Oekraïne nieuws 18 februari 2023

De VS geloven dat China mogelijk niet-dodelijke militaire hulp aan Rusland biedt voor gebruik in Oekraïne.

Dit volgens vier Amerikaanse functionarissen. De Amerikaanse regering is bezorgd dat ze overwegen dodelijke hulp te sturen. Dat is belangrijk Oekraïne nieuws voor vandaag.

Hoewel China Rusland enige hulp heeft verleend, waaronder het napraten van Russische desinformatiecampagnes over de oorlog, is dit meer tastbare hulp voor gebruik door Russische troepen in Oekraïne.

De functionarissen weigerden details te geven over de niet-dodelijke militaire hulp, maar zeiden dat het uitrusting voor het voorjaarsoffensief zou kunnen omvatten, zoals uniformen of zelfs kogelvrije vesten. 

Een woordvoerder van de Nationale Veiligheidsraad weigerde commentaar te geven.

Amerikaanse functionarissen, waaronder president Biden en nationaal veiligheidsadviseur Jake Sullivan, hebben China gewaarschuwd Rusland geen militaire hulp te verlenen, anders zouden er gevolgen zijn.

Kamala Harris

Met de release van zijn film “Slava Ukraini” getuigt de filosoof en verslaggever Bernard-Henri Lévy van de realiteit van oorlog. 
En zijn anonieme helden.

Slava Ukraini – de film

In Kharkiv zijn er veel kraters. Niet ver daarvandaan is een explosie te horen, die is voorafgegaan door een gezoem als dat van een bij. De in Iran gemaakte quadcopter-drone is een oog dat ziet en doodt. Ook hier in Oekraïne beeft de aarde, de lucht zoemt en de mensen ertussen bidden voor hen en voor hun doden. 

Oorlog en zijn beelden, vaak hetzelfde. In het puin van een gespleten gebouw, een icoon; daar, een rozenkrans. De slachtoffers wachten op de lente en de soldaten op de eerste Leopard-tanks. Kharkiv, Izioum, Mykolaiv, Kherson…

We kennen nu deze steden, tenminste hun namen, die we ons zullen herinneren zoals we ons herinnerden, in hun tijd, Sarajevo, Kandahar, Fallujah of Aleppo. Er waren journalisten op die plek om ons te vertellen…

Raadpleeg ons dossier: Oorlog in Oekraïne

How Ukraine’s army withstood Russia – Le Monde video

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig advertentievrij en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media.

Waardering: 1 uit 5.

Lees meer

alle artikelen op narcisme.blog over traumaverwerking van oorlog

Geplaatst

in

,

door

Tags:

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder! Reactie annuleren

Voeg je bij 4.580 andere abonnees