‘Emotionele dwazen’ alleen bedoeld om ‘gebruikt’ te worden. VKoN

Narcisten zijn erg slecht in het begrijpen van menselijke emoties, de behoeften van anderen en hun gevoelens of gezichtspunten. Het is niet zo dat ze het niet kunnen doen.

Ze begrijpen emoties als empathie en mededogen, maar op een oppervlakkige manier.

En zelfs wanneer ze dat doen, camoufleren ze deze emoties met woede, schuld en minachting voor anderen.

Als het niet hun vermogen was om emoties te begrijpen, zouden ze niet overgevoelig zijn geweest.

Het is gewoon het feit dat ze niet verder kunnen denken dan zijzelf, en dus alleen hun eigen emoties begrijpen.

Toch zullen ze nooit laten zien dat ze in staat zijn om emotioneel te zijn, uit angst om door de andere mensen ‘gebruikt’ te worden.

Dit is een angst die voortvloeit uit hun overtuiging dat ‘emotionele dwazen’ om hen heen alleen zijn bedoeld om ‘gebruikt’ te worden en te worden misbruikt.

Hoewel alle narcisten unieke individuen zijn, hebben ze meestal een aantal dingen gemeen, omdat ze allemaal dezelfde problemen delen:

hoe hun wankele zelfrespect te stabiliseren,

hoe ze de bewondering en validatie krijgen waar ze naar hunkeren, en hoe ze moeten omgaan met hun extreme gevoeligheid voor kleine minpunten en kritiek.

De meesten van hen gebruiken zeer vergelijkbare coping-strategieën.

Als je de rode vlaggen in gedachten houdt, en het verschil tussen normaal en pathologisch Narcisme, kun je behoorlijk bedreven raken in het herkennen van de meest voorkomende Narcistische patronen.

Je moet de triangulatietechniek diepgaand begrijpen als je een fixer bent en een sterke empathische respons hebt.

Wil je de belangrijkste techniek kennen en hoe je je er tegen wapent?

De eerste vlag is Statusbewustzijn:

Een narcist doet uitspraken die aantonen dat zij zich bijzonder bewust zijn van statusmarkers. Ze vestigen vaak de aandacht op de status van hun eigen persoon of die van anderen.

Ze kunnen opmerkingen maken, zoals: “Weet je hoe rijk hij is?” “Elke belangrijke persoon in de stad zal op dat liefdadigheidsfeest zijn. Ik moet daar zijn of iedereen zal denken dat ik een uitnodiging geen heb gekregen. ‘

OVER Johan.

johanpersyn.com avatarIk ben Johan Persyn, geen psychiater,  geen psycholoog en geen therapeut.

Een out-reacher die hier is om je te helpen onoverwinnelijk te worden. Opnieuw je interne BS en blokkades te overwinnen. Je kunt een ongelooflijk geweldig leven maken!

Ik schrijf  over persoonlijke ontwikkeling, manifesteren & meer voor slachtoffers van narcisme.

Echt bruikbare suggesties.

Als je naar de hoofdding gaat vind je , ‘ ja, ik wens verbetering.’ Dat is een plek om je beste e-mail te plaatsen. We willen je goede informatie geven die je gaat helpen je leven op een nieuwe manier op te bouwen, toch?

Alleen al het nemen van deze ene doorbraak van gewoon loslaten van je dwangmatige behoefte aan een relatie zal je meer geluk brengen dan je je kunt voorstellen als je de dingen op de juiste manier doet.

Dus, op dit moment, zet je beste e-mail erin. Klik op de knop met de tekst ‘Schrijf me in‘ en we zullen van je misschien ook op Facebook horen omdat we je elke dag waarde gaan aanbieden en je leven helpen veranderen.

Bekijk of download de audio en pdf versie van wat je interesse wekt om alles goed te laten inzinken zodat je net als anderen resultaat bereikt.

Je kunt de audio steeds opnieuw bekijken en beluisteren om de boodschap van  te versterken. Ik kijk ernaar uit je weer te zien. Mijn naam is Johan Persyn en ik geloof in jou!

Deel uw gedachten met ons want samen kunnen we opzettelijk de wereld verrijken door waarde aan elkaar toe te voegen.