Alleen of samen? Gentle Teaching.

 

Bron: Alleen of samen?

Alleen zijn een ongezond verschijnsel.

John McGee — de grondlegger van de “Gentle Teaching” — zag “alleen zijn” als een geestelijk ongezond verschijnsel. “Het is niet goed als de mens alleen is.”

Gentle Teaching” maakt een radicaal en medelevend verschil in hoe servicemodellen zijn systematisch opgebouwd voor individuen en voor organisaties die mensen met speciale behoeften dienen, zoals een verstandelijke beperking, een psychische aandoening, dakloos zijn, dementie, enz.

Het ontwikkelen van een herkenbaar en aanvaardbaar niveau van geloofwaardigheid voor “Gentle Teaching” is wat beleidsmakers en managers nodig hebben.

Daardoor kunnen ze op een gunstige manier reageren bij het goedkeuren van de toepassing ervan op een wetgevend niveau.

De onderbouwing van gentle teaching.

Naast de effectiviteit van “Gentle Teaching” en de wederzijdse voordelen van zijn toepassingen, is het belangrijk dat de onderbouwing van deze filosofie en praktijk wordt versterkt en ondersteund met meer onderzoek.

Elementair onderzoek naar de effecten van “Gentle Teaching” kan echter alleen worden nagestreefd nadat een korte, bepalende premisse is gegeven voor het onderzoek.

In principe moet dit bestaan ​​uit het aangeven wat “Gentle Teaching” is, en ook wat de basisindicatoren zijn die de processen en resultaten van Gentle Teaching ondersteunen en vervolgens de doelstellingen en werkwijzen ervan valideren.

Een bijkomend doel voor het vaststellen van deze definitie- en indicatieschaal is om organisaties te helpen die de filosofie van Gentle Teaching omarmen, die een instrument nodig hebben dat periodieke beoordelingen beoordeelt en kwalificeert.

Dit instrument geeft voortgangsgebieden aan en geeft ook de gebieden aan die door de serviceprovider moeten worden aangepast. Een toekomstig doel van dit instrument zou zijn om Gentle Teaching-organisaties te certificeren.

Deze definitie gaat gepaard met indicatoren die men gebruikt om te onderzoeken of men “Gentle Teaching” op geloofwaardige manier toepast. (merk op: de indicatoren meten niet de resultaten die we willen, maar identificeren, voor ons, wat werkt en wat niet, volgens de toepassing van een Gentle Teaching-raamwerk.)

Gentle Teaching heeft te maken met het opbouwen van relaties tussen mensen.

De manier waarop deze relaties zich kunnen ontwikkelen, is erg cultureel afhankelijk.

Hoewel de uitgangspunten van “gentle teaching” algemeen zijn, kan de praktijk van “Gentle Teaching” in de Verenigde Staten er anders uitzien dan in Europa, of in Brazilië of Japan.

cover boek van Beyond Gentle Teaching A Nonaversive Approach to Helping Those in Need

De definitie kan dus niet zo star zijn dat er geen plaats is voor deze culturele verscheidenheid en flexibiliteit.

We hebben een definitie van Gentle Teaching nodig. Één die bruikbaar kan zijn voor onderzoek en ook voor het valideren van de doelstellingen en praktijken wereldwijd, met behulp van indicatoren die de processen en resultaten van “Gentle Teaching” ondersteunen.

Ik wil u bedanken voor het lezen van dit artikel.  Dit is misschien een moeilijk artikel. Het onderwerp is zo delicaat zo verpletterend. Als ze dit u op een kleine manier heeft geholpen, schrijf u dan alstublieft in en volg deze blog.

Bedankt voor het lezen, voel je vrij om een reactie te plaatsen.

Dit artikel is niet bedoeld om te diagnosticeren of een gids te zijn voor zelfdiagnoses. Het enige doel van dit artikel is strikt voor leerzame doeleinden. Mijn doel is om de lezer te laten nadenken om schadelijke individuen beter te vermijden.

Als u dankzij deze post meer inzicht hebt gevonden, vergeet dan niet om te reageren. Geef commentaar en deel dit artikel en werk mee aan meer bewustzijn.

Liefs xx

Annemie Persyn Declercq
Orthopedagoge

 

PS Bekijk  nu het nieuwe programma van Melanie Tonia Evans.

Gentle Teaching en weg van hoop voor mensen met beperkingen

Aanverwante teksten.

PM-reeks – Gentle teaching een weg van hoop voor mensen met bijzondere kwetsbaarheden.

Beyond Gentle Teaching A Nonaversive Approach to Helping Those in Need.

Gentle teaching cover van boek Teach your child to sleep

Gentle Teaching A Philosophy of Life for a Culture of Peace.

Gentle teaching cover van boek The Gentle Weapon EBOOK Tooltip Prayers for Everyday and Not-So-Everyday Moments—Timeless Wisdom from the Teachings of the Hasidic Master, Rebbe Nachman of Breslov

The Gentle Weapon. EBOOK Prayers for Everyday and Not-So-Everyday Moments — Timeless Wisdom from the Teachings of the Hasidic Master, Rebbe Nachman of Breslov.

Hoe je fysieke pijn te genezen en terwijl je leven heropbouwen na narcistisch misbruik?

De dagelijkse strijd om met narcistisch misbruik om te gaan.

 

Brengt narcistisch mishandeling een verslaving voort?

De relatie met de narcist voelde aanvankelijk als de grootste liefde van hun leven.

Wat is de werkwijze volgens narcisme.blog om de meeste resultaten te hebben?

 

Geef een reactie, vraag of antwoord.