De ASPS – psychopaat is de zwakke voor zijn kinderen.

Bijna alle kinderen hebben wel eens een agressief moment.

De meerderheid is vijf minuten later alweer hun lieve, schattige zelf. Toch zijn er ook gevallen waarbij deze agressie blijvend is, elke vorm van empathie ontbreekt en hun emoties worden alleen maar ingezet om te manipuleren. Misschien is dat het gevolg van het leven met een psychopathische ouder in de vroege jeugd? De gevolgen van “de psychopaat de zwakke voor zijn kinderen”?

Psychologen hebben nog altijd niet het gedrag van psychopaten kunnen doorgronden, maar als ervaringsdeskundig kun je veel bijdragen om het ergste te vermijden.

Als je contact hebt met slachtoffers van psychopaten is dit artikel echt iets voor jou.

ASPS & Psychopaat.

Psychopathie en psychopathische persoonlijkheidsstoornis zijn strikt genomen verouderde termen voor ASPS.

ASPS staat voor antisociale persoonlijkheidsstoornis.

In de samenleving heeft ongeveer 3% van de mannen en 1% van de vrouwen de antisociale persoonlijkheidsstoornis (volgens het DSM-IV).

Omdat er zoveel meer mannen dan vrouwen deze stoornis hebben, wordt deze ook wel eens ‘borderline voor mannen’ genoemd.

Vaak hebben psychopaten familiale conflicten, incest en mishandelingen.

Ze vinden verhalen uit om op basis hiervan hun gedrag te kunnen rationaliseren en rationaliseren doen ze steeds tot meerdere eer van hun eigen persoonlijkheid. Zij zijn ontrouw in relaties met zeer vaak wisselende partners.

De persoon is snel geïrriteerd en agressief, wat zich uit in regelmatig fysiek, verbaal geweld, waarbij plots de meest vulgaire uitspraken kunnen aangewend worden. Seks en zelfs kinderen en hun afstamming zijn instrumenten, tools om hun doelen te bereiken.

psychopaat zwakke voor zijn kinderen
klik op de foto voor meer info

De ASPS kan liegen en liegen zoals een paard zich ontlast.

Zij huwen voor de kerk, terwijl ze andere relaties hebben, en geen hetero geaardheid hebben.

De narcist(e)bouwt een eigen gelogen verleden op, verdraaien hun woorden en beloften, vervalsen schaamteloos stukken, schakelen derden in om hun leugens te ondersteunen.

De persoon toont geen spijt of is onverschillig als hij of zij anderen heeft geschaad, verwond of mishandeld of van hen heeft bestolen.

Minder en minder imiteren.

Naarmate we volwassen worden gaan we minder en minder anderen imiteren. Echter, psychopaten worden niet volwassen en zetten hun kinderlijk gedrag verder in hun schaamteloos leven. Het is natuurlijk zo dat het jouw persoonlijke groei is die het de psychopaat razend maakt.

Ook als de kinderen gezond gedrag overnemen van de moeder maakt hen dat razend. Zij zitten nog steeds in de zandbank en we spelen niet meer mee met hen, omdat we dat spelletje voorbij zijn. Dat veroorzaakt bij hen een narcistische verwonding.

Zij zullen proberen ons te forceren in hun spelletjes. Het is haast niet mogelijk om niet in oppositie tegen hen te komen. Ze nemen alles af als dat mogelijk is. Ons eigen zijn is volledig tegengesteld aan hun attitude.

psychopaat zwakke voor zijn kinderen
Gevoelig voor de narcist? Afhankelijk van uw zelfliefde?

Liefdevolle Waarden hebben ze niet!

Het gaat allemaal over waarden en de psychopaat heeft er geen. Dat is de reden waarom wat jij waardeert hij of zij probeert af te nemen. Al heb je al de jaren alleen zorg gedragen voor de kinderen, hij of zij gaat ze in zijn web doen vernestelen, omdat ze betekenis hebben.

De kinderen van de psychopaat zijn zijn speelkameraadjes. Daarom zegt hij of zij dat ze met elkaar veel plezier hebben. Hij of zij is geen vader, die er op toe ziet dat de kinderen een goede attitude en gewoontes kweken die het hen later gemakkelijk zal maken. De narcist(e) is diegene die snoepjes uitdeelt meestal nog met het geld van de moeder. Ik realiseerde me kortgeleden pas de mate waarin psychopaten kunnen domineren.

Schijnbaar intelligente en voorname kinderen kunnen snel in hondsdolle “psychopaten” veranderen. Alles wat zij nodig hebben zijn de triggers aangeplant door een psychopaat. Tegelijkertijd worden ze meegesleurd. Het is alsof ze gehypnotiseerd zijn.

Net zoals de psychopaat zijn slachtoffer, zijn vijand lijkt te hypnotiseren, met spiegelen, hoeven kinderen alleen een kruimel of twee van aas te krijgen om mee te doen aan de psychische (fysieke) moord op de zondebok moeder.

