De narcistische vlooien van de narcist vernietigen bij jezelf.

 

Als je een volwassen kind bent dat worstelde met narcistische mishandeling in zijn eigen gezin dan is dat een moeilijke zaak! Dit soort opvoeding baant de weg naar een leven zonder eigenliefde, zelfvertrouwen, een zelfgevoel en stabiliteit. Dat zijn de narcistische vlooien die je helaas krijgt door met narcisten samen te leven. Je hebt er geen schuld aan, zeker niet als kind.

Het belangrijkste gevoel dat nabestaanden van narcistische mishandeling proberen te transformeren, is dat van het niet waardig zijn. Ze voelen zich niet waardig om een goed leven te hebben, te trouwen met een geweldig persoon en het leven van hun dromen te leven. (dat zijn de vlooien)

Dat zijn de narcistische vlooien die ze hebben ontvangen. Ben je door de narcist beïnvloed. Deze video en tekst geven je inzicht in wat er aan de hand is.

narcistische vlooien
Wat doe je als je vastzit in de cyclus van een giftige relatie?

 

Van de narcist mogen we op zijn knie gaan zitten om narcistische vlooien te krijgen.

We leren zowel diepgaande waarden zoals goed en kwaad, goed en slecht, eerlijkheid en bedrog en dit al heel vroeg als kind door onze spiegelneuronen.  Als we de diepgaande waarden geleerd hebben van een narcist, is onze kijk op die waarden een beetje als van de narcist. Dat is ons ‘normaal’.

Maar ook als we lang in de omgeving van de narcist vertoeven gaan we ons daar zeker als kind naar gedragen. Dat is de betekenis van narcistische vlooien.

Maar we leren ook gedrag, gewoonten, denkpatronen, reactie patronen, het innemen van een positie, uitgangspunten en voelpatronen van onze omgeving. Onze omgeving bestaat in meerdere of mindere mate uit narcistische tendensen of personen die op zich ook niet zuiver zijn van narcistische vlooien.

 

Narcistisch gedrag, attitudes, en eigenschappen, wanneer deze worden weergegeven door de niet-narcist, staan ​​bekend als “vlooien.”

 

Terminologie in de NPD zie narcistische persoonlijkheidsstoornis is FLEA.

Narcistisch gedrag vertoond door een niet-narcist is in het algemeen aangeleerd gedrag als de niet-narcist niet weet wat redelijk gedrag is voor de situatie.

Je krijgt vlooien door rond een narcist te zijn. Dat is net als je echte vlooien kunt krijgen door in de omgeving te zijn van een door vlo geteisterde hond.

De meesten van ons krijgen onze vlooien van onze narcistische familieleden als we opgroeien.

narcistische vlooien
Hechtingsproblemen bij kinderen.

 

Bovendien kunnen ze ook later verworven en versterkt worden door de beïnvloeding en observeren van narcisten in het leven, op tv, video, op school en in boeken enz.

 

Soms leren we van hen onbewust. Of beter gezegd dankzij de spiegelneuronen. Ook als we zien dat bepaalde gedragingen of attitudes werken voor anderen, nemen we die van hen bewust over. Dikwijls alleen om hetzelfde voordeel te verkrijgen.

Sommige boodschappen worden ook op onbewust niveau doorgegeven zoals in hypnotische communicatie.

Het is een soort van “follow the leader” of zelfs “volg de kudde” uitgangspunt aan het werk in onze omgeving, in een organisatie en in de media.

 

Narcistische vlooien kunnen leiden tot een attitudeverandering.

 

Dan wordt iets wat eerder gezien werd als verkeerd uiteindelijk gezien als waar, zoals het stelen van kantoorbenodigdheden of het verspreiden van geruchten over anderen of het pesten van een medewerker.

 

Lid van de narcistische vlooienbende.

 

Het is blijkbaar goed voor onze ego’s, want het geeft ons het gevoel geaccepteerd te worden, als een lid van de bende.  Verkrijgen we daardoor een identiteit en natuurlijk een valse groepsidentiteit?

Als we de standaard die anderen moeten volgen kunnen instellen, dan voelt het voor sommigen beter aan. Dan ben je de trendsetter die anderen zoeken om richting van te verkrijgen.

