Praten met kinderen in een scheiding over persoonlijkheidsstoornissen. Deel 2

Kinderen in een narcistische scheiding kunnen op die manier verstrekkende gevolgen ondervinden van het gedrag van de narcist(e).

Sommige kinderen in een narcistische scheiding hebben psychisch letsel als gevolg van de narcistische gedragingen.

Zelfs minnelijke echtscheidingen hebben niet de neiging om het beste in mensen naar boven te brengen. Al te vaak ondervinden mensen en vragen ze zich af of ze hun ex-echtgenote wel volledig kennen. Een echtscheiding van een narcist(e) is hard werken te beginnen met de voorbereiding.

Je vraagt je af wat er nu weer te gebeuren staat als de narcist(e) ‘s morgens opstaat.

Negotate like you matter Rebecca Zung paperback cover
info Paperback

Narcisten presenteren zichzelf vanaf het begin echter verkeerd.

Hoe moeilijk het ook is om te accepteren dat de persoon van wie je hield al de hele tijd tegen je heeft gelogen, het is belangrijk om terug te gaan naar wat je dacht te weten over je ex-echtgenoot om zich passend voor te bereiden op de rechtbank en op de opvoeding van de kinderen tijdens en na de scheiding.

Helaas kan een scheiding van een narcist(e) zelfs nog traumatischer zijn dan het huwelijk zelf, wat niet betekent dat je het huwelijk dient verder te zetten.

De pijn moet stoppen en uw leven te veranderen, zodat jijzelf en de kinderen zichzelf kunnen zijn. Ze mogen niet opgevoed worden tot narcisme door de narcistische ouder en  hun entourage.

Kies het juiste moment.

Het is absoluut geen optie om nog lang te blijven en de denigratie tegenover jullie verder te laten duren eens je zeker bent dat je met een narcist(e) getrouwd bent want van gedachten manipulatie kun je alleen weglopen.

Het is onmogelijk om hem of haar te begrijpen, noch om hem of haar te genezen. Kies het juiste moment, en zeker niet als je al volledig bent uitgeput en de kinderen getraumatiseerd zijn. De veiligheid van de kinderen in een narcistische scheiding en jezelf komen op de eerste plaats.

Een time-out kan een veilige manier zijn als eerste stap in voorbereiding van een scheiding, ook voor de kinderen in een narcistische scheiding.

Narcisten, zoals je uiteindelijk leert, gaan niet stil in de nacht! Ze gebruiken het juridische systeem als nog een ander wapen in hun arsenaal aan manipulatie en angst.

Geen leugens zijn te vergezocht of vreemd voor narcisten om te vertellen.

Echtscheiding, voor een narcist(e), is gewoon een andere manier voor hen om door te gaan met misbruik. Het rechtssysteem wordt een onwetende pion in hun pathologische spel. Hopelijk door een therapeut die je heeft aangezet om te werken aan jezelf, ben je sneller tot inzicht gekomen.

Je dient van plan te zijn om goed voorbereid actie te ondernemen.

In alle geval om het partnergeweld en huiselijk geweld(fysiek, financieel, emotioneel, seksueel) te stoppen ga je één en ander moeten veranderen. Je wilt  niet opgeven. Integendeel je wenst te stoppen met huilen.

De meeste wonden kunnen snel genezen eens je afstand hebt genomen, maar je hebt enkele opties waar je over gaat beslissen.

Maar wees niet meer bang voor de narcist(e), noch voor fouten die je kunt maken. Door dit artikel grondig te bestuderen kun je er zeker enkele vermijden.

klik hier voor meer info over NARP

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw commentaar en like.

Lees meer

alle artikelen op zelfzorgHelp over communicatie