Een lege plaats voor L. aan onze tafel

Kleine kindje L., Ik kon niet geloven dat ‘Ik ben die ben’ bij me zou willen zijn terwijl ik schreeuw, vloek, snik omwille van het onrecht.
Ik wist niet dat Hij compassie en waarde zou geven voor zulke luide en lelijke gevoelens van mij, die moesten worden beheerst en in bedwang gehouden want pleegzorg en justitie zijn toch de experten. We willen niet dat ze nog meer onrecht plegen. Hij in plaats daarvan luistert en troost ons.
Hij nodigde ze allemaal uit om voor hem uitgeblazen te worden, vastgehouden door zijn zachte handen van de Man van Smarten.
Ik leer om die nieuwe verbindingen te dragen die Hij me geeft en stop met me te verontschuldigen voor een gebroken hart eronder. Langzaam pakt Hij de zwaarte weg terwijl ik staar naar het plafond. Hij kan veel meer aan dan we denken.
‘Ik blijf bij je, je bent van mij en ik ben voor altijd van jou?’
We zullen altijd een lege plaats houden aan onze versierde tafel voor jou, terwijl we met elkaar praten en luisteren verenigd in kwetsbaarheid.

Evolutie weg van narcisme is maatschappelijk nodig.

Soorten sabotage door een narcist

Evolutie weg van narcisme is maatschappelijk nodig. Deel 2

Terugnemen levenskracht.

Trauma en traumazorg in Europa

Gepubliceerd door johanpersyn

Het is niet genoeg om klinische beschrijvingen en wetenschappelijke proefschriften te vinden over aandoeningen en hun symptomen. Ook is het niet nuttig om alleen over het verdriet van de slachtoffers te schrijven. Soms hebben we voorbeelden nodig - voorbeelden van het leven - van het gedrag dat deze mensen vertonen en een vertaling van wat echt is, echt aan de hand, voordat we het kunnen internaliseren en de informatie toepassen in ons eigen leven. Maar dikwijls hebben we ook iemand nodig om te luisteren naar onze reactie op die verhalen en gebeurtenissen in ons leven. Daar wil ik mijn ervaring met u delen om samen te groeien in kwalitatievere opvoeding en beleving.

Voeg hieronder een reactie toe!