Is de verstandhouding definitief gebroken?

Maak een lijst van absolute dealbrekers voordat je een relatie aangaat.

Weet dat je een absoluut mooie en grote ziel hebt, een prachtig mens bent. Luister, ik schrijf hier niet deze tekst om je slecht te doen voelen. Het is immers heel belangrijk om het antwoord op die persoonlijke vraag te weten: “Wanneer is de verstandhouding definitief gebroken?”

Het is belangrijk om in gedachten te houden dat chemie met iemand voelen niet betekent dat ze al dan niet de juiste persoon voor je zijn.

Zonder chemie is het niet de juiste persoon.  Maar de chemie die jij blijft voelen kan ook het gevolg van een traumabinding zijn. Je kunt je dus nog aangetrokken voelen ook al is verstandhouding definitief verbroken.

Als overlevenden van narcistisch misbruik hebben we allemaal de fout gemaakt om iemands bedoelingen verkeerd te beoordelen als het gaat om daten. Ik bevond me in relaties met drie verschillende narcisten voordat ik het eindelijk door had.

Dit is waarom je jouw relatie of date moet benaderen vanuit een op realiteit gebaseerde benadering en niet op een op fantasie gebaseerde benadering. Dus kijk werkelijk naar hun daden en niet naar hun woorden.

Het isolement van het slachtoffer van de narcist doorbreken.

Misschien is het tijd om te stoppen met het kijken naar artikelen over narcistische persoonlijkheidskenmerken en gedrag voor jou.

Het is best mogelijk dat het je na een tijdje angstig begint te maken om het te lezen en erover na te denken.

Grenzen stellen vinden de meeste mensen een positief onderwerp en weer een stap vooruit om van het verleden los te laten. Grenzen stellen moet je immers niet alleen doen met narcisten, maar met iedereen.

Als je het over grenzen hebt dan dien je heel specifieke en persoonlijke overwegingen te maken.

Als je dat toepast ga je automatisch narcisten op afstand houden.

Duidelijke voorbeelden zien wat grenzen zijn, helpt wel. Immers als jij geen grenzen kent, zullen je kinderen het ook niet leren kennen, dan ben je waarschijnlijk nog verder af van geluk.

Het probleem is dat veel mensen altijd het voordeel van de twijfel geven en dat is wat dan ook tegen hen wordt gebruikt. Als je hier de voorbeelden krijgt zal je niet langer twijfelen aan wat je zag, voelde en hoorde!

In dit artikel gaat het niet zozeer over het waarom een relatie toxisch is, of een persoon toxisch doet, maar wat je kunt doen aan je situatie o.a nadenken en reflecteren over waar je grenzen werden overschreden.

Alle relaties kennen grenzen, in de goede relaties hebben de partners duidelijke communicatie over grenzen en dealbrekers.

Bekijken of de “verstandhouding” die je nodig hebt, definitief is gebroken.

Dus als je twijfelt of je je relatie of je date dient stop te zetten, heeft dit artikel je enkele duidelijke overwegingen.

Er is immers een grote fout in het geloven dat als je alles weet wat er te weten valt over narcisme, je er niet weer één zult aantrekken. Dat als je inzicht hebt, je niet voor de zoveelste keer zult terugkeren naar de narcist.

Eén van de redenen waarom is, omdat je je nog steeds concentreert op dingen buiten jezelf. Dingen waar je geen controle over hebt.

Niet alleen dat, het concentreren op dingen buiten jezelf zult u in een staat van hyperwaakzaamheid houden (wat heel veel energie kost en je een slaapstoornis bezorgd met op lange termijn uitputting)  en het risico lopen nooit meer iemand te vertrouwen.

Het is geen geheim dat de wereld vol narcistische mensen is.

En met de technologie van vandaag, online datingsites en nu Facebook-dating, geloof ik dat de narcistische epidemie die we ervaren zal verergeren voordat deze beter wordt.

Naast onze romantische relaties moeten we ook narcisten afweren op het werk, in onze vriendschappen en soms zelfs in ons gezin of familie.