De 10 signalen van psychopathie:

 1. Bewust anderen pijn doen,
 2. pestgedrag vertonen,
 3. een grote vechtlust hebben,
 4. vandaliseren
 5. stelen.
 6. Belangrijke (leef)regels breken, zoals weglopen van huis.
 7. Geen greintje schuld of spijt voelen wanneer zwaar foutief gedrag wordt aangekaart.
 1. Compleet ongevoelig zijn voor andermans emoties
 2. oogcontact ontwijken.
 3. Er niet om geven hoe goed hij of zij het er vanaf brengt in het leven (bijvoorbeeld op school), zelfs als de verwachtingen helder zijn en hij of zij perfect in staat is ze in te lossen.
 1. Alleen emoties vertonen om te intimideren of te manipuleren.
 2. Anderen de schuld geven van hun eigen fouten elke vorm van verantwoordelijkheid uit de weg gaan.
 1. Onbevreesd zijn onbezonnen en gevaarlijke dingen doen.
 2. Niet onder de indruk zijn van de dreiging van straffen eventuele straffen gewoon niet uitvoeren.
 3. Sterk gemotiveerd worden door beloningen of door de voordelen van bepaald gedrag, ook al is het ten koste van anderen.

De psychopaat op familie-feesten.

Op elk feestje met mensen loopt waarschijnlijk een psychopaat rond, en die is op zoek naar zwakheden. (1- 3%) Psychopaten bewegen zich door een feestzaal en zijn daarbij voortdurend op zoek naar allianties. Misschien weten ze dat jij niet kwetsbaar bent, maar gebruiken ze bepaalde informatie over jou om overwicht op anderen te krijgen.

Het is een schaakspel.

Ze bespelen een hele groep, zoekend naar een of twee kwetsbare mensen die ze kunnen gebruiken om te bemachtigen wat ze willen hebben, of het nu seks, geld of macht is. Dus observeren ze hoe hun doelwit met anderen omgaat en bedenken ze hoe ze moeten afrekenen met een argwanende zus.

Ze leggen contact met deze mensen en maken ze onschadelijk door zich aardig voor te doen. Veel mensen zijn minder of meer indirect wel enigermate te gebruiken.

Ken jij de taal van het narcistendom? VKoN

Kenmerken van de taal van een psychopaat (ASPS).

Psychopaten zeggen vaker ‘uh’ en ‘um’.

Ze zijn heel berekenend in hun antwoorden en hebben dus meer tijd nodig om zo’n antwoord te formuleren.

Psychopaten zijn sterker gericht op materiële behoeften.

(eten, drinken, geld) en gebruiken opvallend weinig woorden die verwijzen naar sociale behoeften (familie, religie).

Ze gebruikten vaker woorden die een verstandig verband aangaven (bijvoorbeeld omdat, aangezien).

Niet dat ze daarom intelligent zijn, ze geloven hun eigen domme redeneringen.

Bijvoorbeeld wie maatregelen neemt, speelt het slachtoffer, wat natuurlijk omgekeerd waar is, wie geen maatregelen neemt tegen hen, wordt slachtoffer. Het zijn zij die slachtoffer “spelen” en slachtoffers maken.

Psychopaten spreken vaker in de verleden tijd.

Dat wijst erop dat wat ze gedaan hebben hen niet raakt, maar ze er in plaats daarvan op een afstandelijke manier naar kijken.

JAMES FALLON: ONTMOET? Wat te doen als je er ééntje of meerdere ontmoet?

Zijn visie op psychopathie: “Kruk met drie poten.”

 1. riskante genenvariaties,
 2. het neurale profiel van ongewoon lage functionaliteit in bepaalde hersendelen en
 3. vroegkinderlijke mishandeling onder een of andere vorm.

James Fallon is een gezellige vent, maar ook erg egocentrisch en absoluut niet empathisch.

Acties die je kunt ondernemen in contact met een psychopaat?

 1. Stel je op geen enkele manier kwetsbaar op.
 2. Ga bij een kort treffen geen echt contact aan.
 3. Glimlach en loop weg.
 4. Let bij langdurige interacties nauwkeurig op de ander en houd elk merkwaardig gedrag in de gaten.
 5. Mensen waarschuwen dat deze kerel je misschien wel probeert te belazeren.
 6. Wees voorzichtig. Als je te veel stampij maakt, zou hij of zij het je wel eens betaald kunnen zetten. En je weet niet wat hij of zij dan zal doen.

Raadgevingen aan een psychopaat.

Er zijn op dit moment geen aanwijzingen dat antisociale persoonlijkheidsstoornis te genezen is.

Door  de hulpverlening te raadplegen kunnen sommige symptomen van de stoornis wel verminderen.

