Hoe juridische kwesties met narcisten aanpakken? Deel 1b

Hier zijn zes manieren waarop een narcist het rechtssysteem gebruikt om zijn tegenstander te pesten.

Geschatte leestijd: 2 minuten

1. Meineed plegen.

Narcisten zullen liegen over zaken die niet materieel zijn en niet ter zake doende om hun tegenstander kwaad te maken. Dit is technisch niet meineed, tenzij de leugen belangrijk is voor de uitkomst.

Deze lichte leugen in het aangezicht van andere verklaringen tast verder de hele getuigenis van de tegenstander aan. De bedoeling van de narcist is om het proces te frustreren.

2. Frivole rechtszaken.

Het indienen van zinloze rechtszaken die weinig meer dienen om de tegenpartij te dwingen een advocaat in te huren en onnodige onkosten te maken.

Vaak worden deze rechtszaken afgewezen. Dan wordt er op doorgegaan maar pas nadat de tegenpartij de dreigementen van de narcist serieuzer neemt. Misschien gaat de tegenpartij zelfs aan een eis bezwijken.

3. Met het systeem bespelen

Dit is gebruikmaken van de wetten die zijn ontworpen om een ​​persoon te beschermen als een manipulatiemiddel tegen hen. Een kind bijvoorbeeld niet laten zien of praten met de andere ouder op “hun tijd”, omdat  de andere ouder meer tijd zou geven dan zij nu hebben.

De voogdijwetten van kinderen zijn er voor het belang van het kind. Als het kind de andere ouder mist, moeten ze met hen mogen spreken.

Zinloze bewegingen / hoorzittingen.

Om het proces uit te stellen, zal de narcist zinloze bewegingen maken, overmatig horen en meerdere malen uitstellen.

Dit wordt opnieuw gedaan om de financiële middelen van de tegenstander leeg te maken. Dit creëert een sfeer van de oneindige rechtszaak. Voor een narcist is alle aandacht goed, dus slepen dingen langer aan dan komt dit alleen hun ego ten goede.

Geef een reactie, vraag of antwoord.