Haptotherapie – Frans Veldman – FYSIOTHERAPIE DORST

FRANS VELDMAN, 1921 – 2010 Een artikel geschreven naar aanleiding van zijn overlijden op 25 januari 2010. geschreven door H. Hoedemaker, drs.

Gedreven’ is misschien wel het meest toepasselijke woord om Frans Veldman te beschrijven.

In het bijzonder was Frans Veldman gedreven om de haptonomie, zijn teer beminde geesteskind. Frans Veldman bracht haptotherapie ook aan de man. Het was in zijn ogen een kwetsbaar oorlogskind dat beschermd en gekoesterd moest worden. Daaruit volgde dan ook de haptotherapie.

Immers zijn belevingen tijdens het Ardennenoffensief in België met stervende militairen worden hem in de ziel geëtst.  Tijdens het Ardennenoffensief ervaart hij persoonlijk de troostrijke werking van een affectvolle aanraking.

Source: Haptotherapie – Frans Veldman – FYSIOTHERAPIE DORST

Wat is haptonomie en haptotherapie?

Het bijzondere van haptotherapie is dat er niet alleen maar gepraat wordt. Naast het vertellen van je verhaal zul je persoonlijk ondervinden hoe je omgaat met problemen, gevoelens en jezelf.

Kort gezegd maak je iemand weer bewust van zijn gevoel.

Of zoals de De Vereniging van Haptotherapeuten (VVH) het omschrijft: Haptotherapie is een therapeutische begeleiding binnen een professioneel kader in situaties waarin er sprake is van een achtergebleven en/of geblokkeerde ontplooiing van de mens door het ontbreken van of een tekort aan bevestigende stimuli in het samenspel met zijn omgeving.

Tijdens de therapie wordt persoonlijk voelbaar gemaakt wat je mogelijkheden zijn.

Ook hoe je jouw mogelijkheden kunt gebruiken wordt aangetoond tijdens de therapie. De aanraking neemt daarbij een centrale plaats in, omdat het de meest directe vorm van communicatie is.

Intussen wordt door aanraking veel duidelijk over jezelf, vooral wanneer woorden tekort schieten of alles al gezegd is.

Immers door een combinatie van aanraken, oefeningen met materialen en praten gaan we samen op zoek naar het verhaal dat het lichaam te vertellen heeft. Reactiepatronen, blokkades en spanningen zul je gaan herkennen en veranderen of loslaten.

Het bevestigende contact opent ten slotte je gevoelsleven.

Vervolgens leer je daar op te vertrouwen. Daarom dat de levenslust, innerlijke rust en vitaliteit keren terug in je leven.

Meer informatie over

Haptotherapie kan onder andere zinvol zijn bij:
 • chronische pijn
 • relationele problemen
 • overbelasting of overspannenheid
 • chronische vermoeidheid
 • stress en burn-out
 • traumatische ervaringen
 • een overgangsfase in je leven
 • hyperventilatie
 • onverwerkte ervaringen uit het verleden
 • acceptatieproblemen bij verlies of handicap
 • depressieve gevoelens

Haptotherapie Maaike van Leur from Maaike van Leur on Vimeo.

Jij bent zo’n speciaal persoon. Dank u om je tijd te nemen om dit te lezen en te beluisteren.

Als je regelmatig terugkomt kan de kennis gebruikt worden in jouw leven. Daar hou ik van. Toegepaste kennis is macht. Ik hou er ook van als ik van je hoor wat jou het meeste raakte.

Andere lezers zijn ook nieuwsgierig om te horen wat jij nog zou willen toevoegen.

Bedankt, zoals altijd om aardig en creatief te zijn in de reacties.

Aanverwante teksten.

Opvoeding over de grens gehechtheid, trauma en veerkracht.

Trauma en persoonlijkheidsproblematiek.

Veerkracht.

Trauma en persoonlijkheidsproblematiek.

Aan de slag met positieve psychologie meer veerkracht en zelfvertrouwen voor leerlingen van 10 tot 15 jaar.

Mentaal Kapitaal (E-boek – e-Pub formaat) E-BOOK Versterk je mentale veerkracht en vermijd burn-out.

Mentale veerkracht voor professionals de formule voor meer plezier, meer energie en betere prestaties.

De cirkel is rond E-BOOK mijn lessen over leven, liefde, geluk en veerkracht.

e-book

Ik suggereer dat je grondig overweegt of het Quantum Healing Starters packet iets voor jou is, want het is een eenvoudig systeem dat iedereen kan gebruiken om zich te bevrijden van het trauma van narcistisch misbruik. Om dit te doen klik je hier.