Het is genoeg voor velen van ons om zich te verschuilen en kluizenaars te worden voor de rest van ons leven. Maar het is ook een feit dat er goede mensen in de wereld zijn. We moeten er gewoon ruimte voor maken. Hoe doen we dat?

Door mensen die giftig zijn kwijt te raken. Maar hoe, wanneer het lijkt alsof je elke keer dat je je omdraait, weer een andere narcist in je leven ontdekt?

Het is echt heel simpel. Misschien niet gemakkelijk te doen, maar toch eenvoudig.

Er zijn maar twee dingen die je nodig hebt om te stoppen met het aantrekken van narcisten of er voor te stoppen dat narcisten jou aantrekken.

Je kunt alleen jezelf beheersen en wat je nodig hebt in je relaties — romantisch of alle andere soorten relaties — om een ​​gevoel van emotionele veiligheid te behouden.

Laten we deze twee eenvoudige, maar levensveranderende concepten opsplitsen en hoe ze je kunnen helpen voorkomen dat je ooit nog een narcist in je leven te dichtbij krijgt.

Uw persoonlijke grenzen.

Persoonlijke grenzen  zijn de fysieke, emotionele en mentale grenzen die we stellen om onszelf te beschermen tegen manipulatie, gebruik of schending door anderen.

Ze stellen ons in staat om te onderscheiden wie we zijn, wat we denken en voelen, van de gedachten en gevoelens van anderen.   Het zijn grenzen waar je niet heen gaat en waar anderen niet welkom zijn.

Herstellende slachtoffers van misbruik vinden het vaak buitengewoon moeilijk om grenzen te stellen, omdat ze bang zijn andere mensen van streek te maken of omdat het stellen van grenzen hun relaties in gevaar kan brengen.

Ze hebben nooit geleerd of gezien om hun grenzen te kennen, in tegendeel meestal werden hun grenzen al heel vroeg overschreden.

Dit zijn normale gevoelens, maar ook de belangrijkste reden waarom u uw eigen grenzen moet uitzoeken voordat u een relatie aangaat — en deze in uw bestaande relaties moet toepassen.

Door uw persoonlijke grenzen te achterhalen, kunt u bepalen wat u in uw relaties nodig heeft om u veilig en gewaardeerd te voelen.

Het is dus belangrijk dat u bepaalt welke dingen u een ongemakkelijk gevoel geven en dat u van daaruit vertrekt om uw grenzen vast te leggen en de dealbrekers. Als die grenzen dan herhaaldelijk worden overschreden is de verstandhouding definitief gebroken.

Als u zich bijvoorbeeld gestoord voelt wanneer iemand u een buitensporig aantal sms’jes stuurt, terwijl u aan het werk bent of met vrienden op pad, kan dit een persoonlijke grens worden over uw tijd. 

Tijdsgrenzen worden geschonden wanneer een persoon teveel tijd van een ander eist. U kunt een persoonlijke grens stellen, zodat u niet reageert op iemands telefoontjes of sms’jes, terwijl u aan het werk bent of met vrienden, maar niet als het een noodgeval is.

Het doel van het “samen” zijn.

Of, aan de andere kant, misschien vind je het onbeleefd als iemand met wie je een lunchafspraak hebt gemaakt veel tijd aan sms’en op zijn telefoon besteedt.

Je zou hen willen uitleggen dat je liever hebt als jullie samen zijn dat ze proberen meer bij je te zijn door minder tijd aan hun telefoon door te brengen.

Immers, als je speciale afspraken hebt gemaakt om met hen af ​​te spreken, zouden ze moeten erkennen dat je tijd waardevol is, en als ze voortdurend andere mensen zullen sms’en, terwijl je bij hen bent, verslaat dat het hele doel van je tijd samen door te brengen.

Het bepalen van je persoonlijke grenzen draait om het aanscherpen van je gevoelens en ze eren.

Persoonlijke grenzen beslaan over het algemeen zeven gebieden:

Emotioneel — Emotionele grenzen worden overschreden wanneer iemand je gevoelens bekritiseert, kleineert of ongeldig maakt.

