Inzicht in narcistische moeder en voor het slachtoffer. Deel 4

Inzicht in narcistische moeder en voor het slachtoffer. Deel 4

Ze buit je uit om haar geestelijke mishandeling toe te passen.

Zij zal manipuleren om het werk, het geld of voorwerpen voor niets te krijgen die ze benijdt van andere mensen. Dit geldt ook voor haar kinderen, natuurlijk. Langzaam krijgen de kinderen inzicht in hun narcistische moeder.

Als ze een bankrekening opzet voor u, zal ze gemachtigde zijn op de rekening met het recht om geld op te nemen. Wanneer je je durft te registreren op online banking op haar PC zal ze steevast geld overschrijven, ze heeft immers je pincode niet meer nodig.

Als je geld op je bankrekening zet, nam ze het weg.

Ze kunnen uw identiteit gestolen hebben.

Ze nam u als afhankelijke van haar inkomstenbelasting, zodat je jezelf niet zelfstandig kon indienen zonder haar bloot te stellen aan strafrechtelijke maatregelen.

Als ze een overeenkomst had met u, werd deze overtreden vanaf de minuut dat het niet langer haar behoeften diende.

Als je eist dat ze zich houdt aan de overeenkomst, borstelt ze je af en wordt je later gestraft, zodat u zou weten dat je haar niet opnieuw moet trotseren.

Soms zal de narcistische moeder een kind benutten om de straf die haar vanuit een ‘verkeerde’ partner zou kunnen krijgen op te vangen.

De man komt thuis in een dronken woede, en de moeder klaagt direct over het slechte gedrag van het kind, zodat de woede wordt geventileerd aan het kind.

Soms gebruikt de narcistische moeder gewoon het kind om een ziek huwelijk intact te houden, omdat het alternatief scheiden is en dat ze dan niet hoeft aan het werk te gaan.

Het kind wordt seksueel misbruikt, maar de moeder maakt nooit melding daarvan, of erger nog, noemt het kind een leugenaar als ze vertelt dat de moeder haar molesteert of medeplichtig is.

De narcistische moeder is infantiel.

Narcistische moeders zijn vaak gewoon kinderachtig. Als je weigert om je te laten manipuleren door haar en je iets niet doet wat ze wilt, zal ze huilen dat je haar niet liefhebt, want als je van haar hield, zou u doen wat ze wilde.

Als je haar gevoelens pijn hebt gedaan zal ze agressief zeuren dat je spijt zult hebben als ze dood is dat je haar niet beter hebt behandeld.

Deze kinderachtig klachten en reacties klinken misschien belachelijk, maar de narcist is bloedserieus daarover.

Als je een kind bent, en je vraagt haar ​​om een slecht gedrag te stoppen zoals dreigen met zelfmoord, alcoholmisbruik, zou ze het rechtvaardigen door te wijzen op iets wat je deed dat voelt als vergelijkbaar, alsof het kinderachtige gedrag van een kind het kinderachtige gedrag van een volwassene rechtvaardigt.

Je te pakken is een groot deel van haar omgang met jou.

Telkens u niet de eerbied, aandacht of dienst toont die zij voelt dat ze verdient, of dat je haar wensen dwarsboomt, zal ze je laten zien dat ze je kan terugpakken.

inzicht in narcistische moeder
Hoe verloopt het herstel na narcistische mishandeling?

Ze is nooit verkeerd over iets.

Het maakt niet uit wat ze heeft gedaan, zal ze zich nooit oprecht verontschuldigen voor iets.

In plaats daarvan, elke keer dat ze het gevoel heeft dat ze zich zou moeten verontschuldigen zal ze pruilen en beledigende verontschuldiging geven of ontkennen dat ze zich verontschuldigt, hoewel ze het net deed door nog meer rechtvaardigingen, beoordelingen of zelfmedelijden uit te spreken:

“Het spijt me dat je zich vernederd voelde door mij.”

“Het spijt me als ik je een slecht gevoel gegeven heb”

“Als ik dat deed was het verkeerd.”

“Het spijt me, maar is er niets wat ik kan doen?”

