Zelfhelpers, zelfzorgers, traumaherstellers, traumaverwerkers, samen vrij en verbonden!

naar Home: klik op de afbeelding

Menu

zoeken in Archieven
zoeken in Categorie*en

Therapeut voor narcisme: Het conflict begint met verbaal geweld

Daders en medeplichtigen zeggen dikwijls dat je met 2 moet zijn om de schuld af te leiden van zichzelf.

Om te dansen dien je inderdaad met 2 te zijn, maar om een relatie te vernietigen heb je maar één iemand nodig. Je kunt onmogelijk een tango dansen als een ander een cha-cha-cha wil dansen. Een therapeut voor narcisme zal inzien dat misbruik geen conflict is tussen twee personen met empathie. Narcistisch misbruik is een conflict tussen een gestoorde zonder empathie en een mens met teveel empathie.

Het misbruiken van een ander is dan ook geen dans, laat staan liefde.

Dat je met 2 moet zijn om een tango te dansen is een citaat dat gebruikt wordt als hulpmiddel om het slachtoffer de schuld te geven. Daar kan een therapeut voor narcisme het verschil maken.

Doordat hij/zij inzicht heeft in de grote hoeveelheid manipulatie technieken die over langere termijn werden gebruikt, als het resultaat op de target dat meestal uitmondt op een emotionele verslaving.

Zelfverwijt kan ook in de natuur van iemand liggen vooral als er iets heel ergs gebeurt.

In een situatie waar misbruik PTSS veroorzaakt komt het slachtoffer in het vergelijkbare situatie van zelfverwijt.

Zelfverwijt is zoals wat je voelt als iemand kom te sterven.

narcistisch tegengif Je bent niemand tijd verschuldigd aan projecten die voor hen belangrijk zijn t
klik hier voor meer info over NARP

Je kan de schuld op je nemen, je had kunnen een andere dokter roepen, meer aanwezig zijn.  Je kunt echt gaan rouwen.

Een vergelijkbaar gevoel kan je overvallen wat we dan PTSS noemen wanneer je slachtoffer bent van een misbruiker.

Het maakt echter dat de wereld meer angstaanjagend voelt!

Je kunt al heel weinig vertrouwen hebben in jezelf. Veel kans dat je minder vertrouwen hebt in jezelf dan in bijvoorbeeld een therapeut voor narcisme.

Neem je zomaar aan dat iedere therapeut voor narcisme te vertrouwen is?

Meestal zullen mensen een therapeut voor narcisme verdedigen en zeggen dat het slachtoffer in de war is als er tijdens een therapie een grens wordt overschreden. Het slachtoffer zal ‘verplicht’ worden om te zwijgen.

Hetzelfde zal gebeuren als bijvoorbeeld iemand komt te sterven als gevolg van een verkeerde behandeling of medicatie. Je zult geloven dat je mede-plichtig bent, omdat je niet kritisch genoeg was maar je zult je ook machteloos voelen.

In een situatie van machteloosheid neem je dikwijls de schuld op jezelf, zoals al gezegd.

Dit gebeurt nog sneller als het een verkeerde therapie is van een psychiater of psycho-therapeut.

Mijn oudste zus is psychologe. Ze is zeer goed op de hoogte van diagnose.

Een andere zus wordt al een paar maanden behandeld voor depressie met elektro-shock therapie. Niet alleen wordt ECT slechts toegepast als alle andere therapieën hebben gefaald, wat niet het geval is in deze.

poging tot verontschuldiging van de narcist
klik hier om te leren familiekwetsuren te genezen

Mijn zus psychologe en ikzelf zijn echter overtuigd dat mijn zus geen depressie heeft, maar eerder borderline heeft. ECT helpt niet wanneer het borderline betreft.

Kortom, mijn zus zal geen genezing krijgen, maar in tegendeel haar geheugen zal er nog meer onderlijden.

Toen mijn zus psychologe na een telefoongesprek met mijn zus (met borderline) een gesprek over de ECT therapie had, was ze achteraf haast volledig overstuur en belde ze me op.