Fysiek — Fysieke grenzen kunnen worden overschreden als iemand je aanraakt op een manier waardoor je je ongemakkelijk voelt, of wanneer ze je persoonlijke ruimte binnendringen, zoals je mobiele telefoon pakken en je oproepgeschiedenis controleren.

Seksueel — Seksuele grenzen kunnen worden overschreden met ongewenste seksuele aanraking, druk om deel te nemen aan seksuele handelingen, staren of ongevraagde seksuele opmerkingen.

Een schending van de seksuele grens kan bijvoorbeeld zijn aan een nieuwe date vragen ​​naar hun seksuele voorkeuren of geschiedenis, terwijl je ze amper kent.

Maar ook trouw zijn in een relatie is waarschijnlijk veel belangrijker dan je jezelf wilt toegeven. Eens iemand ontrouw was is het waarschijnlijk nog heel moeilijk te herstellen, als dit 2 × is gebeurd is het nog veel veel moeilijker.

Intellectueel — Intellectuele grenzen worden overschreden wanneer iemand uw gedachten of ideeën afwijst of kleineert.

Tijd — Tijdgrenzen worden overschreden wanneer een andere persoon te veel van uw tijd vraagt. Dit is dan waardoor isolatie van familie en vrienden optreedt, omdat een ongezonde partner erop staat dat je te veel tijd doorbrengt met je kinderen, vrienden of collega’s. Ze zeggen dat ze van je houden en al hun tijd met je willen doorbrengen.

Een grens kan zijn dat je toelaat dat iemand 5 minuten te laat komt zonder te verwittigen en dat je dan vertrekt.

Materiaal — Materiële grenzen worden geschonden wanneer iemand je spullen meeneemt of beschadigt, of wanneer ze je onder druk zetten om je bezittingen en / of geld te geven of te lenen.

Maar ook samenbrengen van anderen in jullie huis waarmee je niet akkoord bent is grensoverschrijdend. Dan is het samenwonen met anderen in jullie huis met iemand waarmee je niet akkoord bent zeker het einde van de relatie.

klik voor meer info

Spiritueel — Spirituele grenzen worden overschreden wanneer iemand religie gebruikt om je te beheersen en / of je eigen spirituele overtuigingen te kleineren.

Narcisten overschrijden constant je grenzen.

Ik heb gemerkt dat sommige mensen eindeloos grenzen zullen verleggen bij hun doel om te zien hoe ver ze hen kunnen duwen.

Enkele voorbeelden die ik heb ervaren:

Onderbreken wanneer ik praat en het is mijn beurt om te praten.
Ze stuurden je opzettelijk een bericht met een grove video waarvan ze weten dat je het niet leuk vindt.

Iemand prijzen waarvan ze weten dat hij je slecht heeft behandeld.
Van jouw verwachten dat je hun kinderen vermaakt alsof je een oppas bent, terwijl ze hun werk doen, maar niet aanbieden om hetzelfde te doen in ruil, terwijl jij jouw werk doet.

Een deel van het herstel van narcistisch misbruik is jezelf vergeven, omdat je in een giftige relatie bent gebleven.

Dit soort zelfverachting zal in de toekomst niet zo’n grote strijd zijn als je voor jezelf opkomt. Als iemand een probleem heeft met het stellen van gezonde grenzen, zijn ze geen goede kandidaat voor een relatie — romantisch of elke andere soort relatie.

Het is natuurlijk niet genoeg om grenzen te creëren; je moet ze echt opvolgen en waarborgen.

Mensen die manipulatoren zijn, zullen doelbewust uw grenzen overschrijden in een poging te zien wat u tolereert. 

Daarom is het van groot belang dat je assertief communiceert met andere mensen wanneer ze een grens hebben overschreden. Laat de ander op een diplomatieke manier weten wat u hindert en dat u samen kunt werken om dit op te lossen. Iemand die echt om je geeft, zal dat respecteren.

Bepalen en afdwingen van uw dealbrekers.

Hoewel dealbrekers deel uitmaken van persoonlijke grenzen, zijn ze wat strenger.

