Categorieën
Communicatie onderzoek en research over narcisme Recent video zelfzorg

Geest, gedachten, vooruitzichten en de werkelijke realiteit. video

Onze geest is het krachtigste hulpmiddel dat we hebben. Gedachten en vooruitzichten zijn belangrijker dan de werkelijke ‘realiteit’. Realiteit is slechts het werk van de geest. Ellen Langer, een professor psychologie aan Harvard, heeft fascinerend werk verricht om te laten zien hoe verbonden lichaam en geest zijn. Dit is belangrijk omdat de psychologie destijds verwierp dat de twee verbonden waren.

Wat je DENKT over veroudering heeft meer invloed dan het verouderingsproces.
“De resultaten waren bijna te goed. Ze smeekten om dit te kunnen geloven, ‘zei Langer.

Motivatie om te herinneren versterken

In onderzoeken die ze had uitgevoerd met collega’s van Yale, had Langer al aangetoond dat geheugenverlies – een probleem dat vaak wordt toegeschreven aan veroudering – kon worden teruggedraaid door ouderen meer redenen te geven om zich feiten te herinneren; wanneer succes werd beloond met kleine geschenken, of wanneer onderzoekers zich inspanden om persoonlijke relaties met hun proefpersonen te creëren, verbeterden de geheugenprestaties van ouderen.

Controle over hun beslissingen

In een ander onderzoek, ontdekten zij en Yale-collega Judith Rodin dat het simpelweg geven van planten voor verpleeghuisbewoners en controle over bepaalde beslissingen in verband met die planten hun algehele gezondheid verbeterde. Dit onderzoek wordt nu gegeven in bijna elke inleidende psychologiecursus.

Bewoners konden beslissen waar ze gasten zouden ontmoeten, welke activiteiten ze moesten doen. Daardoor niet alleen verbeterde de psychologische en fysieke gezondheid van hun proefpersonen, maar ook hun levensduur: anderhalf jaar later waren er minder van die bewoners overleden.

“Gezondheid en ziekte zijn veel meer geworteld in onze geest en in ons hart. Gezondheid en ziekte houdt verband met hoe we onszelf in de wereld ervaren meer dan onze modellen zelfs, maar kunnen beginnen te begrijpen.”

De psychologie zal de kracht van geloof nooit volledig begrijpen.

Het is persoonlijk, moeilijk te kwalificeren en in sommige opzichten mystiek.
Onze gedachten hebben de kracht om ons te genezen. Ze kunnen ons ziek maken. Ons lichaam kent alleen de boodschappen die de geest erop filtert. Hoe denk je over ouder worden?

Psychologische magie of psychologie? dl 2

Leer onbeperkt nieuwe vaardigheden met Soofos Plus

Mindfulness in the age of complexity

8 Beste boeken over geest-lichaam genezing

Het veerkrachtprincipe — BORIS CYRULNIK.

Psychologie referenties over trauma & zelfgenezing!

werktuigen om gezonde beslissingen te nemen

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder! Reactie annuleren