Het aha moment van bewustwording – wanneer je verandert in uw relatie met een narcist

 

Een aha moment  van bewustwording of gloeilamp moment is de beschrijving die veel personen die geen persoonlijkheidsstoornis hebben gebruiken wanneer ze voor het eerst het bestaan van narcistische persoonlijkheidsstoornissen ontdekken. Iedereen zou onmiddellijk zo’n aha-moment willen. Maar wat moet je er mee doen?

Voor het eerst hebben ze een plausibele verklaring gevonden voor het vreemde en angstaanjagende gedrag van een familielid of familielid die lijdt aan een persoonlijkheidsstoornis en leert dat hun situatie niet ongewoon is. Dit kan dan een reden worden om te stoppen om voor de narcist te vallen.

 

Het is alsof een licht net is aangezet.

 

Veel vrienden en familie van personen met een persoonlijkheidsstoornis worstelen al jaren zonder het destructieve en vaak chaotische gedrag van hun dierbare aan te pakken.

De kennis over narcistische  persoonlijkheidsstoornissen groeit. Er is nog steeds een grote kloof tussen wat is geleerd en hoeveel van die informatie is verstrekt aan de mensen die dit het meest nodig hebben.

De mensen die op een regelmatige basis zorgen voor een persoon die lijdt aan een individu met een persoonlijkheidsstoornis  zijn onze voornaamste reden voor deze artikelen.

Als die kennis je bereikt ben je al een heel eind ver en voel je je niet meer zo alleen.

het aha moment van bewustwording

Deze slachtoffers van narcistisch misbruik voelen zich vaak geïsoleerd.

 

Ze hebben geen familie of vrienden met wie ze openlijk over de situatie kunnen praten of hebben niemand die echt de verwarring en frustratie begrijpt die ze voelen. Ze zijn en voelen zich in een isolement.

Zelfs onder professionals in de geestelijke gezondheidszorg waarmee ze in contact kunnen komen, kan er een professionele ontwijking bestaan die voorkomt dat die persoon hen effectief helpt.

 

“Professioneel” vermijden van narcisten?

 

Professioneel vermijden van personen die lijden aan persoonlijkheidsstoornissen beschrijft een algemene terughoudendheid onder mentale gezondheidsverstrekkers om een diagnose te stellen.

Er is een terughoudendheid om personen te behandelen waarvan hulpverleners vermoeden dat zij aan een persoonlijkheidsstoornis lijden. Dit is echter ook zo bij de slachtoffers die lijden onder het misbruik van narcisten.

 

De terughoudendheid tegenover slachtoffers is echter anders.

 

Dikwijls legt men daar alleen maar nadruk op weerstand en veerkracht opbouwen, zonder de communicatietechnieken die de narcist gebruikt uit te leggen, waardoor het effect in de situatie met de narcist onvoldoende is. (context vergeten) Dat is niet zo in het Narp programma van Melanie Tonia Evans.

Wanneer deze mensen (slachtoffers en daders) uiteindelijk tijdens een diagnose leren over het bestaan van persoonlijkheidsstoornissen en veel van de beschreven kenmerken van hun situatie zien, is er vaak een groot gevoel van opluchting.

Narcisten zelf kunnen soms die diagnose te horen krijgen wanneer ze in behandeling gaan voor depressie of een relatietherapie.

Echter, weinig narcisten bereiken de hulpverlening, omdat ze zich daar superieur tegenover voelen. Het komt veel voor dat narcisten haatgevoelens ontwikkelen tegenover hun therapeut en dan ook snel afhaken.

 

Potentiële valkuilen van het gloeilamp-moment of het aha-moment van bewustwording.

 

Het aha – moment van bewustwording is een welkom en broodnodig gevoel van opluchting. Sommigen denken dan dat al hun  problemen gemakkelijk kunnen worden opgelost nu ze zijn gewapend met een diagnose. Maar dat is zo niet.