Met persoonlijke grenzen kan er ruimte zijn voor compromissen, zoals een partner twee avonden met vrienden of collega’s toestaan ​​in plaats van vijf. Of, een paar keer per week vleesvrije diners, in tegenstelling tot het eten van vlees bij elke maaltijd.

Dealbrekers daarentegen zijn gebieden waar u geen compromis wilt sluiten.

Het zijn kwaliteiten die iemand zouden diskwalificeren als een datingvooruitzicht of een langdurige partner, het maakt niet uit hoeveel andere geweldige eigenschappen ze hebben of de schijnbare connectie die je misschien voelt op het moment van de dealbreker.

Dealbrekers in relaties zijn de dingen die ervoor zorgen dat je ermee stopt, het maakt niet uit hoe lang je samen bent geweest.

Een paar voorbeelden van potentiële dealbrekers

Pornoverslaving, drugsgebruik, dealen, bedrog, constante kritiek, niet kunnen toegeven van fouten, je vals beschuldigen van diefstal of verduistering zijn misschien jouw dealbreker. Maak een lijstje! (taak)

Wat is precies een dating of relatie dealbreker?

Dit zijn de eigenschappen die een man heeft of komt die je niet kunt tolereren in je leven. Of omgekeerd, het zijn eigenschappen die een man MOET HEBBEN om met jou te daten, zoals dezelfde religie of cultuur. Mannen hebben ook dealbrekers als het gaat om daten met jou.

Enkele veelvoorkomende dealbrekers zijn onder meer het standpunt van een partner over het krijgen van kinderen, een gebrek aan verantwoordelijkheid met geld of een gebrek aan ambitie.

Wanneer u het type partner overweegt dat u in uw leven wilt, zijn er veel dingen die u op uw lijst kunt schrijven.

Maar net zoals er specifieke dingen zijn die we zoeken in de persoon met wie we aan het daten zijn, zijn er dingen die we ook nooit willen in die persoon om een lange termijn relatie mee te hebben.

Ze willen de problemen die u presenteert niet behandelen.

Als u zich in een ongelukkige situatie bevindt waarin uw comfort in gevaar wordt gebracht en uw partner doet niets om het probleem op te lossen, kan dit zeker iets zijn om uw relatie tot een einde te brengen.

Het probleem is misschien niet de grootste zorg — het is de afstandelijkheid, het onvermogen of de onwil van de partner om te bespreken wat een volledige blokkade brengt. Communicatie is immers fundamenteel.

Ze zijn van gedachten veranderd over het hebben van kinderen bij jou.

Als één van jullie twijfels heeft of volledig verschilt  over het samen hebben van kinderen zal dat een dealbreker zijn. Tijdens de relatie de afspraak rond kinderen die je had veranderen is ook een dealbreker.

Ze hebben de neiging om plannen op het laatste moment te annuleren.

Het laat zien dat ze je tijd, je plannen en je interesses niet respecteren. Als de persoon je bijvoorbeeld zonder veel oplettendheid jullie afspraak afblaast voor zoiets als een sporten met zijn vrienden, is dat een dealbreker.

Als het over geld gaat hebben jullie niet dezelfde ideeën.

 • hoe iemand zijn geld spendeert
 • liegen over de bezittingen die je hebt of de schulden die je hebt
 • liegen over de diploma’s die je hebt
 • gierigheid tegenover anderen en op verschillende domeinen

Ze tonen een gebrek aan interesse.

Als de ene partner de andere partner onaantrekkelijk doet voelen door kritiek te uiten op de manier waarop iemand zich kleedt, opmerkingen maakt over het gewicht of andere dingen, kan het duidelijk worden dat ze niet zijn geïnteresseerd in jou.

Het is heel subtiel om dat te ontdekken tijdens het daten maar gemakkelijker na een periode als je elkaar kent.

Als één persoon altijd over zichzelf praat en nooit interesse toont in jou, je leven, je baan, je vrienden of je familie, kan en moet dat waarschijnlijk worden gezien als een dealbreker.

Je hebt niet dezelfde waarden.

