Gesprekken zijn geen gesprekken maar verbale wedstrijden voor een narcist.

Hoe denk je dat een normaal gesprek met een narcist verloopt? Als je dat niet weet dan trap je er zeker in. Ook als je hier begint te raden, zul je je laten vangen. Het is dus fantastisch dat je hier bent beland om meer te lezen over verbaal misbruik en de wedstrijden voor een narcist in zijn communicatie.

Als je ooit een relatie hebt gehad met een narcist heb je waarschijnlijk één of andere vorm van ‘moeilijke’ communicatie ervaren. Je kreeg de indruk dat dit geen gesprekken waren, maar wedstrijden voor een narcist.

Woordsalade door een narcist of narcistische praat.

Je bent niet perfect.

Als u de leugens van uw narcist of ongegronde beschuldigingen betwist zal de discussie waarschijnlijk vervallen in een gekmakende, chaotische, dramatisch verpakte preek.

Als u suggereert dat ze minder dan perfect zijn of probeert ze/hij uw realistische mening te laten begrijpen kreeg je een woordsalade terug.

Confronteer je  hen met hun wrede gedrag of aanpak over het gebrek aan wederkerigheid in de relatie dan krijg je een cirkelgesprek in de plaats.

Het enige gevolg is dat je geest tilt slaat en dat je hoofdpijn hebt.

En dat is net het resultaat dat ze willen bereiken waarmee ze je kunnen naar beneden halen.

De straf voor realiteitszin.

Omdat je een feit suggereert of blootlegt dat niet hun grandioze kijk op zichzelf ondersteunt, word je gestraft.  Gezien je hun behoefte om zich almachtig en superieur te voelen niet handhaaft, word je gestraft.

Na een tijdje concludeer je dat wat voor jou bedoelt, is als gesprek, is voor hen een middel om een verbale wedstrijd te lopen en daarbij ten koste van alles te winnen.

Verbale wedstrijden voor een narcist vs open communicatie.

Ze hebben er geen belang bij om begrip, opheldering of compromis te zoeken, of om een ​​ontmoeting van de geest te bereiken.

Hun gesprekken zijn alleen bedoeld om te manipuleren, verwarren, beheersen, destabiliseren, beschuldigen, rechtzettingen te eisen, afleggen van verantwoording, twijfel oproepen, de realiteit verdraaien en drama te creëren.

Misschien heb je heel wat tijd besteed aan het proberen te achterhalen hoe je je communicatie met hen kunt verbeteren. Waarschijnlijk heb je gedacht dat deze uitval van communicatie gedeeltelijk jouw schuld was.

Denkend dat als je ze gewoon kon laten begrijpen dat hun communicatie (of gebrek aan communicatie) soms pijnlijk was dat de dingen zouden veranderen. Maar communicatie zijn wedstrijden voor een narcist, daarom stelt de narcist zich ook altijd competitief op ook daar waar begrip en gevoel verwacht wordt. Voor hem is dat zwakte die moet uitgebuit worden.

Een volgende stap zou dan kunnen zijn iets leren over hoe communicatie te voeren.

Partnerschap vs controle.

Maar je denkt van een relatie te hebben.  Je veronderstelde dat je samen een partnerschap had. In werkelijkheid zijn ze niet gericht op een partnerschap, maar willen ze controle over jou om je te gebruiken. Dat is allesbehalve bevredigend voor jou, maar wel voor hen.

Het is alsof het een spel of wedstrijd voor hen is om te liegen zonder te liegen. Elk woord dat ze uit hun mond halen is nauwkeurig gekozen. Plots besef je dat ze nooit hebben gezegd wat ze lijken te hebben gezegd.

Je stelt jezelf dezelfde vraag op tien verschillende manieren geformuleerd. Dit doe je alleen om er zeker van te zijn dat je alle mogelijkheden hebt bekeken.

Dat is ook net de bedoeling. Ze willen dat je obsessief bezig bent met hen.  Zo ga je op eieren lopen. Je begint ook alles nauwkeurig af te wegen. Doel is je te verwarren en af te matten, zodat je je zelfvertrouwen verliest.  Tezelfdertijd blijf je veel nadenken en jezelf nog  af te vragen wat je hebt gemist.

Het maakt voor hen niet uit. Als je echt raakt aan wat ze deden, zullen ze hoe dan ook hun toevlucht nemen tot een kale leugen. Ze kunnen ook overschakelen naar andere niveaus van verbaal geweld.

Verbaal en emotioneel misbruik.

