Interactieve metronoom om je traumaherstel en zelfgenezing te stimuleren

begrippenlijst narcisme

Interactive Metronome® (IM) is een evidence-based trainings- en beoordelingsinstrument.

Het is bewezen dat IM de cognitie, aandacht, focus, geheugen, spraak/taal, executief functioneren, begrip en motorische en sensorische vaardigheden verbetert.

De Componenten Van Interactieve Metronoom

Het kernsysteem voor interactieve metronoom bestaat uit: (1) het hoofdstation dat wordt aangesloten op een computer (2) een hoofdtelefoon voor auditieve feedback (3) een of meer triggerapparaten en (4) de IM Universe-software.

E-Clinic Integratie

De Interactive Metronome-software maakt verbinding met E-Clinic, waardoor clinici de training van een klant kunnen beheren en met hen kunnen communiceren terwijl ze vanuit huis werken met behulp van ons externe, klantgebaseerde IM Home-product.

Met E-clinic kan alle trainingsinformatie van klanten worden gesynchroniseerd met de cloud, berichten sturen naar klanten en clinici kunnen indien nodig aanpassingen aan het trainingsprogramma maken. E-clinic helpt bij het coördineren van de zorg op kantoor en bij trainingen op locatie.

De Wetenschap Achter Interactieve Metronoom

Van Interactive Metronome® (IM) wordt aangenomen dat het de resolutie en efficiëntie van de interne hersenklok(ken) en temporele verwerking van een persoon verbetert. Er wordt verondersteld dat dit resulteert in efficiëntere hersenconnectiviteit, communicatie en synchronisatie via een verhoogde integriteit van het communicatiesysteem van de witte stof van de hersenen, waardoor efficiëntere communicatie tussen kritieke hersennetwerken wordt geproduceerd.

Verbeteringen in:

 • pariëtaal-frontaal hersennetwerk
 • temporele verwerkingsresolutie:
 • neurale efficiëntie
 • informatieverwerking
 • aandachtscontrolesysteem (ACS)
 • hersenconnectiviteit
 • hersensynchronisatie
 • hersentiming
 • communicatie van het witte stofkanaal
 • functionele hersennetwerken

Hoe interactieve metronoom therapie je kan helpen bij ADD, met Mary Schlesinger

onderzoeksreferenties

De wetenschap achter IM

MindHubPub2 IMscience v1 1

Hypothetische verklaring op drie niveaus van het IM-effect (McGrew, 2012)

Interactieve Metronome ® (IM) wordt verondersteld de resolutie en efficiëntie van de interne hersenklok(ken) en temporele verwerking van een individu te verbeteren . Op zijn beurt wordt verondersteld dat dit resulteert in efficiëntere hersenconnectiviteit, communicatie en synchronisatie via een verhoogde integriteit van het communicatiesysteem van de witte stof van de hersenen , waardoor efficiëntere communicatie tussen kritieke hersennetwerken wordt geproduceerd . Onderzoek en theorie suggereren met name dat IM-training de werkzaamheid van het pariëtaal-frontale hersennetwerk verhoogt , het hersennetwerk dat het meest wordt geassocieerd met algemeen intellectueel functioneren, werkgeheugen, gecontroleerde aandacht en uitvoerende functies.

De belangrijkste conclusies uit de gedetailleerde wetenschappelijke toelichting van de IM zijn:

 1. De diversiteit van prestatiedomeinen die positief worden beïnvloed door IM-technologie, is te danken aan het feit dat IM de functie van cruciale, op de hersenen gebaseerde domein-algemene neurocognitieve mechanismen verbetert.
 2. De precieze, realtime IM milliseconde feedback heeft invloed op de temporele verwerkingsresolutie van de interne hersenklok , wat op zijn beurt de neurale efficiëntie verbetert – en dus efficiëntere temporele en informatieverwerking in de hersenen.
 3. Het IM-effect lijkt het resultaat te zijn van verhoogde efficiëntie en synchronisatie van communicatie tussen de primaire hersenstructuren die de functionele hersennetwerken vormen die betrokken zijn bij het uitvoeren van zowel de cognitieve als motorische eisen van IM-training.
 4. IM-technologie kan de communicatie tussen hersennetwerken verbeteren, vooral binnen de grote hersennetwerken die de kern vormen van het P-FIT -model (pariëtale-fontale integratie) van algemene intelligentie. IM-technologie kan de efficiëntie van het pariëtaal-frontale hersennetwerk verbeteren, dat cruciaal is voor het algemeen intellectueel functioneren, werkgeheugen, gecontroleerde aandacht en algehele cognitieve efficiëntie.
 5. Een van de belangrijkste resultaten van IM-training (maar niet het enige resultaat) is een verbeterde focus via verhoogde efficiëntie van het aandachtscontrolesysteem (ACS) dat doelgerelateerde informatie actief houdt in het werkgeheugen in de aanwezigheid van interne (verstanddwalen) en externe afleidingen . Verbetering van de efficiëntie van executieve functies en werkgeheugen resulteert in efficiëntere complexe cognitieve verwerking en leren.

Gepubliceerd door johanpersyn

Het is niet genoeg om klinische beschrijvingen en wetenschappelijke proefschriften te vinden over aandoeningen en hun symptomen. Ook is het niet nuttig om alleen over het verdriet van de slachtoffers te schrijven. Soms hebben we voorbeelden nodig - voorbeelden van het leven - van het gedrag dat deze mensen vertonen en een vertaling van wat echt is, echt aan de hand, voordat we het kunnen internaliseren en de informatie toepassen in ons eigen leven. Maar dikwijls hebben we ook iemand nodig om te luisteren naar onze reactie op die verhalen en gebeurtenissen in ons leven. Daar wil ik mijn ervaring met u delen om samen te groeien in kwalitatievere opvoeding en beleving.

Voeg hieronder een reactie toe!