Als uw potentiële partner aanzienlijk verschilt op een kernwaarde, kan de relatie gedoemd zijn. Hebben ze dezelfde waarden zoals bijvoorbeeld over integriteit, ambitie, liefde voor het gezin en andere dingen die belangrijk voor je zijn?

Hebben ze dezelfde waarden als integriteit, ambitie, liefde voor het gezin en andere dingen die belangrijk voor je zijn?

Als ze van streek raken, vechten ze dan vies?

Als je met iemand praat die agressief of passief-agressief tegen je praat of je slecht behandelt als je een meningsverschil hebt, wil je misschien nog eens  over de reden nadenken achter het voortzetten van de relatie.

De dealbreker ontstaat  wanneer mensen tijdens elk argument smerig worden — schelden, gaslighten en niet luisteren wat allemaal eigenschappen zijn die leiden tot ellende in een relatie.

Je partner mag je nooit een onveilig gevoel geven en als ze dat wel doen, moet je de relatie met zorg beëindigen en mogelijk met de hulp van een professioneel en je dierbare vrienden.

Ze zijn niet over hun ex heen.

Hoewel je misschien super verliefd op iemand bent, moet je je niet daarin meeglijden als ze nog steeds aan iemand anders emotioneel hangen. ‘Je weet wanneer iemand nog steeds vastzit in hun verleden. Hun emoties zijn nog steeds hoog wanneer ze erover praten — positief of negatief. Vaak geven ze zelfs toe dat ze er niet klaar voor zijn, maar het wordt weggerationaliseerd.’

Er is geen visie.

Een zeer vastberaden en succesvol persoon zijn die een relatie aangaat met iemand die gemakkelijk tevreden is, kan schadelijk zijn voor de relatie op lange termijn.

Er is een geschiedenis van misbruik met jou of iemand anders in deze relatie.

Fysiek of seksueel misbruik zijn absolute dealbrekers in een relatie en komen vaker voor dan men zou denken.

Wat soms moeilijker te herkennen is, is psychologisch of emotioneel misbruik. Soms gebeurt dit naast fysiek en / of seksueel misbruik, maar soms kan het ook afzonderlijk gebeuren.

Emotioneel misbruik kan zeer schadelijk zijn. Enkele voorbeelden zijn buitengewone controle, zoals het volgen van uw verblijfplaats, eisen dat u geen tijd zonder hen doorbrengt, en u vertellen dat u niet goed, waardeloos en niets bent zonder hen.

Het kan iemand tot het punt brengen dat ze niet geloven dat ze beter verdienen en daarom in een gewelddadige relatie blijven. Als dit in uw relatie gebeurt, zou dit een dealbreker moeten zijn.

Er is een voortdurende ontkenning van een probleem van drugsmisbruik of weigering om hulp te krijgen.

Als je met iemand bent die met verslaving te maken heeft, kan het verleidelijk zijn om bij hen te blijven. En hoewel steun van een partner mensen kan helpen verslaving te overwinnen, kan het tijd zijn om te vertrekken als het een tol van je eist en ze geen hulp zoeken.

Het is niet beschaamd om aan zo’n stoornis te lijden, maar het kan een relatie verwoesten — om nog maar te zwijgen van het leven van de persoon in meerdere domeinen zoals fysieke en mentale gezondheid, werk en andere sociale relaties.

Als iemand weigert hulp te zoeken voor zijn middelenmisbruik, liegt over het gebruik ervan, of als je merkt dat het probleem na verloop van tijd erger wordt, is dat een dealbreker.

Oneerlijkheid

Liegen over ouderdom, huwelijksstatus, (getrouwd — single, gescheiden — uiteen) en lengte. Liegen over het wel of niet werk hebben.

Het meer dan 1 keer cancelen van een date-afspraak zelfs met een goede reden zou een heel grote rode vlag moeten zijn.

Als je instagram vol met foto’s staat van dates dat hij of zij heeft gehad zou dat een grote rode vlag moeten zijn.

Als iemand geen grote zorg draagt voor zichzelf, zijn kledij, zijn gezondheid of voor zijn auto is er veel kans dat hij of zij wil dat jij zorg daarvoor gaat dragen. Of het wijst op een gebrek aan zelfliefde.

