Zelfhelpers, zelfzorgers, traumaherstellers, traumaverwerkers, samen vrij en verbonden!

naar Home: klik op de afbeelding

Menu

zoeken in Archieven
zoeken in Categorie*en

Zelfverdedigingstraining voor traumaherstel te stimuleren. +video

Ben je in therapie om te herstellen van een slechte ervaring en zou je sneller meer vooruitgang willen zien?  Welnu, welkom op deze post over een manieren om de effectiviteit van trauma therapie te stimuleren. Ik doe daarop beroep op Rachel Mahloch over zelfverdedigingstraining voor traumaherstel. Ze heeft een 2e graad zwarte band in een mixed martial arts zelfverdedigingssysteem en een 1e graad zwarte band in Shaolin Kempo, evenals een passie voor het aanleren van zelfverdediging.

Hoe zelfverdediging traumaherstel helpt 

Ik wil al heel lang schrijven over zelfverdediging in de context van traumaherstel. Hoe kan zelfverdediging direct mensen helpen bij het herstelproces van fysieke trauma’s. 

Er zijn meer manieren waarop zelfverdediging ook helpt voor traumaherstel. 

Er zijn vier componenten van traumaherstel genoemd waar verschillende lichaams-geest-oefeningen bij kunnen helpen.

1. het zenuwstelsel kalmeren.

2. lichaam en geest opnieuw verbinden.

3. het denkende brein reactiveren.

4. ontdekken van een sterk zelfbeeld. 

Ik denk dat zelfverdediging vooral helpt bij #2 en #4. Dat is het opnieuw verbinden van lichaam en geest en het herontdekken van een sterk zelfgevoel . 

Uiteraard wordt er tijdens de zelfverdedigingstraining veel met het lichaam gewerkt. 

Het is belangrijk om aandacht te schenken aan wat er in de geest omgaat. Hoe is dat van invloed op wat het lichaam op een kritiek moment kan doen? En vice versa? 

Daarom is zoveel zelfverdediging gebaseerd op vechtsporten. Wanneer we trainen in de vechtsporten denken we constant aan de verbinding tussen lichaam en geest; hoe we de bewegingen van ons lichaam (snelheid, kracht, nauwkeurigheid, behendigheid) en de onwillekeurige functies van ons lichaam (ademhaling en hartslag) kunnen beheersen. 

Zij kan een snelheidsoefening doen, een zeer hoge hartslag behalen en door ademcontrole en focus die snelheid binnen enkele seconden verlagen. Dit is een belangrijke vaardigheid in zelfverdediging, omdat kalm en gefocust blijven tijdens een gewelddadige of potentieel traumatische gebeurtenis de sleutel is om snel te reageren en in veiligheid te komen.

Fysiek traumatische ervaringen leiden er ook vaak toe dat je je fysiek erg machteloos voelt, omdat slachtoffers meestal fysiek hulpeloos zijn. 

Ik denk ook dat het werken aan een reeks vaardigheden die specifiek zijn ontworpen voor zelfverdediging, een fantastische manier is om weer een gevoel van persoonlijke empowerment te vinden. Iedereen weet dat ze dol zijn op dat gevoel van kracht als ze hun lichaam voelen bewegen op een manier waarvan ze kunnen zeggen dat het effectief zou zijn in een situatie van zelfverdediging.

Het is contra-intuïtief, maar de kleinste fysieke beweging kan een enorme impact hebben. Een voorbeeld zou zijn om gewoon uit de weg te gaan. Dit vereist snelheid en focus zonder al te veel rekening te houden met grootte verschillen. 

Als Rachel aan empowerment denkt, probeert ze de grootte geen probleem te laten zijn. Het is een mentaal spel voor haar, want hoewel ze eigenlijk maar 1,80 meter lang is, is ze in haar hoofd 1,80 meter lang.

Rachels benadering van zelfverdediging

Rachel’s benadering van zelfverdediging is gebaseerd op het uitgangspunt dat het eenvoudig moet zijn. Haar technieken zijn niet luxueus. Ze hoeven niet luxueus te zijn. Als je het je niet kunt herinneren, dan kun je het niet doen. 

