Mag ik me even voorstellen? Wie ben ik Annemie Declercq?

Wie was ik in mijn jeugd?

Ik ben Annemie Declercq, wonende in Hooglede. Tijdens mijn jeugd was sociaal engagement een absolute must.  Ik werkte graag met sociaal verwaarloosde kinderen, hielp in de 4de wereld beweging, was groepsleidster van de Chiro in Oostnieuwkerke, deed migrantenwerking in Brussel en ging mee op bouwkamp.

Annemie Declercq voor narcisme.blog

Als 20-jarige startte ik op 1/2/1988 mijn loopbaan in de VDAB in Roeselare. Daar kwam ik dagelijks in direct contact met de meest kwetsbaren in de maatschappij.

Eerst was ik gestart als administratief medewerkster in een opleidingscentrum. Via mijn ervaringsbewijs consulente die ik behaalde via Vokans, kreeg ik de kans om in 2007 als consulente te werken in het opleidingscentrum van de bouw.


Sinds september 2014 oefen ik mijn huidige functie uit als werk- welzijnsconsulente in de VDAB van Roeselare waarbij ik de verantwoordelijkheid heb om zowel mensen in armoede als de kwetsbare jongeren te begeleiden en te ondersteunen.

Wie ben ik Annemie Declercq als Orthopedagoge?

7 jaar geleden, aan mijn 45ste levensjaar ben ik gestart met de opleiding professionele bachelor in de orthopedagogie via afstandsleren aan de HoGent.

Ik ben in september 2019 officieel afgestudeerd. De cursus orthopedagogie biedt mij de mogelijkheid om mensen met hun kwetsuren nog meer te begrijpen en te begeleiden.

Intussen kan ik nu al zeggen dat mijn taak als orthopedagoge nooit af is en constant verandert. In die 7 jaar ben ik blijven voltijds werken.

Wie ben ik Annemie Declercq als Pleegzorger?

Sinds februari 2013 zijn m’n man en mezelf eveneens pleegouders van een meisje dat nu 8 jaar is. 7 jaar gaat ze al mee met ons op stap.

Dit omvat niet alleen haar eigen ik en wij als pleegouders, maar ook alle instanties die daaraan verbonden zijn zoals de dienst pleegzorg, de jeugdrechtbank, de jeugdrechtbankconsulente, de biologische ouders, CAW enz.

Kortom, een kluwen van netwerken waar je rekening mee moet houden, waar je afspraken moet mee maken, en waar je tot een resultaat moet mee komen. En natuurlijk dit lukt!

Het blijft een passie voor mij om mensen te helpen.

Zij zijn werkzoekenden, mensen aan de rand van de samenleving die soms al afgeschreven zijn uit de maatschappij en waar ze zich nog moeten bewijzen.
Martin Luther King omschrijft dit volgens mij in één van zijn treffendste citaten namelijk dat: ‘mensen die deel uitmaken van de maatschappij, beschermen deze maatschappij.
Wanneer dit niet het geval is, zullen ze deze maatschappij onbewust willen vernietigen ‘. Het alternatief is ervoor te zorgen dat er in onze samenleving iets is wat er wel toe doet voor hen.

Veel jongeren passeren mijn bureau.

Veel jongeren zoek ik op in hun leefwereld. Jongeren die onder de radar verdwenen waren, jongeren die geen hoop meer hebben.

Veel jongeren komen uit voorzieningen, uit instellingen. Ze vertellen dan hun verhaal waar het verkeerd gelopen is in hun jeugd, welke wantoestanden ze zelf ook meegemaakt hebben. Veel jongeren, waarvan ze zeggen dat er niet naar hun geluisterd wordt en werd.

Toch zijn binding en hechting een van de belangrijkste bouwstenen in de persoonlijkheidsontwikkeling.

Ze helpen mensen om een basisvertrouwen te krijgen, zich emotioneel te uiten, open naar de wereld durven te kijken en om gezonde relaties aan te gaan.

Het is ook een belangrijke basis om te kunnen reflecteren over zichzelf en de ander.  Deze link kan eveneens gelegd worden naar mensen die opgroeien in armoede.
Voor mensen in armoede die zelf deze veilige hechting nooit gekend hebben, is het heel moeilijk om dit aan hun kinderen te geven.

