actief deelnemen

Het werk is precies dat, werk om actief deelnemen. Er is geen kortere weg. Geen geheime goeroe met alle antwoorden. Het werk vereist dat we komen opdagen, actieve deelnemers zijn aan onze genezing en actief deelnemen als codependent.

Geschatte leestijd: 4 minuten

Om vertrouwen te hebben in een toekomstig zelf dat we nog niet hebben ontmoet.

Om onze ego’s te ontmoeten, onze valse kernovertuigingen af te leren, grenzen te stellen.

@narcismeHelp

Het werk is een levenslange reis om terug te keren naar wie we werkelijk zijn.

Terwijl we op onze eigen reis gaan, waarderen we anderen die dit werk ook doen. Dat zijn degenen om dichtbij te houden, om in te investeren, om lief te hebben zoals je geliefd wilt worden.

Codependenten in herstel vertonen vaak de neiging om zich terug te trekken van anderen.

Dit kan gebeuren omdat ze zich schuldig of beschaamd voelen en willen vermijden dat mensen hun emotionele afhankelijkheid ter sprake brengen tijdens een actieve deelname aan een gesprek.

Een andere reden kan zijn dat ze de behoefte voelen om zichzelf te beschermen tegen mensen en plaatsen die ze als een bedreiging voor hun herstel beschouwen.

Dit isolerende gedrag kan leiden tot depressie, gevoelens van wrok tegenover zichzelf en andere mensen, en het moeilijker maken om verder te gaan uit het verleden.

Omringd zijn door een zorgzame gemeenschap tijdens herstel verkleint de kans op isolerend gedrag; omdat het de vriendschap en steun biedt die de codependent nodig heeft in kwetsbare tijden.

Het ervaren van een gevoel van verbondenheid en inclusie moedigt de codependent aan om vertrouwen en zinvolle relaties te ontwikkelen, te leren om hulp te vragen, suggesties aan te nemen en een gezonde levensstijl aan te passen.

Een ander hoofddoel bij herstel is het aanmoedigen van de codependent om verantwoordelijkheid te nemen voor zijn gedrag en keuzes.

Verantwoording afleggen is absoluut noodzakelijk voor de codependent om een verandering in zijn leven te maken. In plaats van bijvoorbeeld iets uit te stellen, zal verantwoordelijk worden gehouden de codependent ertoe aanzetten harder te werken, de verandering door te voeren en gemotiveerd te blijven.

Het hebben van een actieve deelname aan een gemeenschap om de codependent verantwoordelijk te houden en aanmoediging te bieden, zal hem of haar inspireren om zichzelf in te spannen op manieren die ze in het verleden niet konden.

Ondersteuning van buitenaf geeft hem of haar extra kracht om de juiste keuzes te maken. Wanneer de verslaafde verplichtingen heeft aangegaan en verantwoordelijk te worden gehouden door zijn gemeenschap, zullen ze gemotiveerd zijn om hard te werken om een gezond, nuchter leven te leiden.

Doe jij het goede werk met een actieve deelname als codependent? Alle taken, online programma’s, community, boeken enz. vind je hier.

Tot Slot 19

Ik wil echt dat je dit weet: het normale herstel is om te proberen alles over narcisten te onderzoeken nadat je bent weggegooid en hopen dat de tijd en uiterlijke omstandigheden de wonden kunnen helen.

Narcistische misbruiken en de nasleep van narcistisch misbruik zijn niet hetzelfde als proberen te herstellen van een normale relatie na een scheiding, vooral niet na een wrede afwijzing.

Narcistisch misbruik is een serieuze aanval op het weefsel van je innerlijke identiteit.

Daarom is het dat zoveel mensen jaren later geschokt zijn terwijl ze nog steeds in de duisternis van het trauma verkeren.

Narcistisch misbruik is een make-or-break-ervaring. En het mooie is dat je als onderdeel van deze gemeenschap de mogelijkheid hebt om je vreselijke inzinking om te zetten in de meest geweldige doorbraken.

De uitweg hieruit is door alles wat we in de groeitaken suggeren toe te passen en voornamelijk het naar binnen keren om je eigen ziel te redden met Quantum innerlijke genezingstools zoals het Engelstalige NARP.

Als je genoeg hebt van de pijn, als dit je echt aansprak, en als het tijd is om door te breken en te genezen, dan raad ik je ten zeerste aan om NARP te gaan bekijken. Het is de krachtigste manier die ik ken om dit te bereiken.

Ik hoop dat je genoten hebt van dit artikel. Ik kijk zo uit naar je opmerkingen en je vragen hieronder, en ik hoop dat dit echt tot je sprak en je veel hoop gaf dat er een directe uitweg is.