Bruikbare suggesties om te lezen over veerkracht.

Bruikbare suggesties om te lezen over veerkracht.

In alleen maar één ogenblik, één enkele seconde, zou alles kunnen veranderen. Bovendien zou ik bevrijd zijn van de pijn en de schuld die ik nu voel. Ik zou bevrijd zijn van alle schaamte.

Bovendien zou ik bevrijd zijn van al mijn fouten. In één ogenblik en terug mijn mentale veerkracht kunnen aanspreken.

Mentale veerkracht voor professionals de formule voor meer plezier, meer energie en betere prestaties

Burn-out, PTSS, weerbaarheid, persoonlijke effectiviteit, duurzame inzetbaarheid en vitaliteit; er zijn veel benamingen voor iets wat moeilijk tastbaar te duiden is.

Auteur en spreker Sierd Nutma spreekt in dit verband over mentale veerkracht: het vermogen om je succesvol staande te houden in wisselende omstandigheden.

Maar wat maakt iemand veerkrachtig?

Bezit je mentale veerkracht van nature of is het ontwikkelbaar?

Sierd Nutma is ervan overtuigd dat iedereen die mentale veerkracht in zich heeft. In dit persoonlijke boek presenteert hij de formule die de veerkracht van mens en organisatie versterkt.

Hier krijg je een openhartige vertelling over perioden in zijn leven waarop zijn eigen mentale veerkracht werd getest. Een prikkelend en inspirerend boek dat je aanspoort om na te denken over jouw eigen verhaal. Net zo daagt dit boek je uit om stappen te zetten!

OVER DE AUTEUR:

Sierd Nutma (1972) is spreker, trainer en auteur. Hij combineert zijn uitzonderlijke ervaringen met inzichten over Mentale Veerkracht. Hij traint teams, leiders en topsporters. Bovendien draagt hij bij aan de bedoelde prestatieverbetering.

Sierd doorkruiste te voet een van de grootste woestijnen ter wereld. Ook fietste hij solo 6000 kilometer door Siberië. In 2014 nam hij deel aan de koudste en zwaarste marathon ter wereld: The North Pole Marathon.

In 2015 leidde hij een expeditie die het mogelijk maakte dat 6 mensen met een lichamelijke beperking een berg in Noorwegen konden beklimmen.

Persoonlijke groei en ontwikkeling

“”Mijn expedities gaan niet zozeer over fysieke prestaties. Het is meer een zoektocht naar drijfveren. Daar is ook een constante behoefte aan persoonlijke groei en ontwikkeling.”

Als oud beroepsmilitair kent Sierd het klappen van de zweep als het gaat om leidinggeven. Bovendien excelleert hij in presteren onder zware omstandigheden.

Jarenlang maakte hij deel uit van eliteteams van de Nederlandse krijgsmacht. Ook bij de Politie maakte hij deel uit van teams die dagelijks onder druk moesten presteren.

Zijn werkervaring gecombineerd met de passie voor buitengewone expedities en het verleggen van grenzen maakt Sierd uniek. Dit zie je terug in zijn trainingen en presentaties.

Hij prikkelt, daagt uit en zoekt grenzen. Dit alles met een scherp oog voor waar het uiteindelijk om draait: de mens

De cirkel is rond mijn lessen over leven, liefde, geluk en veerkracht

“De cirkel is rond.” E — BOOK: mijn lessen over leven, liefde, geluk en veerkracht.

‘De cirkel is rond’ is het laatste en complete boek van Wayne Dyer. In ‘De cirkel is rond’ blikt Wayne Dyer terug op zijn veelbewogen leven.

Met persoonlijke verhalen, anekdotes en ontboezemingen geeft Dyer inzicht in de levenslessen.  Hier en daar hoor je over de synchroniciteit die daarmee verbonden zijn. En dan blijkt dat niets in het leven voor niets is geweest!

Wayne Dyer is een internationaal bestsellerauteur. Bovendien is Wayne een beroemd spreker. Daarbij heeft tientallen bestsellers op zijn naam staan, die in vele talen zijn verschenen.

