De trauma-expert die weet wat goed is voor je!

trauma-expert

Je lichaam heeft oneindige wijsheid om zichzelf te genezen. Leren aandacht te schenken aan je lichaam, zijn sensaties, en hoe je zenuwstelsel reageert, activeert die wijsheid van je eigen trauma-expert.

Goede “trauma-experts” zijn gewoon gidsen.

Het zijn niet alwetende wezens. Welzijn gaat over bewust worden en ontdekken wat voor je het beste werkt. Het vraagt ​​werk en inzet van jezelf.

De beste leraren begeleiden je terug naar jezelf. Ze maken van je een eigen trauma-expert. Zelfs als het hun ego uitdaagt.

Als mensen je gedrag, wat je denkt of hoe je je voelt, proberen te beheersen, zijn ze bang, zoals iemand die iets te verbergen heeft. Het is angst die de menselijke dwang tot controle activeert.

Trauma ontkoppelt ons van ons vermogen om andere mensen te vertrouwen. Leren op onszelf te vertrouwen is de sleutel tot genezing van trauma.

Je zenuwstelsel is je thuis.

Leer luisteren naar je zenuwstelsel. Bekijk hoe je je zenuwstelsel rust kunt geven. Leer grenzen te stellen die nodig zijn om gezond, flexibel en veerkrachtig te zijn. Zo word je een trauma-expert van jezelf.

Alle nieuwe ideeën zullen weerstand ondervinden van mensen die bang zijn voor verandering. Als je geroepen wordt om iets te doen, doe het dan. Als je op goedkeuring wacht, wacht je een leven lang.

Falen is een illusie van het ego.

Mislukking is ons grootste geschenk omdat het ons wakker maakt. Mislukking dwingt ons om ons pad te veranderen. Het geeft ons toegang tot nederigheid en is een les voor je eigen trauma-expert.

Mensen die zichzelf vertrouwen, vertrouwen erop dat anderen de beslissingen nemen die voor hen het beste zijn.

Niemand komt je redden, repareren of veranderen. Transformatie komt tot degenen die in hun kracht als trauma-expert geloven. En hoe meer je transformeert, hoe meer je die kracht ziet in iedereen die je ontmoet.

De beste genezers zullen je vertellen dat het aan jou is om jezelf te genezen.

Iedereen heeft zijn antwoorden binnenin en een innerlijk begeleidingssysteem dat hen naar die antwoorden probeert te leiden. Ik denk dat de beste genezers voldoende helpen om opnieuw contact met onszelf te maken om die innerlijke leiding te horen en te vertrouwen.

Deze zijn ook geldig voor kinderen! Luister naar ze! Ze kennen zichzelf het beste.

Ik heb het gevoel dat zovelen van ons naar externe factoren kijken om onze interne problemen ‘op te lossen’. Waarom levert het nooit blijvende resultaten op? Omdat het enige dat interne dingen kan genezen, herstellen of transformeren, is door naar ons lichaam te luisteren.

Dit is de reden waarom er geen magische oplossing is of zelfs maar iemand die ons kan vertellen wat we “moeten” doen. Ons lichaam is ongelooflijk krachtig. Als we erachter komen hoe we kunnen begrijpen wat ons lichaam ons probeert te vertellen, kunnen we alleen dan een echte oplossing creëren.

Ons lichaam en onze geest zullen ons altijd de informatie geven.

We zijn verantwoordelijk als trauma-expert voor het luisteren naar de tekenen en symptomen van onszelf!

Er zijn delen van ons die we zelfs voor onze naasten weghouden. Onderdelen die we bang zijn te erkennen, maar waarvan we weten dat ze bestaan. En dat is ongetwijfeld waarom, we weten wat het beste voor ons is.

Ik leer in mijn lichaam te blijven wanneer stress en angst toeslaan. Automatische piloot is altijd mijn manier geweest. Veel opzettelijk werk dat zo uitdagend is, maar langzaamaan wordt het gemakkelijker!

Te veel mensen zoeken naar dingen of mensen om te “repareren”, maar waarom die kracht weggeven als de trauma-expert in ons zit!

Gepubliceerd door johanpersyn

Het is niet genoeg om klinische beschrijvingen en wetenschappelijke proefschriften te vinden over aandoeningen en hun symptomen. Ook is het niet nuttig om alleen over het verdriet van de slachtoffers te schrijven. Soms hebben we voorbeelden nodig - voorbeelden van het leven - van het gedrag dat deze mensen vertonen en een vertaling van wat echt is, echt aan de hand, voordat we het kunnen internaliseren en de informatie toepassen in ons eigen leven. Maar dikwijls hebben we ook iemand nodig om te luisteren naar onze reactie op die verhalen en gebeurtenissen in ons leven. Daar wil ik mijn ervaring met u delen om samen te groeien in kwalitatievere opvoeding en beleving.

Voeg hieronder een reactie toe!