Alles verliezen en vertrouwen vinden in de toekomst: kind in Oekraïne +video

Vandaag vertellen we een van de moeilijkste verhalen van het “Gen kamp”. Dit is het verhaal van de twaalfjarige Timothy uit Mariupol, een kind in Oekraïne, die het verlies van ouders, beroep en de moeilijke verhuizing naar een nieuwe stad overleefden.

Timothy’s moeder overleed een jaar geleden aan Covid-19. Zijn vader werd op brute manier neergeschoten door Russische inzittenden terwijl hij buiten voedsel kookte voor mensen in een opslagplaats. Timothy had alleen nog een grootmoeder die hem nu opvoedt, twee broers en een zus. Tijdens de gevechten om Mariupol probeerden de bezetters hun familie naar Rusland te deporteren.

De oma schopte echter de agitator die de kinderen mee wilde nemen eruit. Nu is de familie verhuisd naar Odessa en bouwt een leven op in een nieuwe stad. Timothy is een buitengewoon diep, opgeleid en interessant kind. Hij is vooral gefascineerd door het IT-veld, dat hij zeer nauwkeurig wil bestuderen.

We zijn ongelooflijk blij dat we de vooruitgang in herstel van dit kind in Oekraïne kunnen zien:

De eerste 8 dagen praatte Timothy niet, at bijna niets en was erg stil. Nu zien we zijn glimlach, lachen samen om grappen en voeren we lange gesprekken gewoon om deze wond het beste en snelste te helen. Timothy verloor alles – ouders, geboorteplaats, vrienden. Maar nu zetten we samen baby stapjes naar herstel.

U kunt dit project steunen! Meer informatie daarover vind je hier.

Vul de vragenlijst in als je kinderrevalidatie wilt aanvragen bij 

Gen.Camp
— u of uw kind is mishandeld in Ukrainia en hulp nodig heeft.

Wie kan lid worden van Gen.Camp? Kinderen van 6-12 jaar die tekenen van psychisch trauma als gevolg van de oorlog hebben uitgesproken en zo snel mogelijk hulp nodig hebben.

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw commentaar en like.

Lees meer

In Spain, a camp was organized for Ukrainian children who suffered from the war

Oekraïense kinderen verwerken oorlogstrauma’s door te tekenen

Educatieve tips en materiaal over werken met kinderen met een oorlogstrauma

NOODHULP OEKRAÏNE


door

Tags:

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder! Reactie annuleren

Voeg je bij 4.580 andere abonnees