De grote leugen dat de narcist van zijn nieuwe vlam houdt!

De grote leugen dat de narcist van zijn nieuwe vlam houdt!

Lijkt het, onder niet mis te verstane bewoordingen dat de narcist meer van zijn nieuwe vlam houdt dan van jou? Ben je volledig van de kaart door de schijnbare omwenteling die er wordt gemaakt met de nieuwe vlam van de narcist, waardoor je in een depressie bent geraakt die zo diep is dat je nauwelijks de dag door kunt komen?

Als je resoneert met deze titel of zelfs maar een voorbijgaande nieuwsgierigheid hebt naar deze titel, hebben we veel om over te praten. Maar iedereen is welkom, als je het met me eens of oneens bent, wil ik je standpunt horen, want als individuen zijn we net zo belangrijk als ieder ander op deze aarde.

Voordat we beginnen, wil ik het een en ander duidelijk maken. Ik heb zeker niets uitgevonden van de concepten waar ik het over heb. Zoveel van wat ik hier zeg, zal een aanpassing zijn, een uitbreiding van andermans concept over complex trauma, het genezen van schaamte en het opbouwen van gezonde relaties.

Op deze blog gebruiken we verschillende psychologische modellen als middel om onszelf beter te begrijpen en andere mensen beter te begrijpen en in het algemeen te proberen de gezondheid van onze relaties en ons leven in het algemeen te verbeteren.

Dus wat betekent, is dat we meer krijgen van wat we wel willen in ons leven en onze relaties en minder van wat we niet willen en hier verwijs ik naar het model van complexe posttraumatische stressstoornis.

Nu ga ik niet te diep in op wat cptss is of toxische relaties zijn.

Als je het niet weet, vind je meer in de categorieën en tags, zodat je wat meer kunt leren voordat je terugkomt. Maar ik wil er ook voor zorgen dat je geen cptss of toxische relatie hoeft te hebben om je te verhouden tot wat ik in dit artikel ga zeggen. Zoveel van wat ik zeg, zal van toepassing zijn op iedereen die worstelt met gevoelens van giftige schaamte, evenals op iedereen die een zeer onveilige hechtingsstijl heeft.

Dus de reden dat ik de term regelmatig cptss gebruik, is omdat ik geloof dat waar ik het over ga hebben het directst van toepassing is op mensen met cptss. (ten gevolge van narcistisch misbruik of langdurige toxische relaties. Maar als je jezelf herkent in dit artikel, betekent dit niet noodzakelijkerwijs dat je cptss hebt, want de situatie dat ik ga beschrijven zal van toepassing zijn op mensen in een breed scala aan contexten. Dus waar ik het vandaag over wil hebben, kan inspirerend voor je zijn. Ik hoop dat je neemt wat goed voor je is, en dat je vermijdt om te doen wat op dit moment niet met je resoneert.

Welk pad je ook hebt gevolgd, ik ben echt blij dat je er bent.

Deze site staat vol met ongelooflijke bronnen en ideeën die u kunnen helpen uw complex trauma te stoppen en een gelukkig leven op te bouwen. Ik ben geen filosoof, wel ontwikkelaar van deze site en ik heb niet alle antwoorden.

Ik maak fouten, heb slechte dagen en raak verwikkeld in angst en twijfel aan mezelf, net als de rest van de mensheid. Maar het is mijn toewijding om u het allerbeste te bieden van wat ik leef en leer, terwijl ik het tegelijkertijd reëel en eerlijk houd. Verwacht dus geen perfectie (daar ben ik te openhartig voor), maar verwacht wel tot nadenken stemmende ideeën, tijdloze wijsheid, wat gekke capriolen en een niet aflatende toewijding om je te helpen zoeken naar antwoorden en werktuigen om om te gaan met complex trauma.

Van de vele angsten waarmee afgedankte partners van narcisten worden geconfronteerd, is het zielsverpletterende geloof dat de narcist beter zal zijn voor – en diep verliefd op – zijn nieuwe vlam, de ergste.

