Zelfhelpers, zelfzorgers, traumaherstellers, traumaverwerkers, samen vrij en verbonden!

naar Home: klik op de afbeelding

Menu

zoeken in Archieven
zoeken in Categorie*en

Hoe juridische kwesties met narcisten aanpakken? Deel 1b

Hier zijn zes manieren waarop een narcist het rechtssysteem gebruikt om zijn tegenstander te pesten.

1. Meineed plegen.

Narcisten zullen liegen over zaken die niet materieel zijn en niet ter zake doende om hun tegenstander kwaad te maken. Dit is technisch niet meineed, tenzij de leugen belangrijk is voor de uitkomst.

Deze lichte leugen in het aangezicht van andere verklaringen tast verder de hele getuigenis van de tegenstander aan. De bedoeling van de narcist is om het proces te frustreren.

2. Frivole rechtszaken.

Het indienen van zinloze rechtszaken die weinig meer dienen om de tegenpartij te dwingen een advocaat in te huren en onnodige onkosten te maken.

Vaak worden deze rechtszaken afgewezen. Dan wordt er op doorgegaan maar pas nadat de tegenpartij de dreigementen van de narcist serieuzer neemt. Gaat de tegenpartij zelfs aan een eis bezwijken?

juridische kwesties met narcisten
Ik leer je heel bewust een nieuwe versie van jezelf te creëren

3. Het systeem bespelen

Dit is gebruikmaken van de wetten die zijn ontworpen om een ​​persoon te beschermen als een manipulatiemiddel tegen hen. Een kind bijvoorbeeld niet laten zien of praten met de andere ouder op “hun tijd”, omdat  de andere ouder meer tijd zou geven dan zij nu hebben.

De voogdijwetten van kinderen zijn er voor het belang van het kind. Als het kind de andere ouder mist, moeten ze met hen mogen spreken.

Zinloze bewegingen / hoorzittingen.

Om het proces uit te stellen, zal de narcist zinloze bewegingen maken, overmatig horen en meerdere malen uitstellen.

Dit wordt opnieuw gedaan om de financiële middelen van de tegenstander leeg te maken. Dit creëert een sfeer van de oneindige rechtszaak. Voor een narcist is alle aandacht goed, dus slepen dingen langer aan dan komt dit alleen hun ego ten goede.

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw commentaar en like.

Lees meer


Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Voeg je bij 4.587 andere abonnees