Oksana Oleksandrivna: desensibilisering en   thema “dood” bij kinderen met boeken

Oksana Oleksandrivna: desensibilisering en thema “dood” bij kinderen met boeken

Kunsttherapie is delicaat en gaat over zorgvuldige richting geven aan traumaverwerking.

Voor sommige mensen, vooral voor kinderen, is het moeilijk om hun emoties te begrijpen of te uiten over de dood, maar het maakt het veel makkelijker in het creatieve proces door bijvoorbeeld de desensibilisering als je met boeken werkt.

Een mens praat niet direct over zichzelf. Hij of zij drukt zichzelf metaforisch uit: kleur, geluid, beweging, vorm, beeld. Meestal missen kinderen een gevoel van veiligheid.

Kunsttherapie helpt een gevoel van veiligheid terug te brengen en onthult tegelijkertijd andere oorzaken van angst. Ons advies: laten we kinderen creatievere expressie geven en dit proces goed bekijken. Vaak kan een simpele foto veel meer zeggen over een emotionele toestand dan het op het eerste gezicht lijkt.

desensibilisering dood voor kinderen
We fight for Ukrainian children on a psychological front

“De Leeuwhartbroers” is een sprookjesavontuurroman van de Zweedse schrijfster Astrid Lindgren. ⠀

De hoofdrolspelers van het plot zijn de broers Jonathan en Carl Leyon, die vallen in het sprookjesland van nangiala. De helden ondergaan een reeks beproevingen en avonturen die vechten tegen de tiran van Tengil en Katla’s draken.

Hoewel het verhaal als kinderboek is gepositioneerd, zijn veel onderwerpen daarin erg moeilijk en “donker” vergeleken met het genre in het algemeen: ziekte en dood, tirannie en angst, verraad en rebellie. Lichte onderwerpen zijn natuurlijk ook aanwezig in het verhaal.

Als je persoonlijk advies of antwoorden nodig hebt: laat een vraag achter in de reacties en we zullen er zeker naar kijken voor toekomstige posts.

U kunt dit project steunen! Meer informatie daarover vind je hier.

Vul de vragenlijst in als je kinderrevalidatie wilt aanvragen bij 

Gen.Camp
— u of uw kind is mishandeld in Ukrainia en hulp nodig heeft.

Wie kan lid worden van Gen.Camp? Kinderen van 6-12 jaar die tekenen van psychisch trauma als gevolg van de oorlog hebben uitgesproken en zo snel mogelijk hulp nodig hebben.

Gebruik misschien de commentaren om elkaar te steunen!

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw commentaar en like.

Lees meer

In Spain, a camp was organized for Ukrainian children who suffered from the war

Oekraïense kinderen verwerken oorlogstrauma’s door te tekenen

Educatieve tips en materiaal over werken met kinderen met een oorlogstrauma

NOODHULP OEKRAÏNE

Oekraïnse referenties en bronnen en schrijvers op sociale media in het Engels

Mariam Naiem: Instagram en Twitter

Tetyana Denford: Instagram en Twitter

Marichka Buchelnikova: Instagram en Twitter

Maria Kuchapska: Instagram

Julia Kyrylova-Fedorchenko: Instagram

Oleksandr Shyn: Twitter

Valeria Voshchevska: Instagram en Twitter

Julia Tymoshenko: Instagram en Twitter

Het traumaherstel kamp van “Gen Ukrainian” voor kinderen

Hoe reageer je op genade?

Openbaring van de God van Jezus Christus!

Grote tragedies van kleine harten in Oekraïne

Psychopaat, macht, ego en democratie

Alles verliezen en vertrouwen vinden in de toekomst: kind in Oekraïne


Geplaatst

in

, ,

door

Tags:

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Disclaimer/Vrijwaring

Door toegang te krijgen tot deze blog, of video erken je, begrijp je en ga je ermee akkoord dat de inhoud van die video/blog geen therapie is en niet bedoeld is om therapie te verstrekken en het vormt geen medisch, juridisch of ander professioneel advies en/of behandeling. Je erkent en begrijpt dat auteurs van deze blog/video geen erkende therapeuten zijn, psychiaters, psychotherapeuten, artsen of andere medische, psychologische en/of psychiatrische professionals en gaat ermee akkoord om indien nodig de juiste medische en/of therapeutische behandeling te zoeken.

Jij erkent, begrijpt en gaat ermee akkoord, en verklaart dat je gekwalificeerd bent voor de aard van de inhoud van deze blog en video, in goede gezondheid en in een goede fysieke en mentale conditie om deel te nemen aan dergelijke activiteiten. Je bent het er verder mee eens en verbindt je, dat als je op enig moment van mening bent dat je deelname aan een activiteit die voorkomt in een video, in een groeitaak, of blog, of video’s jezelf of anderen zou kunnen in gevaar brengen, je zult weigeren om hieraan deel te nemen. Of als een dergelijke activiteit is begonnen, onmiddellijk verdere deelname aan dergelijke activiteit zal stoppen. Als je deelneemt aan een activiteit, doe je dat vrijwillig en willens en wetens en je alle risico’s van materiële schade, persoonlijk letsel en/of overlijden voor jezelf of anderen op zich neemt voortvloeiend uit je deelname aan dergelijke activiteiten.

Voeg je bij 4.606 andere abonnees