Zelfhelpers, zelfzorgers, traumaherstellers, traumaverwerkers, samen vrij en verbonden!

naar Home: klik op de afbeelding

Menu

zoeken in Archieven
zoeken in Categorie*en

Communicatie van volksgezondheid en verschillende persoonlijkheden.

De meeste mensen geven de voorkeur aan berichten van volksgezondheid die beroep doet op mededogen, zoals ‘Help de kwetsbaren beschermen’. Maar ook andere berichten zijn belangrijk om andere persoonlijkheden te bereiken.

Mensen met donkere (narcistische, anti-sociale) eigenschappen gaven echter niet echt om die “Help de kwetsbaren beschermen” bericht van volksgezondheid.

In plaats daarvan hadden degenen met duidelijk antagonistische eigenschappen meer kans om berichten van volksgezondheid te negeren of in strijd te handelen met oproepen tot altruïstisch gedrag.

“Persoonlijkheid lijkt relevant voor epidemiologie en berichten over de volksgezondheid in een context van besmettelijke ziekten”, schreef Blagov.

Personen die meer gewetensvol zijn en zich zorgen maken over anderen, zullen eerder berichten van volksgezondheid opvolgen die andere mensen zouden beschermen, zelfs als ze geen hoog risico op infectie lopen.

Individuen die meer openheid en vriendelijkheid tonen, zullen eerder geneigd zijn om nieuw gezondheidsgedrag te accepteren dat zichzelf en anderen zal helpen.

Mensen die meer neurotisch zijn en zich zorgen maken over een infectie, zullen risico’s eerder uit angst vermijden.

Mensen die meer extravert zijn, kunnen gefrustreerd raken door richtlijnen voor sociale afstand.

Tegelijkertijd zullen mensen die narcistische eigenschappen vertonen, zoals ongevoeligheid, manipulativiteit en gebrek aan empathie, minder snel dit nieuwe gezondheidsgedrag – en het effect op anderen aanvaarden.

Ze zullen zich eerder op zichzelf concentreren, roekeloos handelen en cynisch zijn. Ze hebben er een hekel aan om te worden beperkt. Vertellen wat ze moeten doen, daar houden ze ook niet van. Dat is ook wat onderzoekers hebben gezien in eerder volksgezondheidsonderzoek met betrekking tot riskant seksueel gedrag, roken en alcoholgebruik.

Mensen met meer psychopathische neigingen hebben bijvoorbeeld meer kans om opzettelijk seksuele partners te misleiden over hun hiv-positieve status. Degenen met narcistische kwaliteiten kunnen ook willens en wetens anderen in gevaar brengen op hiv.

Tijdens de pandemie kunnen mensen met donkere persoonlijkheidskenmerken berichten over de volksgezondheid negeren en anderen in gevaar brengen.

Maar zoals Blagov opmerkt, is het belangrijk om deze associaties niet te veel door elkaar te halen.

De studieresultaten betekenen niet dat alleen onverantwoordelijke en onattente mensen het virus verspreiden. Ze betekenen niet dat degenen die ziekten zoals COVID-19 oplopen, duistere persoonlijkheidskenmerken hebben.

Bovendien waren de correlaties in het onderzoek klein. Voor het grootste deel steunden mensen de berichten over de volksgezondheid.

Maar de studie roept wel belangrijke vragen op voor toekomstig onderzoek.

Een ander belangrijk punt is dat de enquête werd uitgevoerd tussen 20 en 23 maart 2020 nadat Californië en New York maatregelen voor thuisblijven hadden uitgevaardigd.

De pandemie was toen “nieuw”, vooral in de VS. Mensen hadden toen waarschijnlijk bepaalde opvattingen die ze nu misschien niet meer geloven ten gevolge van wat Trump allemaal vertelde.

Na maanden van berichten over de volksgezondheid en nieuw gedrag is de kans groter dat mensen bepaalde strategieën toepassen om de verspreiding van het virus te vertragen. We zien echter dat ze er ook moe van kunnen worden als er te veel veranderingen zijn.

Nieuwe studies kunnen ons laten zien hoe dit zich gedurende het jaar heeft ontwikkeld. Wat we kunnen zien in 2021 en 2022 over de communicatie dient verder te worden opgevolgd.

Niet alle veelzijdige redenen worden hiermee verklaard.

Natuurlijk kan persoonlijkheid niet alle veelzijdige redenen verklaren waarom mensen ervoor kiezen om te doen wat ze doen. Het is een begin, vooral voor berichten over de volksgezondheid.

Onderzoekers weten al decennia dat mensen anders reageren op campagnes over antirook-, antidrugs- en condoomgebruik.

In wezen houden mensen van berichten die aansluiten bij hun mening.

Blagov ontdekte bijvoorbeeld dat mensen meestal van meelevende berichten hielden, zelfs egocentrische berichten als ‘Houd jezelf gezond’.

Ambtenaren van de volksgezondheid kunnen tijdens de pandemie dit soort berichten opnemen om mensen met allerlei persoonlijkheidskenmerken aan te spreken, inclusief narcisten die mogelijk voornamelijk op hun eigen gezondheid zijn gericht.

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw commentaar en like.

Lees meer

knop meer info

Geplaatst

in

,

door

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Voeg je bij 4.587 andere abonnees