Als iemand nog bij zijn ouders leeft toont dat er te weinig persoonlijke groei zal zijn.

Als jij van dieren houdt en je partner of date niet, dan is er weinig kans dat je verder kunt gaan met jullie relatie. Voor velen zijn zelfs het hebben van kleine kinderen een dealbreker.

Als de religieuze opvattingen niet overeenstemmen is dit bij het daten zeker een dealbreker. Het wel of niet roken kan dat ook zijn.

Maar voor een lange termijn relatie is seksueel gedrag die overeenstemt ook heel belangrijk. Wil je slechts seks eens per jaar op je verjaardag?

Die dealbrekers uitzoeken wordt meer en meer belangrijk naarmate het daten vordert. Hoeveel geld wil je dat je partner heeft? En betaalt hij of zij regelmatig haar deel van de uitgaven?

Related Post

Begin niet opnieuw met daten, maar niet als je serieus genezingswerk hebt gedaan.

Net zoals bij een verslaving, kun je niet herstellen van traumabinding en narcistisch misbruik als je direct terug duikt in de datingpool zonder het nodige genezende werk te doen.

Dit is de reden waarom ik mensen adviseer om niet opnieuw te daten gedurende minstens twaalf maanden na narcistisch misbruik, en dat is met samenhangende activiteiten gericht op herstel van narcistisch misbruik.

Voor de goede orde, YouTube-video’s, eBooks en webinars zijn vaak uitstekende informatiebronnen, maar ze zullen je niet genezen. Het volgen van bepaalde stappen kan u helpen een acceptatiepunt te bereiken, maar voor echt genezingswerk moet u nieuwe neurologische paden en nieuwe gewoonten vormen, dingen die video’s en eBooks niet kunnen geven.

Het is een zelfgenezingsprogramma of therapie die je moet uitvoeren wil je daarvan genezen en het maakt niet uit hoelang het misbruik is geleden.

Het verbreken van de traumabinding vereist gezonde ondersteuningsstructuren, buiging en planning. Val niet in de val door te geloven dat het op de een of andere manier op magische manier vanzelf zal verdwijnen.

Bind je niet vast aan de eerste persoon met wie je uitgaat.

Wat ik sindsdien heb geleerd, is dat vanwege het digitale landschap van vandaag, de duizenden datingsites en de cultuur van onmiddellijke bevrediging, daten volledig anders is dan tien jaar geleden.

Maar dat betekent niet dat u nooit de juiste persoon zult vinden. Je hoeft alleen maar als waardevol te verschijnen en niet als een partner zoeker die iets te gretig is om aan een relatie te beginnen.

Dating is een tijd om erop uit te trekken en nieuwe mensen te ontmoeten. Net zoals je date niets van je weet … weet je er ook niets van.

Als je je aanhankelijk voelt nadat je iemand een of twee keer hebt ontmoet, betekent dit dat je nog steeds buiten jezelf op zoek bent naar validatie en dat je meer werk moet doen op dit gebied.

“Geloof” ze wanneer ze zeggen dat ze niet klaar zijn voor een relatie.

Een groot percentage van de mensen op datingsites, en zelfs in het echte leven, is gewoon op zoek naar afspraken of narcistische voorraad.

Geloven dat je een nieuwe datingpartner bent, die echt van je houdt, waardoor je over het hoofd ziet dat ze sinds de eerste date alleen via sms contact met je hebben gehouden.

Onbewust gebruikmakend van je eerdere conditionering als “goede narcistische voorraad”, door dingen te doen zoals het negeren van lange ‘black-out’ ‘periodes en super gelukkig zijn vanaf het eerste moment dat ze je een smiley sturen.

Aanbieden om dingen te doen voor een persoon die je net hebt ontmoet, ook al hebben ze er niet om gevraagd, waardoor je  een uitstekende aanvoerbron voor narcisten en andere gebruikers.

Te vroeg intiem worden en dan enorm teleurgesteld zijn als je niet meer iets van ze hoort of merkt dat ze te lang hebben gewacht om je opnieuw te contacteren.

