Zelfhelpers, zelfzorgers, traumaherstellers, traumaverwerkers, samen vrij en verbonden!

naar Home: klik op de afbeelding

Menu

zoeken in Archieven
zoeken in Categorie*en

Vertrouwen eerste blokkade na narcistisch misbruik

Vertrouwen eerste blokkade om te herstellen.

Naar buiten komen! Veel slachtoffers van narcistisch misbruik hebben moeite om vreemden te vertrouwen. Daarom is het ook zo’n probleem om mensen in vertrouwen te nemen. Mensen die voortdurend worden/werden misbruikt door narcisten, hebben de neiging om een verdraaide versie van de werkelijkheid te geloven, omdat ze constant worden voorgelogen en gemanipuleerd. Dan wordt vertrouwen een eerste blokkade.

Ze zijn over alles sceptisch en vinden het moeilijk anderen te vertrouwen, aangezien ze daartoe zijn geconditioneerd door hun misbruiker.

Eén van de wrede ironieën van het leven is dit … onszelf beschermen en wantrouwend zijn, werkt averechts.

Als het gaat om het geven van gezonde en betrouwbare ervaringen dan kom je niet ver met wantrouwen. Het leven en anderen niet vertrouwen, voelt niet goed in ons lichaam en zorgt ook niet voor gezonde, gelukkige, liefdevolle verbindingen.

Intuïtief weten we allemaal dat we vertrouwen moeten hebben.

We moeten ons liefdevol en open voelen en de energie van andere mensen accepteren om enige kans te hebben om deel te nemen aan en te genieten van ons leven, en om het leven en de liefde te delen met speciale anderen. Dus… onszelf beschermen is duidelijk NIET het antwoord op een gelukkig, gezond leven.

Als we bang zijn voor wie en wat we kunnen vertrouwen, zouden we graag denken dat “wantrouwen” ons kan helpen… dat het ons op de één of andere manier zal beschermen. Maar dat is niet zo. In feite is de kans groter dat we mensen en situaties blijven ervaren die ons pijn doen en waarvan we ontdekken dat ze niet te vertrouwen zijn.

Aan de andere kant van het spectrum, “blind vertrouwen”, helpt ook niet. Het is in feite dwaas en brengt onszelf aanzienlijk in gevaar … en dat werkt ook niet.

vertrouwen eerste blokkade
Ik leer je heel bewust een nieuwe versie van jezelf te creëren

Heeft narcistisch misbruik ons niet laten zien dat geloven in mensen en vertrouwen op wat ze ons vertelden geen weg naar gezondheid of veiligheid was?

Vooral toen onze innerlijke stem tegen ons schreeuwde, is er hier iets echt mis, en overal verschenen signalen en bleven we onszelf overtuigen van de versies die we wilden geloven – de versies waarvan we dachten dat ze ‘waren wat we wilden’.

Dus wat is de oplossing? Wat is de gulden middenweg?

Wat is de manier om het geschonden vertrouwen als eerste blokkade op te ruimen, zonder defensief te zijn of onbewust situaties te blijven creëren die we niet kunnen vertrouwen? En waarom gebeurt dit? Dat is waar ik in dit artikel dieper op in ga, onderzoeken. Het is mijn grootste wens dat als resultaat een diepere genezing van dit onderwerp voor je tot stand zal komen.

De noodzakelijke ontwikkeling van onszelf in dit alles.

Als we gewond zijn geraakt door narcisten en altijd onbewust de angst hebben gedragen om ‘op veilig te spelen’, ‘afzwakken om anderen gelukkig te houden’, ‘geen stem hebben’ en als we “bang zijn om anderen van streek te maken vanwege het risico van kritiek, afwijzing, verlating of bestraffing”, dan hebben we veel werk te doen aan deze gewonde jonge kinderdelen van onszelf die nog niet volwassen zijn.

Deze innerlijke gewonde jonge kinderdelen die de macht zijn blijven overgeven en van onze waarheid weg zullen we dienen aan te pakken wil onze ervaring veranderen. Want als we dat niet doen, zullen we onbetrouwbare situaties blijven genereren, en waarschijnlijk zullen we anderen machteloos de schuld geven van onze pijn en zullen we contracteren, afsluiten en het opgesloten houden in onszelf …

ALS we niet wakker worden uit de trance en doe het innerlijke werk.

En we zullen gekweld worden door de gevoelens van “hoe kan ik ooit weer vertrouwen?”

Als we niet vertrouwen en als we het leven en anderen niet vertrouwen … betekent dat we niet verankerd zijn in onze eigen ontwikkeling en genezing.

Het betekent dat we alle dingen blijven ervaren die we niet vertrouwen., maar bovendien ook dat we belemmerd zijn in ons vermogen om te genezen.

Het betekent dat we nog steeds de vastzittende gevoelens in ons hebben. De trauma’s die we nog niet hebben genezen zullen ons ironisch genoeg degene zijn die we aan iemand anders ZULLEN toewijzen om er voor te zorgen dat we ervan bewust worden. Dat zal niet een persoon zijn die de redder van onze wonden is, maar een persoon die meer bewijs levert van hen.

Als we ‘vertrouwen’ hebben, weten we dat het nooit gaat om wat andere mensen wel of niet doen, maar om het genereren en creëren van ons eigen leven van binnenuit.

Het gaat over het opruimen van onze oorspronkelijke wonden waardoor we onszelf niet vertrouwen, niet naar waarheid verschijnen, geen grenzen hebben, niet loslaten en ons vastklampen aan een andere volwassene om ons de liefde, goedkeuring, zekerheid en overleving te schenken die we tot nu toe niet hebben en voorzien in onszelf, door te genezen van ons trauma.

Als kinderen waren we machteloos om dit te doen, als volwassenen niet.

En in hemelsnaam moeten we stoppen met het voeren van de gesprekken die zich richten op ALLE redenen WAAROM we mensen niet kunnen vertrouwen … zoals: “Alle mannen doen dat” en “Alle vrouwen zijn dat” en denken ENKELE HOE al die focus op wantrouwen en pijn zal op de een of andere manier HET gebeuren in ons leven STOPPEN!

Dat is de slachtoffermentaliteit die alleen maar MEER van hetzelfde creëert.

Onze eigen evolutie en ontwikkeling beseffen – iedereen doet wat ze doen, gezien hun niveau van waanzin versus hoe genezen en ontwikkeld ze zijn… en HUN leven is NIET van ons om ons zorgen over te maken.

Wat geldig is, over het genereren van verandering in ons leven, is het loslaten en ontwikkelen van onszelf voorbij onze EIGEN niveaus van gewondheid.

Dan kunnen we het leven VERTROUWEN en onze eerste blokkade volledig opruimen. Omdat we erin zijn bewust gezond te maken. Ik hoop dus dat dit artikel heeft geholpen. Daarom moedig ik je aan, als je weer worstelt met vertrouwen, om met mij mee te doen aan dit volgende webinargroep, waar je PRECIES leert hoe je alles kunt genezen waarover ik in dit artikel heb gesproken. Ik kijk ernaar uit om, zoals altijd, uw opmerkingen en vragen te beantwoorden …

Steun elkaar in de commentaren!

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw commentaar en like.

Lees meer

innerlijke kind
Narp herstel-programma of narcissistic abuse recovery programma

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Voeg je bij 4.587 andere abonnees