Ze gelooft ook echt dat het belangrijkste van zelfverdediging is dat door zelfvertrouwen en een verhoogd bewustzijn van mens en omgeving het mogelijk is om de meeste confrontaties te vermijden

Het belangrijk is om op te merken dat je als vrouw begrijpt hoe vrouwen zijn geprogrammeerd om te denken, te handelen en te reageren. Rachel begrijpt de fysieke nadelen die ze als vrouwen hebben. Ze weet hoe we ons lichaam efficiënt en effectief kunnen leren gebruiken.

Doelstelling zelfverdedigingstraining voor traumaherstel

Het voornaamste dat uit de lessen van Rachel komt is om specifieke doelgebieden met opzet, vaardigheid en precisie te raken. Dit zal het zelfvertrouwen van een vrouw vergroten. 

In het begin lijken veel studenten bang om zelfs maar een pad te raken. Tegen het einde slaan ze krachtig terwijl ze een aanvaller visualiseren en grote kracht genereren met hun lichaam en geest. 

Een interessant fenomeen is dat de meeste vrouwen aan de ene kant zelfverdediging willen leren, maar sommigen zijn bang of schamen zich om een ​​ander mens te slaan, zelfs iemand die hen kwaad wil doen. 

Als vrouwen eenmaal toestemming hebben en ze accepteren dat er misschien mensen zijn die hen pijn willen doen, dan kunnen ze het proces echt omarmen. Daarom vindt ze het belangrijk om haar lessen te beginnen met een oprecht gesprek. Daarin worden realistische scenario’s behandeld van dingen die zijn gebeurd met haarzelf en vrouwen die ik ken. 

Dit zorgt er meestal voor dat de groep gaat praten over dingen die hen zijn overkomen. De groept praat dan over de beslissingen die ze hebben genomen en hoe ze daar op dat moment mee omgingen. Dit open gesprek voedt het vuur en de wens om wat vaardigheden voor de toekomst te leren.

Zelfverdedigingsvaardigheden

Het belangrijkste dat Rachel leert, is dat de reactie net zo belangrijk is als de techniek. Als je snel kunt reageren door iets te doen en NIET helemaal vastloopt, ben je er voor 90%. Zij vertelt haar studenten dat er geen regels zijn voor zelfverdediging. Ze vertelt ook dat er geen fout antwoord is als het om de techniek gaat. 

Als ze moeten gebruiken wat Rachel ze heeft geleerd en ze doen het niet precies zoals zij hen heeft geleerd, springt ze er niet uit en schreeuwt ze niet: “VERKEERD”. Ze vindt het leuk om te beginnen met het aanleren van een aantal basisslagen en trappen die gemakkelijk te leren en te onthouden zijn. 

We beginnen door deze in de lucht te oefenen. Daarna gaan we over op het raken van pads, een bokszak en mensen omdat ze allemaal een ander gevoel voor hen hebben. Hier leren de leerlingen wat staking voor hen als goed en natuurlijk voelt. Iedereen heeft zijn persoonlijke favoriet. Nadat we alle slagen en trappen hebben geleerd, leert ze hen technieken voor veelvoorkomende aanvallen op vrouwen. 

Rachel demonstreert de technieken op haar assistent. Ze bespreekt dan hoe het er niet zo uit zal zien als de leerlingen het proberen. En dat niet alleen, zo ziet het er in het echt ook niet uit, maar dit is onze bouwsteen. 

Tijdens de zelfverdedigingstraining voor traumaherstel vindt ze het leuk om te zien wat de sterke en zwakke punten van elke persoon zijn.

Ze probeert ze aan te moedigen om te doen wat goed voelt op basis van de basis die Rachel hen geeft. 

Terwijl ze kijkt hoe elke student de techniek leert en oefent, kan ze zien wat hun natuurlijke neigingen zijn. Ze kan hen aanmoedigen om de ene slag voor de andere te verwisselen. Het gaat allemaal terug naar de toestemming om te doen wat je denkt dat goed is, vertrouw op je gevoel. 

Dit is het moment waarop Rachel veel gloeilampen ziet en ogen die beginnen te fonkelen bij haar studenten naarmate het zelfvertrouwen toeneemt. 

Hoeveel tijdsinvestering denk je dat studenten nodig hebben om een ​​goede set zelfverdedigingsvaardigheden te ontwikkelen? 

