Hoe je onvoorwaardelijke liefde voor je innerlijke kind kunt geven +video

Hoe je onvoorwaardelijke liefde voor je innerlijke kind kunt geven +video

Lieve ….. (je voornaam),

Als je resoneert met deze titel of zelfs maar een voorbijgaande nieuwsgierigheid hebt naar deze titel, hebben we veel om over te praten. Maar iedereen is welkom, als je het met me eens of oneens bent, wil ik je standpunt horen, want als individuen zijn we net zo belangrijk als ieder ander op deze aarde.

Voordat we beginnen, wil ik het een en ander duidelijk maken. Ik heb zeker niets uitgevonden van de concepten waar ik het over heb. Zoveel van wat ik hier zeg, zal een aanpassing zijn, een uitbreiding van andermans concept over complex trauma, het genezen van schaamte en het opbouwen van gezonde relaties.

Op deze blog gebruiken we verschillende psychologische modellen als middel om onszelf beter te begrijpen en andere mensen beter te begrijpen en in het algemeen te proberen de gezondheid van onze relaties en ons leven in het algemeen te verbeteren.

Dus wat betekent, is dat we meer krijgen van wat we wel willen in ons leven en onze relaties en minder van wat we niet willen en hier verwijs ik naar het model van complexe posttraumatische stressstoornis.

Nu ga ik niet te diep in op wat cptss is of toxische relaties zijn.

Als je het niet weet, vind je meer in de categorieën en tags, zodat je wat meer kunt leren voordat je terugkomt. Maar ik wil er ook voor zorgen dat je geen cptss of toxische relatie hoeft te hebben om je te verhouden tot wat ik in dit artikel ga zeggen. Zoveel van wat ik zeg, zal van toepassing zijn op iedereen die worstelt met gevoelens van giftige schaamte, evenals op iedereen die een zeer onveilige hechtingsstijl heeft.

Dus de reden dat ik de term regelmatig cptss gebruik, is omdat ik geloof dat waar ik het over ga hebben het directst van toepassing is op mensen met cptss. (ten gevolge van narcistisch misbruik of langdurige toxische relaties.

Maar als je jezelf herkent in dit artikel, betekent dit niet noodzakelijkerwijs dat je cptss hebt, want de situatie dat ik ga beschrijven zal van toepassing zijn op mensen in een breed scala aan contexten. Dus waar ik het vandaag over wil hebben, kan inspirerend voor je zijn. Ik hoop dat je neemt wat goed voor je is, en dat je vermijdt om te doen wat op dit moment niet met je resoneert.

Welk pad je ook hebt gevolgd, ik ben echt blij dat je er bent.

Deze site staat vol met ongelooflijke bronnen en ideeën die u kunnen helpen uw complex trauma te stoppen en een gelukkig leven op te bouwen. Ik ben geen filosoof, wel ontwikkelaar van deze site en ik heb niet alle antwoorden.

Ik maak fouten, heb slechte dagen en raak verwikkeld in angst en twijfel aan mezelf. Net als de rest van de mensheid. Maar het is mijn toewijding om u het allerbeste te bieden van wat ik leef en leer, terwijl ik het tegelijkertijd reëel en eerlijk houd.

Verwacht dus geen perfectie (daar ben ik te openhartig voor), maar verwacht wel tot nadenken stemmende ideeën, tijdloze wijsheid, wat gekke capriolen en een niet aflatende toewijding om je te helpen zoeken naar antwoorden en werktuigen om om te gaan met complex trauma.

Het enige wat je innerlijke kind tekort kwam was onvoorwaardelijke liefde.

De rest is details. Als je als ouder nu en dan zomaar, zonder enige bedoeling, zonder enige tegenprestatie, zonder enige aanleiding, je kind een knuffel kunt geven, of ‘s morgens als je kind opstaat zeggen “ik zie je graag, hoe boos ik ook soms ben, dan komt alles goed” dan kom je tegemoet aan de onvoorwaardelijke voor je innerlijke kind.

Deze presentaties bevatten afbeeldingen die zijn gebruikt onder een Creatieve Commons-licentie.

Bij jou komt dat ook goed.

Je hebt gewoon iemand nodig die ‘s morgens dat tegen je zegt. Jouw lieve voornaam “ik zie je graag, wat je ook doet, en kan dan wel boos zijn, soms op wat je doet, maar lieve “je voornaam” ik zie je toch zo graag. Ik wil liefst altijd bij jou zijn, maar dat kan niet, want dat zou ik je verstikken. Je moet nog zoveel zelf ontdekken enz.

