Liegen om te misleiden door de narcist is anders dan om schaamte.

narcisme.blog

In het begin van mijn herstel ontdekte ik heel snel dat de vrouw waarvan ik dacht dat ik kende dat zij nooit had bestaan. De narcist kon liegen om te misleiden.

 

Ik hield vast aan het enige stuk waarheid dat ik eindelijk had uitgedacht: zij was een LEUGENAAR. Ze had niet alleen gelogen over haar diploma’s en werkervaring.

Ik hield me stevig vast aan dat feit en begon met het onderzoeken van “pathologisch liegen” op internet.

Helaas heb ik toen niets nuttigs gevonden. Pas toen ik mijn weg naar sociopathie / psychopathie nauwgezet doorzocht, ontdekte ik de juiste antwoorden op mijn vele vragen!

klik voor meer info

Uiteindelijk besefte ik dat pathologisch liegen en psychopathie onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Helaas wordt de bovenstaande waarheid verdoezeld door een populaire en gevaarlijke veronderstelling die in onze samenleving bestaat; het wordt zelfs ondersteund door onderzoek.

Die veronderstelling is: iedereen liegt.

Omdat iedereen het doet, omdat liegen blijkbaar zo algemeen en typisch is, volgt hieruit dat het niet zo erg mag zijn.

Fout. Ja, bijna iedereen heeft leugens om bestwil verteld om andermans gevoelens te sparen of met de bedoeling om anderen te beschermen.

En normale mensen liegen om de schaamte te verbergen die ze voelen over wandaden of omdat ze bang zijn voor de gevolgen van hun fouten.

Maar er zijn andere mensen die gewoonlijk liegen, met de bedoeling om anderen te misleiden en manipuleren voor hun eigen persoonlijk gewin, en zij voelen zich niet slecht om dat te doen.

Ze genieten er zelfs van. Het liegen om te misleiden door de narcist.

Deze mensen zijn pathologische leugenaars, en het zijn psychopaten.

Na veel onderzoek trok ik de conclusie dat alle pathologische en dwangmatige leugenaars persoonlijkheidsstoornissen hebben. Dat deze aandoeningen op een psychopathisch spectrum kunnen worden geplaatst.

Pathologisch liegen is het tegenovergestelde van normaal.

klik voor meer info

Ik zal dat herhalen: pathologisch liegen is het tegenovergestelde van normaal!

Het is niet belangrijk dat onderzoekers bewijzen hebben ontdekt dat iedereen op de een of andere manier liegt. Niet alleen zijn de meeste leugens schadelijk, psychopathische leugens vallen buiten het bereik van wat de meeste mensen zich zelfs, maar kunnen voorstellen wanneer ze denken aan liegen.

Wanneer iemand gewoonlijk liegt, is dat gedragspatroon altijd verbonden met andere extreem verontrustende eigenschappen en gedragingen.
Het is dus heel belangrijk dat je afhankelijkheid van dergelijke persoon vermijdt.  Zo niet dan wordt het hoogtijd dat je dat loslaat. Wenst u bij te leren over zelfliefde klik dan hier.


Welke zijn de grootste leugens die jij hebt ondervonden, waardoor ze volgens jou komen van een pathologische leugenaar?

De werkwijze van een narcist(e).

 

Het verband tussen narcist en co-dependent.

 

Een deel van mijn hart wil je gewoon niet loslaten.

 

De dagelijkse strijd om met narcistisch misbruik om te gaan.

 

Hoe je fysieke pijn te genezen en terwijl je leven heropbouwen na narcistisch misbruik?

 

NARP Herstelprogramma voor narcistisch misbruik.

 

Waarom heb je dit narcistisch misbruik meegemaakt?

 

Hoe u zelf uw angst kunt laten verdwijnen als u deze niet langer onder controle kunt houden?

1 Comment

  1. Dat waren vooral de leugens die voortkwamen uit jaloezie jegens anderen naar mij toe gedeeltelijk om de dubbele leven te verbergen en om mij te isoleren van vrienden familie en zelfs collega’s zelfs op mijn werk kwamen zijn leugens op den duur terecht omdat ik wou scheiden hij natuurlijk bang was dat ik goed voor de kinderen kon zorgen en financieel onafhankelijk zou worden. Alleen met 0,0 contact is uiteindelijk mijn leven redelijk goed verlopen na de scheiding maar ze halen al jou bezittingen weg proberen iedereen te overtuigen van hun goedheid maar helaas is de omgeving meestal niet bekend met pathologisch leugenaars .

Geef een reactie, vraag of antwoord.