Zelfhelpers, zelfzorgers, traumaherstellers, traumaverwerkers, samen vrij en verbonden!

naar Home: klik op de afbeelding

Menu

zoeken in Archieven
zoeken in Categorie*en

Hoe maakt kindertrauma ons gevoelig voor de narcist? Deel 3 +video

Het nodige begrip van wat trauma is?

Kindertrauma  is door en door een boosdoener. Als we een trauma hebben opgelopen dat gevolgen heeft voor ons, beïnvloedt het niet alleen ons brein en ons hele zenuwstelsel, het schept ook ingebedde geloofssystemen die onze innerlijke identiteit vormen. Hieruit blijkt dat deze traumatische overtuigingen onze realiteit worden.

We kunnen gemakkelijk een slachtoffer van kindertrauma blijven door narcisten!

Hun overtuigingen over jou kunnen zelfvervullende profetieën worden die ervoor zorgen dat we steeds weer dezelfde traumatische patronen en teleurstellingen herhalen, ondanks hoe hard we ze ook proberen te vermijden.

Dit is absoluut het geval met narcistische mishandeling. Ook komen we vast te zitten in een ernstig en zelfs levensbedreigend trauma dat ons verscheurt. Hoewel we weten dat het schokkend en buitengewoon slecht voor ons is, kunnen we ons machteloos voelen om de narcist los te laten.

Wat doet kindertrauma met ons?

Ook voelen we dat we geen stem of rechten hebben. Bovendien voelen we dat er niemand betrouwbaar is om in te stappen en de buffer te zijn, te beschermen en te helpen. We voelen ons alleen, geïsoleerd en verward.

Machteloosheid neemt het over.

Niet alleen in onze hulpeloosheid met trauma is de schaamte en schuld van het niet kunnen verwerken overweldigend. Net zo geloven we niet dat we goed genoeg zijn, of capabel genoeg of sterk genoeg om een ​​oplossing te vinden. Daardoor geven we onszelf de schuld van de problemen.

Daarom houden we contact met de narcist, proberen dingen te repareren of ‘beter’ te zijn, wat er ook met ons gebeurt, en hij of zij ons ook aandoet.

Je bent een fantastisch goed mens met kindertrauma.

We voelen ons defect en beschadigd en ‘fout’. Dit is waarom het belangrijk is om te begrijpen wat er in je jeugd is gebeurd om je hier voor gevoelig te maken en hoe het niet je schuld is.

Een van mijn grootste wensen met deze video is om je te laten weten dat je NIET defect bent. Uiteindelijk maakt het niet uit hoe vaak je je ook defect voelt. Dat is zeker pijnlijk je zo te voelen, maar je kunt ruimte scheppen tussen dat gevoel dat geconditioneerd werd in het verleden en het nu. Die ruimte zorgt ervoor dat je dat gevoel niet meer gelooft. Je bent zeker een fantastisch goed mens.

Wat is er met je gebeurd, is de ‘normale’ consequentie van onbewust ouderschap. Helaas was dat de manier in vorige generaties om op te voeden. Niemand heeft iemand geleerd om beter te leren opvoeden van kinderen! Laten we eens kijken naar wat ons als kinderen is overkomen in de video over kindertrauma die hierboven staat.

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw aantal sterren vast te leggen!

Waardering: 1 uit 5.

Lees meer

Mens die doet alsof ze de beste bedoelingen heeft!

De juiste beslissing om niet verder te leven met een Narcist.

Kindertrauma geeft ook lichamelijke klachten in volwassen leven!

alle artikels over Oekraïne

Reacties

2 reacties op “Hoe maakt kindertrauma ons gevoelig voor de narcist? Deel 3 +video”

  1. Cj avatar
    Cj

    Onlangs ben ik er achter gekomen dat ik opgevoed ben door een narcistische vader en een narcistische moeder. Mijn moeder is de verborgen narcist, mijn vader een niet verborgen narcist. De rode draad in mijn leven is dat ik omringt ben gebleven door narcisten. Van relatie tot vriendschappen. Ik wist niet beter. Mijn reactie op stress is dat ik er absoluut niet mee kan dealen. Ik raak verlamd, ben verlamd. En dat al mijn hele leven. Het helingsproces zal pittig worden, maar ik hoop echt dat ik de patronen die in mijn kindertijd zijn gecreëerd kunnen worden doorbroken.

  2. johanpersyn avatar

    Ik hoop dat ook voor jou. Je kunt dat als je het doet in kleine stappen dat je volhoudt. Je vindt er enkele in de groeitaken. Pik er uit wat bij je past. Sterkte!

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Voeg je bij 4.587 andere abonnees