Er zijn geen andere regels voor zelfverdediging dan veilig wegkomen. Om bewegingen met succes te kunnen implementeren, moeten ze echter worden geoefend en geïnternaliseerd. 

Het hoort zo te zijn dat je een zet minstens 1000 keer moet oefenen voordat het een deel van je wordt. Dat is veel, maar zij raadt aan om elke slag 10 keer te oefenen (in de lucht, voor een spiegel of met een partner), 3-5 keer per week. 

Het kost echt maar een paar minuten van je tijd en kan tijdens je normale training worden gedaan. Ze heeft ook een trainingsroutine ontwikkeld die slagen en bewegingen omvat van technieken die haar studenten thuis kunnen doen. 

Seminar

Een seminar van 3 uur dat eerst de geestesgesteldheid, zelfbewustzijn en het nemen van slimme beslissingen onderzoekt. Daarna volgen de basisslagen/kicks leren en oefenen. Alles brengt ze samen om technieken te leren tegen een aantal veelvoorkomende aanvallen die specifiek zijn voor vrouwen (haargrepen, knuffels, pols grijpers).

Een aantal vervolglessen:

  1. Gemeenschappelijke aanvallen op vrouwen II, waaronder aanvallen die niet in het huidige seminar worden behandeld;
  2. Wat te doen als je valt of tegen de grond wordt geslagen tijdens een aanval?
  3. Aangevallen worden 101, wat je in feite de mogelijkheid geeft om in de open lucht aangevallen te worden en je technieken te oefenen in een veilige gesimuleerde omgeving.
  4. Lessen specifiek voor jonge meisjes en tieners die de kwestie van NEE zeggen onderzoeken zonder je ongemakkelijk of beschaamd te voelen. Bespreken wanneer het gepast is om geweld te gebruiken als je je bedreigd voelt.
zelfverdediging om traumaherstel te stimuleren
Ik leer je heel bewust een nieuwe versie van jezelf te creëren

Rachels achtergrond

Hoe raakte Rachel betrokken bij het lesgeven in zelfverdediging.  

Rachel: Ik begon mijn training in de vechtsport ongeveer 12 jaar geleden alleen voor de training. Sindsdien heb ik een 2e graads zwarte band behaald in een hybride jujitsu-gebaseerd systeem. Ze heeft een eerste graad zwarte band in Shaolin Kempo. 

Tegen de tijd dat ik mijn eerste zwarte band behaalde, was ik zeer effectief in het afweren van de meeste aanvallen door mensen van elk formaat. Tussen mijn eerste en tweede graad zwarte band studeerde en concentreerde ik me op de kunst van zelfverdediging. 

Rachel herinnert haar dat ze haarzelf tijdens een test moest verdedigen tegen ongeveer 70 aanvallen (inclusief wapens) zonder pauzes. Ze deed het, het was vermoeiend en ze vond het geweldig. 

Rachel kreeg vertrouwen en was/ben in uitstekende vorm. Ze begon vragen te beantwoorden van vrouwen op de scholen van haar kinderen en op haar werk over wat te doen in bepaalde scenario’s. 

Rachel liet vrouwen haar vertellen dat ze een inspiratie voor hen was. Ze begon haar jonge zonen te horen opscheppen over haar vaardigheden. Ze dacht dat dit een kans was om haar kennis met anderen te delen. 

Inleiding tot zelfverdediging voor het oplossen van trauma’s

Rachel doet ook een workshop die een presentatie combineert over hoe zelfverdediging nuttig kan zijn voor het oplossen van trauma’s en angstbeheersing met een inleiding tot zelfverdedigingsoefeningen en demo’s. Daarna komen er enkele algemene vaardigheden om te aarden en te kalmeren.

Was dit interview nuttig voor je op jouw reis om te genezen of om anderen te helpen genezen? Is er iemand of iets anders die je graag zou willen dat ik bespreek, of aanvullende informatie die je zou willen zien op narcisme.blog? Voeg hieronder een reactie toe!

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw commentaar en like.

Lees meer

Narp herstel-programma of narcissistic abuse recovery programma

Geplaatst

in

,

door

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Voeg je bij 4.590 andere abonnees