Like onze Facebook pagina, verwittiging nieuwe post en chat …

Indien je wenst te groeien in zelfliefde en u wenst uw narcistisch ziel trauma te herstellen word nu lid van onze Privé Support Group VKoN. Lees eerst de info voordat uw aanvraag te doen. Voor wie is VKoN bedoeld? Iedereen die genoeg heeft van een teleurstellend leven en zichzelf, en die bereid is om innerlijk werk te doen om te genezen.

Zowel vrouwen als mannen kunnen misbruikers of slachtoffers zijn, dus beschouw mijn voornaamwoordkeuze niet als een gevolg dat het ene geslacht misbruikt en het andere het slachtoffer is.

Weet je dat de meerderheid van de mensen met een giftige relatie er nooit overheen komt?

In feite worden ze vaak jarenlang en soms decennia nadat de relatie is beëindigd, geconfronteerd met slopende psychologische en gezondheidseffecten. Deze mensen zijn op zoek naar een relatie expert rond narcisme.

Melanie Tonia Evans, een relatie expert rond narcisme, weet alles van het fenomeen narcisme en PTSS, ze heeft zelf twee levens- en bijna-dood narcistische misbruikrelaties meegemaakt die haar achterlieten met medische aandoeningen waarvan haar werd verteld dat ze onmogelijk te genezen waren.

Deze relatie expert rond narcisme ontwikkelde een genezingsmethode die tienduizenden mensen uit meer dan 120 verschillende landen heeft geholpen.

Tegenwoordig is Melanie de # 1 expert op het gebied van herstel van narcistisch misbruik ter wereld en ze weet, na meer dan 10 jaar mensen te hebben geholpen met genezen, waarom het zo moeilijk is om over giftige relaties heen te komen.

Met liefde,

Johan en Annemie Persyn Declercq

PS: Voer ook de groeitaken uit die je vindt door te zoeken op “narcisme.blog taak”.

Niets van deze site, of een pagina, moet worden opgevat als juridisch advies – je moet altijd zoeken naar de diensten van een jurist. Evenzo mag niets op deze site worden opgevat als medisch advies. Indien nodig moet een beroep worden gedaan op de hulp van een medische professional of een professional in de geestelijke gezondheidszorg.

Alle informatie wordt te goeder trouw verstrekt om het grote publiek, slachtoffers en overlevenden voor te lichten over misbruik. Houd er rekening mee dat een deel van de inhoud van deze site kan ‘triggeren’. 

Indien je wenst te groeien in zelfliefde en u wenst uw narcistisch ziel trauma te herstellen word nu lid van onze Privé Support Group VKoN.

Lees eerst de info voordat uw aanvraag te doen. Voor wie is VKoN bedoeld? Iedereen die genoeg heeft van een teleurstellend leven en zichzelf, en die bereid is om innerlijk werk te doen om te genezen.

Melanie Tonia Evans is een relatie expert rond narcisme.

Ze weet alles van het fenomeen narcisme en PTSS, ze heeft zelf twee levens- en bijna-dood narcistische misbruikrelaties meegemaakt die haar achterlieten met medische aandoeningen waarvan haar werd verteld dat ze onmogelijk te genezen waren.

Deze relatie expert rond narcisme ontwikkelde een genezingsmethode die tienduizenden mensen uit meer dan 120 verschillende landen heeft geholpen.

Tegenwoordig is Melanie de # 1 expert op het gebied van herstel van narcistisch misbruik ter wereld en ze weet, na meer dan 10 jaar mensen te hebben geholpen met genezen, waarom het zo moeilijk is om over giftige relaties heen te komen. Bekijk haar programma: http://bit.ly/herstelprogrammaMTE

Related Post
Share
Leave a Comment

Recent Posts

 • communicatie
 • communicatie met de narcist
 • Nederland België Nederlandstalig
 • Recent
 • werktuigen voor veerkracht weerbaarheid hulpeloosheid

Narcisten gebruiken apps om te bedriegen, je kunt hen ontdekken.

Zovelen die met een giftige narcist of psychopaat zijn uitgegaan of leven, hebben de triangulatie en het bedrog meegemaakt en… Read More

 • alleenstaande ouder
 • groeitaak
 • Nederland België Nederlandstalig
 • Recent
 • Transformeren naar geluk na misbruik door een narcist
 • zelfgenezing
 • zelfliefde

Als onze relatiepartners niet groeien helpt het ons niet.

Er is ons een idee over relaties verkocht dat niet in ieders relatiecontainer past.​​Nu ik officieel gepensioneerd in mijn leven… Read More

 • groeitaak
 • Nederland België Nederlandstalig
 • Recent
 • zelfgenezing
 • zelfzorg

EFT een dagelijkse tool om je emoties te verlichten. (taak)

Dus vandaag wil ik met jullie informatie delen om emotionele energie los te laten met EFT, die in ons lichaam… Read More

%%footer%%