Zelfzorghelpers samen vrij en verbonden!

klik naar home
klik hier naar het menu op linktree

Mijn ervaring met PMT (psychomotorische therapie)

Mijn ervaring met PMT (psychomotorische therapie)

Psychomotorische therapie.

PMT, misschien ken je het al, misschien nog niet. In deze blog vertel ik over mijn ervaringen met  psychomotorische therapie, afgekort PMT.

Dit artikel is niet bedoeld om te diagnosticeren of een gids te zijn voor zelfdiagnoses. Het enige doel van dit artikel is strikt voor leerzame doeleinden. Mijn doel is om de lezer te laten nadenken om schadelijke individuen beter te vermijden en de mogelijkheden voor therapieën.

Bron:

Mijn ervaring met PMT (psychomotorische therapie) – @dsmmeisjes

Wat is psychomotorische therapie?

Het psychomotorische domein betreft de bewegingen die een persoon maakt als een uitdrukking van de relatie tussen lichaam, geest en emoties. Psychomotorische therapie wordt voornamelijk gebruikt voor kinderen en jongeren die opvallende patronen van beweging en gedrag vertonen.

Beweging, muziek en creatieve media worden allemaal op een speelse manier gebruikt om motorische en interpersoonlijke problemen aan te pakken.

Psychomotorische therapie (PMT) is geïndiceerd wanneer er een interactie is tussen psychosociale en fysieke problemen.

Het is een gebruikelijke therapiemethode in instituten voor geestelijke gezondheidszorg. Psychomotorische therapeuten gebruiken verschillende lichaamsgerichte technieken afhankelijk van de vraag van de cliënt.

Ze werken met ademhalen, ontspanning, houding, lichaamstaal, grenzen, expressie, empowerment en non-verbale communicatie om psychosociaal welzijn te verbeteren.

Het is niet alleen effectief bij het verminderen van stresssymptomen, maar werkt ook aan de oorspronkelijke oorzaken, gebruikmakend van de informatie van je eigen lichaam. De cliënt kan worden geholpen zich comfortabeler te voelen met zijn / haar lichaam en in contact te staan.

De oefeningen hebben soms een trainingskarakter en kunnen ook verkennend of ondersteunend zijn.

Veel traumatische of vroeg pijnlijke ervaringen zijn moeilijk te wijzigen met verbale therapieën alleen … Het idee van PMT is dat mensen daadwerkelijk somatische staten kunnen verwerken en oude pijn kunnen verdragen op een manier dat ze ze niet steeds opnieuw hoeven te beleven.

Maar kunnen openstaan voor het bevredigen van nieuwe ervaringen en vrijer zijn om aandacht te schenken aan het heden in plaats van vast te houden aan het verleden. “Bessel van der Kolk, MD, directeur, HRI Trauma Center, Boston, Massachusetts.

Andere ervaringen met PMT.

De beperkingen van praattherapie.

Veel mensen die met zelfs de beste conventionele praattherapie hebben gewerkt, merken dat ze nog steeds worden geplaagd door slepende problemen in de manier waarop ze reageren op crisis, intimiteit, kansen voor succes en zelfzorgkwesties.

In een veilige, warme en ondersteunende omgeving, maakt dit werk het mogelijk om in contact te komen met traumatische herinneringen die aan de basis liggen van deze problemen en om een precieze healingervaring te creëren om ze aan te pakken — het heeft het verschil voor mij gemaakt. “

Een PMT cliënt.

“Psychomotorisch laat het lichaam zeggen welke spraak het vaak niet kan uiten.”

Een PMT- cliënt

“Psychomotoriek is de beste methode die ik heb gevonden om mensen te leren om met zichzelf te leven, met elkaar, in vrede, met vreugde en met voortdurende groei.”

Een PMT-klant”

Psychomotorische therapie is opmerkelijk werk. Het heeft me geholpen om meer zelfvertrouwen te krijgen als een creatief kunstenaar en — misschien nog belangrijker — meer op mijn gemak met wie ik ben als een mens.”

psychomotorische therapie
Handbook Narcissism Recovery

Een PMT-klant

Als u dankzij deze post meer inzicht hebt gevonden, vergeet dan niet om te reageren, commentaar te geven en te delen.

Ik wil je uitnodigen om je oude relatiepatronen en trauma’s te helen. Zo ben je niet langer vatbaar voor een verwoestende relatie met een vals zelf.

Ook, zodat je vrij en zelfverzekerd genoeg kunt zijn om de liefdespatronen in je leven te maken die bevredigend en gezond voor je zullen zijn.

Je kunt dit proces vandaag beginnen door onze website te volgen. Onze website bevat ook veel inzichten van mijn mentor Melanie Tonia Evans met de supertool Quanta Freedom Healing en een reeks veelomvattende e-boeken en nog veel meer.

Ik zou graag willen dat je naar beneden scrolt en met mij je gedachten over de aflevering van vandaag deelt.

Dus, tot de volgende keer blijf glimlachen, blijf genezen en blijf gedijen, omdat er niets anders te doen is.

Therapie en zelfgenezing wat de wetenschap niet volledig ondersteunt?

Ben je zeker dat dit een narcist is? Leef je het leven dat je wilt leiden?

Innerlijke kind en de behoeften van de narcist zijn?

Trauma en traumazorg in Europa

Therapie en zelfgenezing wat de wetenschap niet “volledig” ondersteunt?

Onvoorwaardelijke positieve aanvaarding ervaren bij zelfgenezing?


Ontdek meer van Zelfzorghelpers samen vrij en verbonden!

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.


Geplaatst

in

door

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Disclaimer/Vrijwaring

Door toegang te krijgen tot deze blog, of video erken je, begrijp je en ga je ermee akkoord dat de inhoud van die video/blog geen therapie is. Dit is niet bedoeld om therapie te verstrekken. Deze informatie vormt geen medisch, juridisch of ander professioneel advies en/of behandeling.

Je erkent en begrijpt dat auteurs van deze blog/video geen erkende therapeuten zijn, psychiaters, psychotherapeuten, artsen of andere medische, psychologische en/of psychiatrische professionals. Annemie Declercq is een bachelor orthopedagoge met ervaring. Je gaat ermee akkoord om indien nodig de juiste medische en/of therapeutische behandeling te zoeken.

Ontdek meer van Zelfzorghelpers samen vrij en verbonden!

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder

Ontdek meer van Zelfzorghelpers samen vrij en verbonden!

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder