toe?

Gentle Teaching is een benadering die oorspronkelijk is ontwikkeld door de Amerikaanse professor John J. McGee. Het is ontstaan als een zorgbenadering voor mensen met ontwikkelings- en intellectuele beperkingen, maar het wordt ook steeds vaker toegepast in andere contexten, waaronder organisaties. De filosofie van Gentle Teaching draait om het creëren van een omgeving van warmte, respect, empathie en begrip, waarin mensen zich veilig en geliefd voelen. Het doel is om relaties te versterken en positieve gedragsverandering te bevorderen door middel van wederzijds respect, liefdevolle ondersteuning en verbondenheid.

Hier zijn enkele kernprincipes van Gentle Teaching en hoe ze kunnen worden toegepast in organisaties:

  1. Warmte en empathie: Gentle Teaching benadrukt het belang van het tonen van warmte en empathie naar anderen toe, ongeacht hun positie binnen de organisatie. Dit betekent dat leiders en medewerkers vriendelijkheid, mededogen en begrip tonen in hun interacties met collega’s en klanten.
  2. Respect voor individualiteit: Het is essentieel om de individualiteit van elk persoon te respecteren en te waarderen. Dit betekent dat organisaties een inclusieve cultuur moeten bevorderen waarin diversiteit wordt gevierd en waarin elk individu wordt erkend voor zijn unieke bijdragen en perspectieven.
  3. Positieve relaties opbouwen: Gentle Teaching moedigt aan tot het opbouwen van positieve en ondersteunende relaties binnen de organisatie. Dit omvat het investeren in het ontwikkelen van vertrouwen, het tonen van interesse in anderen en het aanmoedigen van open communicatie en samenwerking.
  4. Focus op het welzijn: Organisaties die de principes van Gentle Teaching toepassen, streven naar het welzijn van alle betrokkenen, inclusief medewerkers, klanten en andere belanghebbenden. Dit kan onder meer inhouden dat er aandacht wordt besteed aan de fysieke, emotionele en psychologische behoeften van mensen.
  5. Positieve gedragsverandering bevorderen: In plaats van te straffen of te dwingen, richt Gentle Teaching zich op het aanmoedigen van positieve gedragsverandering door middel van positieve bekrachtiging, coaching en ondersteuning. Dit betekent dat organisaties streven naar het creëren van een stimulerende omgeving waarin mensen worden aangemoedigd om te groeien, te leren en zich te ontwikkelen.

Om Gentle Teaching toe te passen in organisaties, is het belangrijk dat leiders en medewerkers zich bewust zijn van deze principes en deze integreren in hun dagelijkse praktijk. Dit kan onder meer inhouden dat er trainingen worden gegeven, beleid wordt ontwikkeld dat de waarden van Gentle Teaching weerspiegelt, en het creëren van een cultuur waarin respect, empathie en verbondenheid centraal staan.

Wat gaat er door je heen terwijl je deze post leest?

Jouw gedachten, gevoelens en ervaringen zijn ontzettend waardevol voor ons, want iedere perspectief is uniek. In deze bijzondere tijd wil ik benadrukken hoezeer ik om jou geef. Hoe zorg jij voor jezelf en je dierbaren terwijl je die speelse levenslust behoudt?

Ik daag je uit om zorgvuldig te zijn, maar ook om met moed nieuwe kansen te omarmen. Wie weet welke geweldige avonturen er op je pad kunnen komen! Ik kan niet wachten om je reacties te lezen!

miljoenen artikelen razendsnel in huis

Steun onze missie door aankopen te doen via bol.com:

via de links naar bol. of overweeg een donatie. Jullie support betekent alles voor ons. Laten ons weten hoe we elkaar verder kunnen inspireren op deze reis naar emotionele vrijheid en zelfontdekking? Werk met de vragen voor zelfreflectie.

Laten we samen een inspirerende dialoog beginnen in de commentaarsectie hieronder!

alle artikelen over zelfgenezing

Als deze blog je aanspreekt, deel hem dan alsjeblieft.

Door te delen kunnen we nog meer mensen inspireren en ondersteunen op hun reis. Vergeet niet om ons te volgen op sociale media. Laat je stem horen door een reactie achter te laten en de tekst een duimpje omhoog te geven. Ontzettend bedankt voor je steun!

Toxische individuen en organisaties kunnen soms veel schade aanrichten, maar laten we ons richten op de positieve veranderingen die we zelf kunnen bewerkstelligen.

We bieden jullie gratis mogelijkheden aan om te groeien, met zelfzorgtips, helende oefeningen en manieren om trauma’s te verwerken. Samen kunnen we echt een verschil maken!

Annemie Declercq auteur bij narcisme.blog
Klik naar wie ben ik?

Door op de afbeelding hierboven te klikken kun je contact met me nemen via Whatsapp, messenger, mail en sociale media!

Zet je vandaag nog een stap VOORUIT met de Groeitaken? Kies maar!

Ik moedig jullie aan om door te zetten!

Annemie Persyn-Declercq


Ontdek meer van Zelfzorghelpers samen vrij en verbonden!

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Disclaimer/Vrijwaring

Door toegang te krijgen tot deze blog, of video erken je, begrijp je en ga je ermee akkoord dat de inhoud van die video/blog geen therapie is. Dit is niet bedoeld om therapie te verstrekken. Deze informatie vormt geen medisch, juridisch of ander professioneel advies en/of behandeling.

Je erkent en begrijpt dat auteurs van deze blog/video geen erkende therapeuten zijn, psychiaters, psychotherapeuten, artsen of andere medische, psychologische en/of psychiatrische professionals. Annemie Declercq is een bachelor orthopedagoge met ervaring. Je gaat ermee akkoord om indien nodig de juiste medische en/of therapeutische behandeling te zoeken.

Ontdek meer van Zelfzorghelpers samen vrij en verbonden!

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder

Ontdek meer van Zelfzorghelpers samen vrij en verbonden!

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder