Ontbreekt je partner empathie?

Reading Time: 4 minutes

Is hij niet in staat zich in te leven in een ander? Het mankeert je partner empathie.

Echtgenoten met NPD hebben het algemene kenmerk van het missen van een partner met een empathie “chip”.

Uw partner kan heel weinig empathie voor u voelen. Hij heeft grote moeite om de gevoelens en behoeften van anderen te waarderen.

Hij vertoont bijna geen empathie over hoe zijn familie gekwetst is.

De narcist is volkomen ongevoelig voor de gevoelens van anderen. Zelfs voor zijn zogenaamde geliefden is hij ongevoelig. Hij kan zeggen ik mis je, of ik hou van je zonder daar een emotionele betekenis aan te geven.

Je denkt dat hij aan jouw kant staat, maar al gauw zal je leren dat het hem niets kan schelen of hij iets heeft gedaan om je pijn te doen of niet.

Hij is niet bereid om de gevoelens en behoeften van anderen te herkennen of te identificeren. Hij mist als partner empathie.

In je relatie kun je het gevoel hebben dat discussies helemaal gefocust zijn op de gevoelens van je partner, maar er is heel weinig of geen erkenning van je gevoelens.

partner empathie. Heb je een geweten? Heb je empathie? Ben je een narcist? Of ben je een codependent? narcisme.blog VKoN

Wat hen ontbreekt, is beslissingen te treffen voor verandering als ze merken dat hun gedrag pijn veroorzaakt.

Misschien kunnen ze wel de empathische vaardigheid ontwikkelen maar de complete attitude ontbreekt die bij die vaardigheid hoort. Namelijk dat als je pijn veroorzaakt dat je er dan mee stopt, is puur niet narcistisch.

Met andere woorden, ze missen echte compassie voor de situatie van iemand anders die tot een gedragsverandering zou kunnen lijden. Ze missen dit soort inlevingsvermogen in de emotionele pijn van iemand anders om hen te helpen.

Een gebrek aan oprechte compassie is “praktisch” wanneer de narcistische man zelf pijn oploopt als gevolg van hun zelfzuchtige gedrag.

Als je man dit soort dingen doet, heb je waarschijnlijk te maken met iemand die emotioneel en psychologisch grof is. Als ze iets voelen dan nog leidt dat niet tot het nemen van een andere beslissing.

Terwijl je met een narcist getrouwd bent, ben je herhaaldelijk geschokt en verontwaardigd over de opmerkingen die hij maakt over andere mensen die iets vreselijks hebben overkomen of een verkeerde keuze hebben gemaakt.

Hij zet voortdurend “dikke” mensen neer, “stomme” mensen. Hij devalueert iedereen die zijn aandacht trekt omdat zij “minder” is dan hemzelf.

Het nieuws bekeken door een narcist.

Het kijken naar het nieuws is meestal behoorlijk walgelijk, vanwege zijn opmerkingen.

Hij kan zich zelfs niet enigszins voorstellen hoe hij zich in die situatie zou kunnen voelen. Er is geen empathie voor iemand, vreemden, familie, partner of kinderen.

Het ontbreekt ook Empathie voor de kinderen bij de narcist.

Je moet hem stoppen in zijn gedrag met de kinderen omdat hij ze onredelijk straft. Gevoelens waar hij het ergens niet mee eens is, is voor de narcistische man voldoende om in razernij uit te barsten.

Het schreeuwen tegen je kind helpt het probleem niet!

U wordt vaak gefrustreerd en niet begrepen door uw partner. Er wordt geen rekening gehouden met uw behoeften.

Je hebt jarenlang gedacht als je hem gewoon kon laten begrijpen hoe hij je liet voelen.

Je verwachte dat hij zou stoppen met de kinderen pijn te doen. Waarschijnlijk dacht je er over na om je partner empathie te leren.

Bovendien verspil je jouw tranen in een poging met hem te praten over hoe hij jou pijn heeft gedaan.

Je gaat veel nachten naar bed zo verward omdat jouw pogingen om te praten veranderden in een groot gevecht.

Op een discussie volgt telkens een inquisitie van alle dingen waarmee jij hem pijn deed.

Je hebt ook veel tijd besteed aan het proberen de narcistische echtgenoot te kalmeren.

Je moest ook voortdurend zijn gevoelens erkennen en bevestigen. In het bijzonder was de belangrijkste taak dat aan zijn narcistische behoeften werd voldaan.

Het zelfvertrouwen van de kinderen en dit van jou wordt gedevalueerd.

Hij kan je goed privé en openbaar schamen maar vereist dat je alleen zijn lijden erkent.

Sociopaten voelen een beperkte reeks menselijke emoties.

Sociopaten worden geplaagd door emotionele afwijkingen, waardoor ze lege schalen worden.

Ze ervaren ‘oppervlakkige’ gevoelens, wat betekent dat bijna al hun emoties vluchtig zijn, als ze die überhaupt hebben.

Ze lijken woede en afgunst in volle kracht te voelen, wat agressief gedrag in veel van hen aanwakkert.

Woede die ze vertonen is echter verrassend van korte duur.

Vanwege dit defect zijn sociopaten niet in staat om echt contact te maken met andere mensen.

Ze kunnen geen echte empathie voor anderen hebben.

Narcisten zijn niet in staat tot mededogen, en ze lijden niet, omdat ze geen betrekking hebben op emotionele pijn.

Ze leven een leven zonder echt genot, niet in staat om te genieten van een zonsondergang of het gezelschap van een dier of een andere persoon.

Alleen van tijdelijke, zinloze sensaties van dingen zoals seks (geen intimiteit) of voedsel of anderen bedriegen en manipuleren.

Meest onheilspellend betekent dit emotionele tekort dat ze niet in staat zijn om lief te hebben.

Het betekent ook dat ze hun hele leven moeten letten op het kijken naar anderen en moeten leren gedrag na te bootsen waaraan ze op een natuurlijke manier niet kunnen deelnemen; op deze manier worden ze demente kameleons.

Hun sociopathisch narcistische leegte maakt hen ook chronisch verveeld.

De verveling is bijna pijnlijk voor hen, en ze zullen alles doen om het te verlichten. Dit draagt ​​bij tot hun neiging om impulsief en roekeloos te handelen; het is bijvoorbeeld heel gewoon voor psychopaten om verslaafd te raken aan alcohol, seks en drugs. Die verslaving zorgt dan extra dat de partner van de sociopaat empathie ontbeert.

En uiteindelijk zullen ze alles en nog wat doen om zich van hun verveling te ontdoen, omdat ze geen geweten hebben en geen empathie. Het maakt ze niet uit wie er gekwetst wordt in het proces.

Daarom genoeg over de narcist, nu is het aan jou. Hoe ga jij deze situatie loslaten en je leven opbouwen? Maar eerst ga je moeten stoppen met te vallen voor narcisten.

Liefs xx

 

Johan en Annemie Persyn Declercq.

Heb je nog meer vragen over empathie?

 

Empathie EBOOK een revolutionair boek.Empathie EBOOK Tooltip een revolutionair boek

Empathie EBOOK Het geheime wapen van psychiaters en psychotherapeuten.Empathie EBOOK Tooltip Het geheime wapen van psychiaters en psychotherapeuten

Een tijd voor empathie EBOOK Tooltip wat de natuur ons leert over een betere samenlevingEen tijd voor empathie EBOOK wat de natuur ons leert over een betere samenleving.

Nul empathie een theorie van menselijke wreedheidNul empathie een theorie van menselijke wreedheid.

 

1 Feedback on “Ontbreekt je partner empathie?”