De donkere kant van sociale media.

Sociale media heeft zijn plaats. Ik gebruik het uiteraard voor zaken en ook om bij te blijven met familie. Maar het heeft ook een donkere kant.

Eén die het slechtste in mensen naar boven haalt en verdriet en ellende veroorzaakt.

Sociale media kan ook met groot effect worden gebruikt als wapen om anderen pijn te doen.

Je weet waar ik het over heb.

U probeert grenzen te stellen en dingen op uw voorwaarden te stellen.

En wat verschijnt er op je Facebook-feed? Een mooie herinnering van een jaar geleden met jou en je ex of ouder of kind die iets camera waardigs deden.

Boom!

Verdriet, angst, woede overspoelen je als een tsunami.

Of misschien doe je het heel goed om geen contact te maken op sociale media, maar kan je af en toe een kleine stiekeme piek niet weerstaan. En daar is het, het fotografische bewijs dat ze “hun beste leven leiden”.

Boom Patat.

Die onzekerheden duiken op, die gevoelens van lage eigenwaarde

Of misschien zijn het die “willekeurige” vriendschapsverzoeken op sociale media die een beetje onbetrouwbaar lijken.

Boom!!!

Angst overspoelt je, “wanneer zal dit eindigen?” De realiteit is dat sociale media geweldig kunnen zijn, maar het kan ook onze mentale gezondheid schaden en ons herstel blokkeren.

sociale media

Mijn beste tips:

Hang een lijst met afleidingen vast aan uw koelkast of bijzettafel om te verwijzen  als u de drang krijgt om te snuffelen.

Vergrendel uw privacy. Maak jezelf moeilijker te vinden dan een dader op het kerkhof.

Beperk je tijd op sociale media. Het leven is buiten dat kleine flatscreen. Ga ervoor en geniet van de vrijheid. 
Het is allemaal nep. We plaatsen allemaal alleen de hoogtepunten. Dus neem alles met een snufje zout en vergelijk jezelf NOOIT met iemand anders. Je bent een unieke jij en je doet het prima!

En nee, de ironie dat ik dit op sociale media post, is niet verloren!
Wees voorzichtig 

Spijt over het verleden en angsten over de toekomst proberen je geluk in het heden te stelen.

Wanneer we in het verleden leven, raken we #vast, niet in staat vooruit te gaan en leven we vaak in herhaling – in een lus.

Als we in de toekomst leven, worden we bang en afgeleid, niet in staat om ons te concentreren.

De kunst is om in het heden te leven. Het vereist consistentie en het vergt oefening. Onze geest zal proberen de pijn uit het verleden te herhalen, waardoor we ons vast blijven voelen en ons uiteindelijk depressief voelen.

Of onze geest zal proberen ons overhaast te laten nadenken over dingen die niet zijn gebeurd en ons in angst drijven.

Leven in het heden betekent het leven te nemen zoals het komt.

Je kunt door momenten van verdriet of angst heen ademen en je  focus terug leiden naar het heden.

Ik suggereer dat je grondig overweegt of het Quantum Healing Starters packet iets voor jou is, want het is een eenvoudig systeem dat iedereen kan gebruiken om zich te bevrijden van het trauma van narcistisch misbruik. Om dit te doen klik je hier.

Like onze Facebook pagina, verwittiging nieuwe post en chat …

Indien je wenst te groeien in zelfliefde en u wenst uw narcistisch ziel trauma te herstellen word nu lid van onze Privé Support Group VKoN. Lees eerst de info voordat uw aanvraag te doen. Voor wie is VKoN bedoeld? Iedereen die genoeg heeft van een teleurstellend leven en zichzelf, en die bereid is om innerlijk werk te doen om te genezen.

Zowel vrouwen als mannen kunnen misbruikers of slachtoffers zijn, dus beschouw mijn voornaamwoordkeuze niet als een gevolg dat het ene geslacht misbruikt en het andere het slachtoffer is.

Weet je dat de meerderheid van de mensen met een giftige relatie er nooit overheen komt?

In feite worden ze vaak jarenlang en soms decennia nadat de relatie is beëindigd, geconfronteerd met slopende psychologische en gezondheidseffecten. Deze mensen zijn op zoek naar een relatie expert rond narcisme.

Melanie Tonia Evans, een relatie expert rond narcisme, weet alles van het fenomeen narcisme en PTSS, ze heeft zelf twee levens- en bijna-dood narcistische misbruikrelaties meegemaakt die haar achterlieten met medische aandoeningen waarvan haar werd verteld dat ze onmogelijk te genezen waren.

Deze relatie expert rond narcisme ontwikkelde een genezingsmethode die tienduizenden mensen uit meer dan 120 verschillende landen heeft geholpen.

Tegenwoordig is Melanie de # 1 expert op het gebied van herstel van narcistisch misbruik ter wereld en ze weet, na meer dan 10 jaar mensen te hebben geholpen met genezen, waarom het zo moeilijk is om over giftige relaties heen te komen.

Met liefde,

Johan en Annemie Persyn Declercq

Deze afbeelding heeft een leeg alt-atribuut; de bestandsnaam is Annemie-en-Johan-met-Milan-in-Amelscheid-forest-1_tiny-1080x720.jpg

PS: Voer ook de groeitaken uit die je vindt door te zoeken op “narcisme.blog taak”.

Niets van deze site, of een pagina, moet worden opgevat als juridisch advies – je moet altijd zoeken naar de diensten van een jurist. Evenzo mag niets op deze site worden opgevat als medisch advies. Indien nodig moet een beroep worden gedaan op de hulp van een medische professional of een professional in de geestelijke gezondheidszorg.

Alle informatie wordt te goeder trouw verstrekt om het grote publiek, slachtoffers en overlevenden voor te lichten over misbruik. Houd er rekening mee dat een deel van de inhoud van deze site kan ‘triggeren’.

Geef een reactie, vraag of antwoord.