Zelfzorghelpers samen vrij en verbonden!

klik naar home
klik hier naar het menu op linktree

Communicatie met narcistische personen om tijdwinst Deel 2

Communicatie met narcistische personen om tijdwinst Deel 2

E-boeken en Paperbacks die kunnen helpen uw communicatie met narcistische personen in de juiste richting te doen evolueren.

How to communicate with difficult people?

how to communicate with difficult people

 

How to deal with difficult people?

Communicatie met moeilijke mensen kunnen je gevoel serieus afschudden. Ze maken je leven uitdagender en veroorzaken onnodige stress en pijn.

Helaas is communicatie met moeilijke mensen ook onvermijdelijk. Je zult verschillende keren in je leven in contact komen met onbeschofte, manipulatieve, pessimistische, besluiteloze of overdreven behoeftige mensen.

Als u op bepaalde gebieden werkt, zoals verkoop, management of klantenservice, zult u zelfs nog meer dan de meesten lastige mensen tegenkomen.

Je kunt ook worstelen met je familie of collega’s die moeilijk zijn en je leven moeilijker maken.

Wat kun je doen aan de onvermijdelijkheid van moeilijke mensen in je leven?

Nou, dit boek is hier om te helpen. De bijgevoegde pagina’s zijn gevuld met uitstekende tips over hoe om te gaan met allerlei moeilijke mensen. Je leert hoe je kunt stoppen met  moeilijke mensen zo persoonlijk te nemen, hoe je afstand kunt nemen van herrieschoppers, hoe je je communicatie met moeilijke mensen kunt verbeteren en hoe koppige mensen kunnen overtuigen om dingen op jouw manier te zien of te doen.

Er zijn tips voor elk mogelijk soort moeilijk persoon die je misschien tegenkomt tijdens je leven. Je zult je leven een stuk eenvoudiger maken en uiteindelijk zul je leren conflicten te voorkomen voordat het zelfs begint met behulp van deze handige gids.

Wat moet je nog meer weten over communicatie met narcistische mensen?

Moeilijke mensen zijn mensen, net als jij. Leren hoe om te gaan met moeilijke mensen vraagt ​​om finesse en delicatesse. Zodra je dit onder de knie hebt, wordt je leven zoveel gemakkelijker.

Je zult niet langer in de breekkamer ineenkrimpen om een ​​onaangename collega te vermijden of in schreeuwwedstrijden met je tante op vakantiebijeenkomsten te komen. Dus begin nu te lezen om uw interacties met moeilijke mensen te verbeteren en om uw kwaliteit van leven te verbeteren.

Een spiegel voor narcisten 1e druk is een boek van Martin Appelo uitgegeven bij Boom uitgevers Amsterdam. ISBN 9789461055507

Wat is de overeenkomst tussen Pim Fortuyn, Zlatan Ibrahimovi, Steve Jobs, Nina Brink en Neelie Kroes? Volgens Martin Appelo zijn ze alle vijf narcistisch. Narcisme is een verslavend patroon van jezelf opblazen en anderen afstoten. Een instabiele psychische basis ligt hieraan ten grondslag.

Een spiegel voor narcisten

Het eerste deel van dit boek gaat over de psychische ontwikkeling van ieder mens en presenteert ‘de narcistische cirkel’, een model om narcisme beter te begrijpen en bijgevolg de communicatie met narcistische personen in de best mogelijke manier te laten verlopen.

Uiteindelijk dien je een eind te maken aan het praten met narcistische personen, maar in de omstandigheden dat dit goed moet voorbereid worden wil dit geen kwalijke gevolgen hebben, heb je een voordeel als je kennis en ervaring hebt met narcisme.

In deel twee laat Appelo zien hoe de levensverhalen van Pim Fortuyn, Zlatan Ibrahimovi, Steve Jobs, Nina Brink en Neelie Kroes hierin passen. Het derde deel geeft praktische richtlijnen om de schadelijke gevolgen van narcisme te hanteren. Deze zijn geïllustreerd met veel voorbeelden uit de therapeutische praktijk van de auteur.


Over de auteur(s):
Martin Appelo is als gezondheidszorgpsycholoog en gedragstherapeut werkzaam bij diverse instellingen. Van zijn hand verschenen bij Uitgeverij Boom onder meer Waardeloze gesprekken (2010), Het gelaagde brein (2011), Socratisch motiveren (2011) en Het innerlijk bureaublad (2012).

