Dag van de Rechten van het Kind.

Dag van de Rechten van het Kind.

Op 20 november 1989 nam de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in New York het ‘Internationaal Verdrag over de Rechten van het Kind’ aan.
In België kreeg dit verdrag begin 1992 kracht van wet. Het geldt voor al wie nog geen 18 is. Het staat vol mooie bepalingen over de rechten die kinderen hebben.
De realiteit van “het leven zoals het is” is echter anders.
De systemen die kinderen zouden moeten beschermen, doorzien niet altijd wat er aan de hand is zoals bij oudervervreemding.

Oudervervreemding is nog altijd zo’n situatie waarin systemen en diensten de bal misslaan of zelfs niet zien dat er een bal is.

Daardoor worden verkeerde conclusies getrokken. Verkeerde beslissingen gemaakt.
Kinderen worden zo o.a. gemanipuleerd om een brief te schrijven naar de rechter “ik wil niet meer naar mama/papa”. En de rechter volgt “de wil van het kind”, ook al is het de wil van de manipulatieve andere ouder…
Ouders waarschuwen “ik merk zus of zo aan mijn kind, het zegt dit en dat”. En dat wordt gezien als kwaadspreken over de andere ouder. Terwijl ze enkel hun kind willen beschermen.
Oudervervreemding kent verschillende vormen maar nooit fijne gevolgen.
Beschermende ouders worden niet geloofd en raken hun kind kwijt.
Het kind raakt een ouder kwijt die hij enkel leerde zien door de lens van de andere ouder.
Beiden slachtoffer door het ego, de drang naar macht en controle, de wrok en de verlatingsangst van de andere ouder.
Oudervervreemding is een verschrikkelijke -en haast onzichtbare vorm van kindermishandeling. Er is nog veel werk aan de winkel.

Gebruik misschien de commentaren om elkaar te steunen!

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw commentaar en like.

Heb je een fout gezien in dit artikel? Laat me het weten! Ik ben je dankbaar!

Lees meer

knop voor alle groeitaken

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Disclaimer/Vrijwaring

Door toegang te krijgen tot deze blog, of video erken je, begrijp je en ga je ermee akkoord dat de inhoud van die video/blog geen therapie is en niet bedoeld is om therapie te verstrekken en het vormt geen medisch, juridisch of ander professioneel advies en/of behandeling. Je erkent en begrijpt dat auteurs van deze blog/video geen erkende therapeuten zijn, psychiaters, psychotherapeuten, artsen of andere medische, psychologische en/of psychiatrische professionals en gaat ermee akkoord om indien nodig de juiste medische en/of therapeutische behandeling te zoeken.

Jij erkent, begrijpt en gaat ermee akkoord, en verklaart dat je gekwalificeerd bent voor de aard van de inhoud van deze blog en video, in goede gezondheid en in een goede fysieke en mentale conditie om deel te nemen aan dergelijke activiteiten. Je bent het er verder mee eens en verbindt je, dat als je op enig moment van mening bent dat je deelname aan een activiteit die voorkomt in een video, in een groeitaak, of blog, of video’s jezelf of anderen zou kunnen in gevaar brengen, je zult weigeren om hieraan deel te nemen. Of als een dergelijke activiteit is begonnen, onmiddellijk verdere deelname aan dergelijke activiteit zal stoppen. Als je deelneemt aan een activiteit, doe je dat vrijwillig en willens en wetens en je alle risico’s van materiële schade, persoonlijk letsel en/of overlijden voor jezelf of anderen op zich neemt voortvloeiend uit je deelname aan dergelijke activiteiten.

Voeg je bij 4.606 andere abonnees