Waarom helpen verdrietige liedjes pijn te verzachten?

Ik stel me voor, beste lezer dat als je die post hebt bereikt dat dat komt, omdat je van verdrietige en nostalgische liedjes of films houdt.

 

 

Liederen en films die spreken over een liefde die wegging, over de afstand tussen geliefde, over tranen, enz. Wat al deze droevige liedjes gemeen hebben, is dat ze een sensatie opwekken die moeilijk te beschrijven is. Iets als een hedonistische angst.

Maar misschien zul je je wel deze film willen vermijden als je maar net je narcist verloren bent aan zijn nieuwe vlam.

 

 

De wetenschappelijke verklaring waarom we van verdrietige liedjes houden.

 

Dit vreemde gevoel veroorzaakt door bepaalde akkoorden is verklaard door de wetenschappelijke gemeenschap. In het bijzonder hebben ze aan de Universiteit van Berlijn het raadsel opgelost waarom we van trieste liedjes houden.

Al deze poëtische teksten die spreken over verloren of onmogelijke liefdes betekenen een soort opluchting voor ons brein. Dit stelt ons in staat om te ontspannen wanneer we ons verbinden met onszelf.

Melancholische teksten vergezeld van langzame en zachte geluiden lokken een  toestand uit waarin we meestal vrede vinden en onze emoties in slaap onthullen.

Met bepaalde zekerheid ken je een triest en pijnlijk nummer waar je van houdt en waar je ook verschillende keren naar luistert. Maar dat betekent niet dat je een masochist bent.

 

Deze post is nog niet voorbij, maar wellicht vind je deze ook leuk:

 

Alle genieën zijn gek. Rust, geen paniek. Genie en waanzin zijn niet nodig gerelateerd. Hoe verhouden ze genialiteit en waanzin? Als ik je overwoog …

Als een baby huilt, hij wil om bang te maken Iedereen is gebeurd om ons wezen in het midden van een menigte, lawaai gieten, als er een baby huilt, we zullen geen geluid boven horen.

 

Onderzoek naar verdrietige liedjes.

 

De redenen die ertoe leiden dat je steeds weer een triest nummer speelt, worden getoond door LiiLa Taruffi en Stefan Koelsch:

In de eerste plaats veroorzaakt triestige muziek een emotionele catharsis die leidt tot een aangename sensatie.

 

Bovendien is muziek een soort algemene taal en daarom reageren soms Alzheimerpatiënten of andere neuro-degeneratieve ziekten op een zeer positieve manier op muziek.

 

Ten tweede helpen de emoties die voortkomen uit dit soort verdrietige muziek ons om onze emotionele intelligentie te verbeteren.

 

Praktisch helpt het ons om het concept van verdriet te verdiepen, zodat het beter door ons brein wordt beheerd. Een voorbeeld: bij het luisteren naar een liedje over hoe geweldig het was (of niet) een relatie die eindigde, denken we op een kalme manier over het verleden dat je helpt de pijn te beheersen tot je emotionele vrede bereikt.

De deelnemers aan het onderzoek beweerden enkele emotionele problemen op te lossen toen ze droevige muziek hoorden vanwege de catharsis die het met zich meebrengt.

 

Wat gebeurt er in onze hersenen, zodat we door de droevige muziek ons gevoel kunnen verlichten?

 

Welnu, deze opluchting is te wijten aan de segregatie van prolactineDit hormoon  verlicht onze emotionele pijn en is aanwezig wanneer we huilen.

Nu weet je waarom je van verdrietige liedjes houdt. Het is om geen andere reden dan, omdat ze je helpen pijn te overwinnen.

Als je het hele artikel hebt doorstaan, laat ik een goede dosis prolactine achter. 

Het kan heel moeilijk zijn om te genezen van narcistische mishandeling, omdat we de neiging hebben om ons alleen op de goede delen te concentreren.

We zeggen tegen onszelf dat we iets anders hadden kunnen doen en we stellen ons voor dat onze ex de perfecte, eeuwige liefde zal geven waar we naar verlangen. Er zijn herhaaldelijk koude doses realiteit nodig om onze fantasie te neutraliseren dat we iets fantastisch en onvervangbaar zijn kwijtgeraakt.

Vergeet niet dat velen je mooi, superlief, super aantrekkelijk en speciaal kunnen vinden zonder dat dat zal veranderen na een paar maand. Alleen narcisten veranderen hun mening in het tegendeel.

Nog een reden om een triestig liedje te beluisteren na deze post.

 

Sommige hopen dat wanneer de narcist 50 – 60 en meer wordt dat hij of zij haar verdiende loon zal krijgen voor al de miserie die hij of zij jou heeft bezorgd.

Ik voorzie zoiets niet echt. Het is waarschijnlijk dat ze nooit intern zullen veranderen toch niet in de positieve zin. Dat betekent dat zijn of haar perceptie over zichzelf en de anderen nooit zal veranderen.