Een spiegel voor narcisten

Paperback E-book

Het eerste deel van dit boek gaat over de psychische ontwikkeling van ieder mens en presenteert ‘de narcistische cirkel’, een model om narcisme beter te begrijpen.

In deel twee laat Appelo zien hoe de levensverhalen van Pim Fortuyn, Zlatan Ibrahimovi, Steve Jobs, Nina Brink en Neelie Kroes hierin passen. Het derde deel geeft praktische richtlijnen om de schadelijke gevolgenvan narcisme te hanteren.

Deze zijn geïllustreerd met veel voorbeelden uit de therapeutische praktijk van de auteur.

Dealing with difficult people.

Klagers, fout zoekers, manipulators – dit zijn, maar enkele voorbeelden van de moeilijke mensen die we op het werk hebben. Er zijn ook heel wat technieken die gelijklopend zijn als je veel communicatie met narcistische personen hebt.

dealing with difficult people

Maar door hun motieven en individueel gedrag te begrijpen, kun je leren agressie te beheersen, ongemakkelijke situaties te vermijden en je kalm te houden.

Deze tweede editie van de bestverkopende “Omgang met moeilijke mensen” bevat een gloednieuw hoofdstuk over communicatie met moeilijke mensen in de digitale sfeer.

Het biedt de tools en technieken die je nodig hebt om het beste uit het slechtste te halen, inclusief hoe om te gaan met moeilijke klanten, advies over het verslaan van pesters in hun eigen spel en hoe je moet omgaan met een baas die je frustratie aandrijft.

Hoog sensitieve personen hebben moeilijke communicatie met narcistische personen.

Door het feit dat ze zo goed en intens de gevoelens van de narcistische persoon aanvoelen kruipen ze nog al snel in de rol van redder. De communicatie met narcistische personen bestaat dan vooral uit het medelijden tonen en ondersteunen. Ze krijgen het gevoel dat ze een zielsverwant hebben ontmoet die de ware zin aan hun leven zal geven.

Een op de vijf mensen wordt geboren met een verhoogde gevoeligheid, en vele grote kunstenaars en denkers die de wereld heeft voortgebracht waren HSP’s.

Veel HSP’s zijn uiterst consciëntieus en intuïtief.

Maar de eigenschap heeft ook lastige kanten: HSP’s hebben de neiging snel overweldigd te raken door gezelschap, het werk of een drukke omgeving, waardoor ze, als reactie, in hun schulp kruipen.

HSP’s hebben vaak last van onzekerheid en van sociale belemmeringen.

Elaine Aron, psychotherapeut en zelf een HSP, combineerde wetenschappelijk onderzoek met haar ervaringen als therapeut en schreef een toegankelijk en bruikbaar boek voor HSP’s én voor de mensen in hun omgeving.

Het boek bevat zelftests, veel praktijkgevallen en tips om met overgevoeligheid om te gaan, van onzekerheid af te komen en een nieuwe sociale balans te vinden.

Dit boek is al voor velen een eyeopener geweest.

Klachten waar men zich al jaren voor schaamde werden ineens in een verrassend nieuwe en heldere context geplaatst.

Dit boek bevat tips en adviezen voor het omgaan met overgevoeligheid, over hoe van je onzekerheid af te komen en een nieuwe sociale balans te vinden.

Communicatie met narcistische personen.

Bovendien werpt het een ander uitgangspunt op communicatie met moeilijke mensen. Vele tienduizenden mensen, waaronder Daphne Deckers, vonden in dit boek de (h)erkenning waarnaar ze op zoek waren.

Hoe blijf je overeind als de wereld je overweldigt?

hoog sensitieve personen

Effectief omgaan met agressie en zinloos geweld.

Effectief omgaan met agressie en zinloos geweld’ leert je wat agressie is en hoe je er het beste mee kunt omgaan om calamiteiten te voorkomen.

effectief omgaan met agressie en zinloos geweld

Mocht zich toch een calamiteit voordoen, dan biedt dit boek hulp bij het verwerken ervan en leert het je hoe je anderen daarbij kunt helpen.

De theorie die wordt besproken, wordt toegelicht met herkenbare voorbeelden.

Deel 1 leert je hoe je professioneel kunt omgaan met agressie en geweld.

Hierdoor neemt de kans af dat je slachtoffer wordt van de situatie. In dit deel wordt ingegaan op het ontstaan en de oorzaken van agressie, evenals de invloed van stress en emoties op agressie.

