Emotionele ontwikkeling van de narcist verlamt tussen 5 en 7 jaar!

Je hebt misschien opgemerkt dat het woord ‘kinderachtig’ wordt gebruikt om narcisme te beschrijven.

Narcisten zijn boze kinderen in volwassen lichamen – mannelijk of vrouwelijk! Hun emotionele ontwikkeling verloopt niet een normale evolutie. Het narcistische kind / de adolescent ervaart over het algemeen ernstige schade van de familie waarin hij/zij geboren is.

Geschatte leestijd: 3 minuten

Als alternatieve mogelijkheid kan narcisme optreden als gevolg van het feit dat een kind te veel rechten krijgt, bijvoorbeeld verwend door een aanmatigende en controlerende moeder die het kind verafgoodt.

Interessant is dat andere kinderen in hetzelfde gezin soortgelijke verlating, teleurstellingen, verstikking en misbruik kunnen doormaken, maar niet het gebrek aan empathie, gebrek aan emotioneel bewustzijn, zelfverloochening en waanvoorstellingen ontwikkelen die de narcist wel doet.

De emotionele ontwikkeling van de narcist is verlamd geraakt ergens tussen de leeftijd van vijf en zeven jaar.

Narcisten hebben niet het vermogen om een ​​’observerend ego’ te hebben, daarom zijn ze vatbaar voor agressieve, beledigende, gewelddadige en wraakzuchtige reacties die emotioneel stabiele en gezonde volwassenen simpelweg niet doen.

De narcist leert tijdens hun emotionele ontwikkeling niet hoe hun gedrag andere mensen beïnvloedt.

Als u lichamelijk gevaar loopt, staan ​​uw veiligheid en die van uw kinderen voorop, en u moet de politie bellen of iemand die u vertrouwt, en naar een veilige plaats gaan. Als u niet in lichamelijk gevaar verkeert, wat moet u dan doen als u wordt geconfronteerd met de driftbui van een narcist?

Reageer niet en ontkoppel!

Narcisten willen jouw reactie, want dat bevestigt voor hen: ‘Ik ben belangrijk genoeg om een ​​andere persoon te beïnvloeden en hun aandacht te trekken.’ Zodra je in de val trapt, ben je precies weer waar ze je willen hebben en geef je de narcistische voorraad die ze zo nodig hebben. Dat is de belangrijkste missie van de narcist in het leven.

Narcistische voorraad krijgen. Ga dat niet doen – stop in plaats daarvan, maak los en loop weg om jezelf bij elkaar te houden, voor je lichamelijke en geestelijke gezondheid. Negeer het. Word apathisch! (ook al is het familie, een ouder, een kind enz)

De narcist kan duwen en duwen en duwen, maar zeg deze mantra tegen jezelf in je hoofd:

‘Je hebt geen macht over mij. Innerlijk wezen Ik zorg nu voor je. Jij en ik trekken ons terug om dit op te lossen. ‘

Ik suggereer je met veel plezier een gratis e-boek aan.

De titel van dit e-boek is: Detach From A Narcissist And Get Your Soul Back ( maak je los van een narcist en krijg je ziel terug) als een geschenk voor het registreren van je plek in de nieuwe Engelstalige Masterclass volgende week donderdag 19 november om 18 uur.

E-Boek, Masterclass, Replay bij registreren

Wanneer je niet kunt aanwezig zijn en je geregistreerd bent krijg je de replay van de Masterclass achteraf toegestuurd.

Gepubliceerd door Annemie Declercq

Annemie behaalde aan de Hogeschool Gent een Bachelor diploma in Orthopedagogie. Ze heeft een passie voor het bouwen van groepsluiken werkwelzijn en het gebruikmaken van de goedstoel-methodiek en presentie. Ze werkt al vele jaren in de VDAB om mensen te helpen werk te vinden en te behouden en dit als armoede consulente. Ze houdt van fietsen, boeken, schrijven, wandelen en muziek luisteren. Annemie Declercq is moeder van 3 kinderen, grootmoeder pleegmoeder, plusmama. Ze werkt 34 jaar in de VDAB in Roeselare. Ervaringsdeskundige narcistisch misbruik en zelfgenezer van trauma.

Voeg hieronder een reactie toe!