Vlooien zijn dingen die je meestal thuis krijgt, als een jong kind, door het aanvaarden van de waarden van uw narcistische ouder en het spiegelen aan hem / haar. Zo’n handelwijze of mentaliteit van een zorgfiguur kan je als normaal beschouwen door gewoonte.

 

Spiegelneuronen.

 

Onze spiegelneuronen werken immers onafhankelijk van onze wil. Ze werken dus gewoon of we het willen of niet. Spiegelneuronen zijn onafhankelijk van ons kritisch denkvermogen.

Het is echter mogelijk om narcistische vlooien te verkrijgen door gedrag te kopiëren. Als je dat gedrag niet ziet in een bepaalde context of situatie dan weet je niet of het verwerpelijk is of niet. Dat gedrag kan zowel ethisch of een gebrek hebben aan mededogen. Als daar niet over gedacht wordt, heb je de neiging het onbewust over te nemen.

We  kunnen onze schuld en onze wroeging door rechtvaardiging en rationalisatie onderdrukken of ontkennen. Dus als je merkt dat je jou gedraagt als een narcist, kan het nodig zijn om te gaan zitten. Word wat rustig en denk na over hoe je echt voelt over “dat” iets.

Als u de rationalisaties en rechtvaardigingen niet kan doorprikken dan ben je misschien een narcist. Bovendien als je niet kunt zien hoe iets wat je deed of zei schade veroorzaakt  aan iemand anders, dan kun je gewoon misschien een narcist zijn.

narcistische vlooien
Vroegkinderlijk trauma in de eerste levensjaren.

 

Wanneer je wordt opgevoed door een narcist, moet je de dingen op hun manier doen.

 

Er zijn huisregels. Geen vragen. Je hoeft niet uit te drukken wat je nodig hebt. Accepteer de schuld. Wees een deurmat. Kritiek is niet toegestaan. Jij komt als laatste, of helemaal niet. Speel mee. Zet de show op die ze willen. Wees fout. Zuig op.

Wees jezelf niet. Je bent een niemand. Al die “regels” doen pijn. En nog belangrijker, als een handschoen of een schoen, deze regels vormen de vorm van de reden waarom ze bestaan. Ze nemen de vorm aan van narcisme waarin je meespeelt en ondertussen narcistische vlooien krijgt. Immers als er geen echte hechting is op een dieper niveau met een narcist als ‘zorgfiguur’ is er ook weinig ontwikkeling van het geweten.

 

Maak je je daar zorgen over, omdat je bent opgegroeid in een huishouden met één of meer narcisten die het domineren, dan heb je het misschien “gepakt”?

 

Misschien heb je je betrapt dat je een soort van narcistische trekken vertoont. Dan voel je je plotseling tekortgeschoten door de angst dat jij ook een narcist bent. Je bent net zoals je moeder of vader of een ander familielid.

Laat me je geruststellen: juist het feit dat je die vraag stelt, juist het feit dat het je beseft dat je misschien een narcist bent, bewijst bijna dat je dat niet bent. Vooral dat nare gevoel is er een bewijs van.

De psyche van de narcist is zo geconstrueerd dat de simpele daad van zelfreflectie hoogst onwaarschijnlijk is. In plaats van zelf twijfels aan te gaan, zal de narcist eenvoudig manieren vinden om dat gedrag te rationaliseren of te rechtvaardigen waarvan je dacht dat je er misschien één van hen zou zijn.

In feite voelt de narcist zich er zeker niet slecht bij wat hij mogelijks als narcistisch gedrag of egoïstisch gedrag tegenover een ander beschouwt.

Het betekent echter niet dat je geen narcistisch gedrag, houdingen en eigenschappen kunt vertonen zoals we beschrijven als narcistische vlooien.

 

De sleutel is dan ook of u in staat bent wroeging te voelen.

 

Als jouw geweten knaagt, als je empathie of mededogen voelt voor andere mensen die je niet respecteerde, als je schuld en wroeging voelt voor acties die u hebt gemaakt, die uiteindelijk op een of andere manier schade hebben berokkend aan iemand anders, dan is de kans groot dat u eerder een geval bent van vlooien, in plaats van een narcist.

