overtuigend vrouwen gezicht

Narcisten ervaren plezier van liegen omdat ze het normale bereik van menselijke emoties missen.

Ze zijn leeg en verveeld, ze hebben geen empathie voor anderen, en ze voelen geen schaamte of spijt. Door deze leegte kunnen ze ook met een minimale inspanning liegen.

Ze kunnen andere mensen recht in de ogen kijken, zonder terug te deinzen, en snel en onschuldig liegen. Zelfs wanneer ze worden geconfronteerd met indringende vragen en bewijs van eerdere misleiding immers narcisten liegen moeiteloos.

Het is ook gemakkelijk voor hen om de leugens te ontkennen, excuses te verzinnen en hun eigen gedrag op anderen te projecteren, wat natuurlijk een leugen op zich is.

Hoewel sommige psychopaten zich niet verontschuldigen, zeggen anderen dat ze er regelmatig spijt van hebben. Omdat ze dit zeggen zonder schaamte te voelen, kunnen ze als oprecht overkomen.

Narcisten liegen moeiteloos om anderen medelijden met hen te laten maken.

Alle psychopaten weten precies hoe ze sympathie kunnen opwekken van hun doelen. Ze zijn uitbuiters en profiteren dus van het natuurlijke verlangen dat de meeste mensen hebben om hun medemensen te helpen en te koesteren.

Ze gebruiken bedrog en soms een stukje van waarheid om een ​​overvloed aan verzonnen kwalen en problemen te creëren.

Gemeenschappelijke medelijden spelen zijn valse ziektes en verwondingen, samen met “gekke” exen, auto-ongelukken en diefstal, om er maar een paar te noemen.

Narcisten genereren zo veel mogelijk verhalen als nodig is om anderen opnieuw en opnieuw naar hun verborgen spellen te trekken.

Het vermogen om pathologisch, gemakkelijk en zelfverzekerd te liegen maakt het voor hen mogelijk anderen te overtuigen dat een dergelijk ongeloofwaardig aantal tragedies aannemelijk is, wat helaas de deur opent naar een verscheidenheid aan manipulatie- en exploitatiemogelijkheden.

Het verhalende citaat van Martha Stout: “Bedrog is de spil van gewetenloos gedrag”, kan worden vertaald als: liegen staat centraal in de psychopathische persoonlijkheid.

Het moeiteloos liegen van de narcist kan daarom niet worden gescheiden van ander psychopathisch gedrag.

Het is volledig geïntegreerd in hoe psychopaten denken en in alles wat ze doen. Bijvoorbeeld met een techniek kunnen ze zo ruimte creëren voor ontrouw totdat ze zelfs een verontschuldiging krijgen van het slachtoffer.

Pathologische leugens zijn het tegenovergestelde van normaal. In feite zijn leugens ook een vorm van verbaal misbruik. Bovendien is het altijd een veelbetekenend teken van een psychopathische persoonlijkheidsstoornis.

Heb je hulp nodig bij het herstel nadat u een pathologische leugenaar bent tegengekomen? Laat het me weten. Hier kun je ook leren om de narcist los te laten en een nieuw leven opbouwen.

Aanbevolen.

Wat denk je, is jouw buurman sociopaat?  E-boek Paperback.

Martha Stout is klinisch psycholoog. Ze werkte jarenlang voor de afdeling psychiatrie aan Harvard Medical School en heeft een privépraktijk. Eerder verschenen van haar de boeken The Myth of Sanity en The Paranoia Switch.

 

 

NARP Silver

You may also like...

Geef een reactie, vraag of antwoord. Dank je wel!