Is de verstandhouding definitief gebroken? Deel 1 +video

Is de verstandhouding definitief gebroken? Deel 1 +video

Maak een lijst van absolute dealbrekers voordat je een relatie aangaat.

Weet dat je een absoluut mooie en grote ziel hebt, een prachtig mens bent. Luister, ik schrijf hier niet deze tekst om je slecht te doen voelen. Het is immers heel belangrijk om het antwoord op die persoonlijke vraag te weten: “Wanneer is de verstandhouding definitief gebroken?”

Het is belangrijk om in gedachten te houden dat chemie met iemand voelen niet betekent dat ze al dan niet de juiste persoon voor je zijn.

Zonder chemie is het niet de juiste persoon.  Maar de chemie die je blijft voelen kan ook het gevolg van een traumabinding zijn. Je kunt je dus nog aangetrokken voelen ook al is verstandhouding definitief verbroken.

Als overlevenden van narcistisch misbruik hebben we allemaal de fout gemaakt om iemands bedoelingen verkeerd te beoordelen als het gaat om daten. Ik bevond me in relaties met drie verschillende narcisten voordat ik het eindelijk door had.

Dit is waarom je jouw relatie of date moet benaderen vanuit een op realiteit gebaseerde benadering en niet op een op fantasie gebaseerde benadering. Dus kijk werkelijk naar hun daden en niet naar hun woorden.

Misschien is het tijd om te stoppen met het kijken naar artikelen over narcistische persoonlijkheidskenmerken en gedrag voor jou.

Het is best mogelijk dat het je na een tijdje angstig begint te maken om het te lezen en erover na te denken. Grenzen stellen vinden de meeste mensen een positief onderwerp en weer een stap vooruit om van het verleden los te laten. Grenzen stellen moet je immers niet alleen doen met narcisten, maar met iedereen.

Als je het over grenzen hebt dan dien je heel specifieke en persoonlijke overwegingen te maken.

Als je dat toepast ga je automatisch narcisten op afstand houden.

Duidelijke voorbeelden zien wat grenzen zijn, helpt wel. Immers, als jij geen grenzen kent, zullen je kinderen het ook niet leren kennen, dan ben je waarschijnlijk nog verder af van geluk.

Het probleem is dat veel mensen altijd het voordeel van de twijfel geven en dat is wat dan ook tegen hen wordt gebruikt. Als je hier de voorbeelden krijgt zul je niet langer twijfelen aan wat je zag, voelde en hoorde!

In dit artikel gaat het niet zozeer over het waarom een relatie toxisch is, of een persoon toxisch doet, maar wat je kunt doen aan je situatie o.a. nadenken en reflecteren over waar je grenzen werden overschreden. Alle relaties kennen grenzen, in de goede relaties hebben de partners duidelijke communicatie over grenzen en dealbrekers.

Bekijken of de “verstandhouding” die je nodig hebt, definitief is gebroken.

Dus als je twijfelt of je je relatie of je date dient stop te zetten, heeft dit artikel je enkele duidelijke overwegingen.

Er is immers een grote fout in het geloven dat als je alles weet wat er te weten valt over narcisme, je er niet weer één zult aantrekken. Dat als je inzicht hebt, je niet voor de zoveelste keer zult terugkeren naar de narcist.

Eén van de redenen waarom is, omdat je je nog steeds concentreert op dingen buiten jezelf. Dingen waar je geen controle over hebt.

Niet alleen dat, het concentreren op dingen buiten jezelf zult u in een staat van hyperwaakzaamheid houden (wat heel veel energie kost en je een slaapstoornis bezorgd met op lange termijn uitputting)  en het risico lopen nooit meer iemand te vertrouwen.

Het is geen geheim dat de wereld vol narcistische mensen is.

En met de technologie van vandaag, online datingsites en nu Facebook-dating, geloof ik dat de narcistische epidemie die we ervaren zal verergeren voordat deze beter wordt.

Naast onze romantische relaties moeten we ook narcisten afweren op het werk, in onze vriendschappen en soms zelfs in ons gezin of familie.

Het is genoeg voor velen van ons om zich te verschuilen en kluizenaars te worden voor de rest van ons leven. Maar het is ook een feit dat er goede mensen in de wereld zijn. We moeten er gewoon ruimte voor maken. Hoe doen we dat?

Door mensen die giftig zijn kwijt te raken. Maar hoe, wanneer het lijkt alsof je elke keer dat je je omdraait, weer een andere narcist in je leven ontdekt?

Het is echt heel simpel. Misschien niet gemakkelijk te doen, maar toch eenvoudig.

Er zijn maar twee dingen die je nodig hebt om te stoppen met het aantrekken van narcisten of er voor te stoppen dat narcisten je aantrekken.

Je kunt alleen jezelf beheersen en wat je nodig hebt in je relaties – romantisch of alle andere soorten relaties – om een ​​gevoel van emotionele veiligheid te behouden.

Laten we deze twee eenvoudige, maar levensveranderende concepten opsplitsen en hoe ze je kunnen helpen voorkomen dat je ooit nog een narcist in je leven te dichtbij krijgt.