ASPS wordt nu vooral behandeld door psychotherapie. Angst en depressie worden met medicijnen verminderd. Er is nog te weinig bekend om te kunnen zeggen welke vorm van psychotherapie het best helpt. Vrienden, familie en hulpverleners kunnen je helpen bij het aanpakken van een antisociale persoonlijkheidsstoornis.

Praat er daarom over met deze mensen. Overleg met elkaar hoe je samen omgaat met de stoornis. Bespreek bijvoorbeeld of het haalbaar is om te werken. Maar let op dat je niet te veel hooi op je vork neemt.

Conclusie.

Hoe sneller de psychopaat zijn verantwoordelijkheid neemt, hoe minder kans dat de kinderen door hem en zijn gedrag worden beïnvloed. Maar er is helaas weinig kans dat de psychopaat zijn gedrag opbiecht, omdat hij of zij er zo’n potje van gemaakt heeft dat hij of zij met het gerecht in aanraking kan komen.

Je kunt alleen hopen dat er voldoende tegenwind is door familie, vrienden en verzorgers dat er bij de kinderen geen stoornis ontwikkeld wordt. Vooral tijdens de puberteit zijn ze zeer kwetsbaar, waarvan de psychopathische ouder zeker gebruik zal maken.

Waarschijnlijk is er niet veel meer dan je eigen leven zo comfortabel mogelijk te leven en te bidden dat op latere leeftijd de kinderen een betere band met je zullen aangaan, al naar gelang dat kind een model vindt waar het naar volwassenheid kan groeien.

Het valt niet mee om samen te leven met iemand met ASPS.

Van liefde is meestal geen sprake, de relatie wordt gekenmerkt door macht, dwang, misbruik, overspel en soms mishandeling. Je kunt je zelfvertrouwen en je netwerk maar beter versterken en je van dergelijk persoon verwijderen.

Natuurlijk gaat dat niet als het kinderen betreft, maar waarschijnlijk zijn deze kinderen geneigd om zelf weg te lopen eens dat ze de 18-jarige leeftijd hebben bereikt als jij je niet opstelt als slachtoffer.

Laat me weten in de commentaren hieronder hoe jij het zou aanpakken als je kinderen moet opvoeden met een psychopathische ouder.

Als je bijkomende suggesties, vragen of oplossingen hebt rond psychopaten dan hou ik er echt van om die te horen in de commentaren of als het meer persoonlijk is, contacteer me via email of op mijn Facebook profiel. Alle links vind je in het menu.

Niet alleen is delen van dit verhaal een uiting van waardering voor de waarde die ik gebracht heb, maar het kan ook sommige van uw vrienden of kennissen helpen.

Dit artikel is niet bedoeld om te diagnosticeren of een gids te zijn voor zelfdiagnoses. Het enige doel van dit artikel is strikt voor leerzame doeleinden. Mijn doel is om de lezer te laten nadenken om schadelijke individuen beter te vermijden.

Deze standpunten zijn niet noodzakelijkerwijs die van wetenschappelijk America en Europa.

Als u dankzij deze post meer inzicht hebt gevonden, vergeet dan niet om te reageren, commentaar te geven en te delen.

Aanverwante teksten.


Reacties

2 reacties op “De ASPS – psychopaat is de zwakke voor zijn kinderen.”

 1. Sonja Van Oers avatar
  Sonja Van Oers

  Het heeft jaren geduurd voor ik inzag dat mijn vader een narcistische psychopaat is. Tja ik kende niks van psychologie. Ook niemand die het mij kwam vertellen. De familie meed ons als de pest, wist niet waarom. Het is een paar jaren wat beter gegaan maar was 2 weken geleden op bezoek bij mijn vader. En de cirkel lijkt terug opnieuw begonnen. Nu ik eindelijk een leuke job heb gevonden en gelukkig ben is t hem weer gelukt om mij precies met de grond gelijk te walsen. Want ik mag van hem niet genieten vh leven en gelukkig zijn. Ik ben terug zo vreselijk kwaad. Tis toch niet te geloven. Inmiddels ben ik 50 jaar. En het is weer begonnen.

 2. AC Schimmel avatar
  AC Schimmel

  Jesse L. pestte de kinderen op een hele geniepige wijze kinderen en liet anderen daarvoor opdraaien . Pakte de hand van een jongen en legde die in het kruis van een meisje die ernaast zat. Verachte de oppasmoeder ( Lagere school). Hij zoekt/zocht jonngere meisjes toen hij zelf 18 was om deze te intimideren. Verachte de ouders van z n 14 jarige vriendinnetje en zette haar aan tot heftig verzet. Wilde haar delen met andere vrienden waar hij toestemming voor gaf . Zei wie wel en wie niet. Liet dochter Rosanne niet los en bombardeerde haar 24 uur per dag soms met berichtjes. Zette veel verdriet en moeilijke situaties in om aandacht te krijgen. Had veel vriendinnen om mijn dochter heen waarmee hij heel ver ging.

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder! Reactie annuleren

Voeg je bij 4.580 andere abonnees