“dat ik je onhandig, dom en walgelijk doe voelen.”“

Het spijt me, maar het was gewoon een grap. Je bent zo overgevoelig”

‘dat mijn eigen kind zich boos moet voelen want ik voel me slecht.’

De laatste beledigende verontschuldiging is ook een voorbeeld van projectie.

Zij verwijt als vorm van geestelijke mishandeling.

Ze zal jouw de schuld geven voor alles wat niet klopt in haar leven of voor wat andere mensen doen of voor wat er is gebeurd.

Altijd, zal ze je de schuld geven voor haar misbruik. Je zorgt ervoor dat ze dat doet.

Als je maar niet zo moeilijk was. Ze kunnen zich niet inbeelden hoeveel je haar overstuur brengt.

De dingen waren moeilijk voor haar en uw achterklap duwde haar over de rand.

De schuld geven is vaak zo subtiel dat alles wat je weet is dat je dacht dat je onrecht werd aangedaan en nu voel je je schuldig.

Je broer slaat u en haar reactie is om te klagen hoe onbeschaafd haar kinderen zijn.

Je vriendje dumpt u, maar ze kan dat begrijpen – immers, ze heeft zelf gezien hoe moeilijk je bent om lief te hebben.

De narcistische moeder zal iets uitzonderlijks doen wanneer u haar confronteert, bijvoorbeeld krijsen dat ze niet kan geloven dat je zo egoïstisch bent om haar van streek te brengen over zo’n kleinigheid.

Ze zal ook de schuld voor uw reactie op jou zelfzuchtige, wrede en uitbuitende gedrag steken.

Ze kan niet geloven dat je zo kleinzielig, zo kleingeestig en zo kinderachtig bent om bezwaar te maken tegen het geven van uw favoriete jurk aan haar vriendin.

De agressieve moeder dacht dat je blij zou zijn om haar iets leuks voor iemand anders te laten doen.

Narcisten zijn meesters van multitasking zie dit voorbeeld.

Tegelijkertijd zal jouw narcistische moeder liegen.

De desastreuze moeder weet wat ze verkeerd deed en ze weet je reactie redelijk goed in te schatten.

Ze kan manipuleren.

Brutaal maakt ze dat je eruit ziet als de bad guy of girl door bezwaar te maken tegen haar wreedheden.

De gewelddadige moeder kan egoïstisch zijn.

Ze vindt het niet erg dat jij je verschrikkelijk voelt, zolang ze haar eigen zin krijgt.

De agressieve moeder kan de schuld geven aan anderen.

Ze deed iets verkeerd, maar het is allemaal jouw schuld.

Fors kan ze projecteren.

Haar kinderachtig gedrag is van jou geworden.

Het aantrekken van een zelfmedelijdend drama.

Ze is een martelaar die het meest in je geloofde, en je hebt haar laten zitten.

Parentificiëren van het kind dat ouder wordt gemaakt.

Je bent verantwoordelijk voor haar gevoelens, ze heeft geen verantwoordelijkheid voor de jouwe.

De narcistische moeder heeft haar lieveling.

Narcistische moeders kiezen vaak voor één of soms meer  kinderen om “het gouden kind” te zijn  en één (soms meer) om de zondebok te zijn.

De narcist identificeert zichzelf met het gouden kind en geeft privileges aan hem of haar zo lang als dat het gouden kind precies doet zoals ze wil.

Het gouden kind moet ijverig door iedereen in de familie worden verzorgd. Anderen moeten bijdragen aan het gouden kind zowel in tijd als in geld. Voor hun studies, voor hun gezin (oppas), voor hun huis.

De zondebok mag echter geen behoeften hebben en in plaats daarvan krijgt de zondebok zorg voor anderen te doen.

Het gouden kind kan niets verkeerd doen.

De zondebok zal altijd in gebreke blijven.

Dit leidt tot verdeeldheid tussen de kinderen, van wie een deel een grote investering doet,in de moeder wijs en prachtig te vinden, en een ander (en) in het haar haten.

Deze verdeeldheid in het gezin zal worden bevorderd door de narcist met leugens en met flagrant oneerlijke voorkeur gedrag tegenover haar lievelingske(s).