Ondanks dat ze weten dat de narcist een pathologische leugenaar is en consequent instabiel, zijn zijn afgedankte slachtoffers er vaak 100% zeker van dat de narcist op wonderbaarlijke manier in de rij is gaan staan ​​voor zijn nieuwe lieverd.

de nieuwe vlam van de narcist

Het nieuwe vlam wonder dat plots is gebeurd!

De narcist is veranderd! Hun gewonde voormalige slachtoffer ziet het op Facebook en Instagram, hoort het van de narcist zelf. Zij/hij wordt door hun gedeelde vriendenkring geïnformeerd dat de narcist nog nooit zo gelukkig is geweest.

De vrienden en familie van de narcist kunnen hun eigen ogen nauwelijks geloven. Zelfs de buren lopen met open mond rond en vragen zich af wat het is met de nieuwe vlam van de narcist die heeft aangezet tot zo’n goddelijke tussenkomst.

Als ze zo drastisch zijn veranderd voor de nieuwe partner, dan……dan moet het betekenen dat er iets mis was met jou – hun voormalige partner, toch?

Werd de narcist omdat er iets mis is met jou gedwongen om ergens anders de liefde te vinden? En omdat de liefde van de nieuwe vlam van de narcist zo hemels is en de diepte van hun toewijding zo onthutsend, houdt de narcist meer van zijn nieuwe vlam.

Ze zijn echt veranderd en ze houden meer van de nieuwe vlam van de narcist dan ze ooit van jou hadden kunnen houden.

Laten we even pauzeren voor een moment van bezinning.

Niemand kan zeggen dat het niet kan gebeuren. De kans dat het gebeurt is echter nihil.

Met andere woorden, ik kan niet garanderen dat de narcist nooit zijn ware liefde zal plaatsvinden, maar ik zou grote sommen geld verwedden dat het niet kan en zal gebeuren.

De kans dat er wordt overgestapt op de nieuwe vlam van de narcist – en dat de narcist tegelijkertijd halsoverkop verliefd wordt, waardoor dat deze gebeurtenis is gezegend door Eros en Aphrodite zelf – is ongeveer hetzelfde als dat ik president van Europa zal worden.

De narcist is een bekwaam en overtuigend acteur.

Ze hebben je tenslotte voor de gek gehouden door je te laten geloven dat je de liefde van hun leven was, misschien zelfs hun vorige levens.

Hoe lang konden ze de poppenkast volhouden? Maanden? Mogelijk jaren?

Toen hun masker begon af te glijden, verwachtten ze waarschijnlijk dat je de schijn voor iedereen zou ophouden. Maar toch, toen je hun leugens, online datingprofielen en ontrouw ontdekte, overtuigden ze je ervan dat ze redelijke rechtvaardigingen hadden voor dit bedrog.

Misschien wilden ze je, ondanks hun liefdesbedrog, op de een of andere manier nog steeds en waren ze verliefd op je.

En zo zal het ook zijn met de nieuwe vlam van de narcist. Dat is een kwestie van dagen, weken, maanden of jaren.

Zie je, ze moeten je nu niet alleen overtuigen dat ze hun zielsverwant en nieuwe vriend hebben gevonden in de nieuwe vlam. Ze moeten ook alle anderen aan boord krijgen.

Het is essentieel namelijk dat je twijfelt aan je herinneringen. Bovendien is het voor hen belangrijk dat jij gaat wantrouwen dat wat ze je hebben aangedaan toch zo erg was. De narcist moet jou en iedereen binnen een straal van 100 km doen geloven dat je alles hebt overdreven. Ze willen anderen doen geloven dat je lijdt aan waanvoorstellingen en instabiel bent.

Met andere woorden dat de narcist geen kwaad heeft gedaan. Ze willen dat anderen geloven dat ze gewoon een onschuldig mens zijn die echte liefde probeert te vinden.

Wat is een betere manier om dat te doen dan een nieuwe vlam in hun web van bedrog te vangen en die nieuwe vlam zo ver te brengen dat ze de Kool-Aid drinken?