Dingen doen om te bewijzen dat je goede relatiemateriaal bent, terwijl de andere persoon gewoon zijn authentieke zelf is en niet zo zijn best doet.

Ruimte sluiten voor mensen die misschien een gezonde partner zijn, omdat je per ongeluk in een ander manipulatieve relatie bent beland.

Alleen omdat iemand leuk is om mee uit te gaan, maakt hem nog niet de beste kandidaat voor een langdurige relatie.

Het bepalen van uw dealbrekers is net zo persoonlijk als het bepalen van uw persoonlijke grenzen … wat betekent dat de uwe iets anders kan zijn dan die van iemand anders. Sommige van mijn persoonlijke dealbrekers zijn liegen, ontrouw, porno kijken en de onwil om gezonde communicatie aan te gaan.

Dealbrekers zijn niet iets wat je op de eerste date nodig hebt. Ik zou het zelfs afraden, omdat manipulators hun betrokkenheid bij je dealbrekers dan verbergen en een goede show neerzetten om de perfecte match voor jou te zijn.

Dealbrekers zijn voor uw emotionele veiligheid en stabiliteit.

Als u ontdekt dat iemand er één heeft gebroken, hoeft u ze niet eens op de hoogte te stellen. Bedank ze gewoon voor de goede tijden en wees bereid om weg te lopen … en meen het.

Krachtige grenzen creëren en stoppen met het aantrekken van narcisten.

Lees ook volgende artikels over grenzen daardoor je:

 1. De echte reden waarom je niet vooruit lijkt te gaan
 2. Hoe u eindelijk kunt stoppen met uzelf te saboteren
 3. Hoe je emotioneel onafhankelijk kunt worden

Het is veel beter om alleen te zijn en te leren om een zelfpartner te worden dan te leven met iemand die steeds je grenzen overschrijdt.

Constant falen in het instellen van grenzen tegenover familie.

Als je jezelf probeert te beschermen, word je bespot of vernederd zelfs door je familie zelfs als je duidelijk zegt dat je gekwetst bent. Dat is heel erg als dat je ouders zijn en bovendien een groot teken van narcisme.  Soms zullen grenzen hier niet helpen en moet je echt breken met dit soort familie.

Het risico van authenticiteit

Als u vastbesloten bent om van uw relatie een gezonde en bevredigende relatie te maken, moet u bereid zijn ongemakkelijke (dating) ervaringen op te doen voordat u iemand vindt die echt verenigbaar is met u.

Dit betekent dat wanneer iemand patronen herhaalt waardoor je je emotioneel onveilig voelt, je bereid bent weg te lopen en het te menen.

Het betekent dat je je authentieke zelf naar buiten brengt, voor jezelf opkomt en de mensen die niet geschikt voor je zijn niet toelaat in je leven.

Dit betekent dat je zo authentiek mogelijk en echt moet zijn.  Dat je het risico moet nemen om ermee te stoppen.

klik voor meer info

Je mag je morele code nooit schenden om de goedkeuring van iemand anders te krijgen.

(familie, vrienden, dates, partner enz.)

Als u echter grip kunt krijgen op uw onveilig en eenzaam gevoel, kunt u daar misschien baat bij hebben. Je kunt ook eerst een nieuwe vriendenkring opbouwen voordat je start met daten.

Niet omdat je wilt dat een andere persoon je accepteert, maar je kunt jezelf eerst leren volledig te accepteren.

Veiligheid wordt niet gevonden bij iemand of iets buiten onszelf.

Als je een gewelddadige relatie hebt, klaar bent om uit te breken en aan de genezingsfase wilt beginnen na narcistisch misbruik, is er maar ÉÉN manier om het te doen en dat is door “geen contact” of “medium contact” te gaan. 

Telkens wanneer ik eraan denk u waarde te mogen geven op narcisme.blog, steekt dat enthousiasme echt een vuur onder mij aan. Het brengen van herstel staat zo hoog op mijn prioriteitenlijst dat ik je niet eens kan vertellen hoe enthousiast ik word als ik getuigenissen van lezers krijg.