10 wetten voor de ontwikkeling van mentale veerkracht.

Dit boek beschrijft tien ‘wetten’ hoe om te gaan met tegenslagen in je leven en het hervinden van een nieuwe balans in je leven. In essentie gaat het boek over mentale veerkracht ontwikkelen.   Daarin geloof in jezelf en het leven in het ‘hier en nu’ centraal staan.

Elke wet wordt toegelicht met een persoonlijk verhaal van bekende en niet bekende personages. Het zijn stuk voor stuk aangrijpende verhalen.

Vanzelfsprekend is dit boek interessant voor mentale coaches, psychologen, en organisatie – veranderaars. Verder is dit boek een aanrader voor iedereen die geïnteresseerd is in veranderen van jezelf.

Met een voorwoord, zonder literatuurlijst, zonder trefwoordenregister. De lay-out is in kleur uitgevoerd. Mooi uitgevoerd boek in vierkant formaat.

G.A.C.M. van der Heijden

Help jezelf het geheim van innerlijke moed en veerkracht

Help jezelf.  Het geheim van innerlijke moed en veerkracht.

Leer weer op jezelf vertrouwen met hulp van ervaringsdeskundige Hameeda Lakho.
Heb je iets heel aangrijpends meegemaakt? Ben je bijvoorbeeld ontslagen of na jaren gescheiden? En vraag je je af hoe je er ooit weer bovenop komt?

In “Help jezelf” ontdek je hoe je zelfs in de onvoorstelbaarste omstandigheden op jezelf kunt blijven vertrouwen.
Met indrukwekkende verhalen over misbruik, scheiding, vermissing, verlies en ziekte, laat Lakho zien dat je tijdens het verwerken van je trauma verschillende fases doorloopt.

Bovendien helpt ze je om uit te vinden: “welke fase voor jou belangrijk is. ” Daarbij gaat ze in hoe je daarmee om kunt gaan.
Immers Lakho werd als kind jarenlang zowel geestelijk als lichamelijk mishandeld.

Gesterkt door haar ervaringen, reikt ze handvatten aan voor mentale veerkracht en herstel. Laat je inspireren, motiveren en informeren door lifecoach Hameeda Lakho. Nu zal dit een grote hulp zijn bij het leren je innerlijke strijd overwinnen.

Steun elkaar in de commentaren!

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw commentaar en like.

Lees meer

knop meer info

Geplaatst

in

, ,

door

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Disclaimer/Vrijwaring

Door toegang te krijgen tot deze blog, of video erken je, begrijp je en ga je ermee akkoord dat de inhoud van die video/blog geen therapie is en niet bedoeld is om therapie te verstrekken en het vormt geen medisch, juridisch of ander professioneel advies en/of behandeling. Je erkent en begrijpt dat auteurs van deze blog/video geen erkende therapeuten zijn, psychiaters, psychotherapeuten, artsen of andere medische, psychologische en/of psychiatrische professionals en gaat ermee akkoord om indien nodig de juiste medische en/of therapeutische behandeling te zoeken.

Jij erkent, begrijpt en gaat ermee akkoord, en verklaart dat je gekwalificeerd bent voor de aard van de inhoud van deze blog en video, in goede gezondheid en in een goede fysieke en mentale conditie om deel te nemen aan dergelijke activiteiten. Je bent het er verder mee eens en verbindt je, dat als je op enig moment van mening bent dat je deelname aan een activiteit die voorkomt in een video, in een groeitaak, of blog, of video’s jezelf of anderen zou kunnen in gevaar brengen, je zult weigeren om hieraan deel te nemen. Of als een dergelijke activiteit is begonnen, onmiddellijk verdere deelname aan dergelijke activiteit zal stoppen. Als je deelneemt aan een activiteit, doe je dat vrijwillig en willens en wetens en je alle risico’s van materiële schade, persoonlijk letsel en/of overlijden voor jezelf of anderen op zich neemt voortvloeiend uit je deelname aan dergelijke activiteiten.

Voeg je bij 4.606 andere abonnees