Onveilige hechting herstellen?

Het steeds opnieuw overdragen van de onveilige gehechtheid is een belangrijk element in de vicieuze cirkel van armoede.
Armoede gaat eveneens gepaard met een gevoel van gemis.

Verlangens en dromen kunnen, maar beperkt gerealiseerd worden omwille van allerlei redenen.

Van hieruit vertrekt de belangrijkste wens bij mensen in armoede en mensen met kwetsuren: de wens dat hun kinderen het beter zullen hebben.

Voor mij is het dus belangrijk dat de kinderen en jongeren een stem krijgen dat er geluisterd wordt naar hen.

Op een begrafenis van één van mijn mensen heb ik tijdens een toespraak een belofte gemaakt aan hem. Een belofte waarbij ik tegen mezelf zei dat ik zal blijven strijden tegen het onrecht en mijn stem zal laten horen voor de stemlozen die op mijn pad komen.

Maatschappelijke tendens

Het is immers ook belangrijk dat ik zicht krijg op de maatschappelijke tendenzen.  Het is voor mij belangrijk dat ik de durf ontwikkel om elkaar te stimuleren om dus maatschappelijk iets te veranderen, door aan de kaak te stellen, door mistoestanden aan te klagen, door onrechtvaardigheid in het licht te brengen, door de bureaucratie en de ‘ver van mijn bed-show’ van politieke besluiten aan te klagen, en zelfs openlijk in vraag te stellen.

Structureel naar een maatschappij waar empathie en solidariteit belangrijk zijn.

Ik ben begin februari 2020  met de expert intensieve dienstverlening VDAB Brussel  in de gebouwen van de Vlaamse overheid geweest, om het belang van groepssessies voor kwetsbare mensen te helpen verdedigen in het kabinet van minister Crevits.

Mijn input vanop de werkvloer en vanuit mijn persoonlijk engagement was zo een meerwaarde om de mensen van het kabinet met succes te overtuigen van de meerwaarde van het groepsaanbod.

Alle levensdomeinen

Annemie Declercq voor narcisme.blog met gezin

Als werk-welzijnsconsulente in de VDAB werk ik in alle levensdomeinen die belangrijk zijn voor mijn mensen. Doorverwijzing en samenwerking met de verschillende diensten is dus een belangrijke doelstelling in mijn werk.

Het is dus evident dat ik dit ook zal blijven verder nastreven in de toekomst en hier op onze website om kwetsbare mensen te informeren en helpen waar mogelijk, ook door ze door te verwijzen.

Wie ben ik Annemie Declercq als Ervaringsdeskundige?

foto bij artikel van narcisme.blog VKoN

Door zelf al zo lang in de VDAB te werken, ben ik ook vertrouwd met de communicatie en registratiesystemen die een Vlaamse overheid met zich meebrengt. En de papierwinkel die een rol speelt bij de sociale economie.

Mijn job als  werk-welzijnsconsulente in de VDAB doe ik echt heel graag ! Het biedt me ook heel veel kansen om nieuwe dingen of zaken te ontdekken, te bieden.

Met deze expertise wil ik dan ook graag jullie vragen over narcisme opvolgen.

 

Annemie Persyn Declercq
Orthopedagoge

Indien je wenst te groeien in zelfliefde en u wenst uw narcistisch ziel trauma te herstellen word nu lid van onze Privé Support Group VKoN. Lees eerst de info voordat uw aanvraag te doen. Voor wie is VKoN bedoeld? Iedereen die genoeg heeft van een teleurstellend leven en zichzelf, en die bereid is om innerlijk werk te doen om te genezen.

Op 26 en 27 september organiseert Melanie Tonia Evans het “You Can Thrive After Narcissistic Abuse evenement”. Dit is een live online Première Global Healing workshop voor iedereen die lijdt aan misbruik van een echtgenoot, partner, familielid, vriend, baas, collega of ander individu.

Deze gebeurtenis is belangrijk voor u, ongeacht uw geslacht of leeftijd. Hoe lang geleden u gescheiden bent van deze persoon speelt geen rol. Zelfs als ze nog steeds in je leven zijn ben je welkom.

Klik voor meer info

Hier is een samenvatting van wat Melanie behandelt tijdens de komende workshop:

🔮 Hoe word je glashelder en krijg je klaarheid als de persoon waarmee je te maken hebt je narcistisch misbruikt.