Het gouden kind zal de moeder verdedigen en indirect het misbruik voortzetten door het vinden van redenen om de zondebok de schuld te geven van de acties van de moeder. Het gouden kind kan ook rechtstreeks de taken van de narcistische moeder uitvoeren door bijvoorbeeld het lichamelijk mishandelen van de zondebok, zodat de narcistische moeder het niet zelf hoeft te doen.

De narcistische moeder probeert je relaties te vernietigen

Narcistische moeders zijn als tornado’s: waar ze in een familie neerstrijken rukken ze families uit elkaar en worden wonden toegebracht.

Maar niet als de vader de controle heeft over de narcistische moeder en de familie bij elkaar houdt zullen in gezinnen met broers en zusters pijnlijke relaties onderling ontstaan.

Typisch alle communicatie tussen broers en zussen is oppervlakkig en gedreven door plicht, of ze kunnen in het geheel niet met elkaar praten.

Voor een deel bevorderen deze vrouwen onenigheid tussen hun kinderen, omdat ze genieten van de controle die ze dan hebben.

Als die kinderen niet communiceren, behalve door de moeder, kan ze beslissen wat iedereen hoort. Narcisten houden ook van de spanning en drama die ze creëren door zich te mengen in het leven van hun kinderen en kleinkinderen.

Kijken naar het leven van mensen die ontploffen is beter dan kijken naar soaps, vooral wanneer je geen empathie voor hun ellende hebt

De narcist voedt woede, minachting en afgunst – de agressiefste emoties – om haar kinderen uit elkaar te drijven.

Terwijl haar kinderen nog thuis wonen, zal ieder kind dat bestand is tegen de narcist gegarandeerd gestraft worden door de rest. In haar belangstelling voor wraak, blijkt de narcist doelbewust de woede van de broers en zussen tegen de rebel te leiden door het opnemen van iedereen in haar vergelding.

“Ik kan zien dat hier niemand van mij houdt! Ik zal gewoon deze kerstcadeautjes terug naar de winkel brengen. Niemand van u zou dat toch willen van mij!”

De andere kinderen, lang getraind door de narcist, zijn woedend op het probleem makend kind, in plaats van op de narcist die daadwerkelijk hun woede verdient

De narcist maakt ook gebruik van vriendjespolitiek en roddels om de relaties van haar kinderen te vergiftigen

De zondebok ziet de moeder als een schepsel van willekeur en wreedheid.

Zoals kenmerkend is voor de bevoorrechte, ziet deze niet dat de andere kinderen oneerlijk worden behandeld en ze verontschuldigen haar voor de misbruiken.

Sterker nog, ze zijn vaak aangeworven door de narcist om haar minachtende houding ten opzichte van de zondebok uit te voeren en met haar stilzwijgende of uitdrukkelijke toestemming vast te stellen en de zondebok verder misbruik toe te brengen.

De zondebok reageert voorspelbaar met woede en gelijke minachting.

Nu haar kinderen volwassen worden, zal de narcist ervoor zorgen dat elk op de hoogte is van het reilen en zeilen van de anderen.  Het doorgeven van de verwerpelijkste en sappige roddels (zoals altijd, vermomd als “zorg”) over de andere kinderen is daar een voorbeeld van. Nogmaals, op een manier die minachting in plaats van mededogen voortbrengt.

Na door een narcist te zijn opgewekt, worden haar kinderen voorbestemd om jaloers te zijn, en ze maakt volledig gebruik van de kans die ze daardoor krijgt.

Terwijl ze misschien nooit u prijst om wie je bent, zal ze waarschijnlijk glunderen over uw overwinningen om te pochen tegenover de broer of zus die het niet zo goed doet.

Ze zal je vertellen over de vrijgevigheid die ze in de richting van dat kind geeft. Zo kan ze zich afvragen ​​waarom jij dat niet krijgt? Ben je irrationeel boos op dat favoriete kind in plaats van op de narcist die je erover vertelt.

Het eindresultaat is een familie waarin bijna alle communicatie driehoekig is.

