Fenomeen narcisme: dat is alles behalve normaal.

Waarom was het zo moeilijk om te genezen?

Ik weet dat deze vraag je misschien heeft achtervolgd. Ik weet dat je vermoedelijk heel sterk, capabel, vindingrijk en veerkrachtig bent, maar ook zeer intelligent. Laten we eerlijk zijn, narcisten en hun fenomeen narcisme, gaan achter heel speciale mensen aan met veel te bieden.

MAAR je kon gewoon niet opstaan ​​en verder gaan met je leven na dit lijden. WAAROM… hoe hard je ook je best doet, was het zo moeilijk om te genezen?

Omdat narcistisch misbruik een fenomeen is dat allesbehalve normaal is.

Door dit niveau van misbruik heen gaan en proberen los te komen, weg te gaan en weer op te bouwen is niet zoals ELK normale scheiding, hoe hartverscheurend ook.

De waarheid was dat je ziel letterlijk werd verkracht. Dat is wat het fenomeen narcisme is. En er is GEEN logische manier om daarvan terug te komen met louter informatie, strategie of zelfs geweldige ondersteuning.

Het vereist veeleer een diepe manier van binnenuit om de infiltratie en beschadiging van de ziel uit te drijven en weer tot leven te komen. Anders maakt het niet uit wat je leert of hoe vaak belangrijke mensen in je leven je proberen te helpen.

Het voelt alsof je van binnen figuurlijk dood bent, of onherstelbaar beschadigd bent en je je nooit meer normaal zult voelen. Zo ziet het fenomeen narcisme eruit. Ik WEET precies hoe dat voelt, en ik WEET ook dat niemand zelfs, maar zou kunnen beginnen te begrijpen hoe dat voelt, maar niet als ze het zelf hadden meegemaakt.

Deze zielsschade heeft zich geuit als traumabinding.

Dit houdt ook in dat je je verslaafd voelt aan iemand die je zelfs vernietigt. Zelfs als je weg bent, kun je misschien niet stoppen met geobsedeerd te zijn door hen. Je voelt je vreselijk onveilig in je lichaam en in het leven. Terwijl knok je om elke dag het hoofd te bieden, laat staan ​​dat je wederopbouw te wachten staat. De voortdurende uithalen, triangulaties, aanspraken en aanvallen die de narcist met volle kracht op je kan richten, terwijl je probeert dit alles te overleven. Er is genoeg te doen om door te gaan en degenen van wie je houdt te beschermen.

Ik begrijp dat je het misschien wilt opgeven.

Ik leef volledig met je mee dat het allemaal hopeloos lijkt. Maar ik wil dat je weet dat er MEER dan hoop is. Het is niet hopeloos. Er is een manier om je geestelijke gezondheid en ziel terug te nemen, als een directe weg omhoog en uit het trauma en de hulpeloosheid en pijn die het voor jou bijna onmogelijk maken om te opereren. Er is een manier in de glorie van het Licht en de Waarheid om dit te winnen. Het is een epische strijd waar je doorheen gaat.

Weet alsjeblieft hoeveel ik er naar uitkijk om je te helpen uit deze pijn te komen en je ziel terug te winnen – voor eens en voor altijd. Doe daarom alle taken die je vindt door te zoeken op “narcisme.blog taak”.

Hoe zorg jij voor jezelf?

En dan hebben we het niet over heerlijke schoonheidsbehandelingen of nieuwe kleren. Ook hier op de redactie merken we dat we soms meer focus leggen op ‘externe vormen van zelfliefde’. Ook wij hebben onze nodige uurtjes (lees: dááágen) nodig gehad om echt naar binnen te keren en onze schaduwkant onder ogen durven komen. Het vergt een hoop lef, zelfkennis en verantwoordelijkheid.

Dit is allemaal onderdeel van een veel duurzamere vorm van zelfliefde. Merel Teunis vertelt in Self Love Talk hoe jij langdurig een liefdevolle levensstijl voor jezelf kunt creëren. Self Love Talk is een boek boordevol mooie inzichten, prachtige quotes, simpele praktische tips en openhartige anekdotes over hoe jij meer liefde in jouw leven kunt brengen.

Ben jij klaar voor de meest pure vorm van liefde? Je kunt het boek of het e-boek bestellen via bol.com op volgende links boek:  

paperback :https://bit.ly/35qkLh7

e-boek: https://bit.ly/36u7q73

Gepubliceerd door Annemie Declercq

Annemie behaalde aan de Hogeschool Gent een Bachelor diploma in Orthopedagogie. Ze heeft een passie voor het bouwen van groepsluiken werkwelzijn en het gebruikmaken van de goedstoel-methodiek en presentie. Ze werkt al vele jaren in de VDAB om mensen te helpen werk te vinden en te behouden en dit als armoede consulente. Ze houdt van fietsen, boeken, schrijven, wandelen en muziek luisteren. Annemie Declercq is moeder van 3 kinderen, grootmoeder pleegmoeder, plusmama. Ze werkt 34 jaar in de VDAB in Roeselare. Ervaringsdeskundige narcistisch misbruik en zelfgenezer van trauma.

Voeg hieronder een reactie toe!