Bruikbare suggesties om te lezen over veerkracht.

Reading Time: 4 minutes

Mentale veerkracht voor professionals de formule voor meer plezier, meer energie en betere prestatiesMentale veerkracht voor professionals. De formule voor meer plezier, meer energie en betere prestaties.

 

In alleen maar één ogenblik, één enkele seconde, zou alles kunnen veranderen. Bovendien zou ik bevrijd zijn van de pijn en de schuld die ik nu voel. Ik zou bevrijd zijn van alle schaamte.

Bovendien zou ik bevrijd zijn van al mijn fouten. In één ogenblik en terug mijn mentale veerkracht kunnen aanspreken.

Burn-out, PTSS, weerbaarheid, persoonlijke effectiviteit, duurzame inzetbaarheid en vitaliteit; er zijn veel benamingen voor iets wat moeilijk tastbaar te duiden is.

Auteur en spreker Sierd Nutma spreekt in dit verband over mentale veerkracht: het vermogen om je succesvol staande te houden in wisselende omstandigheden.

Maar wat maakt iemand veerkrachtig?

Bezit je mentale veerkracht van nature of is het ontwikkelbaar?

Sierd Nutma is ervan overtuigd dat iedereen die mentale veerkracht in zich heeft. In dit persoonlijke boek presenteert hij de formule die de veerkracht van mens en organisatie versterkt.

Hij schetst een gedetailleerd profiel van veerkrachtige personen.

Hier krijg je een openhartige vertelling over perioden in zijn leven waarop zijn eigen mentale veerkracht werd getest. Een prikkelend en inspirerend boek dat je aanspoort om na te denken over jouw eigen verhaal. Net zo daagt dit boek je uit om stappen te zetten!

OVER DE AUTEUR:

Sierd Nutma (1972) is spreker, trainer en auteur. Hij combineert zijn uitzonderlijke ervaringen met inzichten over Mentale Veerkracht. Hij traint teams, leiders en topsporters. Bovendien draagt hij bij aan de bedoelde prestatieverbetering.

Sierd doorkruiste te voet een van de grootste woestijnen ter wereld. Ook fietste hij solo 6000 kilometer door Siberië. In 2014 nam hij deel aan de koudste en zwaarste marathon ter wereld: The North Pole Marathon.

In 2015 leidde hij een expeditie die het mogelijk maakte dat 6 mensen met een lichamelijke beperking een berg in Noorwegen konden beklimmen.

Persoonlijke groei en ontwikkeling.

“”Mijn expedities gaan niet zozeer over fysieke prestaties. Het is meer een zoektocht naar drijfveren. Daar is ook een constante behoefte aan persoonlijke groei en ontwikkeling.”

Als oud beroepsmilitair kent Sierd het klappen van de zweep als het gaat om leidinggeven. Bovendien excelleert hij in presteren onder zware omstandigheden.

Jarenlang maakte hij deel uit van eliteteams van de Nederlandse krijgsmacht. Ook bij de Politie maakte hij deel uit van teams die dagelijks onder druk moesten presteren.

Zijn werkervaring gecombineerd met de passie voor buitengewone expedities en het verleggen van grenzen maakt Sierd uniek. Dit zie je terug in zijn trainingen en presentaties.

Hij prikkelt, daagt uit en zoekt grenzen. Dit alles met een scherp oog voor waar het uiteindelijk om draait: de mens.

De cirkel is rond mijn lessen over leven, liefde, geluk en veerkracht“De cirkel is rond.” E – BOOK: mijn lessen over leven, liefde, geluk en veerkracht.

‘De cirkel is rond’ is het laatste en complete boek van Wayne Dyer. In ‘De cirkel is rond’ blikt Wayne Dyer terug op zijn veelbewogen leven.

Met persoonlijke verhalen, anekdotes en ontboezemingen geeft Dyer inzicht in de levenslessen.  Hier en daar hoor je over de synchroniciteit die daarmee verbonden zijn. En dan blijkt dat niets in het leven voor niets is geweest!

Wayne Dyer is een internationaal bestsellerauteur. Bovendien is Wayne een vermaard spreker. Daarbij heeft tientallen bestsellers op zijn naam staan, die in vele talen zijn verschenen.

10 wetten voor de ontwikkeling van mentale veerkracht.

 

Dit boek beschrijft tien ‘wetten’ hoe om te gaan met tegenslagen in je leven en het hervinden van een nieuwe balans in je leven. In essentie gaat het boek over mentale veerkracht ontwikkelen.   Daarin geloof in jezelf en het leven in het ‘hier en nu’ centraal staan.

Elke wet wordt toegelicht met een persoonlijk verhaal van bekende en niet bekende personages. Het zijn stuk voor stuk aangrijpende verhalen.

Vanzelfsprekend is dit boek interessant voor mentale coaches, psychologen, en organisatie – veranderaars. Verder is dit boek een aanrader voor iedereen die geïnteresseerd is in veranderen van jezelf.

Met een voorwoord, zonder literatuurlijst, zonder trefwoordenregister. De lay-out is in kleur uitgevoerd. Mooi uitgevoerd boek in vierkant formaat.

G.A.C.M. van der Heijden

 

Help jezelf het geheim van innerlijke moed en veerkrachtHelp jezelf.  Het geheim van innerlijke moed en veerkracht.

Leer weer op jezelf vertrouwen met hulp van ervaringsdeskundige Hameeda Lakho.

Heb je iets heel aangrijpends meegemaakt? Ben je bijvoorbeeld ontslagen of na jaren gescheiden? En vraag je je af hoe je er ooit weer bovenop komt?

In “Help jezelf” ontdek je hoe je zelfs in de meest onvoorstelbare omstandigheden op jezelf kunt blijven vertrouwen.

Met indrukwekkende verhalen over misbruik, scheiding, vermissing, verlies en ziekte, laat Lakho zien dat je tijdens het verwerken van je trauma verschillende fases doorloopt.

Bovendien helpt ze je om uit te vinden: “welke fase voor jou belangrijk is. ” Daarbij gaat ze in hoe je daarmee om kunt gaan.

Immers Lakho werd als kind jarenlang zowel geestelijk als lichamelijk mishandeld.

Gesterkt door haar ervaringen, reikt ze handvatten aan voor mentale veerkracht en herstel. Laat je inspireren, motiveren en informeren door lifecoach Hameeda Lakho. Nu zal dit een grote hulp zijn bij het leren je innerlijke strijd overwinnen.

Liefs xx

Johan en Annemie Persyn Declercq

 

Als je open staat om meer te leren van ons schrijf je dan in op onze nieuwsbrief en krijg ons 21 — daagse programma “Leren omgaan met narcisme.”

 

Deel uw gedachten met ons want samen kunnen we opzettelijk de wereld verrijken door waarde bij elkaar toe te voegen.