De narcist, de spin in het midden van het familieweb, controleert de gevoeligheid van alle kinderen voor informatie die ze kunnen gebruiken om haar onbetwiste controle over de familie te behouden.

Zij geeft dan die aan de anderen, waardoor ze de wrok ontwikkelt die hen verhinderen direct en vrij met elkaar communiceren.

Het resultaat is dat de enige communicatie tussen de kinderen is door de narcist, precies zoals zij het wil.

Als laatste redmiddel gaat de narcistische moeder zielig doen als vorm van geestelijke mishandeling.

Als ze geconfronteerd wordt met onvermijdelijke gevolgen voor haar eigen slechte gedrag,  zal ze smelten in een natte plas huilerige hulpeloosheid. Ook met inbegrip van uw woede.

Het is allemaal haar schuld. Ze kan niets goed doen. Ze voelt zich zo slecht. Wat ze niet doet, is echter de verantwoordelijkheid voor haar slechte gedrag nemen en de schade herstellen.

In plaats daarvan, zoals altijd, maakt ze er weer gebruik van om het centrum van hulpeloosheid en zelfmedelijden te zijn.

De verantwoordelijkheid voor de gevolgen neemt ze echter niet op haar.

Ook dit is, zoals zo vaak met narcisten een manipulatief gedrag.

Als jij haar slechte gedrag niet zelf excuseert en maakt dat ze zich beter voelt, ben jij de slechte persoon. Ze zegt dat, omdat je koud, harteloos en ongevoelig bent.

Omdat je er niets aan doet, zodat haar arme moeder zich niet meer zo verschrikkelijk voelt. Dat negeren is het laagste wat je haar kan aandoen, zegt ze.

Als dit artikel nuttig was voor jou, dan is het dat ook waarschijnlijk voor jouw kennissen. Je doet goed als je dit artikel liked, becommentarieert en deelt.

inzicht in narcistische moeder
Vroegkinderlijk trauma in de eerste levensjaren.

Dank je wel.

Dit artikel is niet bedoeld om te diagnosticeren. Ook niet als een gids voor zelfdiagnoses. Het enige doel van dit artikel is strikt voor leerzame doeleinden. Mijn doel is om de lezer  te laten nadenken om schadelijke individuen beter te vermijden.

Als je dankzij deze post meer inzicht hebt gevonden, vergeet dan niet om te reageren. Commentaar geven en delen is zeer goed.

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw commentaar en like.

Lees meer

knop voor alle groeitaken

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Disclaimer/Vrijwaring

Door toegang te krijgen tot deze blog, of video erken je, begrijp je en ga je ermee akkoord dat de inhoud van die video/blog geen therapie is en niet bedoeld is om therapie te verstrekken en het vormt geen medisch, juridisch of ander professioneel advies en/of behandeling. Je erkent en begrijpt dat auteurs van deze blog/video geen erkende therapeuten zijn, psychiaters, psychotherapeuten, artsen of andere medische, psychologische en/of psychiatrische professionals en gaat ermee akkoord om indien nodig de juiste medische en/of therapeutische behandeling te zoeken.

Jij erkent, begrijpt en gaat ermee akkoord, en verklaart dat je gekwalificeerd bent voor de aard van de inhoud van deze blog en video, in goede gezondheid en in een goede fysieke en mentale conditie om deel te nemen aan dergelijke activiteiten. Je bent het er verder mee eens en verbindt je, dat als je op enig moment van mening bent dat je deelname aan een activiteit die voorkomt in een video, in een groeitaak, of blog, of video’s jezelf of anderen zou kunnen in gevaar brengen, je zult weigeren om hieraan deel te nemen. Of als een dergelijke activiteit is begonnen, onmiddellijk verdere deelname aan dergelijke activiteit zal stoppen. Als je deelneemt aan een activiteit, doe je dat vrijwillig en willens en wetens en je alle risico’s van materiële schade, persoonlijk letsel en/of overlijden voor jezelf of anderen op zich neemt voortvloeiend uit je deelname aan dergelijke activiteiten.

Voeg je bij 4.606 andere abonnees