Helaas er is niemand die dat zal zeggen waarschijnlijk. Behalve jijzelf.

Maar ik weet wel iemand die dat kan zeggen, als ik het haar verplicht om te doen. Misschien gaat ze luisteren. Of moet ik zeggen, ja, je bent het me verplicht na al die tijd dat we elkaar kennen. Na al die video’s hier op onze website en na al die statussen op Facebook.

Als je dat nu niet doet, kunnen we nog eeuwig over hetzelfde praten.

Jij gaat dat nu zeggen tegen jezelf.

Jij gaat dat zelfs 50 keer opschrijven en me de bewijzen van tonen totdat je je er comfortabel bij voelt.

Je hoeft geen grijs te kennen. Daarbij hoef je alleen maar wit licht te sturen naar je innerlijke kind die zo verlangt naar onvoorwaardelijke liefde.

Je kunt tegen dat deel dat bang is, niet het deel dat boos wordt dat afhankelijke baby’tje praten; en ik weet er zal een ander deel zeggen, lieve voornaam … jij gaat dat toch niet doen, omdat die Vlaming dat zegt. Je kent hem niet eens, hij is geen psycholoog, geen therapeut, geen coach.

Van dat deel ga je nog 1000 de redenen horen om dat niet te doen.

Allemaal excuses die je al die tijd houden waar je bent gebleven. Bovendien dat deel zegt dan je kunt het niet.  Dat deel zegt dan vertrouw dat niet. Bovendien zegt dat deel dat je al gek genoeg doet. Dat deel zegt dat is te simpel. Ten laatste dat deel zegt dat is te gek.

De gedachte alleen al dat je durft in te gaan tegen die stem die altijd denkt, en denkt, ik word daar zo moe van. Een andere keer misschien, ik ben zo moe van steeds op hetzelfde te denken. Daar gaat je kans.

Maar echt er is, maar één iets heel simpel dat je moet doen, compleet van uit je onvoorwaardelijke liefde.

Focus op je onvoorwaardelijke liefde zonder de stem van je moeder, zonder de gedachten van je vader, alleen uit jouw onvoorwaardelijke moederliefde tegen dat kleine lieve volmaakte, prachtige baby’tje te praten, tot haar kleine baby voornaam naar je lacht. Kun je eens proberen zonder oordeel te zijn?

onvoorwaardelijke liefde voor je innerlijke kind
Ik leer je heel bewust een nieuwe versie van jezelf te creëren

Maar eerst ga je op je blote voeten, net als toen je een baby’tje was.

Je gaat gewoon naar de plaats in je lichaam waar het nu het meest pijn doet.  Je stelt je voor dat dat de plaats is waar de kleine voornaam verscholen zit. Vervolgens ga je praten tegen dat baby’tje dat je ooit was. Daarna streel je dat lieve kindje. Je ademt rustig en je accepteert de pijn en daardoor zal er meer ruimte komen.

Dan laat je dat vol stromen met jouw onvoorwaardelijke liefde.

Je laat die pijnlijke plaats vol stromen met onvoorwaardelijke liefde, terwijl je rustig ademt en door rustig te ademen komt er snel zoals bij de meeste mensen ruimte.

En je zendt maar een lieve glimlach vanuit je innerlijke hart, zelfs al moet je daarvoor je ogen sluiten.  Je doet dat rustig tot dat er zich nog meer ruimte opent. Zie je je lieve kleine zelf naar jou terug glimlachen?

Jouw voorstelling van onvoorwaardelijke liefde kan wit licht zijn, Jezus, God, Universum, een bron ….

Dan zou ik willen dat je dat regelmatig doet.

Telkens als je jouw overweldigd voelt.  Maar je kunt het ook preventief doen om pijn te voorkomen. Ook als je weet dat er negativiteit op jou zal afkomen. Telkens in de morgen, in je bed, net als je wakker wordt, wanneer niemand weet dat je wakker bent. Niemand gaat je storen.

Je moet dat doen “lieve voornaam”. Je moet dat doen voor dat kleine baby’tje dat je zo lang in jou verwaarloosd hebt, omdat je niet verder komt dan de schuld geven aan een ander.

Waaraan ze ook schuld hebben, maar je weet dat je alleen dat nu kan oplossen.

Als dat belachelijk is, en als je geen tijd heb, dan doe je net tegenover dat deel als je moeder of een andere narcistische persoon die je had dienen te verzorgen.

Dan ben je in veroordeel modus. Dat ga je toch niet doen? Ik wil dat je in onvoorwaardelijke liefde modus gaat.  Nu, ga je eindelijk eens vol overgave tegen die pijnplaats praten op de liefste manier dat je je kunt inbeelden.

