Emotionele ontwikkeling van de narcist verlamt tussen 5 en 7 jaar

Je hebt misschien opgemerkt dat het woord ‘kinderachtig’ wordt gebruikt om narcisme te beschrijven.

Narcisten zijn boze kinderen in volwassen lichamen – mannelijk of vrouwelijk! Hun emotionele ontwikkeling verloopt niet een normale evolutie. Het narcistische kind / de adolescent ervaart over het algemeen ernstige schade van de familie waarin hij/zij geboren is.

Geschatte leestijd: 3 minuten

Als alternatieve mogelijkheid kan narcisme optreden als gevolg van het feit dat een kind te veel rechten krijgt, bijvoorbeeld verwend door een aanmatigende en controlerende moeder die het kind verafgoodt.

Interessant is dat andere kinderen in hetzelfde gezin soortgelijke verlating, teleurstellingen, verstikking en misbruik kunnen doormaken, maar niet het gebrek aan empathie, gebrek aan emotioneel bewustzijn, zelfverloochening en waanvoorstellingen ontwikkelen die de narcist wel doet.

De emotionele ontwikkeling van de narcist is verlamd geraakt ergens tussen de leeftijd van vijf en zeven jaar.

Narcisten hebben niet het vermogen om een ​​’observerend ego’ te hebben, daarom zijn ze vatbaar voor agressieve, beledigende, gewelddadige en wraakzuchtige reacties die emotioneel stabiele en gezonde volwassenen simpelweg niet doen.

De narcist leert tijdens hun emotionele ontwikkeling niet hoe hun gedrag andere mensen beïnvloedt.

Als u lichamelijk gevaar loopt, staan ​​uw veiligheid en die van uw kinderen voorop, en u moet de politie bellen of iemand die u vertrouwt, en naar een veilige plaats gaan. Als u niet in lichamelijk gevaar verkeert, wat moet u dan doen als u wordt geconfronteerd met de driftbui van een narcist?

Reageer niet en ontkoppel!

Narcisten willen jouw reactie, want dat bevestigt voor hen: ‘Ik ben belangrijk genoeg om een ​​andere persoon te beïnvloeden en hun aandacht te trekken.’ Zodra je in de val trapt, ben je precies weer waar ze je willen hebben en geef je de narcistische voorraad die ze zo nodig hebben. Dat is de belangrijkste missie van de narcist in het leven.

Narcistische voorraad krijgen. Ga dat niet doen – stop in plaats daarvan, maak los en loop weg om jezelf bij elkaar te houden, voor je lichamelijke en geestelijke gezondheid. Negeer het. Word apathisch! (ook al is het familie, een ouder, een kind enz)

De narcist kan duwen en duwen en duwen, maar zeg deze mantra tegen jezelf in je hoofd:

‘Je hebt geen macht over mij. Innerlijk wezen Ik zorg nu voor je. Jij en ik trekken ons terug om dit op te lossen. ‘

Ik suggereer je met veel plezier een gratis e-boek aan.

De titel van dit e-boek is: Detach From A Narcissist And Get Your Soul Back ( maak je los van een narcist en krijg je ziel terug) als een geschenk voor het registreren van je plek in de nieuwe Engelstalige Masterclass volgende week donderdag 19 november om 18 uur.

E-Boek, Masterclass, Replay bij registreren

Wanneer je niet kunt aanwezig zijn en je registreerd krijg je de replay van de Masterclass achteraf toegestuurd.

Liefs,

Hou moed, we zijn er voor jou.

voor narcisme.blog

Ik zou van harte willen dat dit artikel je vandaag heeft geholpen om je hoop, vertrouwen en troost te geven dat er opluchting, kracht en wederopbouw is van de ervaring van narcistisch misbruik.

Ik weet al lang dat ons grootste goud uit de diepste duisternis wordt gedolven.

Als wat ik geschreven heb diep met je resoneert, zou ik graag zien dat je NARP bekijkt, het pad dat ikzelf en zoveel anderen hebben gevolgd om te evolueren en onszelf te bevrijden.

Als Bol.com-partner ontvang ik een kleine commissie op aankopen zonder dat het jou iets kost om de kosten van onze website te kunnen dragen. Steunen kun je door te klikken op de bol.com publiciteit.

Zowel vrouwen als mannen kunnen misbruikers of slachtoffers zijn, dus beschouw mijn voornaamwoordkeuze niet als een gevolg dat het ene geslacht misbruikt en het andere het slachtoffer is.

Annemie Persyn Declercq

Geef een reactie, vraag of antwoord.