Zo begint een nieuwe ronde van liefdesbombardementen, compleet met vakanties, kerk, met de kinderen en een verlovingsring. Ze willen dat de nieuwe voorraad van de narcist zo ver gaat in haar engagement dat ze snel bereid is om voor hem te sterven.

Deze kruistocht is er een die ze voor een periode kunnen uitvoeren.

Het is belangrijk dat je dit niet internaliseert, omdat het betekent dat de nieuwe vlam van de narcist beter is dan jij of de speciale soort liefde bezit die je niet zou kunnen geven.

De narcist wil niet verdacht worden van wandaden, noch van verantwoordelijkheid accepteren voor hun acties, dus de leugen “Ik ben veranderd voor de nieuwe persoon” is een sprookje.

Wat is de waarheid over dat de narcist meer van nieuw vlam houdt!

Is de narcist verliefd op de nieuwe vlam?

De narcist lijkt misschien gelukkiger in de nieuwe relatie, en daar is een heel eenvoudige reden voor. De nieuwe partner kent de narcist gewoon niet zoals jij.

De narcist heeft de zaden van een overtuigend en prikkelend scenario in de geest van de nieuwe persoon geplant. Op zijn beurt weerspiegelt de nieuwe voorraad precies wat de narcist nodig heeft om zich de beste partner en minnaar te voelen die iemand ooit in zijn leven zou kunnen hebben.

In het begin zal de narcist moeite doen om deze poppenkast gaande te houden, omdat het de eeuwige leegte vult die de narcist voelt.

Echter, naarmate de tijd verstrijkt, zal al het acteren en toekomstvervalsing de narcist vervelen, aangezien de nieuwe partner of vriend zichzelf onthult als een gewoon mens, hetzelfde als iedereen. Bij die onthulling is de narcist teleurgesteld net als alle anderen hem of haar heeft teleurgesteld.

Trouwens dat acteren kost hem of haar te veel energie die hij of zij onvoldoende van zijn nieuwe vlam krijgt, omdat hij of zij zijn nieuwe vlam ook naïef, dom en minderwaardig vindt gezien zij of hij zijn bedrog gelooft.

Elke nieuwe relatie is een epische mislukking voor narcisten omdat hun verwachtingen niet levensvatbaar zijn.

Ze verwachten dat de andere persoon perfect is, en door associatie hen perfect zou kunnen maken.

Als dit niet gebeurt, voelen ze zich opgelicht, in de steek gelaten en verraden.

Het is onvermijdelijk dat de nieuwe vlam zichzelf als onvolmaakt zal openbaren door een menselijke fout te bezitten. Natuurlijk heeft de nieuwe vlam emotionele behoeften. Ook zal de nieuwe vlam van de narcist leren dat de narcist niet perfect is. Dit zijn allemaal verboden zonden in het handboek van de narcist. Je bent immers geen prins of prinses.

Hoe weet je of een narcist klaar is met jou?

Er zijn enkele narcisten die een relatie verlaten en er wordt nooit meer iets van vernomen. Maar dit is niet het meest voorkomende scenario.

In veel gevallen ben je er absoluut zeker van dat de narcist voorgoed verdwenen is. Maar dan komt de narcist terug op het toneel alsof het een oude vriend is die toevallig in de stad was of een oude foto van jou zag en zij “oprecht” wil weten hoe het met je gaat. 

Soms gebeurt dit vijf of tien jaar later.

Dit is waarom je absoluut je kostbare tijd niet moet verspillen om erachter te komen of de narcist klaar is met jou. Het heeft geen zin om te willen achterhalen of dat de narcist meer van nieuwe voorraad houdt.

Jij bent het die moet beslissen dat je klaar bent met hen. Waarom?

Narcisten veranderen niet met het verstrijken van de tijd. 

Narcisten waarderen niets. Het lijkt alsof ze waardering geven, maar dat is echter een act. Verwar dit gedrag niet met dat je geen waarde hebt.

