Een gewond empathisch model probeert iedereen te lezen.

excuses verantwoordelijkheid,vrouwelijke narcisten, meditatie verschuiving

Ben je waardeloos verklaard door een narcistische ouder? En nu voel je je als volwassene onzichtbaar zonder stem of rechten? Ben je opgegroeid tot het type persoon – een gewond empathisch model – dat achterover leunt en andere mensen ruimte laat innemen?

Als je iets zegt, heb je het gevoel dat mensen je niet horen of waarderen. Heb je geen idee wat jouw waarden en jouw rechten en behoeften zijn?

Wanneer dit klinkt als je narcistische misbruikervaring, zullen grenzen heel, heel moeilijk zijn om te bewaken. Omdat je inconsequent en instabiel bent geweest, zul je je niet veilig voelen in je eigen lichaam. Daardoor kun je niet opkomen en de positie van je waarheid en gezondheid en rechten vasthouden.

Het zal heel normaal zijn dat je zich angstig voelt, vooral bij andere mensen. Je kunt proberen om andere mensen te lezen door jezelf af te vragen: “Wie moet ik zijn om ze niet in de steek te laten en gelukkig te houden?”

Dit is het punt – als we empathisch zijn, en we ons in een gewond empathisch model bevinden, proberen we iedereen te lezen. We proberen onszelf te sussen om veilig te blijven. Dat betekent dat we onze kracht weggeven om ons veilig te voelen in de wereld.

Klinkt dit zoals bij jou? Je ouder was geen narcist, maar was niet beschikbaar of een mede-afhankelijke ouder of een erg onbewuste ouder, dan zal dit ook resoneren met jou.

Al de tips die je vindt op #narcismeblog in “groeitaak” zullen het kwetsbare kind in jou genezen dat zich ongeldig voelde, zonder stem of rechten. De link vind je in het menu. Het is tijd om als mondige volwassene in jouw licht te komen. Ik zou je graag helpen om daar te komen. Alle links vind je in het menu. Geen angst meer! Deel dit artikel als je het goed vindt.

Gepubliceerd door Annemie Declercq

Annemie behaalde aan de Hogeschool Gent een Bachelor diploma in Orthopedagogie. Ze heeft een passie voor het bouwen van groepsluiken werkwelzijn en het gebruikmaken van de goedstoel-methodiek en presentie. Ze werkt al vele jaren in de VDAB om mensen te helpen werk te vinden en te behouden en dit als armoede consulente. Ze houdt van fietsen, boeken, schrijven, wandelen en muziek luisteren. Annemie Declercq is moeder van 3 kinderen, grootmoeder pleegmoeder, plusmama. Ze werkt 34 jaar in de VDAB in Roeselare. Ervaringsdeskundige narcistisch misbruik en zelfgenezer van trauma.

Voeg hieronder een reactie toe!