Hij of zij zal zichzelf en zijn of haar leven altijd weergeven als de grootste / beste die er is in vergelijking met alle mindere stervelingen die hij of zij kent. De realiteit voor hem doet er niet toe.

En het is toch steeds de fout van een ander. De realiteit dat hij of zij in feite een slappeling is, zal toch niet doordringen. Dat is de triestige realiteit.

Oud worden is voor velen van ons niet plezant: vitaliteit verliezen, opstaan ‘s nachts, medicatie nodig hebben. Een narcist zal het ook niet leuk vinden dat hij minder succes heeft bij de vrouwen.

Hij zal nog meer dat vroeger moeten zoeken naar de kwetsbaarheden van anderen, maar daar is hij of zij ook meer ervaren in gewonnen.

 

Kan een narcist luisteren naar verdrietige muziek?

 

Volgens mij voelt de narcist zich dikwijls heel verdrietig als hij of zij naar muziek luistert. Het heeft te maken met zijn jeugd. Diep in hem is er een enorme pijn, maar daar durft hij of zij niet bij, omdat hij of zij bang voor emotionele ontbinding van zijn façade is.

Die trauma’s zal de narcist niet gebruiken als inspiratie bron. Hij of zij  kan dan ook niet langer dan een paar minuten naar  triestige muziek luisteren.  Het is te gevaarlijk voor hem of haar.

Hij of zij minacht emotionele mensen en dus ook verdrietige muziek. Hij of zij zal er eerder mee spotten. Door de spot met dit soort mensen en muziek voelt hij of zij zich superieur. Dat is zijn overlevingsmechanisme.

Er is veel kans dat de narcist in het bijzonder Jazz muziek zal haten. Ze zullen wel beweren dat ze van muziek houden, maar er haast nooit naar luisteren. Daarnaast is als er al interesse is voor muziek dat die meer in dansmuziek zal gelegen zijn, omdat ze dan de show kunnen stelen.

 

Pasop als ze een instrument bespelen dan zullen ze indruk willen maken door perfectie.

 

Hun omgeving zullen ze dwingen om het te appreciëren. Van hun muziek zul je je moeten genieten. Het zal een erg traditionele stijl zijn en ze zijn te perfect om samen te kunnen spelen met anderen.

De  muzikale voorkeur van de narcist gaat meer uit naar de perverse / seksuele / onbeschofte soort, vooral bepaalde liedjes die een soort van ‘verdraaide’ seksuele vibe hebben.  Zij verkiezen muziek met thema’s die hun verlangen en opwinding verhogen.

Dus als je andere wil helpen hun pijn te verlichten of hun narcist uit te testen dan kun je dat gemakkelijk door deze post te delen.

Vergeet echter niet dat de narcist in de love-bombing fase zijn spel perfect weet te spelen. Om je te overtuigen zal hij of zij regelmatig liefdesliedjes sturen of zelfs zingen. Om indruk te maken kan hij zelfs depressieve rap muziek plaatsen op sociale media, op die manier gaat hij of zij op zoek naar hoogsensitieve personen.

 

Zoals met alles gebruikt hij of zij muziek om zijn narcistisch doel van dat moment te bereiken.

 

Hij geniet alleen van zich superieur te voelen, niet van de muziek. Daar doet hij of zij, maar alsof.

Een ander kenmerk is dat hij of zij eindeloos naar hetzelfde liedje zal luisteren tot er weer een ander liedje is dat hem of haar bevalt. Meestal zal dat liedje te maken hebben met het imago dat hij of zij nastreeft. Wellicht wil hij er zijn mannelijkheid mee onderstrepen en dan zul je je Tupac moeten beluisteren.

Als je daar zin in hebt om ‘s nachts uit je slaap gehouden te worden door uw narcist hier een voorsmaakje:

 

 

Het is allemaal een ziek spel dat hij of zij met je speelt. Het is geen communicatie met zijn partner, geen heen en weer. Het is eerder indoctrinatie zoals het doen alsof hij of zij iets van je weet.  Hij spreekt in raadsels en verfijnt zijn raadsels bij zijn nieuwe doelwitten.

Na de lovebombing fase geen muziek meer, geen gedichtjes enz. Zelfs geen foto meer van jou, of die wordt er uitgewist. De zogezegd muziekliefhebber zal alle muziek uit je leven halen zolang je er in toestemt.

De narcist weet dat muziek een band helpt te creëren en zal dit gebruiken om je te beïnvloeden in de richting waarin de narcist de narcist het wil. Narcisten weten waar je emotioneel op zult reageren.

Voor veel mensen raakt het hen enorm wanneer iemand ze liefdesliedjes stuurt. Dus ik zou moeten zeggen dat muziek een erg bestudeert verleidingsinstrument of stofzuig techniek voor hen is waar sommigen  zeer behendig mee kunnen omgaan.

We zien uit naar je commentaren, ervaringen en suggesties.

Wat ga je met de tips uit het artikel doen? Heb je een vraag of suggestie? Laat zeker even een reactie achter:). Dank je wel!