Maatschappelijk trauma ervaren

We maken momenteel een historisch trauma door. Dit wordt ook wel transgenerationeel trauma of collectief trauma genoemd.

De impact van deze gebeurtenissen begint nog maar net zichtbaar te worden en zal voor de komende generaties langdurige gevolgen hebben voor de hele wereld.

Degenen onder jullie die hebben geleerd over narcistisch misbruik, vooral de meer verkapte vormen, zullen beter voorbereid zijn om het te herkennen, de impact ervan op je leven te verzachten en ook aan genezing te gaan werken.

trauma-expert, maatschappelijk trauma
Groeitaak

Je zult ook merken hoe dit collectief trauma je persoonlijke onopgeloste trauma’s triggert.

Hoe je met het maatschappelijk trauma omgaat, lijkt waarschijnlijk sterk op hoe je met jouw persoonlijke trauma’s omgaat. Dit is ofwel een kans voor zelfgenezing of een excuus om het op te geven, eraan mee te doen, te doen alsof het niet gebeurt, te wachten op een redder of je woede op anderen te richten die niet verantwoordelijk zijn voor je trauma.

Alles wat je hebt geleerd van ervaringen met misbruik in je persoonlijke leven, was je persoonlijke training voor de maatschappelijke toepassingen van dezelfde patronen.

Wat je in de wereld ziet ontvouwen, is narcistisch misbruik van het volgende niveau. Dit is je wekker. Ben je al wakker?

#narcismeblog #climatejustice #democratieingevaar #blm #antiracismeducation


Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder! Reactie annuleren

Voeg je bij 4.580 andere abonnees