Uw persoonlijke grenzen.

Persoonlijke grenzen zijn de fysieke, emotionele en mentale grenzen die we stellen om onszelf te beschermen tegen manipulatie, gebruik of schending door anderen.

Ze stellen ons in staat om te onderscheiden wie we zijn, wat we denken en voelen, van de gedachten en gevoelens van anderen.   Het zijn grenzen waar je niet heen gaat en waar anderen niet welkom zijn.

Herstellende slachtoffers van misbruik vinden het vaak buitengewoon moeilijk om grenzen te stellen, omdat ze bang zijn andere mensen van streek te maken of omdat het stellen van grenzen hun relaties in gevaar kan brengen.

Ze hebben nooit geleerd of gezien om hun grenzen te kennen, integendeel meestal werden hun grenzen al heel vroeg overschreden.

Dit zijn normale gevoelens, maar ook de belangrijkste reden waarom u uw eigen grenzen moet uitzoeken voordat u een relatie aangaat – en deze in uw bestaande relaties moet toepassen.

Door uw persoonlijke grenzen te achterhalen, kunt u bepalen wat u in uw relaties nodig heeft om u veilig en gewaardeerd te voelen.

Het is dus belangrijk dat u bepaalt welke dingen u een ongemakkelijk gevoel geven en dat u van daaruit vertrekt om uw grenzen vast te leggen en de dealbrekers. Als die grenzen dan herhaaldelijk worden overschreden is de verstandhouding definitief gebroken.

Als u zich bijvoorbeeld gestoord voelt wanneer iemand u een buitensporig aantal sms’jes stuurt, terwijl u aan het werk bent of met vrienden op pad, kan dit een persoonlijke grens worden over uw tijd. 

Tijdsgrenzen worden geschonden wanneer een persoon te veel tijd van een ander eist. U kunt een persoonlijke grens stellen, zodat u niet reageert op iemands telefoontjes of sms’jes, terwijl u aan het werk bent of met vrienden, maar niet als het een noodgeval is.

Het doel van het “samen” zijn.

Of, aan de andere kant, misschien vind je het onbeleefd als iemand met wie je een lunchafspraak hebt gemaakt veel tijd aan sms’en op zijn telefoon besteedt.

Je zou hen willen uitleggen dat je liever hebt als jullie samen zijn dat ze proberen meer bij je te zijn door minder tijd aan hun telefoon door te brengen.

Immers, als je speciale afspraken hebt gemaakt om met hen af ​​te spreken, zouden ze moeten erkennen dat je tijd waardevol is, en als ze voortdurend andere mensen zullen sms’en, terwijl je bij hen bent, verslaat dat het hele doel van je tijd samen door te brengen.

Het bepalen van je persoonlijke grenzen draait om het aanscherpen van je gevoelens en ze eren.

Persoonlijke grenzen beslaan over het algemeen zeven gebieden:

Emotioneel — Emotionele grenzen worden overschreden wanneer iemand je gevoelens bekritiseert, kleineert of ongeldig maakt.

Fysiek — Fysieke grenzen kunnen worden overschreden als iemand je aanraakt op een manier waardoor je je ongemakkelijk voelt, of wanneer ze je persoonlijke ruimte binnendringen, zoals je mobiele telefoon pakken en je oproepgeschiedenis controleren.

Seksueel — Seksuele grenzen kunnen worden overschreden met ongewenste seksuele aanraking, druk om deel te nemen aan seksuele handelingen, staren of ongevraagde seksuele opmerkingen.

Een schending van de seksuele grens kan bijvoorbeeld zijn aan een nieuwe date vragen ​​naar hun seksuele voorkeuren of geschiedenis, terwijl je ze amper kent.

Maar ook trouw zijn in een relatie is waarschijnlijk veel belangrijker dan je jezelf wilt toegeven. Eens iemand ontrouw was is het waarschijnlijk nog heel moeilijk te herstellen, als dit 2 × is gebeurd is het nog veel veel moeilijker.

Intellectueel — Intellectuele grenzen worden overschreden wanneer iemand uw gedachten of ideeën afwijst of kleineert.

Tijd — Tijdgrenzen worden overschreden wanneer een andere persoon te veel van uw tijd vraagt. Dit is dan waardoor isolatie van familie en vrienden optreedt, omdat een ongezonde partner erop staat dat je te veel tijd doorbrengt met je kinderen, vrienden of collega’s. Ze zeggen dat ze van je houden en al hun tijd met je willen doorbrengen.

Een grens kan zijn dat je toelaat dat iemand 5 minuten te laat komt zonder te verwittigen en dat je dan vertrekt.

Materiaal — Materiële grenzen worden geschonden wanneer iemand je spullen meeneemt of beschadigt, of wanneer ze je onder druk zetten om je bezittingen en/of geld te geven of te lenen.

Maar ook samenbrengen van anderen in jullie huis waarmee je niet akkoord bent is grensoverschrijdend. Dan is het samenwonen met anderen in jullie huis met iemand waarmee je niet akkoord bent zeker het einde van de relatie.

