Zet kinderen op de eerste plaats tegenover een narcistische ouder. Deel 37 in transformatie van narcistisch misbruik.

Zet kinderen op de eerste plaats betekent dat je beslissingen neemt op basis van “wat er in het beste belang van de kinderen is.”

Ongeacht de gevolgen voor de ouders en alle andere betrokken partijen moet je dat doen.

Als u dit leest, is de kans groot dat je ergens in het midden zit van een lange en moeilijke reis.

Op die reis zullen er vele vorken in de weg zitten dat je niet per se op dit moment ziet. Als je kinderen hebt, zul jezelf afvragen bij elke splitsing in de weg: “Welke manier het beste is voor de kinderen” en het kiezen van die richting zal u helpen voorkomen dat aantal veel voorkomende fouten worden gemaakt.

Kinderen zijn vaak het slachtoffer in disfunctionele gezinssituaties omdat ze in een positie van bijna volledige machteloosheid zitten.

Ze hebben inferieure fysieke kracht waarmee ze zich weinig kunnen verdedigen.

Ze missen de ervaring en geestelijke geschiktheid om volledig wat er gebeurt te begrijpen.

Ze hebben over het algemeen geen alternatief middel van voedsel, onderdak en emotionele comfort dan van hun ouders.

Tenzij ze gruwelijke zichtbare littekens, snijwonden en blauwe plekken hebben op hun lichaam, hebben ze geen toegang hebben tot wettelijke bescherming van een van hun ouders.

Zij kunnen worden blootgesteld aan chronische, aanhoudende fysiek emotioneel of seksueel misbruik met geen ontkomen aan.

Ouders kunnen van elkaar scheiden, maar kinderen kunnen niet van hun ouders scheiden.

Uit onderzoek is gebleken dat de overgrote meerderheid van kindermishandeling en verwaarlozing optreedt in de handen van hun eigen ouders.

In het licht van deze, is het noodzakelijk dat als u te maken hebt met een persoon die lijdt aan een persoonlijkheidsstoornis, moeten uw kinderen op de eerste plaats komen en moet dat je hoogste prioriteit zijn om hen te beschermen.

Mensen die lijden aan narcistische persoonlijkheidsstoornissen hebben vaak niet de wil of het vermogen om te begrijpen hoe hun gedrag invloed heeft op de mensen om hen heen.

Als je zelf worstelt met dit als volwassen,  dan moet je je voorstellen hoe moeilijk het is voor alle betrokken kinderen.

Daarom moet u nadenken en handelen om alles te doen wat in uw vermogen ligt om te doen wat in hun eigen belang is – niet wat er in het beste belang is van de persoon met een narcistische persoonlijkheidsstoornis of zelfs uw eigen belang.

Kinderen eerst plaatsen is niet alleen een ethische en morele verplichting.

Het is een nuttige strategie bij het minimaliseren van conflicten binnen een gezinssituatie.

Als je leeft of geleefd hebt  voor een lange tijd met een persoon die lijdt aan een narcistische persoonlijkheidsstoornis, bent u waarschijnlijk geconfronteerd met tal van “onmogelijke keuzes”, waar je je voelt “verdomd als je dat doet en wee als je dat niet doet.”

Geconfronteerd met dergelijke situaties, is het principe van kinderen eerst, een techniek die kan helpen om uw denken te verduidelijken waardoor de behoeften van de kinderen een voorsprong hebben op uw eigen of iemand anders waardoor u meer objectief rekening houdt met de opties.

De kinderen eerst plaatsen wordt ook een goede juridische strategie bij het omgaan met familie rechtbank situaties. “Belang van de kinderen” is wat de meeste rechters in de gezin rechtbank zoeken wanneer zij regeren in geval van voogdij.

Laat het ons weten of het bij jou ook zo is. Deze informatie delen met ons op sociale media betekent ondersteuning voor slachtoffers van narcisme.

Dag lieve mens, Luister hier aandachtig en download voor herhaling het deel van deze blog met als titel: “Zet kinderen op de eerste plaats tegenover een narcistische ouder. Deel 37 in transformatie van narcistisch misbruik ” op johanpersyn.com.

Johan Persyn

Aanverwante teksten

‘Haal mij hier weg!’ over een vijfjarig meisje die samen met haar broertje bij een horror pleeggezin geplaatst wordt.

Handelen bij kindermishandeling en huiselijk geweld van signalering tot besluit

Een zoektocht naar het ware zelf Leren omgaan met de negatieve ervaringen uit de kindertijd

Deel uw gedachten met ons want samen kunnen we opzettelijk de wereld verrijken door waarde aan elkaar toe te voegen.