Als je zelfs de vraag stelt: “Wat zegt mijn geweten daarover?”,  dan heb je waarschijnlijk gewoon vlooien.

Dan is deze informatie voor jou en laten we vriendschap sluiten en van elkaar leren. Ik ben echter geen psychiater, geen psycholoog of therapeut. Ik heb wel ervaringen met narcisme.

 

Omwille van de leesbaarheid verwijs ik meestal naar de narcist als een “hij”. Naar het slachtoffer van narcisme verwijs ik als een “zij.”

 

Dit is puur taalkundig gekozen. Het is niet de bedoeling te concluderen dat narcisten altijd mannen zijn en dat slachtoffers van narcisme altijd vrouwen zijn! Er zijn heel wat mannen slachtoffer van een narciste!

Alle slachtoffers van het narcisme m/v zijn hier van harte welkom!  Dit is van toepassing voor alle artikels van narcisme.blog.

Je kunt je beslissingen die je neemt om meer kennis te hebben over narcisme en over jezelf als co-dependent  “accountable” maken bij iemand die je echt vertrouwt.

 

Heb je ooit een vliegticket bekeken?

 

Ik bedoel echt van dichtbij? Op alle details en wat ze echt gemeen hebben? Je kunt veel over het leven leren door naar een vliegticket te kijken.

Ik heb een voorbeeld in één van mijn artikelen.

In dat artikel laat ik je alles zien wat je nodig hebt om je te concentreren op je leven.

Wanneer u deze 2 onderdelen heeft, zult u merken dat elk onderdeel van uw leven soepeler loopt dan vroeger Van relatie tot financieel en verder.

Dit deel van je vliegtuigticket is de sleutel tot je succes. Begin met kijken en als je het ziet, weet het mij te zeggen.

Je zult je afvragen waarom het zo lang heeft geduurd voor je het kunt vinden.

Omdat het vlak voor je gezicht is.

Oh ondertussen. Dit is gratis 😊 Het is inschrijven en dagelijks 15 min lezen, zodat je je droom kunt vinden vanuit je hart.

 

Luister goed en bekijk dit nu.

 

Het enige dat nodig is om iemands leven te veranderen, is door deze post te delen. Wil je dat doen?

Om dagelijks inspiratie en motivatie te krijgen, ga je naar de zijkant van de pagina. Voer daar je naam in en abonneer je op mijn website.

Je kunt MP3 steeds opnieuw beluisteren om de boodschap van dit artikel te versterken. Ik kijk ernaar uit je weer te zien. Je kunt zelfs het artikel uitprinten.

Dank je wel en veel succes.

Ik hoop dat dit bericht, video en audio je behulpzaam zijn. Bovendien kijk ik ernaar uit je te ontmoeten in de reacties. Jouw commentaren zijn de raketbrandstof die me inspireert om dit werk voort te zetten.

Voel je vrij om dit artikel en video te delen en de liefde te verspreiden.

Je lijdt onder de pijn als gevolg van blootstelling aan narcistische mishandeling. Bekijk dan alle mogelijkheden die je vindt op onze website om je leven te veranderen.

We geloven in jou.

Veel succes !

 

van kwetsuur naar litteken
Van kwetsuur naar litteken. Hulpverlening aan kinderen met complex trauma. Paperback.

 

Mentale veerkracht voor professionals de formule voor meer plezier, meer energie en betere prestaties

Mentale veerkracht voor professionals. De formule voor meer plezier, meer energie en betere prestaties.

 

Hoe stop je de emotionele afhankelijkheid en verslaving aan de narcist?

 

Hoe kun je apathisch worden voor een narcistische misbruiker?

 

Hoe Omgaan met een lieve & gewelddadige narcist?

 

Bescherm je tegen de smaadcampagne door de narcist.

Weiger te geloven dat het niet gaat lukken.

 

Wat is het onbewuste contract dat je hebt met de narcist?

Indien je wenst te groeien in zelfliefde en u wenst uw narcistisch ziel trauma te herstellen word nu lid van onze Privé Support Group VKoN.

Lees eerst de info voordat uw aanvraag te doen. Voor wie is VKoN bedoeld? Iedereen die genoeg heeft van een teleurstellend leven en zichzelf, en die bereid is om innerlijk werk te doen om te genezen.