Het thema ‘zinloos geweld’ wordt uitvoerig besproken.

Deel 2 geeft uitleg over calamiteiten in een instelling en de verwerking daarvan door het slachtoffer.

Onbegrip, frustratie en stress zijn factoren die agressie in de hand kunnen werken. Hoe kun je deze factoren op je werk beïnvloeden? Wat gebeurt er met je na een ingrijpende gebeurtenis en hoe kun je dit een plaats geven in je leven?

Deel 3 behandelt de rol van de omgeving na een ingrijpende gebeurtenis.

De opvang, de sociale steun en de communicatie na een ingrijpende gebeurtenis zijn van groot belang. Je leert hoe je iemand anders het best kunt begeleiden als hij slachtoffer is geworden van agressie, (zinloos) geweld of een andere calamiteit zoals communicatie met moeilijke mensen.

Dit boek is bestemd voor iedereen die in de zorgverlening met agressie in aanraking kan komen, bijvoorbeeld verpleegkundigen en baliemedewerkers. Daarnaast is het ook geschikt om te gebruiken in het onderwijs, als zelfstudiemateriaal en bij trainingen in het bedrijfsleven.

Scheiden van een narcist.

Tijdens een verblijf in Zwitserland, leerde ik A mijn toekomstig echtgenoot kennen. Na enkele maanden waren we getrouwd en ik emigreerde naar Zwitserland.

Scheiden van een narcist

De relatie tussen ons beide was heel veranderlijk. De geboorte van onze twee kinderen bracht daar geen verandering in, de afstand tussen ons werd zelfs nog groter.

Het was niet mijn voorstelling van het huwelijk en we besloten tijdelijk uit elkaar te gaan. Ik vertrok met de kinderen naar Nederland. Dat A veel voor mij verzweeg werd duidelijk toen ik bericht kreeg dat hij in voorarrest was genomen.

Een periode van onzekerheid brak aan voor mij en de kinderen.
Na zijn vrijlating stonden we voor de keuze. Direct uit elkaar of als gezin nog een poging wagen.

We besloten het huwelijk nog een kans te geven. A overtuigde mij dat hij zijn leven had veranderd. Maar niets is minder waar.

Hij was een pathologisch leugenaar.

We werden speelbal van zijn grillen en wispelturige karakter.
Ik wilde de scheiding. Maar daarmee krenkte ik hem in zijn trots en dat was de trigger tot nog meer ellende.

De narcist in volle glorie. Leugens, manipulatie en intimidatie. Alles werd aangewend om mij kapot te maken en de kinderen te ontnemen.

Constructief omgaan met irritatie en boosheid.

Boosheid is een signaal dat basale behoeften tekortkomen. Via een innerlijke dialoog kun je helder krijgen wat in je werd getriggerd door een conflict, en wat je nodig hebt.

constructief omgaan met irritatie en boosheid

Vanuit je hart kun je de pijnlijke gevoelens die onder je boosheid liggen met mededogen benaderen en zo je innerlijke balans hervinden.

Daarna wordt het mogelijk op vreedzame en respectvolle wijze de dialoog met de ander aan te gaan tenzij je dat verwacht door praten met een narcistische persoon. Vandaar dat dit boek belangrijk is te leren communiceren met moeilijke mensen.

Een babbeltje maken met een narcistische persoon?

Naarmate de narcistische persoon groter is, en dus de empathie kleiner zal praten met een narcistische persoon of een ontmoeting met een narcistische persoon moeilijker verlopen.

Regine Herbig verbindt inzichten van de westerse psychologie (vooral de geweldloze communicatie van Marshall Rosenberg), oosterse wijsheid en recent wetenschappelijk onderzoek over de relatie tussen emoties, hart en brein met elkaar.

In dit boek vind je praktische voorbeelden en oefeningen om met begrip en empathie te leren communiceren met jezelf en anderen.

Conflict hanteren vanuit authenticiteit én verbinding

REGINE HERBIG is ademtherapeute en coach. Na ruim twintig jaar in München te hebben gewerkt, heeft ze nu een praktijk in De Bilt en geeft workshops. In haar werkwijze integreert zij lichaamswerk, psychologie en spiritualiteit.

Hechtingsproblemen kunnen een belangrijke rol spelen in communicatie met moeilijke mensen. Door te praten met een narcistische persoon zul je snel merken dat deze persoon weinig echte vrienden heeft en veel gebroken relaties.

omgaan met hechtingsproblemen

Liefde is het mooiste wat er is. Toch gaat ”houden van” lang niet altijd vanzelf.