Spiritueel — Spirituele grenzen worden overschreden wanneer iemand religie gebruikt om je te beheersen en/of je eigen spirituele overtuigingen te kleineren.

De dealbreker ontstaat wanneer mensen tijdens elk argument smerig worden – schelden, gaslighten en niet luisteren wat allemaal eigenschappen zijn die leiden tot ellende in een relatie.

Je partner mag je nooit een onveilig gevoel geven en als ze dat wel doen, moet je de relatie met zorg beëindigen en mogelijk met de hulp van een professioneel en je dierbare vrienden.

Fysiek of seksueel misbruik zijn absolute dealbrekers in een relatie en komen vaker voor dan men zou denken.

Wat soms moeilijker te herkennen is, is psychologisch of emotioneel misbruik. Soms gebeurt dit naast fysiek en/of seksueel misbruik, maar soms kan het ook afzonderlijk gebeuren.

Emotioneel misbruik kan zeer schadelijk zijn. Enkele voorbeelden zijn buitengewone controle, zoals het volgen van uw verblijfplaats, eisen dat u geen tijd zonder hen doorbrengt, en u vertellen dat u niet goed, waardeloos en niets bent zonder hen.

Het kan iemand tot het punt brengen dat ze niet geloven dat ze beter verdienen en daarom in een gewelddadige relatie blijven. Als dit in uw relatie gebeurt, zou dit een dealbreker moeten zijn.

Er is een voortdurende ontkenning van een probleem van drugsmisbruik of weigering om hulp te krijgen.

Als je met iemand bent die met verslaving te maken heeft, kan het verleidelijk zijn om bij hen te blijven. En hoewel steun van een partner mensen kan helpen verslaving te overwinnen, kan het tijd zijn om te vertrekken als het een tol van je eist en ze geen hulp zoeken.

Het is niet beschaamd om aan zo’n stoornis te lijden, maar het kan een relatie verwoesten – om nog maar te zwijgen van het leven van de persoon in meerdere domeinen zoals fysieke en mentale gezondheid, werk en andere sociale relaties.

Als iemand weigert hulp te zoeken voor zijn middelenmisbruik, liegt over het gebruik ervan, of als je merkt dat het probleem na verloop van tijd erger wordt, is dat een dealbreker.

Dit is de reden waarom ik mensen adviseer om niet opnieuw te daten gedurende minstens twaalf maanden na narcistisch misbruik, en dat is met samenhangende activiteiten gericht op herstel van narcistisch misbruik.

Voor de goede orde, YouTube-video’s, eBooks en webinars zijn vaak uitstekende informatiebronnen, maar ze zullen je niet genezen. Het volgen van bepaalde stappen kan u helpen een acceptatiepunt te bereiken, maar voor echt genezingswerk moet u nieuwe neurologische paden en nieuwe gewoonten vormen, dingen die video’s en eBooks niet kunnen geven.

Het is een zelfgenezingsprogramma of therapie die je moet uitvoeren wil je daarvan genezen en het maakt niet uit hoelang het misbruik is geleden.

Het verbreken van de traumabinding vereist gezonde ondersteuningsstructuren, buiging en planning. Val niet in de val door te geloven dat het op de een of andere manier op magische manier vanzelf zal verdwijnen.

Steun elkaar in de commentaren!

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw commentaar en like.

Lees meer

knop voor alle groeitaken

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Disclaimer/Vrijwaring

Door toegang te krijgen tot deze blog, of video erken je, begrijp je en ga je ermee akkoord dat de inhoud van die video/blog geen therapie is en niet bedoeld is om therapie te verstrekken en het vormt geen medisch, juridisch of ander professioneel advies en/of behandeling. Je erkent en begrijpt dat auteurs van deze blog/video geen erkende therapeuten zijn, psychiaters, psychotherapeuten, artsen of andere medische, psychologische en/of psychiatrische professionals en gaat ermee akkoord om indien nodig de juiste medische en/of therapeutische behandeling te zoeken.

Jij erkent, begrijpt en gaat ermee akkoord, en verklaart dat je gekwalificeerd bent voor de aard van de inhoud van deze blog en video, in goede gezondheid en in een goede fysieke en mentale conditie om deel te nemen aan dergelijke activiteiten. Je bent het er verder mee eens en verbindt je, dat als je op enig moment van mening bent dat je deelname aan een activiteit die voorkomt in een video, in een groeitaak, of blog, of video’s jezelf of anderen zou kunnen in gevaar brengen, je zult weigeren om hieraan deel te nemen. Of als een dergelijke activiteit is begonnen, onmiddellijk verdere deelname aan dergelijke activiteit zal stoppen. Als je deelneemt aan een activiteit, doe je dat vrijwillig en willens en wetens en je alle risico’s van materiële schade, persoonlijk letsel en/of overlijden voor jezelf of anderen op zich neemt voortvloeiend uit je deelname aan dergelijke activiteiten.

Voeg je bij 4.606 andere abonnees