Klik voor meer info

Op 26 en 27 september organiseert Melanie Tonia Evans het “You Can Thrive After Narcissistic Abuse evenement”.

Dit is een live online Première Global Healing workshop voor iedereen die lijdt aan misbruik van een echtgenoot, partner, familielid, vriend, baas, collega of ander individu.

Deze gebeurtenis is belangrijk voor u, ongeacht uw geslacht of leeftijd, hoe lang geleden u gescheiden bent van deze persoon, en zelfs als ze nog steeds in je leven zijn.

Hier is een samenvatting van wat Melanie behandelt tijdens de komende workshop:

🔮 Hoe word je glashelder en krijg je klaarheid als de persoon waarmee je te maken hebt je narcistisch misbruikt.

✅ De #1 factor die bepaalt of ze in staat zijn om te veranderen.

!?️ Hoe herken je de meest voorkomende persoonlijkheidskenmerken in JOU die je een doelwit maken voor narcisten en hoe je in de toekomst kunt stoppen met het aantrekken van misbruikers.

💻 De 6 redenen waarom de meeste mensen niet herstellen van misbruik (dit zal u niet meer gebeuren na deze workshop!)

klik voor meer info

⚖ Hoe kun je omgaan met een narcist in moeilijke situaties zoals co-ouderschap, voogdij gevechten, echtscheiding en andere juridische / zakelijke deals.

⚕ Hoe te genezen van trauma symptomen zoals C-PTSS, angst, depressie en fibromyalgie en leven vrij van hen eens en voor altijd.

Deze gebeurtenis is niet alleen bedoeld om u te helpen los te komen en te genezen van elke misbruiksituatie. Dit healing event leert u ook hoe u een nieuw en bloeiend leven kunt creëren die giftige mensen niet langer kunnen beïnvloeden.

Als je dit soort relaties hebt meegemaakt, kan ik je sterk aanbevelen om deel te nemen aan een hele dag “healing event”.

Laat Melanie je leren hoe je kunt verschuiven van een slachtoffer van misbruik naar steeds een bloeier na misbruik op een manier die gemakkelijk te begrijpen en onmiddellijk van toepassing is op je leven.

Ik ken Melanie’s werk en wat ze zal delen is de meest geavanceerde en impactvolle informatie over genezing van giftige en beledigende relaties.

Het is Melanie’s diepe begrip van het trauma toegebracht door narcisten die haar passie om zo veel mogelijk mensen te helpen om te genezen aanwakkert. En Melanie’s wijsheid en genezingsprocessen hebben zoveel mensen geholpen hun leven te herstellen en voorbij het overleven naar een echt bloeiend leven te gaan.

Dit is een zeldzame kans voor u om rechtstreeks te leren van een vertrouwde collega die een bekende misbruik herstel expert is.

Klik hier om uw ticket voor deze baanbrekende misbruikherstel gebeurtenis veilig te stellen.

PLUS zo veel meer …

PS Je krijgt ook een aantal spannende bonussen wanneer u nu inschrijft! Na aankoop van uw ticket krijgt u direct toegang tot het volgende:

De 50 Traits of a Narcissist Checklist zodat u kunt achterhalen of u te maken hebt met een narcist.

Plus een exclusieve 35 minuten durende videotraining genaamd “The 6 Mistakes That People Make When Recovering From Abuse”, die een uitstekend startpunt biedt voor je genezingsreis.

Klik hier om je ticket te reserveren en om alle speciale bonussen te ontvangen.

3 Feedbacks on “De narcistische vlooien van de narcist vernietigen bij jezelf.”

  1. Dat is inderdaad een heel moeilijk thema he, je stelt op den duur al je eigen gedachten en handelingen in vraag. “Wat als ik ook zo ben?” Een zeer verhelderende uitleg, waarvoor dank.

  2. Er is een belangrijk onderscheid tussen opkomen voor je eigen grenzen en waarden. Narcistische kenmerken en narcistische stoornis. Die vraag is het grootste bewijs dat je geen stoornis hebt, want een narcist doet niet aan zelfreflectie. Of dacht je van wel?

Geef een reactie, vraag of antwoord.