Ze vond dat er iets moest gebeuren als zus en als mens om die verkeerde therapie te doen stoppen.

Nu had ik al weken voordien contact gezocht met de psychiatrische kliniek om een gesprek te hebben, dit werd echter geweigerd, omdat volgens hen mijn zus daar niet mee zou akkoord gaan. Toch belt ze me regelmatig op. Haar kinderen hebben ook al gevraagd om een gesprek met de betrefde psychiater te hebben.

Ik ben er nu meer en meer van overtuigd dat deze psychiater misbruik maakt van de situatie om haar als proefkonijn te gebruiken.

Eerst dacht ik gezien haar borderline dat dit allemaal leugens waren.

De toepassing van ECT op haar blijkt echter een feit.

Uit machteloosheid nam mijn oudste zus een schuld op haar, en was ze in paniek.

Toch kun je niet anders dan de machteloosheid als broer of zus te aanvaarden gezien er geen wettelijke mogelijkheid is om een psychiatrische instelling tot een gesprek te dwingen.

Het is best mogelijk dat deze psychiater een narcist(e) is en niet de geschikte therapeut voor narcisme.

Hij of zij zal zeggen dat mijn zus in de war is.

Het was typisch dat mij onmiddellijk het verwijt werd gemaakt dat ik niet om mijn zus gaf door iemand van de verpleging. Dat deed me onmiddellijk denken dat dit meer over deze verpleger zei dan over mij. Zij zei dit in verdediging van de ECT therapie.

Wat zei zegt over deze situatie is een weerspiegeling van haar situatie als verpleegster en haar versie van de werkelijkheid, niet de mijne, gezien ik mijn zus al meer dan 55 jaar ken. Die verpleegster beweerde dat over mij, na een gesprek van 2 minuten.

de verontschuldiging van de narcist, therapeut voor narcisme
Ga naar een goede therapeut om te veranderen na misbruik door een narcist

Wanneer deze verpleger de psychiater verdedigt dan heeft dat te maken met haar eigen ontkenning, haar eigen problemen, en de behoefte om de psychiater, de therapie en de werkwijze te zien zoals zij dat willen of nodig hebben om te zien, want anders zou dat te maken hebben met hun eigen ontgoocheling in de begeleiding.

Het is vrij gemakkelijk te weten dat ECT slechts toegepast wordt nadat andere therapieën falen en alleen maar in het geval van een langdurige depressie. Dat zullen ze ook geleerd hebben en door gebrek aan budget, personeel en policy worden deze therapieën overgeslagen.

Dus wat zei zegt over mijn situatie is een weerspiegeling van haar leven.

Als deze verpleger haar eigen relatie met de psychiatrie zou bekijken zou dat voor haar zeer moeilijk zijn om te hanteren.

Het kan moeilijk zijn voor ons om hier de schuld van de psychiater, de verpleging, de instelling, of de policy te zien want dat zouden we te maken hebben met onze eigen ontgoocheling en het feit dat we niet anders kunnen dat onze zieke zus in de handen te laten van een mogelijk narcistische psychiater.

therapeut voor narcisme
Een narcist kun je begrijpen maar verdient geen begrip?

Dit heeft een gevoel van verraad, verdriet en verlies, omdat het alleen maar gaat verergeren. En dat is pijnlijk. Het is veel gemakkelijker om de verkeerde therapie te ontkennen.

Je moet sterk voor jezelf zijn en geloven in jezelf, het maakt niet uit wat iemand anders zegt of doet.

Dit is natuurlijk ettelijke malen moeilijker als jezelf het slachtoffer bent en haast niets meer van zelfvertrouwen hebt.

Toch kan dit allemaal horen bij een deel van het genezingsproces. Veel slachtoffers van narcisten zijn in deze situatie met een therapeut voor narcisme, omdat ze de therapeut voor narcisme meer vertrouwden dan zichzelf.

Ik ken ook het verhaal van een psychiater aan een universitaire kliniek die werd beschuldigd van zich verleidelijk te gedragen.

