<link rel="stylesheet" id="all-css-9c9b37d9fcb74f6ee2a08de6b38fbc93" href="https://narcisme.blog/_static/??-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" type="text/css" media="all">

Capituleren in de armen van de narcist

Een narcist kan doen alsof hij meelevend en empathisch is wanneer hij probeert zijn agenda veilig te stellen. Daardoor gaan velen plat in de armen van de narcist.

Geschatte leestijd: 2 minuten

U zult echter ontdekken dat deze persoon eenvoudigweg niet de middelen heeft om oprecht meelevend en empathisch te zijn.

Een narcist zal regelmatig op de tenen van mensen trappen, zonder zelfs maar de filter en fijngevoeligheid te hebben, en daarna volledig verstoken zijn van mededogen of empathie, zonder te beseffen dat ze dat hebben gedaan. Ook door dit trappen kan het dat je zwicht in de armen van de narcist.

Mensen zijn objecten voor een narcist.  Mensen zijn geen echte individuen voor een narcist.

Wat de narcist betreft, mensen zijn er om hem of haar te dienen en zijn op geen enkele andere manier waardevol.

Een narcist kan oplossen in een show van ongelooflijk medeleven en empathie als je de deur uitloopt, want je hebt er genoeg van en de narcist is doodsbang om je te verliezen als narcistische voorraad.

Maar als je bezwijkt en terugvalt in de armen van de narcist, zal het snel weer normaal zijn. In feite zelfs erger dan ooit.

Bekijk welke kenmerken uw narcistische partner heeft, en bekijk welke kenmerken jij hebt van trauma.

Beslis dan dat het tijd wordt dat je je voorbereidt om afstand te nemen.

Laten we dit samen doen.

Ik zou van harte willen dat dit artikel je vandaag heeft geholpen om je hoop, vertrouwen en troost te geven dat er opluchting, kracht en wederopbouw is van de ervaring van narcistisch misbruik.

Ik weet al lang dat ons grootste goud uit de diepste duisternis wordt gedolven.

Als wat ik geschreven heb diep met je resoneert, zou ik graag zien dat je NARP bekijkt, het pad dat ikzelf en zoveel anderen hebben gevolgd om te evolueren en onszelf te bevrijden.

Als Bol.com-partner ontvang ik een kleine commissie op aankopen zonder dat het jou iets kost om de kosten van onze website te kunnen dragen. Steunen kun je door te klikken op de bol.com publiciteit.

Zowel vrouwen als mannen kunnen misbruikers of slachtoffers zijn, dus beschouw mijn voornaamwoordkeuze niet als een gevolg dat het ene geslacht misbruikt en het andere het slachtoffer is.

Annemie Persyn Declercq

You may also like...

Geef een reactie, vraag of antwoord.

%d bloggers liken dit: