Reduceren tot een diagnose is een ingreep in de identiteit’

Bron: ‘Mensen reduceren tot een diagnose is een ingreep in de identiteit’ — Opinie — Voor nieuws, achtergronden en columns.

Tot mijn verbijstering bleek de diagnose schizofrenie in Frankrijk iets heel anders in te houden dan in Engeland. Ze hanteren er andere symptomen. Ook de voorspelling en behandeling verschillen. Een onderzoek onder psychiaters in beide landen bevestigde dit. Ik concludeerde dat de diagnostiek van psychisch lijden wellicht meer te maken heeft met cultuur dan met waardevrije wetenschap.

In werkelijkheid in plaats van iemand te reduceren tot een diagnose is psychisch lijden een mix van weinig specifieke symptomen als slapeloosheid, somberheid, angsten, geheugenproblemen, verslaving — en dat in verschillende gradaties en combinaties over de tijd. De wetmatigheden onder diagnostiek en behandeling zijn veel zwakker dan wordt voorgesteld.’

‘Beter dan iemand te reduceren tot een diagnose is het om als hulpverlener bij iedereen opnieuw verwonderd vragen te stellen: wat is er gebeurd, waar heb je last van, waar zit je kracht, wat zijn je doelen en wat heb je nodig om die te bereiken?

Korte termijn symptoombestrijding is secondair aan het versterken van de weerbaarheid op lange termijn.

Help de persoon zijn verhaal te ontwikkelen, inzicht te krijgen in onderliggende kwetsbaarheid en kracht, greep te krijgen op beperkingen en regie te pakken over de behandeling.

En nieuwe doelen te formuleren die het leven zin kunnen geven.’

reduceren tot een diagnose

Reduceren tot een diagnose.

Dit artikel is niet bedoeld om te diagnosticeren of een gids te zijn voor zelfdiagnoses. Het enige doel van dit artikel is strikt voor leerzame doeleinden. Mijn doel is om de lezer  te laten nadenken om schadelijke individuen beter te vermijden.

Als u dankzij deze post meer inzicht hebt gevonden, vergeet dan niet om te reageren, commentaar te geven en te delen.

Heb je vragen of suggesties? We antwoorden graag.

Sharing is caring.

Aanverwante teksten.

Diagnose van de moderne filosoof Waarom filosofen gek zijn.

reduceren tot een diagnose, diagnose van de moderne filosoof cover boek

Praktijkboek persoonlijkheidsstoornissen DSM-5, diagnostiek, cognitieve gedragstherapie en therapeutische relatie.

foto cover van boek Praktijkboek persoonlijkheidsstoornissen DSM-5, diagnostiek, cognitieve gedragstherapie en therapeutische relatie

foto van cover boek Schematherapie bij borderline-persoonlijkheidsstoornis

Schematherapie bij borderline-persoonlijkheidsstoornis.

Schematherapie in de klinische praktijk een complete gids voor individuele, groeps- en geïntegreerde behandeling met schemamodi

Schematherapie in de klinische praktijk een complete gids voor individuele, groeps- en geïntegreerde behandeling met schemamodi.

Mijn lichaam, mijn trauma, mijn ik de invloed van psychotrauma op fysieke gezondheid — Een identiteit-georiënteerde psychotraumatheorie en — therapie.

Mijn lichaam, mijn trauma, mijn ik

Trauma en geheugen hoe brein en lichaam traumatische ervaringen levend houden.

foto cover van boek Trauma en geheugen hoe brein en lichaam traumatische ervaringen levend houden

Indien je wenst te groeien in zelfliefde en u wenst uw narcistisch ziel trauma te herstellen word nu lid van onze Privé Support Group VKoN.

Lees eerst de info voordat uw aanvraag te doen. Voor wie is VKoN bedoeld? Iedereen die genoeg heeft van een teleurstellend leven en zichzelf, en die bereid is om innerlijk werk te doen om te genezen.

Klik voor meer info

Op 26 en 27 september organiseert Melanie Tonia Evans het “You Can Thrive After Narcissistic Abuse evenement”.

Dit is een live online Première Global Healing workshop voor iedereen die lijdt aan misbruik van een echtgenoot, partner, familielid, vriend, baas, collega of ander individu.

Dit is een zeldzame kans voor u om rechtstreeks te leren van een vertrouwde collega die een bekende misbruik herstel expert is.

Klik hier om je ticket te reserveren en om alle speciale bonussen te ontvangen.

Reclaim Your Life & Break Free From Narcissistic Abuse

Information, advice and recovery programs designed to help you understand narcissistic abuse and empower you to take control of your life again.

No one should feel the trauma and shame of narcissistic abuse. You feel confused, distraught and powerless. Deep down, you know this person is wrong for you and that they’re intentionally harming you, but you feel like you can’t stop obsessing about them. You may feel astounded that you can’t leave them … and stay away.

It’s time to release the trauma, regain control of your life and Thrive beyond your wildest dreams. Let Melanie Tonia Evans guide you to this new self and life with

  1. The Narcissistic Abuse Recovery Program – Gold ,

2. The Narcissistic Abuse Recovery Program – Special Gold Membership Offer

3. The Narcissistic Abuse Recovery Program – Silver Membership,

4. Quantum Healing Starter Pack,

5. The Empowered Self Course

6. Transforming Family Of Origin Woundsprogram.

Geef een reactie, vraag of antwoord.