Narcisten houden van niemand, verwar dit niet met dat je niet geliefd bent.

Narcisten kunnen de waardigheid en schoonheid van het leven niet waarderen. Verwar dit niet met onwaardig zijn of niet mooi zijn!

Het is normaal menselijk gedrag om te verwachten dat een emotionele band wordt hersteld.

Het is normaal om harder te blijven proberen om deze terug te krijgen. Bovendien is het niet logisch dat jouw input niet beantwoord wordt. Weet je,  je hebt te maken met een persoon wiens interne werking je je niet kunt voorstellen.

Narcisten zijn losgekoppeld van het leven. Ze hebben geen kennis, ervaring of herinnering aan liefde of zorgzaamheid. Daarbij kunnen ze schoonheid niet waarderen. Ze kunnen zichzelf niet vervullen met blijdschap of dankbaarheid. Bovendien hebben ze geen interne middelen en zijn overgeleverd aan andere mensen die ze geven wat ze nodig hebben.

Zodra ze de ene persoon hebben opgebruikt, gaan ze naar de volgende.

Als je wat energie hebt teruggewonnen die de moeite waard is, komen ze terug.

Ze weten dat ze uit de samenleving zullen worden verbannen als mensen weten dat ze niet in staat zijn om emotioneel contact te maken. Dat is de reden waarom ze op andere gebieden ontwikkelen om zichzelf aantrekkelijk te maken.  

Ze ontwikkelen zich in charme en charisma. Maar het is belangrijk om te begrijpen dat elke ademhaling die je besteedt om met hen te communiceren verspild is. Ze begrijpen je niet en ze kunnen normale emoties niet begrijpen. 

Narcisten zullen emotionele woorden kopiëren. Weet je, ze hebben opgemerkt dat dit de beste manier is om te krijgen wat ze willen. Maar er is geen inhoud voor deze woorden. Het is niet hun schuld, maar je moet geen sympathie voor ze hebben, want ze zullen deze woorden gebruiken.

Het is een no-win situatie.

Daarom moet je je volledig loskoppelen van deze mensen. Narcisten lijden aan een constante, martelende, lege verveling die niet kan worden genezen.

Ze kunnen niet gelukkig zijn. Ze kunnen ook niet verdrietig zijn. Boven zijn ze leeg. Ze kunnen alleen tijdelijk worden opgevuld door aanbidding, maar ze zitten vol gaten en het lekt heel snel uit.

Narcisten hebben niet het vermogen om contact met je te maken. Ze hebben niet het vermogen om wroeging te voelen, ook al voelt het in het begin vaak zo! In plaats daarvan zal het na verloop van tijd voelen alsof je geest langzaam ziek wordt. Dit is de reden waarom relaties met narcisten vaak “zielsverkrachting” worden genoemd.

Als je weet dat je de gruwelijke verslaving en verwoestende emotionele en spirituele besmetting van een narcist moet zuiveren, overweeg dan alsjeblieft ademwerk. Zorg ervoor dat je egowerk, innerlijk kind werk en traumaherstel doet.

Genezing is een proces dat een aantal werkelijk transformerende onthullingen en kansen kan openen. Maar dan moeten we onszelf de kans geven om te herstellen en te bloeien.

U kunt meer informatie vinden over onze groeitaken voor traumaverwerking in het menu.

Ik kijk ernaar uit om je opmerkingen en vragen hieronder te beantwoorden.

Gebruik misschien de commentaren om elkaar te steunen!

Zoals altijd laat me weten in de commentaren wat je denkt, wat je voelt en wat je ervaart terwijl je deze blog leest. Ik hou er aan van te zeggen dat ik je graag zie en ik hoop dat je goed voor jezelf zorgt, voor je geliefden en voor je innerlijk kind. Ik hoor hopelijk snel van je terug.

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. Delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw commentaar en like. Dank je!

Waardering: 1 uit 5.

Lees meer

alle artikels over moeilijke tijden