Liegen door de narcist anders dan om schaamte of bescherming.

Reading Time: 2 minutes
In het begin van mijn herstel ontdekte ik heel snel dat de vrouw waarvan ik dacht dat ik kende dat zij nooit had bestaan.

 

Ik hield vast aan het enige stuk waarheid dat ik eindelijk had uitgedacht: zij was een LEUGENAAR. Ze had niet alleen gelogen over haar diploma’s en werkervaring.
 
Ik hield me stevig vast aan dat feit en begon met het onderzoeken van “pathologisch liegen” op internet.
 
Helaas heb ik toen niets nuttigs gevonden. Pas toen ik mijn weg naar sociopathie / psychopathie nauwgezet doorzocht, ontdekte ik de juiste antwoorden op mijn vele vragen!
Uiteindelijk besefte ik dat pathologisch liegen en psychopathie onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Helaas wordt de bovenstaande waarheid verdoezeld door een populaire en gevaarlijke veronderstelling die in onze samenleving bestaat; het wordt zelfs ondersteund door onderzoek.
Die veronderstelling is: iedereen liegt.
 
Omdat iedereen het doet, omdat liegen blijkbaar zo algemeen en typisch is, volgt hieruit dat het niet zo erg mag zijn.
 
Fout. Ja, bijna iedereen heeft leugens om best wil verteld om andermans gevoelens te sparen of met de bedoeling om anderen te beschermen.
 
En normale mensen liegen om de schaamte te verbergen die ze voelen over wandaden of omdat ze bang zijn voor de gevolgen van hun fouten.
 
Maar er zijn andere mensen die gewoonlijk liegen, met de bedoeling om anderen te misleiden en manipuleren voor hun eigen persoonlijk gewin, en zij voelen zich niet slecht om het te doen.
 
Ze genieten er zelfs van.

 

Deze mensen zijn pathologische leugenaars, en het zijn psychopaten.

 
Na veel onderzoek ben ik tot de conclusie gekomen dat alle pathologische en dwangmatige leugenaars persoonlijkheidsstoornissen hebben. Dat deze aandoeningen op een psychopathisch spectrum kunnen worden geplaatst.
 
Pathologisch liegen is het tegenovergestelde van normaal.
 
Ik zal dat herhalen: pathologisch liegen is het tegenovergestelde van normaal!
 
Het is niet belangrijk dat onderzoekers bewijzen hebben ontdekt dat iedereen op de een of andere manier liegt. Niet alleen zijn de meeste leugens schadelijk, psychopathische leugens vallen buiten het bereik van wat de meeste mensen zich zelfs maar kunnen voorstellen wanneer ze denken aan liegen.
 
Wanneer iemand gewoonlijk liegt, is dat gedragspatroon altijd verbonden met andere extreem verontrustende eigenschappen en gedragingen.
Het is dus heel belangrijk dat je afhankelijkheid van dergelijke persoon vermijdt.  Zo niet dan wordt het hoogtijd dat je dat loslaat. Wenst u bij te leren over zelfliefde klik dan hier.
Welke zijn de grootste leugens die jij hebt ondervonden, waardoor ze volgens jou komen van een pathologische leugenaar?
Liefs xx

 

Als je open staat om meer te leren van ons schrijf je dan in op onze nieuwsbrief en krijg ons 21 — daagse programma “Leren omgaan met narcisme.”

 

1 Feedback on “Liegen door de narcist anders dan om schaamte of bescherming.”

  1. Dat waren vooral de leugens die voortkwamen uit jaloezie jegens anderen naar mij toe gedeeltelijk om de dubbele leven te verbergen en om mij te isoleren van vrienden familie en zelfs collega’s zelfs op mijn werk kwamen zijn leugens op den duur terecht omdat ik wou scheiden hij natuurlijk bang was dat ik goed voor de kinderen kon zorgen en financieel onafhankelijk zou worden. Alleen met 0,0 contact is uiteindelijk mijn leven redelijk goed verlopen na de scheiding maar ze halen al jou bezittingen weg proberen iedereen te overtuigen van hun goedheid maar helaas is de omgeving meestal niet bekend met pathologisch leugenaars .

Deel uw gedachten met ons want samen kunnen we opzettelijk de wereld verrijken door waarde bij elkaar toe te voegen.