Alle vormen van gesprek met een narcist zijn vormen van verbaal en emotioneel misbruik. Immers het is hun doel om macht over jou te krijgen door te proberen jouw realiteitsgevoel uit te hollen.

Als je een relatie hebt  met een narcistische persoon weet dan dat je nooit een gezonde communicatie hebt. Immers zo’n gesprek creëert een win / verlies situatie waarbij het slachtoffer degene is die verliest.

Echter, is er de mogelijkheid om hun realiteit niet te delen door iets te zeggen als: “Wel dat is jouw mening” of: “Ik zie dingen niet op jouw manier.” Dit klinkt misschien alsof je de communicatie afsluit, maar dat is niet zo.

Het is een manier om de controlerende persoon te laten weten dat u uw macht en controle behoudt.  Je toont dat je niet hun waarneming deelt.

De bedoeling van de narcist is ook geen communicatie. Het is manipulatie.

De narcist  is niet geïnteresseerd in het verbeteren van hun communicatieve vaardigheden tegenover jou. Dus zal de communicatie in deze relatie op dit niveau blijven.

Eens dat je in de devaluatie fase bent kan het best dat de verborgen narcist geen scheldpartijen gebruikt,  of waar de meesten van ons aan denken als we denken aan verbaal geweld. Het kan bitter zoete communicatie zijn.

Verbaal geweld is natuurlijk ook scheldpartijen, maar zo veel meer. Maar door dat het stap per stap devaluatie is, beschouw je dat als “niet cool” gedrag, maar bestempel je het niet als zijnde beledigend.

Veel van dit soort gedrag kun je geaccepteerd hebben als binnen het domein van “normaal” slecht gedrag, omdat je er zo aan gewoon bent geworden, of het een gewoonte was in je opvoeding.

De niveaus van verbaal misbruik die narcistisch gedrag kenmerken gaan van subtiele tot verraderlijke vernederingen.

De verbale wedstrijden van een narcist kunnen overgaan of afgewisseld worden in volledige driftbuien, stille behandeling, scheldpartijen, schreeuwen en dreigingen. Ze kunnen escaleren in  razernij en overgaan in fysieke mishandeling. Al die niveaus hebben tot doel je gevoel van eigenwaarde te kunnen uithollen.

Verbaal en emotioneel misbruik.

Je kunt het vergelijken met een volwassene die stenen naar je ramen gooit. Je zult verder komen door te zeggen “stop met het gooien van stenen”, dan dat je zou proberen uit te leggen waarom je geen stenen gooit.

De basisprincipes van het gedrag van volwassenen uitleggen aan een andere volwassene als ze beter weten – wat ze allemaal doen is een oefening in nutteloosheid.

De meeste daders kunnen uitstekend afschuiven van verantwoordelijkheid op het slachtoffer, dus uiteindelijk is het slachtoffer degene die zich verontschuldigt – zelfs als ze niets verkeerd hebben gedaan.

Ze voelen zich verward en twijfelen aan hun perceptie van wat er werkelijk is gebeurd, of ze weten niet hoe dat gesprek zo uit de hand is kunnen lopen en heeft geleid tot verbaal misbruik.

Hoe kun je de verwarring doorbreken?

Een geweldige manier om al deze verwarring te doorbreken, is jezelf afvragen hoe iemand anders met gezonde grenzen deze situatie aankan. Zien wat er vanuit een extern perspectief gebeurt, kan de duidelijkheid verschaffen die nodig is om te weten wat er werkelijk aan de hand is in de situatie met verbaal misbruik.

Als je een relatie hebt met iemand met dit niveau van ineffectieve communicatie, moedig ik je aan om zelf een streep  te trekken.

Krijg een idee van hoe lang je bereid bent om in die relatie te blijven hangen en welke veranderingen je moet zien gebeuren – en in welk periode.

Als er op die datum niets verandert, dan heb je hopelijk meer gemoedsrust en duidelijkheid over wanneer je moet vertrekken. Bereid je grondig voor in het geheim voor uw vertrek.

Begin met toe te passen wat je leert om je te bevrijden van de narcistische persoonlijkheid. Er is binnen in jou iets creatiefs dat zegt dat je 100 % voor het leven gaat na narcisme.

The Verbally Abusive Relationship, How to recognize it and how to respond. Paperback.

Ik suggereer dat je grondig overweegt of het Quantum Healing Starters packet iets voor jou is, want het is een eenvoudig systeem dat iedereen kan gebruiken om zich te bevrijden van het trauma van narcistisch misbruik. Om dit te doen klik je hier.