✅ De #1 factor die bepaalt of ze in staat zijn om te veranderen.

!?️ Hoe herken je de meest voorkomende persoonlijkheidskenmerken in JOU die je een doelwit maken voor narcisten. Hoe je in de toekomst kunt stoppen met het aantrekken van misbruikers.

💻 De 6 redenen waarom de meeste mensen niet herstellen van misbruik.

Dit zal u niet meer gebeuren na deze workshop!

⚖ Hoe kun je omgaan met een narcist in moeilijke situaties zoals co-ouderschap, voogdij gevechten, echtscheiding en andere juridische / zakelijke deals.

⚕ Hoe te genezen van trauma symptomen zoals C-PTSS, angst, depressie en fibromyalgie en leven vrij van hen eens en voor altijd.

Deze gebeurtenis is niet alleen bedoeld om u te helpen los te komen en te genezen van elke misbruiksituatie. Dit healing event leert u ook hoe u een nieuw en bloeiend leven kunt creëren die giftige mensen niet langer kunnen beïnvloeden.

Als je dit soort relaties hebt meegemaakt, kan ik je sterk aanbevelen om deel te nemen aan een hele dag “healing event”.

Laat Melanie je leren hoe je kunt verschuiven van een slachtoffer van misbruik naar een bloeier na misbruik op een manier die gemakkelijk te begrijpen en onmiddellijk van toepassing is op je leven.

Ik ken Melanie’s werk en wat ze zal delen is de meest geavanceerde en impactvolle informatie over genezing van giftige en beledigende relaties.

Het is Melanie’s diepe begrip van het trauma toegebracht door narcisten die haar passie om zo veel mogelijk mensen te helpen om te genezen aanwakkert. En Melanie’s wijsheid en genezingsprocessen hebben zoveel mensen geholpen hun leven te herstellen en voorbij het overleven naar een echt bloeiend leven te gaan.

Dit is een zeldzame kans voor u om rechtstreeks te leren van een vertrouwde collega die een bekende misbruik herstel expert is.

Klik hier om uw ticket voor deze baanbrekende misbruikherstel gebeurtenis veilig te stellen.

PLUS zo veel meer …

PS Ik heb gezien dat Melanie ook een aantal spannende bonussen heeft voor u ook! Na aankoop van uw ticket krijgt u direct toegang tot het volgende:

De 50 Traits of a Narcissist Checklist zodat u kunt achterhalen of u te maken hebt met een narcist.

Plus een exclusieve 35 minuten durende videotraining genaamd “The 6 Mistakes That People Make When Recovering From Abuse”. Dit biedt een uitstekend startpunt voor je genezingsreis.

Klik hier om je ticket te reserveren en om alle speciale bonussen te ontvangen.

Zowel vrouwen als mannen kunnen misbruikers of slachtoffers zijn, dus beschouw mijn voornaamwoordkeuze niet als een implicatie dat het ene geslacht misbruikt en het andere het slachtoffer is.

Annemie Persyn Declercq
We mogen weer
We mogen weer
We mogen weer

2 Feedbacks on “Mag ik me even voorstellen? Wie ben ik Annemie Declercq?”

  1. Beste Annemie, beste mensen van Narcisme blog. Na 23 jaar komt er een einde aan mijn relatie. Heel gewoon zou je denken, maar volgens mij is er meer aan de hand. Waarom herken ik van de 15 narcismepunten, 14,99%? Waarom wordt ik door de reguliere zorg niet geloofd? CAW: De scheiding valt je zwaar, blijf je medicatie opvolgen. Klinisch Psychologe: Is het nodig dat je een tweede keer terugkomt? Als je terugkomt krijg je een brief voor het ziekenfonds. Zo ben ik op eigen verzoek op 9 februari 2020 opgenomen op spoed met de gevolgen van wat ik omschrijf als Shellshock of C-PTSS. Ook de symptomen van Hypervigilantie herken ik duidelijk.
    Graag zou ik met Annemie ( ook VDAB ) in contact treden want door het creëren van financiële afhankelijkheid is het Narcisme ook in mijn loopbaan geslopen.

    Vriendelijke groeten en alvast bedankt

Geef een reactie, vraag of antwoord.