Reduceren tot een diagnose is een ingreep in de identiteit’

verschillen in diagnose voor psychische stoornissen, mensen reduceren tot een diagnose is een ingreep in de identiteit

Bron: ‘Mensen reduceren tot een diagnose is een ingreep in de identiteit’ — Opinie — Voor nieuws, achtergronden en columns.

Tot mijn verbijstering bleek de diagnose schizofrenie in Frankrijk iets heel anders in te houden dan in Engeland. Ze hanteren er andere symptomen. Ook de voorspelling en behandeling verschillen. Een onderzoek onder psychiaters in beide landen bevestigde dit. Ik concludeerde dat de diagnostiek van psychisch lijden wellicht meer te maken heeft met cultuur dan met waardevrije wetenschap.

In werkelijkheid in plaats van iemand te reduceren tot een diagnose is psychisch lijden een mix van weinig specifieke symptomen als slapeloosheid, somberheid, angsten, geheugenproblemen, verslaving — en dat in verschillende gradaties en combinaties over de tijd. De wetmatigheden onder diagnostiek en behandeling zijn veel zwakker dan wordt voorgesteld.’

‘Beter dan iemand te reduceren tot een diagnose is het om als hulpverlener bij iedereen opnieuw verwonderd vragen te stellen: wat is er gebeurd, waar heb je last van, waar zit je kracht, wat zijn je doelen en wat heb je nodig om die te bereiken?

Korte termijn symptoombestrijding is secondair aan het versterken van de weerbaarheid op lange termijn.

Help de persoon zijn verhaal te ontwikkelen, inzicht te krijgen in onderliggende kwetsbaarheid en kracht, greep te krijgen op beperkingen en regie te pakken over de behandeling.

En nieuwe doelen te formuleren die het leven zin kunnen geven.’

Reduceren tot een diagnose.

Dit artikel is niet bedoeld om te diagnosticeren of een gids te zijn voor zelfdiagnoses. Het enige doel van dit artikel is strikt voor leerzame doeleinden. Mijn doel is om de lezer  te laten nadenken om schadelijke individuen beter te vermijden.

Als u dankzij deze post meer inzicht hebt gevonden, vergeet dan niet om te reageren, commentaar te geven en te delen.

Heb je vragen of suggesties? We antwoorden graag.

Sharing is caring.

Aanverwante teksten.

Diagnose van de moderne filosoof Waarom filosofen gek zijn.

klik op de foto

Praktijkboek persoonlijkheidsstoornissen DSM-5, diagnostiek, cognitieve gedragstherapie en therapeutische relatie.

klik op de foto

klik op de foto

Schematherapie bij borderline-persoonlijkheidsstoornis

klik op de foto

Schematherapie in de klinische praktijk een complete gids voor individuele, groeps- en geïntegreerde behandeling met schemamodi.

Mijn lichaam, mijn trauma, mijn ik de invloed van psychotrauma op fysieke gezondheid — Een identiteit-georiënteerde psychotraumatheorie en — therapie.

klik op de foto

Trauma en geheugen hoe brein en lichaam traumatische ervaringen levend houden.

klik op de foto

Indien je wenst te groeien in zelfliefde en u wenst uw narcistisch ziel trauma te herstellen word nu lid van onze Privé Support Group VKoN.

Lees eerst de info voordat uw aanvraag te doen. Voor wie is VKoN bedoeld? Iedereen die genoeg heeft van een teleurstellend leven en zichzelf, en die bereid is om innerlijk werk te doen om te genezen.

Melanie Tonia Evans is een relatie expert rond narcisme.

Ze weet alles van het fenomeen narcisme en PTSS, ze heeft zelf twee levens- en bijna-dood narcistische misbruikrelaties meegemaakt die haar achterlieten met medische aandoeningen waarvan haar werd verteld dat ze onmogelijk te genezen waren.

Deze relatie expert rond narcisme ontwikkelde een genezingsmethode die tienduizenden mensen uit meer dan 120 verschillende landen heeft geholpen.

Tegenwoordig is Melanie de # 1 expert op het gebied van herstel van narcistisch misbruik ter wereld en ze weet, na meer dan 10 jaar mensen te hebben geholpen met genezen, waarom het zo moeilijk is om over giftige relaties heen te komen. Schrijf in voor haar gratis workshop:http://bit.ly/MelanieMarch18

Related Post
Share
Leave a Comment

Recent Posts

 • Begrippen Narcisme
 • Nederland België Nederlandstalig
 • Recent

Beschrijvingen van ocpd en persoonlijkheidsstoornis kenmerken.

Obsessief-compulsieve persoonlijkheidsstoornis (OCPD). Obsessieve compulsieve persoonlijkheidsstoornis (OCPD) wordt gekenmerkt door een inflexibele naleving van regels of systemen of een affiniteit… Read More

 • afkicken van de narcist
 • complex trauma
 • narcissist
 • online training
 • Recent
 • zelfgenezing

Toxic Relationship Expert Reveals knowledge of narcissism

Do you have someone in your life, who you want to love, get along with and care about, yet …… Read More

 • communicatie
 • Nederland België Nederlandstalig
 • persoonlijke ontwikkeling
 • Recent
 • transformatie motivatie

Een dunne lijn tussen narcisme en vriendelijkheid voor jezelf.

Velen vinden het vermoeiend en uitdagend om van anderen te houden. Ze zijn bang om hun geest te openen en hun… Read More

%%footer%%