Het roofdier: met de narcistische man geheimen delen. video

geheimen delen

Valse vriendschap!

Het woord ‘verzorging’ is meestal van toepassing op het fixeren van het haar en het aanbrengen van wat make-up. Maar in dit geval betekent dit dat de narcist zich positioneert om jou op te lichten en dit door er voor te zorgen dat jij geheimen met hem gaat delen.

Als het roofdier een man is, houdt dit in dat hij je beter wil leren kennen door een valse vriendschap op te bouwen. Hij zal doen alsof hij veel intieme geheimen met je deelt.

Eigenlijk maakt een deel van wat hij je vertelt, je een beetje ongemakkelijk, omdat het lijkt alsof hij te veel te snel onthult.

Ik leer je heel bewust een nieuwe versie van jezelf te creëren

De snelheid is hier een punt.

Maar maak je geen zorgen. Hij weet niets te zeggen dat je ooit zou kunnen gebruiken als hefboom tegen hem. Daar is hij toch iets te doortrapt voor. De meesten van ons zijn echter gesocialiseerd om te antwoorden in wederzijdse zin in ons gesprek.

Als iemand iets zegt, reageren we meestal.
Een kwaadaardige narcist zal je lokken om te reageren.
Hij deelt enkele van zijn geheimen in de hoop dat jij de jouw geheimen gaat delen.

Dit is een tactiek die vaak werkt, omdat hij je ook gerichte vragen kan stellen en je aanstaart terwijl hij wacht op een antwoord zodat jij geheimen gaat delen.

Om de onhandigheid die hierdoor ontstaat tegen te gaan, zou je je lef kunnen verliezen en jij je echte geheimen vertellen.

Narcistische mannen lijken in staat om langduriger oogcontact te onderhouden dan de rest van de bevolking.

Sommige mensen noemen dit de ‘roofzuchtige blik’. In zo’n situatie met een narcist te weerstand ga je jezelf op de eerste plaats dienen te stellen en aan je veerkracht werken.

Heb je vragen, commentaar of suggesties. Ik antwoord graag.

Gepubliceerd door Annemie Declercq

Annemie behaalde aan de Hogeschool Gent een Bachelor diploma in Orthopedagogie. Ze heeft een passie voor het bouwen van groepsluiken werkwelzijn en het gebruikmaken van de goedstoel-methodiek en presentie. Ze werkt al vele jaren in de VDAB om mensen te helpen werk te vinden en te behouden en dit als armoede consulente. Ze houdt van fietsen, boeken, schrijven, wandelen en muziek luisteren. Annemie Declercq is moeder van 3 kinderen, grootmoeder pleegmoeder, plusmama. Ze werkt 34 jaar in de VDAB in Roeselare. Ervaringsdeskundige narcistisch misbruik en zelfgenezer van trauma.

Voeg hieronder een reactie toe!