Echter, het denken en de communicatie is geïnfecteerd en kunnen zich vlooien genesteld hebben, ook zijn er de handlangers van de narcist die ook druk op de schouders legt van het slachtoffer.

Ook is er veel kans dat de relatie met de narcist samenhangt met narcistisch misbruik in de jeugdjaren bij het slachtoffer dat er zich een complex PTSS gevormd heeft en co-afhankelijkheid.

het aha moment van bewustwording

Ondersteuning Groepen & Links:

 

Trauma: Complexe PTSS MentalHelp.net C-PTSS Artikel door Dr. Allan Schwartz.

 

Klinisch psycholoog Lut Schops– Traumaverwerking.

 

Zoek een psycholoog / psychotherapeut: Traumaverwerking.

 

Dit artikel is niet bedoeld om te diagnosticeren of een gids te zijn voor zelfdiagnoses. Het enige doel van dit artikel is strikt voor leerzame doeleinden.

Mijn doel is om de lezer  te laten nadenken om schadelijke individuen beter te vermijden.

Als u dankzij deze post meer inzicht hebt gevonden, vergeet dan niet om te reageren. Commentaar geven en delen voegt waarde toe voor anderen.

Elke relatie tussen een individu en een individu met een narcistische persoonlijkheidsstoornis is net zo uniek als het DNA van de betrokken mensen.

Toch zijn er enkele veelvoorkomende gedragspatronen verbonden aan slachtoffers en daders van narcisme, waarvan u sommige mogelijk herkent.

Sommigen van hen worden hier beschreven.

 

Deze vragen zijn onmisbaar om een aha-moment te hebben:

 

Hoe heb ik mijn eigen innerlijke wezen, waarheid en ziel verworpen door gehecht te blijven aan iemand die probeert hen te dwingen om voor hen te zorgen, te waarderen en van hen te houden?

Waar worstel ik om mijn eigen bron van liefde, aanvaarding en ondersteuning te zijn?

Welke trauma’s in mijn leven hebben me zo mezelf doen verliezen, onwaardig, onbemind en onveilig gemaakt dat ik dit nu met andere incapabele en beschadigde mensen herhaal?

Heb ik genoeg van pijnlijke relaties met giftige mensen, om me naar binnen te keren? Heb ik genoeg pijnlijke relaties gehad om mijn liefdespad te helen?

Kan ik nu genezen en heel zijn? Kan ik toegang hebben tot echte relaties met andere hele en oprecht liefhebbende mensen?

Een stapsgewijs proces

Dit is het werk (antwoorden zoeken op die vragen) dat  we hartstochtelijk aanmoedigen en helpen om anderen te laten doen, na narcistische mishandeling, als een stapsgewijs proces dat tot nu toe duizenden mensen wereldwijd heeft bevrijd van het martelende trauma van narcistische teruggooi.

We doen dit samen met Melanie Tonia Evans.

Als je vertelt dat je genoeg hebt van de pijn, willen we je graag laten zien hoe je kunt “Leren omgaan met narcisme”.

Misschien heb je onze blogs al lang gelezen en naar onze video’s geluisterd, maar heb je nog nooit de eerste stap gezet om het echte werk te beginnen.

Wil je de innerlijke transformationele genezing — die zo nodig is om hiervan te genezen starten?

Als jij dit bent, is het nu tijd!

Je kunt hier met ons en met duizenden andere bloeiers gaan werken.

Je hebt niets te verliezen en alles te winnen (Je hele echte leven.) door dat te doen.

En zoals altijd kijken we er naar uit om uw vragen en opmerkingen te beantwoorden.

Annemie Persyn Declercq
Orthopedagoge

Indien je wenst te groeien in zelfliefde en u wenst uw narcistisch ziel trauma te herstellen word nu lid van onze Privé Support Group VKoN. Lees eerst de info voordat uw aanvraag te doen. Voor wie is VKoN bedoeld? Iedereen die genoeg heeft van een teleurstellend leven en zichzelf, en die bereid is om innerlijk werk te doen om te genezen.