Zelfs tot op de dag van vandaag betekent het nog steeds de wereld voor mij. Dat is waar het over gaat — kennis, ervaringen, inzichten, tips kortom waarde en voordeel brengen in je leven, zodat je kunt ontsnappen, genezen en enorm gelukkig kunt zijn! Zend me een persoonlijke boodschap voor een gesprek.

Laat alsjeblieft een reactie achter en laat me weten wat het belangrijkste punt was over JOUW herstelreis 🙂

PS  Je hoeft niet boos te zijn op jezelf, omdat je van iemand hield en niet geleerd had wat grenzen instellen is.  Je kunt jezelf vergeven en duidelijke afspraken maken met jezelf over wat je grenzen en dealbrekers zijn.

Annemie Persyn Declercq
Orthopedagoge

Ik suggereer dat je grondig overweegt of het Quantum Healing Starters packet iets voor jou is, want het is een eenvoudig systeem dat iedereen kan gebruiken om zich te bevrijden van het trauma van narcistisch misbruik. Om dit te doen klik je hier.

Like onze Facebook pagina, verwittiging nieuwe post en chat …

Indien je wenst te groeien in zelfliefde en u wenst uw narcistisch ziel trauma te herstellen word nu lid van onze Privé Support Group VKoN. Lees eerst de info voordat uw aanvraag te doen. Voor wie is VKoN bedoeld? Iedereen die genoeg heeft van een teleurstellend leven en zichzelf, en die bereid is om innerlijk werk te doen om te genezen.

Zowel vrouwen als mannen kunnen misbruikers of slachtoffers zijn, dus beschouw mijn voornaamwoordkeuze niet als een gevolg dat het ene geslacht misbruikt en het andere het slachtoffer is.

klik op de foto voor meer info

Weet je dat de meerderheid van de mensen met een giftige relatie er nooit overheen komt?

In feite worden ze vaak jarenlang en soms decennia nadat de relatie is beëindigd, geconfronteerd met slopende psychologische en gezondheidseffecten. Deze mensen zijn op zoek naar een relatie expert rond narcisme.

Melanie Tonia Evans, een relatie expert rond narcisme, weet alles van het fenomeen narcisme en PTSS, ze heeft zelf twee levens- en bijna-dood narcistische misbruikrelaties meegemaakt die haar achterlieten met medische aandoeningen waarvan haar werd verteld dat ze onmogelijk te genezen waren.

Deze relatie expert rond narcisme ontwikkelde een genezingsmethode die tienduizenden mensen uit meer dan 120 verschillende landen heeft geholpen.

Tegenwoordig is Melanie de # 1 expert op het gebied van herstel van narcistisch misbruik ter wereld en ze weet, na meer dan 10 jaar mensen te hebben geholpen met genezen, waarom het zo moeilijk is om over giftige relaties heen te komen.

Share
Leave a Comment

Recent Posts

 • afkicken van de narcist
 • groeitaak
 • Nederland België Nederlandstalig
 • Programma voor omgaan met narcisme
 • Recent
 • Transformeren naar geluk na misbruik door een narcist
 • Waarom werd ik door de narcist zo behandeld?

Kun je voor jezelf zorgen (zelf)partner? (groeitaak)

Ik weet dat je denkt dat narcisten je machteloos maken, ze laten je getraumatiseerd, verslagen en machteloos achter. Maar dit hoeft… Read More

 • Nederland België Nederlandstalig
 • persoonlijke ontwikkeling
 • Recent

Vooruit naar actualisatie en manifestatie na misbruik.

'Misschien gaat de reis er niet zozeer om dat je iets wordt. Misschien gaat het erom dat je niet alles… Read More

 • Begrippen Narcisme
 • groeitaak
 • Nederland België Nederlandstalig
 • persoonlijke ontwikkeling
 • Recent
 • Transformeren naar geluk na misbruik door een narcist
 • werktuigen voor veerkracht weerbaarheid hulpeloosheid

Herstellen narcistisch financieel misbruik: hoe doe je dat? (groeitaak)

Ik geloof echt dat narcistisch financieel misbruik één van de meest ondragelijke en moeilijke dingen is om van te herstellen.… Read More

%%footer%%