Totdat je innerlijke kind de voeding, de warmte, de melk, de geborgenheid, de zachtheid, de tederheid, de complete aandacht krijgt dat het zo nodig heeft.

Narcisten hebben een handicap voor een liefdevolle relatie. Jij toch niet? Hoe gaat een ander je beter behandelen dat dat jij jezelf behandelt. Dus, doe het nu, maar dat verwaarloosde kind in jou de aandacht geven dat het altijd heeft verdiend. Misschien had je dat liever niet gedaan, maar doe het nu maar.

Er is meer dan hoop. Heb dan toch eens wat empathie met jezelf? Ga je nu eens luisteren naar je kleine jonge kind in plaats van naar je ego! Zal je hart het winnen van je ego?

Vragen voor jou

  1. Wat zijn enkele van de waardevolste inzichten die je hebt opgedaan uit de aangeboden psychologische modellen?
  2. Op welke manier denk je dat het investeren in het creëren van een nieuwe versie van jezelf je leven kan verbeteren?
  3. Welk specifiek advies zou je aan anderen geven die worstelen met gevoelens van giftige schaamte?
  4. Hoe zou jij het concept van onvoorwaardelijke liefde voor je innerlijke kind toepassen in je dagelijks leven?
  5. Ben je bereid om te reflecteren op momenten waarop je jezelf mogelijk tekort hebt gedaan in het bieden van aandacht aan je innerlijke kind?

Wat gaat er door je heen terwijl je deze post leest?

Jouw gedachten, gevoelens en ervaringen zijn ontzettend waardevol voor ons, want iedere perspectief is uniek. In deze bijzondere tijd wil ik benadrukken hoezeer ik om jou geef. Hoe zorg jij voor jezelf en je dierbaren terwijl je die speelse levenslust behoudt?

Ik daag je uit om zorgvuldig te zijn, maar ook om met moed nieuwe kansen te omarmen. Wie weet welke geweldige avonturen er op je pad kunnen komen! Ik kan niet wachten om je reacties te lezen!

miljoenen artikelen razendsnel in huis

Steun onze missie door aankopen te doen via bol.com:

via de links naar bol. of overweeg een donatie. Jullie support betekent alles voor ons. Laten ons weten hoe we elkaar verder kunnen inspireren op deze reis naar emotionele vrijheid en zelfontdekking? Werk met de vragen voor zelfreflectie.

Laten we samen een inspirerende dialoog beginnen in de commentaarsectie hieronder!

alle artikelen over zelfgenezing

Als deze blog je aanspreekt, deel hem dan alsjeblieft.

Door te delen kunnen we nog meer mensen inspireren en ondersteunen op hun reis. Vergeet niet om ons te volgen op sociale media. Laat je stem horen door een reactie achter te laten en de tekst een duimpje omhoog te geven. Ontzettend bedankt voor je steun!

Toxische individuen en organisaties kunnen soms veel schade aanrichten, maar laten we ons richten op de positieve veranderingen die we zelf kunnen bewerkstelligen.

We bieden jullie gratis mogelijkheden aan om te groeien, met zelfzorgtips, helende oefeningen en manieren om trauma’s te verwerken. Samen kunnen we echt een verschil maken!

Annemie Declercq auteur bij narcisme.blog
Klik naar wie ben ik?

Zet je vandaag nog een stap VOORUIT met de Groeitaken? Kies maar!

Ik moedig jullie aan om door te zetten!

Annemie Persyn-Declercq

artikels over ouderschap

Ontdek meer van Zelfzorghelpers samen vrij en verbonden!

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Disclaimer/Vrijwaring

Door toegang te krijgen tot deze blog, of video erken je, begrijp je en ga je ermee akkoord dat de inhoud van die video/blog geen therapie is. Dit is niet bedoeld om therapie te verstrekken. Deze informatie vormt geen medisch, juridisch of ander professioneel advies en/of behandeling.

Je erkent en begrijpt dat auteurs van deze blog/video geen erkende therapeuten zijn, psychiaters, psychotherapeuten, artsen of andere medische, psychologische en/of psychiatrische professionals. Annemie Declercq is een bachelor orthopedagoge met ervaring. Je gaat ermee akkoord om indien nodig de juiste medische en/of therapeutische behandeling te zoeken.

Ontdek meer van Zelfzorghelpers samen vrij en verbonden!

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder

Ontdek meer van Zelfzorghelpers samen vrij en verbonden!

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder