Categorieën
Communicatie met de narcist Nederland België Nederlandstalig Recent sociale media post video

Sociale media stoere jongens en meisjes: fake-account video

Haat is geen kracht, het is zwakheid!

Ik heb de afgelopen weken overal in sociale media zoveel haat gezien en wat me nog steeds doet grijnzen van afkeer is dat 80% van de mensen die op sociale media gif spuwen alsof ze stoere jongens en meisjes zijn een fake-account hebben, wat bewijst dat ze regelrechte angst hebben, maar wel met modder gooien, maar bang zijn om modder te ontvangen.

@narcismeHelp

Haat is zo zwak.

Je houdt niemand voor de gek met je valse profielfoto en je privéaccount.Lafaards verliezen altijd in geschiedenisboeken (dus op lange termijn).Ik sta achter BlackLivesMatter. Ik ben anti-racist. Racisme moet stoppen. Het schaamteloos niet-blanken tot doel maken moet stoppen.Als jij het daar niet mee eens bent hoop ik dat je uit mijn buurt blijft.Laten we de haat en het geweld verslaan. Laten we van elkaar leren, en samen praten om oplossingen te bedenken.

Sociale media hebben nu een extra hulpmiddel gegeven aan narcisten om mensen te terroriseren.

Sociale media zijn een ware speeltuin voor kwaadaardige narcisten. Het geeft ze gemakkelijk toegang tot meerdere slachtoffers en de mogelijkheid om op geheime, verraderlijke manieren liefdesdriehoeken te maken. 

Om te begrijpen hoe en precies waarom narcisten deze platforms gebruiken voor zulke onbeduidende machtsspelletjes, is het essentieel dat we onthouden dat ze de neiging hebben onverzadigbaar te zijn in hun aandacht zoeken en hun verlangen om harems te creëren van mensen die ze aanbidden. 

Ze zullen natuurlijk ontkennen dat ze dit doen – en het is gemakkelijk om iedereen die achterdochtig is over hun gedrag ervan te overtuigen dat zo’n focus op hun online gedrag ‘gek’ is.

Nu is het zeker mogelijk voor iemand die lager op het spectrum van toxiciteit staat om hun partners te ergeren met hun gebrek aan discretie en loyaliteit zonder het te willen; soms zijn bedriegers zich er niet eens volledig van bewust dat ze gepakt kunnen worden. 

Volwaardige narcisten creëren echter opzettelijk liefdesdriehoeken om hun significante anderen te provoceren. Ze genieten van het zien van hun reacties op hun verachtelijke gedrag. Ze overschrijden vaak de grenzen van hun relaties en met boosaardigheid, met de bedoeling om verantwoordelijkheid te omzeilen en met harteloze minachting voor de gevoelens van hun slachtoffers.

Narcistische partners kunnen met talloze mensen flirten door ze berichten op Facebook te sturen, ongepast commentaar te geven op hun foto’s met seksuele of obscene berichten die iedereen kan zien, een aantal duistere accounts ‘volgen’, en foto’s van zichzelf met exen, verliefdheden, en mensen met wie ze affaires hebben, allemaal onder het mom van ‘vrienden’. 

Mochten hun slachtoffers hen ooit aanspreken op hun vreemde gedrag, dan zal de narcist het slachtoffer gaslighten door te denken dat hij of zij gek wordt.

Door jouw sociale media-account uit te pluizen kunnen narcisten weten hoe ze hun liefdesbombardement kunnen uitvoeren, zonder eerst actief naar jouw te moeten luisteren.

Ze kunnen ook op basis van een analyse van je sociale media analyseren of je zou vatbaar zijn voor hun devaluatie spelletjes.

Wat kun je doen?

Geef nieuwe vrienden in de eerste plaats niet veel toegang toegang tot je sociale media. Wees selectief over wie je toelaat in jouw online ruimtes en maak van jouw privacy een topprioriteit. Het is een goede regel om met betrekking tot iedereen te hebben, ongeacht of ze giftig zijn, omdat het ervoor zorgt dat vriendschap zich op natuurlijke wijze in zijn eigen tempo kan ontvouwen.

Het is belangrijk om uw privacy te beschermen; zorg ervoor dat geen informatie waarvan u zou willen dat de narcist weet dat deze voor het publiek beschikbaar is. Blokkeer alle accounts die verband houden met uw narcistische misbruiker, inclusief die van uw wederzijdse vrienden (die ook door de narcist kunnen worden gevraagd u te bespioneren). Documenteer alle incidenten van cyberpesten en trollen. Onderzoek de cyberpestenwetten in uw land. 

Vraag de steun van mensen die u vertrouwt om namens u in te grijpen, indien nodig en passend bij de situatie (huur bijvoorbeeld een moderator in voor uw online platforms als u een vervelende narcist heeft die steeds terugkomt). De enige uitweg uit het toezicht van hun waakzame oog is door ijverige zelfbescherming.

Door Annemie Declercq

Annemie behaalde aan de Hogeschool Gent een Bachelor diploma in Orthopedagogie. Ze heeft een passie voor het bouwen van groepsluiken werkwelzijn en het gebruikmaken van de goedstoel-methodiek en presentie.
Ze werkt al vele jaren om mensen te helpen werk te vinden en te behouden en dit als armoede consulente.
Ze houdt van fietsen, boeken, schrijven, wandelen en muziek luisteren.
Annemie Declercq is moeder van 3 kinderen, grootmoeder, pleegmoeder, en plusmama van 2. Ervaringsdeskundige narcistisch misbruik, ouderverstoting en zelfgenezer van trauma.

Voeg hieronder een reactie toe! Reactie annuleren