Op 26 en 27 september organiseert Melanie Tonia Evans het “You Can Thrive After Narcissistic Abuse evenement”. Dit is een live online Première Global Healing workshop voor iedereen die lijdt aan misbruik van een echtgenoot, partner, familielid, vriend, baas, collega of ander individu.

Deze gebeurtenis is belangrijk voor u, ongeacht uw geslacht of leeftijd. Hoe lang geleden u gescheiden bent van deze persoon speelt geen rol. Zelfs als ze nog steeds in je leven zijn ben je welkom.

Klik voor meer info

Hier is een samenvatting van wat Melanie behandelt tijdens de komende workshop:

🔮 Hoe word je glashelder en krijg je klaarheid als de persoon waarmee je te maken hebt je narcistisch misbruikt.

✅ De #1 factor die bepaalt of ze in staat zijn om te veranderen.

!?️ Hoe herken je de meest voorkomende persoonlijkheidskenmerken in JOU die je een doelwit maken voor narcisten. Hoe je in de toekomst kunt stoppen met het aantrekken van misbruikers.

💻 De 6 redenen waarom de meeste mensen niet herstellen van misbruik.

Dit zal u niet meer gebeuren na deze workshop!

⚖ Hoe kun je omgaan met een narcist in moeilijke situaties zoals co-ouderschap, voogdij gevechten, echtscheiding en andere juridische / zakelijke deals.

⚕ Hoe te genezen van trauma symptomen zoals C-PTSS, angst, depressie en fibromyalgie en leven vrij van hen eens en voor altijd.

Deze gebeurtenis is niet alleen bedoeld om u te helpen los te komen en te genezen van elke misbruiksituatie. Dit healing event leert u ook hoe u een nieuw en bloeiend leven kunt creëren die giftige mensen niet langer kunnen beïnvloeden.

Als je dit soort relaties hebt meegemaakt, kan ik je sterk aanbevelen om deel te nemen aan een hele dag “healing event”.

Laat Melanie je leren hoe je kunt verschuiven van een slachtoffer van misbruik naar een bloeier na misbruik op een manier die gemakkelijk te begrijpen en onmiddellijk van toepassing is op je leven.

Ik ken Melanie’s werk en wat ze zal delen is de meest geavanceerde en impactvolle informatie over genezing van giftige en beledigende relaties.

Het is Melanie’s diepe begrip van het trauma toegebracht door narcisten die haar passie om zo veel mogelijk mensen te helpen om te genezen aanwakkert. En Melanie’s wijsheid en genezingsprocessen hebben zoveel mensen geholpen hun leven te herstellen en voorbij het overleven naar een echt bloeiend leven te gaan.

Dit is een zeldzame kans voor u om rechtstreeks te leren van een vertrouwde collega die een bekende misbruik herstel expert is.

Klik hier om uw ticket voor deze baanbrekende misbruikherstel gebeurtenis veilig te stellen.

PLUS zo veel meer …

PS Ik heb gezien dat Melanie ook een aantal spannende bonussen heeft voor u ook! Na aankoop van uw ticket krijgt u direct toegang tot het volgende:

De 50 Traits of a Narcissist Checklist zodat u kunt achterhalen of u te maken hebt met een narcist.

Plus een exclusieve 35 minuten durende videotraining genaamd “The 6 Mistakes That People Make When Recovering From Abuse”. Dit biedt een uitstekend startpunt voor je genezingsreis.

Klik hier om je ticket te reserveren en om alle speciale bonussen te ontvangen.

Zowel vrouwen als mannen kunnen misbruikers of slachtoffers zijn, dus beschouw mijn voornaamwoordkeuze niet als een implicatie dat het ene geslacht misbruikt en het andere het slachtoffer is.

Annemie Persyn Declercq

Geef een reactie, vraag of antwoord.