Deze toonde een patiënt haar borsten en ontkleedde haarzelf. Ze verdedigde dit door te zeggen dat dit een therapeutische waarde had.

Haar patiënt had bekendgemaakt dat hij of zij seksueel was misbruikt door zijn lerares toen hij of zij nog een kind was. Ze gebruikte dit excuus door te zeggen dat het was om te zien of hij al kan omgaan met dit trauma uit het verleden.

Gezien deze patiënt de psychiater had beschuldigd interpreteerde de psychiater dit als een poging tot verleiding, zodat ze hem medicijnen voorschreef om zijn libido te verlagen. Dit zou de arme kerel chemisch castreren.

De Strijd voor genezing opgeven.

De pijnlijke waarheid is hier dat sommige slachtoffers de strijd voor genezing zullen opgeven, omdat niemand lijkt te begrijpen wat de misbruiker doet en daardoor het slachtoffer vermijdt en isoleert.

Het is van vitaal belang te begrijpen dat een misbruiker niet zal veranderen door hem liefde te schenken. Evenals dat mensen zich meestal voelen aangetrokken tot het vertrouwde en de gezagsdragers. Dat kan een psychiater zijn, maar ook een ouder.

Tijd is echter ook een genezer en vooral ook het lezen van artikelen over dit onderwerp. 

Door te horen wat andere narcisten zeggen en doen in vergelijkbare situaties wordt het dikwijls duidelijk dat wat wordt gezegd alleen maar werd gezegd met het doel om pijn te doen.

Pijn is jouw roeping tot grootsheid na misbruik, therapeut voor narcisme
Ze geven je een gevoel van eigenwaarde alsof je achterlijk bent. Deel 2

Naarmate dat je daar meer over leest hoe minder moeilijk het is om dat te accepteren.  Hoe minder je je voelt aangetrokken door dergelijke vertrouwde types om te geloven.

Het verteren van informatie over narcisten zal op den duur de shock verminderen. Als gevolg zul je je studie leiden tot een meer bewuste manier van positief omgaan met wat er is gebeurd en met wat er in de narcistische cultuur gaande is.

Neem eens op wat de narcist te zeggen heeft.

Het opnemen van een audio van een gesprek tussen een slachtoffer en een narcist(e) kan verhelderend werken. Zo’n gesprek zal rauw zijn, en sommigen koude rillingen bezorgen als ze luisteren.

hoe ga je er mee om en zelfliefde ontwikkelen,therapeut voor narcisme
Narcistische zus of gouden kindje verraadt je altijd

Maar de technieken die worden gebruikt zullen doen denken aan wat je op deze site VKoN leert en helpen realiseren hoe beledigend dit misbruik is.

Dit gesprek kan pijnlijk zijn, verwarrend ook en het gevoel geven op het eerste gezicht dat het slachtoffer het probleem is.

Maar het herbeluisteren door sommigen die nog vrij erg lijden aan PTSS kan werken als een trigger want die kan ook angst bezorgen.

Voor het slachtoffer kan het wel helpen als zij of hij nog niet het volledig misbruik erkennen.

Dit is het geval als ze niet de verschillende tactieken kunnen identificeren.

Dit artikel is niet bedoeld om te diagnosticeren of een gids te zijn voor zelf-diagnoses. Het enige doel van dit artikel is strikt voor leerzame doeleinden. Mijn doel is om de lezer  te laten nadenken om schadelijke individuen beter te vermijden.

Deze standpunten zijn  niet noodzakelijkerwijs die van wetenschappelijk America en Europa.

Als u dankzij deze post meer inzicht hebt gevonden, vergeet dan niet om te reageren, commentaar te geven en te delen.

Ik hoop dat dit artikel echt helpt en als je stevig en echt stabiel wilt worden om contact te maken met je gezonde, ware en goddelijke zelf, wil ik je graag helpen een oplossing te vinden voor je problemen met narcisme.

Heb je al verbinding gemaakt met onze innerlijke hulpmiddelen? (gebruik de zoekfunctie)


Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Voeg je bij 4.587 andere abonnees