Like onze Facebook pagina, verwittiging nieuwe post en chat …

Indien je wenst te groeien in zelfliefde en u wenst uw narcistisch ziel trauma te herstellen word nu lid van onze Privé Support Group VKoN. Lees eerst de info voordat uw aanvraag te doen. Voor wie is VKoN bedoeld? Iedereen die genoeg heeft van een teleurstellend leven en zichzelf, en die bereid is om innerlijk werk te doen om te genezen.

Zowel vrouwen als mannen kunnen misbruikers of slachtoffers zijn, dus beschouw mijn voornaamwoordkeuze niet als een gevolg dat het ene geslacht misbruikt en het andere het slachtoffer is.

Weet je dat de meerderheid van de mensen met een giftige relatie er nooit overheen komt?

In feite worden ze vaak jarenlang en soms decennia nadat de relatie is beëindigd, geconfronteerd met slopende psychologische en gezondheidseffecten. Deze mensen zijn op zoek naar een relatie expert rond narcisme.

Melanie Tonia Evans, een relatie expert rond narcisme, weet alles van het fenomeen narcisme en PTSS, ze heeft zelf twee levens- en bijna-dood narcistische misbruikrelaties meegemaakt die haar achterlieten met medische aandoeningen waarvan haar werd verteld dat ze onmogelijk te genezen waren.

Deze relatie expert rond narcisme ontwikkelde een genezingsmethode die tienduizenden mensen uit meer dan 120 verschillende landen heeft geholpen.

Tegenwoordig is Melanie de # 1 expert op het gebied van herstel van narcistisch misbruik ter wereld en ze weet, na meer dan 10 jaar mensen te hebben geholpen met genezen, waarom het zo moeilijk is om over giftige relaties heen te komen.

Met liefde,

Johan en Annemie Persyn Declercq

PS: Voer ook de groeitaken uit die je vindt door te zoeken op “narcisme.blog taak”.

Niets van deze site, of een pagina, moet worden opgevat als juridisch advies – je moet altijd zoeken naar de diensten van een jurist. Evenzo mag niets op deze site worden opgevat als medisch advies. Indien nodig moet een beroep worden gedaan op de hulp van een medische professional of een professional in de geestelijke gezondheidszorg.

Alle informatie wordt te goeder trouw verstrekt om het grote publiek, slachtoffers en overlevenden voor te lichten over misbruik. Houd er rekening mee dat een deel van de inhoud van deze site kan ‘triggeren’. 

Indien je wenst te groeien in zelfliefde en u wenst uw narcistisch ziel trauma te herstellen word nu lid van onze Privé Support Group VKoN.

Lees eerst de info voordat uw aanvraag te doen. Voor wie is VKoN bedoeld? Iedereen die genoeg heeft van een teleurstellend leven en zichzelf, en die bereid is om innerlijk werk te doen om te genezen.

Melanie Tonia Evans is een relatie expert rond narcisme.

Ze weet alles van het fenomeen narcisme en PTSS, ze heeft zelf twee levens- en bijna-dood narcistische misbruikrelaties meegemaakt die haar achterlieten met medische aandoeningen waarvan haar werd verteld dat ze onmogelijk te genezen waren.

Deze relatie expert rond narcisme ontwikkelde een genezingsmethode die tienduizenden mensen uit meer dan 120 verschillende landen heeft geholpen.

Tegenwoordig is Melanie de # 1 expert op het gebied van herstel van narcistisch misbruik ter wereld en ze weet, na meer dan 10 jaar mensen te hebben geholpen met genezen, waarom het zo moeilijk is om over giftige relaties heen te komen. Bekijk haar programma: http://bit.ly/herstelprogrammaMTE

Related Post
Share
Leave a Comment

Bekijk commentaren

Recent Posts

 • groeitaak
 • Nederland België Nederlandstalig
 • Recent
 • zelfgenezing
 • zelfzorg

EFT een dagelijkse tool om je emoties te verlichten. (taak)

Dus vandaag wil ik met jullie informatie delen om emotionele energie los te laten met EFT, die in ons lichaam… Read More

 • groeitaak
 • Nederland België Nederlandstalig
 • Recent

Meditatie: ons afscheiden van onze geest (taak)

Iedereen bedankt voor het volgen van narcisme.blog. Degenen onder jullie die dat niet hebben gedaan: als het je bevalt wat… Read More

 • groeitaak
 • Nederland België Nederlandstalig
 • Recent
 • zelfgenezing
 • zelfzorg

Bodyscan-meditatie een methode om emoties los te laten (taak)

Dit artikel gaat over een bodyscan-meditatie. Geschatte leestijd: 6 minuten Dus eerst ga ik een beetje praten over wat het… Read More

%%footer%%