Categorieën
Nederland België Nederlandstalig Recent zelffocus zelfzorg

Reguleer eerst je zenuwstelsel, eerst de pijnlijke gevoelens voelen

Hoe iets te manifesteren, oftewel – trauma-geïnformeerde manifestatie, stap voor stap.
Merk op wat er in je lichaam opkomt als je denkt aan wat je wilt manifesteren.
Als er vernauwing, spanning en sterke emoties optreden – merk dit op; dit betekent niet dat je je niet kunt manifesteren.
Het is normaal dat we angst, verdriet en woede voelen rond iets wat we echt willen, omdat het alle keren naar voren brengt dat we niet kregen wat we wilden.

Pauzeer en reguleer eerst je zenuwstelsel – nuttige oefeningen zijn onder meer je voeten op de grond voelen en je je favoriete vredige plek voorstellen terwijl je dat in het lichaam voelt.
Voel nu de moeilijke emoties: concentreer je er echt op in je lichaam.
Voel de opluchting als ze er doorheen gaan; je komt thuis bij jezelf, je openhartige authentiekste staat.
Concentreer je op wat je wilt van deze staat – voel alle emoties om het te hebben, ervan te genieten, het te zijn.
Dit wordt vaak geleerd als de eerste stap, maar het is echt de laatste (tenzij je wilt omzeilen)
Ik kom uit de ruimte voor zelfontwikkeling, waar ons vaak wordt verteld om gewoon de emoties te voelen, en dan kunnen we ALLES manifesteren.

Er wordt ons zo zelden verteld dat we EERST de pijnlijke emoties moeten voelen die zich in ons lichaam bevinden, om die te verwerken voordat we toegang krijgen tot de goedheid.

Schaduw, dan licht. Breng je schaduwen in het licht. Stop met ze te omzeilen. Stop met verbergen. Ze zitten in je en gaan nergens heen, zelfs niet als je je probeert te verstoppen.

Ik heb zoveel in mijn leven kunnen manifesteren door dit proces: toegang te krijgen tot de ware goedheid in mijn lichaam, door te neigen naar de pijn en het plezier, beide!

Door johanpersyn

Het is niet genoeg om klinische beschrijvingen en wetenschappelijke proefschriften te vinden over aandoeningen en hun symptomen. Ook is het niet nuttig om alleen over het verdriet van de slachtoffers te schrijven. Soms hebben we voorbeelden nodig - voorbeelden van het leven - van het gedrag dat deze mensen vertonen en een vertaling van wat echt is, echt aan de hand, voordat we het kunnen internaliseren en de informatie toepassen in ons eigen leven. Maar dikwijls hebben we ook iemand nodig om te luisteren naar onze reactie op die verhalen en gebeurtenissen in ons leven. Daar wil ik mijn ervaring met u delen om samen te groeien in kwalitatievere opvoeding en beleving.

Voeg hieronder een reactie toe! Reactie annuleren