Liefde geven en nemen kan behoorlijk wat problemen opleveren.

Je kunt het bijvoorbeeld moeilijk vinden om je gevoelens te delen of last hebben van bindings – of verlatingsangst. Dit kun je vooral niet doen door te praten met een narcistische persoon. Dergelijke hechtingsproblemen kunnen je leven flink verzieken en er bijvoorbeeld voor zorgen dat je relatie op de klippen loopt, ook al houd je nog zoveel van je partner.
In “Omgaan met hechtingsproblemen” geeft Pieternel Dijkstra inzicht in de oorzaken, gevolgen en behandelmogelijkheden van hechtingsproblemen.

Wat is ”hechten” eigenlijk?

Op welke manieren kun je dat doen? Wat is de rol van jeugdervaringen? Wat zijn de gevolgen van hechtingsproblemen voor je relatie en je zelfbeeld?

En natuurlijk: wat is de beste behandeling? Gelukkig kun je ook zelf veel aan hechtingsproblemen doen. Op deze zelfhulptechnieken gaat het boek eveneens in.

Omgaan met hechtingsproblemen verschijnt in de reeks Van A tot ggZ.

Zeg me dat ik oké ben over perfectionisme en bevestigingsdrang.

cover boek zeg me dat ik ok ben
Paperback

Zeg me dat ik oké ben is ook te verkrijgen als e-book.

Kleuters met faalangst. Leerlingen die volledig blokkeren tijdens de examens. Studenten die hun leerstof niet verwerkt krijgen omdat ze geen samenvattingen kunnen maken. Bekwame, waardevolle medewerkers die een burn-out krijgen.

Allemaal dingen die nauw in verband staan met perfectionisme of bevestigingsdrang. Als je kinderen hebt met faalangst of mensen kent die last hebben van pleasen – bevestigingsdrang of perfectionisme – dan is dit boek een must.

Het maakt je bewust van wat perfectionisme doet met mensen. Hoe het ervoor zorgt dat ze het zichzelf moeilijk maken, vaak tot ze er ziek van worden.

Perfectionisme is niet alleen een persoonlijk belemmerend patroon, het is een rechtstreeks gevolg van de zieke maatschappij waar wij allemaal deel van uitmaken. De druk wordt almaar groter, op het ongezonde af, en het is nooit goed genoeg. Alles moet steeds meer en beter.

Onze maatschappij vormt op die manier een vruchtbare voedingsbodem voor dit patroon.

Het is belangrijk te beseffen dat communicatie met narcistische personen nooit goed genoeg zal zijn.

Daar is geen objectief criterium voor. Op subjectieve basis, gewoon op basis van zijn narcistisch gevoel kun je geen communicatie met narcistische personen voeren die goed genoeg zal zijn, laat staan perfect.

Het maakt dan ook weinig uit om je te druk te maken. Je bereidt je voor en je dient de instelling aan te leren dat je je het niet meer aantrekt hoe ze reactie is.

Wellicht in je communicatie met narcistische personen is het uiterst belangrijk erop te letten hen niet te bekritiseren in het bijzijn van anderen, want dat krenkt zijn ego.

Weet je, eigenlijk ben je nooit verplicht om te antwoorden tijdens communicatie met narcistische personen. Gewoon je schouders ophalen en diep laten zakken kan voldoende zijn om duidelijk te maken dat je geen dienstmeisje bent.

Transforming Family of Origin Wounds

Ga naar deel 1


Ontdek meer van Zelfzorghelpers samen vrij en verbonden!

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.


Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Disclaimer/Vrijwaring

Door toegang te krijgen tot deze blog, of video erken je, begrijp je en ga je ermee akkoord dat de inhoud van die video/blog geen therapie is. Dit is niet bedoeld om therapie te verstrekken. Deze informatie vormt geen medisch, juridisch of ander professioneel advies en/of behandeling.

Je erkent en begrijpt dat auteurs van deze blog/video geen erkende therapeuten zijn, psychiaters, psychotherapeuten, artsen of andere medische, psychologische en/of psychiatrische professionals. Annemie Declercq is een bachelor orthopedagoge met ervaring. Je gaat ermee akkoord om indien nodig de juiste medische en/of therapeutische behandeling te zoeken.

Ontdek meer van Zelfzorghelpers samen vrij en verbonden!

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder

Ontdek meer van Zelfzorghelpers samen vrij en verbonden!

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder